Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Управо направили тест ја и буразер и ради то брееееееееееее коначно фала к.:D:D:D нема више WU.:thumbup:

Da li neko od vas koji su pozurili da naprave nalog, moze napisati kulturno pisamce podrsci u paypal-u i pitati ih za poneku nejasnoću ?

1. Da pita za naša "specijalna" slova sa kukicama da li unositi ili ne.
2. Da li unositi samo bez kukica (ili sa kukicama) kako pise na kartici koju imamo.
3. Sta se desi ako unesemo sada bez kukica ime kao na kartici, a sledeci put kad dobijemo novu kreditnu (platnu) karticu (iz te ili druge banke) bude napisano ime sa kukicama (specijalnim znakovima karakteristicnim za nasu zemlju i jezik)? Da li će nas to primorati da otvaramo novi nalog? Ime je slicno po izgledu ali se ipak razlikuje (Srđan-Srdan, Žarko-Zarko, Mišo-Miso... Jovanović-Jovanovic ...)
4. Da li treba srednje ime za nešto? Ako nemamo mi svoje srednje ime da li da stavimo očevo ime?
5. Da li sa kukicama ili bez kukica popuniti i adresu?
6. Gde upisati PAK kod?
7. Drugo adresno polje je za potpuno drugu adresu ili je drugi red iste adrese, nesto kao dopuna...?

Ovog sam se za sada setio... pa ako neko ima volje da napise i posalje neko kulturiska pitanje podrsci, verujem da bi mu mnogi bili zahvalni.

1. Slobodno možeš da uneseš sve sa našim slovima, meni je tako bilo godinama i nikakvih problema nije bilo, a i sada sam tako registrovao nalog na Srbiju.
2. Pogledati pod 1.
3. Promenićeš naziv kartice, obrisati staru i dodati novu, kako ti se ište. Sada nema zezancije sa time da neće prihvatiti karticu više.
4. Srednje ime se ne mora upisivati, inače to ti je očevo ili majčino ime, ko kako voli i izvoljeva.
5. Dosadan si više sa kukicama, pogledaj pod 1.
6. PAK kod upisuješ na mesto umesto poštanskog broja, ali ne vidim potrebu za time.
7. Dopuna, ne druga adresa.

Nadam se da je sada malo jasnije.

I evo prvi problemi....

Danas kreirao nalog, verifikovao, povezao karticu, sve kul, onda sam se izlogovao...

Da se ulogujem, nista, pogresan mejl ili lozinka...

Lozinku ne masim nikada, ali dobro. Posaljem request za izgubljenu lozinku, unesem mejl, posalju mi mejl sa linkom.

Kliknem na link, on me odvede na home page da se ulogujem. Dakle nema forme za reset lozinke.

12 puta sam odradio, 12 puta mi je stigao mejl, ali jednostavno ne ide na formu za reset, vec na home page...

Ne mogu da me kontaktiraju na broj telefona zbog ne znam cega, dobar je format, pa sam na kraju poslao mejl sta se desava.

Sad cekam da mi odgovore. Znaci smorio sam se za medalju, a kartica puna para :d

Koji nonsense :(

6. PAK kod upisuješ na mesto umesto poštanskog broja, ali ne vidim potrebu za time.
7. Dopuna, ne druga adresa.

Ne zezaj čoveka, PAK je PAK, a poštanski je poštanski ... i jedno i drugo treba da upiše, PAK ne mora, ali radi svake sigurnosti može. . . . u drugu Adress Line 2 ...

Pravilno adresovanje pošiljaka

podrazumeva dopunu dosadašnje adrese PAK-om, odnosno pošiljalac na adresnoj strani pošiljke treba da navede sledeće podatke, jedan ispod drugog:

titula, ime i prezime ili naziv primaoca;
ulica i broj, podbroj, broj stana (ili broj poštanskog pregratka, ili broj i naziv vojne pošte ili oznaka „post restant”/„poste restante”);
naziv naseljenog mesta (odredišta);
poštanski broj i naziv odredišne pošte;
poštanski adresni kod (PAK).

Za pošiljke koje su adresovane na „post restant”, poštanski pregradak ili na vojnu poštu, pošiljalac nije u obavezi da navede poštanski adresni kod (PAK) odredišne pošte.

Poslednja izmena:
Ne znam otkud to da na Intezinoj Vis aInternet kartici mogu da se imaju partije u razlicitim valutama. Kada sam podneo zahtev sam to pitao rekli su ne moze.
U koverti u kojoj sam dobio karticu pise
"Celokupna potrosnja bilo da je izvrsena preko domacih ili inostranih sajtova, obracunava se u evrima. "
Pitao sam u drugoj expozituri kad sam stavljao pare na karticu za otvaranje partije u drugoj valuti rekli su mi ne moze.
Poslao mail banci sa istim pitanjem stigao odgovor da ne moze.
Mozda je pre mnogo godina moglo kad su neki otvarali ali ne moze vec 2 godine.
ejyvugym.jpg

:D
Mozes ti da uplatis 5e i 5$, i tako ce ti stajati...ali kad budes placao npr 10$ nesto u banci sve konvertuju u eure i tako vrse medjunarodna placanja, te ce se ovih 5e jednom konvertovati tamo u $, dok ce ovih 5$ ici u eure pa opet u $ kad stignu kod paypala....ne znam sta vam tu nije jasno vise?!?

Poslednja izmena:
@nikolaf7
Pa napisao sam da je mozda moglo pre ne znam kolko godina. Vise od 2 godine ne moze

Ne zezaj čoveka, PAK je PAK, a poštanski je poštanski ... i jedno i drugo treba da upiše, PAK ne mora, ali radi svake sigurnosti može. . . . u drugu Adress Line 2 ...

Samo mi objasni, zašto bi upisivao PAK? PAK je trebao da zameni unos kompletne adrese, ali je pošta rešila da zakomplikuje stvar upisivanjem i adrese i PAK-a. Nekada je opis PAK-a na sajtu pošte bio drugačiji. No to nije tema ovde.

I meni je bilo cudno kada stigne mail za aktivaciju naloga tj potvrdu email adrese, linkuje se na home page a ne na onu stranicu da uneses secret answer... Morao sam rucno da unesem broj za potvrdu email adrese.

Ja bih dao par dana fore da se to sve ispegla u njihovom sistemu :D

Ljudi imam intezinu internet karticu koja nije nikad koriscena niti je pravljen ikakav nalog na inteza sajtu i pp...ali izgubio sam lib od nje...recite mi jel mi je potreban lib da bi otvorio pp nalog ili ne...hvala

Ne treba ti nikakav lib za to. LIB ti treba za online banking Intese, ali sada samo zato da bi mogao da kreiraš username/password kombinaciju na online servisu Banca Intesa. PP interesuje samo broj tvoje kartice, podaci sa nje i cvv kod (zadnja 3 broja sa poleđine kartice).

Ovo nije tacno, PAK je namenjen kao ZAMENA za postanski kod, tako da ne treba oba a da PAK ne mora, nego moze samo jedan i to pozeljno PAK kod (to mi stalno savetuju u posti da stavim pozadi na pismima/paketima)...

Ja koliko znam mozes da primas novac, ali ne mozes da ga podizes - nisu iste stvari.

Чекајте, ја могу да шаљем али буразер не може да подигне? Које њесра у ПМ.:banghead:

gresis
@DariusIII

LIB mu treba za ebanking a taj isti za 4cifre pri verifikaciji kartice. naravno ovo moze i da izbegne da zove banku da mu procita cifre.

A moze i da ode u banku da trazvi ebanking pa ce dobiti i LIB :d

I evo prvi problemi....

Danas kreirao nalog, verifikovao, povezao karticu, sve kul, onda sam se izlogovao...

Lozinku ne masim nikada, ali dobro. Posaljem request za izgubljenu lozinku, unesem mejl, posalju mi mejl sa linkom.

Kliknem na link, on me odvede na home page da se ulogujem. Dakle nema forme za reset lozinke.

12 puta sam odradio, 12 puta mi je stigao mejl, ali jednostavno ne ide na formu za reset, vec na home page...

Ne mogu da me kontaktiraju na broj telefona zbog ne znam cega, dobar je format, pa sam na kraju poslao mejl sta se desava.

Sad cekam da mi odgovore. Znaci smorio sam se za medalju, a kartica puna para :d

Identičan problem !!!

Ne znam sta moze da bude razlog, mozda 100000000 rikvestova iz Srbije danas...

Sacekacu mail, da vidim sta ce odgovoriti, probacu jos neki put reset. Tek pocela, pa odmah smor.

Nadam se da ce srediti.

Ova tema je izgubila smisao...

Pa ova pitanja su u smislu teme: kako otvoriti račun na paypalu (doduše sa dodatnim tekstom) ako si ga već otvorio a sada se prave Toše pa ne dozvoljavaju da se na isti ponovo loguješ :D

Ne ozbiljno, ima li još neko ove probleme kao što imamo Phobiazz i ja?

Ja sam uneo PAK kod jer mi je on jedinstven, dok me za neke stvari vode 11070 NBG, za druge sam 11080 Zemun.

I evo prvi problemi....

Na koji mail si poslao? Posto imam i ja problem, a ne vidim nikakav kontakt email sem broja telefona, a nisam lud da platim 100e telefon nakon poziva.

Da li treba nesto da se saceka kada se napravi i verifikuje nalog. Non stop mi izbacuje ovu poruku....

Prilozi

• ebay.jpg
    ebay.jpg
    41.6 KB · Pregleda: 848
Na koji mail si poslao? Posto imam i ja problem, a ne vidim nikakav kontakt email sem broja telefona, a nisam lud da platim 100e telefon nakon poziva.

Moj brate mejl, gmail, regularni za svakodnevnu upotrebu...

Uredno mi stize link za reset pasvorda, ali me uvek odvede na home page da se logujem... Znaci nema sablona za reset lozinke, onih security pitanja i ostalog, uvek na home page...

Telefonom ih necu okrenuti sigurno, mozda kada budu imali za rs kontakt... Ovako je smejurija.

Moj brate mejl, gmail, regularni za svakodnevnu upotrebu...

Uredno mi stize link za reset pasvorda, ali me uvek odvede na home page da se logujem... Znaci nema sablona za reset lozinke, onih security pitanja i ostalog, uvek na home page...

Telefonom ih necu okrenuti sigurno, mozda kada budu imali za rs kontakt... Ovako je smejurija.

Pa pitam te na koji si im mail poslao pitanje??? Ja im nigde na sajtu ne vidim mail na koji mogu da im se obratim i iznesem moj problem (nije isti kao tvoj).

Poslednja izmena:
Ne treba ti nikakav lib za to. LIB ti treba za online banking Intese, ali sada samo zato da bi mogao da kreiraš username/password kombinaciju na online servisu Banca Intesa. PP interesuje samo broj tvoje kartice, podaci sa nje i cvv kod (zadnja 3 broja sa poleđine kartice).

Da ali pp ce poslati xxxx code i on se nalazi u neizvrsenim transakcijama znaci treba mi lib da bi mogao da vidim te transakcije...

Ti si pitao da li ti treba lib za PP. Naravno da ti ta ebanking treba, a mislim da sam ti to i napisao, zar ne?

Vrh Dno