Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Jok, 0%. Odoh na spavanje, sutra ću da lovim rešenje.

Još jedna stvar, burazer ima ploču MSI 760ga-p43, ima integrisanu grafiku i nisam uspeo da je nateram da sa nje baca sliku a druga da kopa, ima li neko nekog iskustva sa time?

U svakom slučaju, hvala zajednici na pomoći :)

pa moraš u biosu da podesiš da ide slika sa integrisane kartice, i onda kad uđeš u win sve zavisi preko čega kopaš, ako kopaš preko gui-a samo odabereš da hoćeš da rudariš sa druge kartice (biraš karticu u meniju) ili ako koristiš cgminer, ideš device 0 ili device 1 u zavisnosti koja je ta kartica (predpostavljam da će biti 0)

kod mene nije moglo, a kada sam uspeo nisam mogao da imam ocitavanja sa senzora grafike pa sam batalio, integrisana i pcie grafike se "biju"

Kod mene na novoskopljenoj masini radi savrseno, na onoj prethodnoj se nisam nesto ni trudio, jer mi ne treba integrala uopste.

Nisam ni ja uspeo sa integrisanom. U pitanju je bila kombinacija 880g chipset i 7850. Kada je aktivna integrisana win i gpu-z vidi 7850 ali ne moze da ocita sve vrednosti. A ni guiminer je ne vidi. Ocigledno postoji neki konflikt.

Ljudi, uzeo sam 7790, msi oc neka verzija, 1050MHz je core, preko Trixx-a sam je overklokovao na 1200MHz, memoriju spustio na 300MHz, radi kao sat, ali ne mogu da dižem preko 1200, mislim da bi izdržala bez problema, šta da radim? Kod mene daje oko 275MH/s, kod brata ista takva sa istim podešavanjima 285MH/s. Win7 x64, gui miner. Sa cgminerom sam imao problem, pucao mi je drajver jako brzo.

Istu karticu imam i ja, sa trenutnim drajverima to je max koji mozes da postignes. Nasao sam ovo objasnjenje (This card is capable of much more, but there seems to be something in the 7790 driver that auto-throttles it back).

Preko četvrt veka petljam oko kompjutera, ali da mi je neko pričao kakva će biti noćna mora dodati dve kartice pored jedne postojeće i podesiti da sve to radi, ne bih mu verovao. :d Sve što je moglo da se iskomplikuje, iskomplikovalo se. Sa jednim drajverom radi jedna karta, sa drugim druga, sa onim drajverom na kojem sve rade MHash je mnogo manji, itd.

Mislim da msi afterbutner nema podrsku jos adekvatnu za 7790 zato ne moze preko 1200 (barem mislim da je to problem )

Rudarenje na e-način .... nema žuljeva na rukama ... : ):) Samo da se upišem na tmeu ...

Koliko je hashrate?
Jel pod win7 kopas?
Koji drajver?
Jel zauzete karte 100%?
Kako mislis to da iz Cgminera podizes klok graficke?

Kad se podesava cgminer, ima opcija cgeasy (kao java programcic neki) koji te prilikom paljenja pita za klokove i ostalo. Ono sto recimo podesavamo rucno u litecoin.conf fajlu...

aj cisto da pitam posto je trc/ppc slicno kao btc, sta je u pitanju kada grafika ne radi konstantno na 99%, nego pada na 0 pa seta tako, da li je do poola?

Sta mislite o ovoj karti - Saphire HD6790 256-bit 1GB DDR5 polovna, cijena 80 eura, mozda moze i nize ;) jel koristio neko za rudarenje?
Interesuje me jos nesto, a to je - da li mogu da podesim da sa 50btc poola direktno salje na mt gox, da ne idem preko novcanika?

E narode,samo da prenesem utiske :) Prosto sam zaprepasten kako se klokuje ova moja MSI 7850 1Gb verzija!!!!!:shock:Slajder za "core" gurnut do kraja,karta tuce na maximumu znaci +270 mhz za core,na karti kojoj je zakljucan napon, koji je btw 1.138v!!!!! Ovako kloknuta daje nesto malo preko 350 mhashisha :D

attachment.php

Nikada nisam imao kartu koja se ovako klokovala,i to na deff naponu,znaci slajder za core nemoze vise,gurnut do kraja! :d Pokusacu da izvrtim 3d mark11 ovako,cisto da vidim dali je bas full stabilna.....

Prilozi

• oc zverka.JPG
    oc zverka.JPG
    187.2 KB · Pregleda: 226
uđeš u settings u AB :) i imaš u donjem delu extend official overclocking limit :)

Prilozi

• Picture.png
    Picture.png
    15.9 KB · Pregleda: 80
Ne nego da otklucas napon za koji zapravo ne znas ni koliki je jer si ga napamet prepisao iz GPU-z dok kopa :D
Kod mene je npr sad 1.090/1.088 mv a na 1200MHz je GPU a postavljena je preko AB da bude 1.187mv i to se zove vdrop

Poslednja izmena:
Moje idu na 1160 (prva) i (druga)na 1150. Bacaju ~400 kh/s na ltc-u. Po testovima, ljudi su dostizali max 1200 Mhz za GPU (pwr limit +20).

@sinda
e ova tvoja je dobra, meni bsod dok kopa, koji ti je ovo program za kopanje?

@prestige koju bese kartu imas?

primetio sam dok kopam ltc komp mi je ukilavljen ali stabilan, a kada kopam btc/ppc/trc komp mi radi tecno ali se cas desi BSOD, inace komp kojim rudarim koristim za surf i blejanje po forumu

Poslednja izmena:
@sinda

Ako pričaš o kartici klokovanoj za BTC onda ti se BSOD pojavi verovatno čim pokreneš neku aplikaciju. Ako bi samo "kopao" trebalo bi da se ne pojavljuje. Meni se recimo obavezno pojavi čim uklučim Chrome. Kartica je klokovana na 1110/925 i tada daje 360 Mh/s.

@sinda

@prestige koju bese kartu imas?

primetio sam dok kopam ltc komp mi je ukilavljen ali stabilan, a kada kopam btc/ppc/trc komp mi radi tecno ali se cas desi BSOD, inace komp kojim rudarim koristim za surf i blejanje po forumu

Da,izgleda da je ok primerak....

Na 1100mhz sam izvrteo 3dmark 11 bez problema,skor skocio sa 6386 na 7265....

Poslednja izmena:
Vrh Dno