Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Dosetio sam se necega, ne znam samo da li tako funkcionise:

Posto je pre bilo ako se drzava stavi Hrvatska/Slovenija, i ukuca broj nase kartice (recimo Intesa Internet), izbaci error da je kartica registrovana na drzavu koja nije podrzana od strane PP. Sta bi se desilo da sad stavim Hrvatsku, a ukucam svoj broj kartice, da li bi proslo, ili bi izvalio da kartica nije iz Hrvatske? Pitam jer mi je primanje kinte bitnije od slanja, a necu uopste prodavati nista tako da shipping address nije problem.

Da li oni proveravaju karticu po drzavi koja je podrzana a ja mogu da stavim bilo koju drzavu mimo toga, ili ce proveravati na koju drzavu je reg. broj kartice i koju sam drzavu stavio? Mozda su ovo i radili ali sad zanemare jer svejedno ima dosta ljudi iz RS koji su imali acc registrovan na Hrvatsku/Sloveniju?

Je l' probao neko ko je imao acc registrovan na drugu drzavu, a kartica mu istekla, pa mu ostao acc, da sad doda nasu karticu na taj acc? Nadam se da sam bio jasan, lol.

PAK upisuješ svuda, i u planu je da zameni ili da upotpuni postojeći sistem, jer je mnogo ulica duplih po gradovima, a i ljudi su stoke i kompleksaši, pa napišu 11000 Beograd, a ulica postoji i u sremčici, barajevu, koteežu i ko zna gde već ne ....

Imaš celu temu o tome na limunu, koliko muke pravi pri dostavi ...

Proveri svoje račune, imaš ga i na MTSovom, Telekomovom, Telenorovom, SBBovom ... verovatno i VIPovom, ali ne primam, pa ne mogu da tvrdim ...

Svoj PAK mozete takodje da proverite na sajtu poste

http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/pronadji/nadji-pak-rezultat.asp

Ajd' da šaljemo jedni drugima lovu da isprobamo :D

Ziveo PayPal i nase drzavne vlasti koje se prvi put dosetise da mu dozvole da dodje Slava im

Sad jos samo da obrisem slovenacki nalog i napravim svetsko a nase :D

Da li je iko probao (i uspeo) registrovanje business naloga? Da li on ima receive ili samo send, što mi nema logike.

@Zmaju
Koju visu iz procredita si dodao? Pitam zbog drugarice koja tu ima neku visa debitnu.

ProCredit Visa Classic karticu sam verifikovao (kreditnu, sivu), nisam pokušavao sa debitnom (crvenom) jer mislim da ni nemogu da plaćam preko interneta sa njom, iako mogu da plaćam sa njom u inostranstvu.

Sve dok ne ubace opciju za primanje novca na paypal meni takav nalog ne vredi ni pet banki.

a ti probaj biznis nalog, negde sam video u vestima da se vodimo da mozemo da primamo pare.

Da li je iko probao (i uspeo) registrovanje business naloga? Da li on ima receive ili samo send, što mi nema logike.

Update: Kako nam je javljeno, pravna lica su u mogućnosti da otvore merchant account putem kojeg je moguće primati uplate.

Izvor

Dopuna: Sa Benchmark foruma u drugoj temi korisnik zoki.d je otvorio nalog, ali samo ima slanje novca...

Citiram korisnika: Ivan I.
ali postoji i mogućnost otvaranja merchant naloga za business korisnike gde je moguća naplata.

Sad sam registrovao merchant nalog i ima samo opcija send payment, nista od toga za sada...

Poslednja izmena:
Otvorio sam nalog i vezao za visa internet od komercijalne banke. Skinuli mi ono dolar i po (koliko bi već) i odradio verifikaciju. Reko ajd da prebacim koji evrić sa kartice na PayPal međutim ne vidim nigde opciju. Kako se to radi?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1365592650138.jpg
    uploadfromtaptalk1365592650138.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 217
Poslednja izmena:
PAK upisuješ svuda, i u planu je da zameni ili da upotpuni postojeći sistem, jer je mnogo ulica duplih po gradovima, a i ljudi su stoke i kompleksaši, pa napišu 11000 Beograd, a ulica postoji i u sremčici, barajevu, koteežu i ko zna gde već ne ....

Pa to što napišu 11000 nije problem do PAK-a, već do neobaveštenosti ljudi koji ne znaju svoj tačan poštanski broj, već samo napišu 11000. Ako si recimo u Bulevari Mihajla Pupina onda si 11070, ako si u Dr Lole Ribara onda si 11073. Ako se poštanksi broj pravilno unese ta informacija je sasvim dovoljna za poštu i neće imati tih problema sa duplim ulicama. PAK donosi samo još detaljnije podatke, recimo koji deo ulice je u pitanju, ako je veća ulica i slično.

Otvorio sam nalog i vezao za visa internet od komercijalne banke. Skinuli mi ono dolar i po (koliko bi već) i odradio verifikaciju. Reko ajd da prebacim koji evrić sa kartice na PayPal međutim ne vidim nigde opciju.

Kao što je već rečeno, pp automatski vuče sa kartice kada uplaćuješ nešto preko pp-a, nema potrebe sam da prebacuješ, mislim ni da ne može.

Poslednja izmena:
Otvorio sam nalog i vezao za visa internet od komercijalne banke. Skinuli mi ono dolar i po (koliko bi već) i odradio verifikaciju. Reko ajd da prebacim koji evrić sa kartice na PayPal međutim ne vidim nigde opciju.

Direktno sa kartice se vrsi transakcija prema drugom PP nalogu... Nije moguće čuvati ili prebaciti novac na PP pa da stoji i onda da plaćaš...

Poslednja izmena:
Čekaj, znači ja sa kartice (komercijalne banke) trebam da uplatim na svoj račun na PayPal. Kako to radim? Na koji račun šaljem?

Poslednja izmena:
Čekaj, znači ja sa kartice trebam da uplatim na svoj račun na PayPal. Kako to radim? Na koji račun šaljem?

Ne, kada želiš da obaviš neku transakciju tipa kupovina na Ebay, prilikom plaćanja oni odmah skidaju pare sa kartice i prebacuje prodavcu na njegov PP nalog...

pp.jpg

Sve što treba u ovom slučaju da uradiš jeste da upišeš email adresu osobe kojoj uplaćuješ i iznos i naravno da imaš novca na računu sa kojim je kartica povezana.

A čuvanje novca na PP kao na primer što ti želiš može samo kada omoguće i primanje uplata na PP e onda možeš da vršiš plaćanje bez kartice tj. kad već imaš novac na PP, ali to za sada nije moguće.

Poslednja izmena:
Hvala bogu te su pustili u 00:01 desetog aprila, inace bi samo kuvo kafe ovih dana :d

Mogli bi moderatori da zaključaju ovu temu pošto prvih ~100 strana više ne igra nikakvu ulogu i da recimo u prvom postu objasne kako da se verifikuje kartica pp da se ne ponavlja ta priča na svakoj strani.

Ne, kada želiš da obaviš neku transakciju tipa kupovina na Ebay, prilikom plaćanja oni odmah skidaju pare sa kartice i prebacuje prodavcu na njegov PP nalog...

Znači imaću tu nulu na stanju ako koristim PayPal sa kupovinu sa stranih sajtova. Čim nešto kupim svuče mi sa kartice, jel?
Čemu služi to stanje ako ga ja ne punim a kod nas još uvek ne može uplata?

Vidim sad ovo što je bSecurity napisao.
Hvala.

Poslednja izmena:
Imam jedan cudan problem: sa PayPala mogu da placam bez problema ali kada radim eBay checkout i stignem do PayPala stavlja Serbia and Montenegro za drzavu i onda transakcija ne prolazi. Ima neko neku ideju?

Zašto mi stoji u PayPal balance: €0.00 EUR, a verifikovao sam nalog i dodao karticu?
Je l' "vidi" Paypal stanje na kartici, treba li da prebacujem sa kartice na nalog kao kod moneybookersa i mogu li ovako da plaćam ako imam para na kartici?

Placas tako sto se pare uzmaju direktno sa kartice. Novac za verifikaciju treba da se vrati za 24h.

Poslednja izmena:
Vuce direktno pp koliko mu treba i direktno se vrsi uplata. Procitaj to je upravo pitano i odgovoreno, pre manje od 5 minuta.

Da li neko od vas koji su pozurili da naprave nalog, moze napisati kulturno pisamce podrsci u paypal-u i pitati ih za poneku nejasnoću ?

1. Da pita za naša "specijalna" slova sa kukicama da li unositi ili ne.
2. Da li unositi samo bez kukica (ili sa kukicama) kako pise na kartici koju imamo.
3. Sta se desi ako unesemo sada bez kukica ime kao na kartici, a sledeci put kad dobijemo novu kreditnu (platnu) karticu (iz te ili druge banke) bude napisano ime sa kukicama (specijalnim znakovima karakteristicnim za nasu zemlju i jezik)? Da li će nas to primorati da otvaramo novi nalog? Ime je slicno po izgledu ali se ipak razlikuje (Srđan-Srdan, Žarko-Zarko, Mišo-Miso... Jovanović-Jovanovic ...)
4. Da li treba srednje ime za nešto? Ako nemamo mi svoje srednje ime da li da stavimo očevo ime?
5. Da li sa kukicama ili bez kukica popuniti i adresu?
6. Gde upisati PAK kod?
7. Drugo adresno polje je za potpuno drugu adresu ili je drugi red iste adrese, nesto kao dopuna...?

Ovog sam se za sada setio... pa ako neko ima volje da napise i posalje neko kulturiska pitanje podrsci, verujem da bi mu mnogi bili zahvalni.

Pitanje: Zašto mi stoji PayPal Balance 0.00?
Odgovor: PayPal Balance je stanje dostupnih sredstava okviru uplata koje ste primili na vaš PP nalog, zbirno prikazana. Srbija je dobila osnovni PP gde je isključivo moguće samo i samo plaćanje i ništa više.

Info: Nije moguće primati uplate na PP nalog od drugih lica, a na osnovu prodaje, usluge itd...

Pitanje: Dali mogu da dodam sredstva na PP sa moje kartice?
Odgovor: Trenutno nije omogućeno dodavanje sredstava na PP nalog i raspolaganje novcem. Isključivo je moguće plaćanje usluge prema drugom licu i to zaduživanjem vaše kartice koja je registrovana na vašem PP nalogu.

Posle ću još neka pitanja i odgovore dodati u jednu temu, pošto se sve iznova ponavlja pa neka bude to vodič mali kroz česta pitanja...

Poslednja izmena:
@P307 Možda ću ispasti glup, ali zar se ne podrazumeva i kod nas kao i svuda u svetu za četvrto pitanje da je srednje ime ustvari očevo ime?

Pod 6. zašto upisati PAK upiši lepo poštanski broj pa neće biti problema. Problem nastaje kada naprimer onaj iz Borče stavi 11000 Beograd umesto 11211 Borča, ili iz Rakovice a stavi poštanski broj 11000 umesto 11090

Ne znam otkud to da na Intezinoj Vis aInternet kartici mogu da se imaju partije u razlicitim valutama. Kada sam podneo zahtev sam to pitao rekli su ne moze.
U koverti u kojoj sam dobio karticu pise
"Celokupna potrosnja bilo da je izvrsena preko domacih ili inostranih sajtova, obracunava se u evrima. "
Pitao sam u drugoj expozituri kad sam stavljao pare na karticu za otvaranje partije u drugoj valuti rekli su mi ne moze.
Poslao mail banci sa istim pitanjem stigao odgovor da ne moze.
Mozda je pre mnogo godina moglo kad su neki otvarali ali ne moze vec 2 godine.

Inače, informacija da bi 9. april mogao biti dan u kom će PayPal postati dostupan pojavila se nekoliko dana ranije, na sajtu festivala kreativnih komunikacija Magdalena iz Maribora. Kako je ove godine prijava za festival moguća jedino preko PayPala, ljudi iz organizacije kontaktirali su PayPal u nameri da dobiju informacije za zainteresovane iz Srbije i Makedonije. PayPal je odgovorio da rade na tome da podrška za Srbiju države počne 9. aprila.

Sramota ... niko od naših "zvaničnika" nije bio informisan niti zainteresovan, da sam kaže datum .....

Nazad
Vrh Dno