Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

ne bas sam se ponadao da ce da padnu cene da mozda uzmem i ja jedan. realno, outdated hardver, unapred mrtav sistem bez ikakve podrske i bilo kakve nade da ce se razvijati aplikacije za njega... za ocekivati je da mu se sroza cena, cudi me da je jos uvek preko 300 eur. bolje mi da kupim fotoaparat onda :) ili da cekam godinu dana sto ti kazes :) ali do tad ce vec i androidi da krenu sa dobrim kamerama pa nema mnogo smisla :/

Poslednja izmena:
Ja sam inace u CG gde je i telefon kupljen.
Ne znam kako se krecu cene u Srbiji nisam bio odavno.

Sto se 808 tice... nisi ti kupac ovog telefona. Ovo sto pises je samo trolovanje i nista drugo.
Ipak tvoj huawei ima bolji ppi, i verovatno je bolji telefon.

Na srecu ja znam jako dobro sta sam kupio i zasto sam kupio a imam i... pa mogu da kazem high-end Android tako da ce se Android sa krs kamerom i baterijom super sloziti sa 808. ;)

Aman, ne padaj na provokacije, ljubomorni, vidiš da bi ga imali, samo da mu padne cena :d
Kako ti izgleda displej, obzirom koju rezoluciju ima?

Čestitke Emix!

Sad jos pitaj onog topolina sa YT kako da napravis one silne dodatke :) Ako te zanima kamera uopste :d

ma jok ne zanima ga uzeo ga zbog angry birdsa i benchmarkovanja :)

Koliko me je kostao? 370e, white model. Sealed.

Da nije Gintaš možda? Ima li full garanciju i koliko?

370e o_O za fotoaparat?

this is just mean :D

ne bas sam se ponadao da ce da padnu cene da mozda uzmem i ja jedan. realno, outdated hardver, unapred mrtav sistem bez ikakve podrske i bilo kakve nade da ce se razvijati aplikacije za njega... za ocekivati je da mu se sroza cena, cudi me da je jos uvek preko 300 eur. bolje mi da kupim fotoaparat onda :) ili da cekam godinu dana sto ti kazes :) ali do tad ce vec i androidi da krenu sa dobrim kamerama pa nema mnogo smisla :/

koji fotoaparat može da se nađe za 370e a da daje kvalitetnije fotografije od ovoga, pogotovo da je tako kompaktan? Sve da izbacimo kompletan sistem i funkcije telefoniranja. A što se tiče aplikacija recimo ovaj HTCov Zoe se pojavio par dana za 808 nakon što ga je HTC objavio ...dok čak ni inžinjeri HTCa nisu mogli da ga implementiraju u onaj njihov WP8 telefon zbog ograničenja kernela :) inače aplikacije za Symbian i dalje izlaze na dnevnoj bazi, za Android izađe 100 za Symbian 10 ali eto ne živimo svi za to da prčkamo čitav dan po telefonu i instaliramo i reinstaliramo...

Hvala @NSX

@Ivan I. Ekran je jako dobar. Ja sam vec imao prilike da isprobam telefon ranije i znam o kakvom ekranu se radi otprilike, jako mi se svidja. Ovo kazem ja koji imam IPS od 342ppi na drugom telefonu.
Kvalitet izrade je fenomenalan, cvrsta, kvalitetna plastika. Odlicno ali odlicno lezi u ruci telefon. Jeste malo tezi, telefon je tezak bez baterije a ne sa njom ali nema veze i to mi se svidja.
E sad nisam ga nesto previse cackao, kao i svaki symbian kada se ukljuci treba da se ostavi jedno pola minuta da se sve loaduje nakon toga telefon radi odlicno, glatko, bez ikakvih lagova.

Planiram da uzmem ovaj case za 808 ako nadjem:

http://www.ebay.de/itm/Nokia-CC-3046-Schutzabdeckung-fur-Mobiltelefon-Schwarz-/400453790900?pt=Handy_Zubeh%C3%B6r&hash=item5d3ce7ecb4

Da dodam da su sluske koje idu uz telefon fenomenalne!

Poslednja izmena:
Da, držanje u ruci je totalno eruptivno.

Je l' zazivela ona fora sa ogromnom baterijom za njega i sa novim cover-om koji ide uz nju, pa "izravna" zadnji deo telefona, ili je to ostalo samo na konceptu?

Da, držanje u ruci je totalno eruptivno.
dobro, ne moras bas toliko da ga prozivas. prvo ste ga prozivali sto se lozi na telefon i hvali ga, a nije ga kupio, a sad kad ga je kupio, nastavili ste po drugom osnovu... mozda jeste malo za salu to sto je pljuno 400 evra za ovo, ali nije za ovakvo prozivanje.

ono sto je fascinantno je to kako je ovom telefonu jako malo pala cena, s obzirom na njegove mogucnosti koje su ravne androidu od 50 evra. kad pogledam samo koliko ljudi traze za te nokie, pa to je strasno. tu i tamo se pojavi poneka n8 za tipa 150 evra. i vuce se po oglasima svakih par dana 5e manje, i na kraju ode za 100 i ispod. alo, ko ce da plati taj krs 150 evra? to sto ga je neko kupio za 500 evra kad je izasao ne znaci da ce sad za njega da trazi koliko kosta polovan cestiti android.... isto ce i sa ovim da bude za dve godine, trazice ljudi po 150e za polovne zato sto su ih sad platili 400 i 500 evra. a ne da nece vredeti, nego je smesno. za dve godine ce mobilni biti jacine stonog kompa i menjace ljudima desktop, a mi pricamo o mogucnostima tamo neke nokije iz praistorije. samo ce hipsteri da nastave da se loze na to :)

inace to sa tim coverom koji ravna zadnju stranu je skroz kul, tako je trebao izaci telefon, a ne kao grbavi sapun :) ovako je samo sapun :)

Pridruzujem se cistitci.Nek te dugu sluzi.Ja bih imao molbu da okacis neki klip na dropbox da vidim kako to cudo radi.I da li su novim updateom uradili malo bolju video stabilizaciju.Nije mi jasno kako uradise na 920 a ovde izostavise.

Hvala.
Ali dropbox ne koristim. Nikakav update (jos) nisam instalirao.
Stvarno mi video snimanje nije toliko bitno. Ali potrudicu se da okacim.

Da li si gledao na YT ili nekom drugom forumu? Mora da vec postoji to sto te zanima.

Mozes i da okacis zip na mediafire.. uvek je bolje skinuti sirov klip i odgledati nego gledati na YT, vimeo itd.

Hvala.
Ali dropbox ne koristim. Nikakav update (jos) nisam instalirao.
Stvarno mi video snimanje nije toliko bitno. Ali potrudicu se da okacim.

Da li si gledao na YT ili nekom drugom forumu? Mora da vec postoji to sto te zanima.

Kao sto rece covek okaci negde da se skine sirov video. YT jako lose radi posao. Zanima me fotkanje brzih scena kako radi posao i kakav je sa stabilizacijom.

Sigurno si ga pogrešno držao. Kad može Džobs da tako nešto izjavi i ostane živ... ovaj....

dobro, ne moras bas toliko da ga prozivas. prvo ste ga prozivali sto se lozi na telefon i hvali ga, a nije ga kupio, a sad kad ga je kupio, nastavili ste po drugom osnovu... mozda jeste malo za salu to sto je pljuno 400 evra za ovo, ali nije za ovakvo prozivanje.

ono sto je fascinantno je to kako je ovom telefonu jako malo pala cena, s obzirom na njegove mogucnosti koje su ravne androidu od 50 evra. kad pogledam samo koliko ljudi traze za te nokie, pa to je strasno. tu i tamo se pojavi poneka n8 za tipa 150 evra. i vuce se po oglasima svakih par dana 5e manje, i na kraju ode za 100 i ispod. alo, ko ce da plati taj krs 150 evra? to sto ga je neko kupio za 500 evra kad je izasao ne znaci da ce sad za njega da trazi koliko kosta polovan cestiti android.... isto ce i sa ovim da bude za dve godine, trazice ljudi po 150e za polovne zato sto su ih sad platili 400 i 500 evra. a ne da nece vredeti, nego je smesno. za dve godine ce mobilni biti jacine stonog kompa i menjace ljudima desktop, a mi pricamo o mogucnostima tamo neke nokije iz praistorije. samo ce hipsteri da nastave da se loze na to :)

inace to sa tim coverom koji ravna zadnju stranu je skroz kul, tako je trebao izaci telefon, a ne kao grbavi sapun :) ovako je samo sapun :)

Izvini sto ti moram reci, al smaras momacki. Navedi mi par primjera sta to tvoj android od 50€ moze, a ne i ova nokia. Uporedi koliko glatko radi ova nokia, a koliko steka tvoj android.
I nemoj se molim te vise provaljivati, svega ti.

Ne obaziri se previse vidis li da troluje u temi za sve pare.
Ili stvarno organski mrzi telefon iz nepoznatih razloga.
Ili umire u sebi sto nosi huawei od 100e i ne moze da priusti 808.
Ja drugo objasnjenje nemam.
Ljigavo i zlobno ponasanje i stav su ocigledni.

Na stranu sto se u sve ovo razume koliko i moja baba od 80 god.

Poslednja izmena:
Obleće oko teme, kupiće ga, samo da mu padne cena, a inače nije nešto :d

a tako to ide, nije to nikakva novost na benchu :)

Je l' zazivela ona fora sa ogromnom baterijom za njega i sa novim cover-om koji ide uz nju, pa "izravna" zadnji deo telefona, ili je to ostalo samo na konceptu?

to se prodaje odavno, ima sigurno pola godine :) Kažu da ako se ne koristi puno fon traje baterija i po 7 dana :D

http://www.mugen-power-batteries.co...for-nokia-808-pureview-with-battery-door.html

za šalu je što ljudi vole dobru fotografiju? Ajde dobro... :) ja mislim da je više za šalu što se pljuju pare za bolji framerate na skučenim telefonima a svako ima PC kući :)

Pridruzujem se cistitci.Nek te dugu sluzi.Ja bih imao molbu da okacis neki klip na dropbox da vidim kako to cudo radi.I da li su novim updateom uradili malo bolju video stabilizaciju.Nije mi jasno kako uradise na 920 a ovde izostavise.

920 ima mnogo manji senzor, da bi se stabilizovao ovoliki senzor podiglo bi mu težinu za preko 50 grama...jedino na onu HTCovu foru sa žiroskopom mada bi i dalje bio teži ali ne toliko(recimo pola od toga)

Fotografije sa 808 me uopste ne fasciniraju kao kamkoder i zvuk ,)

[YOUTUBE]UQDilLOgTao[/YOUTUBE]

Izvini sto ti moram reci, al smaras momacki. Navedi mi par primjera sta to tvoj android od 50€ moze, a ne i ova nokia. Uporedi koliko glatko radi ova nokia, a koliko steka tvoj android.
I nemoj se molim te vise provaljivati, svega ti.

Nije da se mesam, ali ja sa svojim g300 mogu da kontrolisem torente sa posla, da kontrolisem multimedijalni centar na pc-u od kuce, ...
I g300 se nasao na skoro svakoj listi najboljih aparata 2012.
Posle potrosenih 100eur razliku od 250min eura bih dao, kao sto jesam, na ucesce za dslr i kupio prosle godine d5100 nikon sa 18-55vr objektivom i placao deset meseci po pet soma. dslr ces uvek moci da prodas za priblizno koliko si ulozio :)

iskreno, symbian je gotova prica mnogo davno :) sto se tice kvaliteta videa i zvuka ne znam bas koliko je to danas na trzistu presudno.
elem, baci pogled na http://www.gizchina.com/2013/02/25/top-15-1080hd-android-phones-from-china/
ako ovo nude trenutno, zamisli kineza za godinu dana. i jos kada pocne implementacija panasonic-ovog filtera koji ce promeniti sve sto smo do sada znali o pravljenju fotografija u uslovima niskog osvetljenja, a skoro bez razlike u ceni i implementaciji... stay tuned...

Nije da se mesam, ali ja sa svojim g300 mogu da kontrolisem torente sa posla, da kontrolisem multimedijalni centar na pc-u od kuce, ...

koliko ljudi to realno koristi? I kakav to ozbiljan posao radiš pa možeš da odvojiš vremena za kontrolisanje kućnih torenata :D ne kapiram ovo oko multimedijalnog centra, nisi dobio daljinski s njim ili šta?!

Kao sledeci korisnik tj buduci,nadam se,jel mnogo 250e dati za tel star par meseci uz garanciju 24m? I da li ovaj tel ima 720p u 50 fps? I jel toliko ocajan ovaj browser kao sto se vidi na ovim youtube snimcima? I jel postoji neko alternetivno resenje?

Stock browser je ocajan, mislim da imaš alternativu u obliku Opere.

Kao sledeci korisnik tj buduci,nadam se,jel mnogo 250e dati za tel star par meseci uz garanciju 24m? I da li ovaj tel ima 720p u 50 fps? I jel toliko ocajan ovaj browser kao sto se vidi na ovim youtube snimcima? I jel postoji neko alternetivno resenje?

pa zavisi, onome kome ne treba kamera je mnogo i 25 eura :) mislim da nema 50 fps u bilo kojoj rezoluciji, ali rekao bih da je lossless zoom malo bitniji od toga :)

fabricki browser je mnoogo brzi ako ugasis flash i javascript, meni recimo to ne treba za 95% surfovanja preko moba(svakako ako ti zatreba mozes da vratis)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8kR7CSAIHtw

Nazad
Vrh Dno