Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Programi i igre krs symbian polako od 2011 postaje zapusten OS

pa dobro ms je zabranio svaki dalji razvoj symbiana cim je njihov trojanski konj preuzeo kormilo Nokie...mada igre i programi izlaze i portuju se svakodnevno i dan danas, jeste da za A/iOS izadje dnevno 500 aplikacija a za Symbian 5 ali dobro :)

svakako je taj OS bio jedini na kome je ova kamera mogla da radi, a da to i dalje ostane telefon prihvatljive velicine i tezine

@hektor2 , ne igram igre, nemam ih ni na jednom fonu ni na pc, jedino mi je imalo smisla na tabletu neku pucačinu da opalim čisto radi probe, tako da polje igara nije strana koja me zanima. Poseti http://www.808fanclub.com/ pa prošaraj šta ima od igrica.
Za gps tracking:
http://www.808fanclub.com/search/label/GPS n Navigation Apps?&max-results=5

Nego, koje igre pa imaš za WP? Kako vidim ptice i šta još zanimljivo? I za WP se spremi da plaćaš app :)

sta cete kad vas cuju vlasnici sad da tako pricate o 808?
Što? Mene uopšte igre ne zanimaju koji god fon da imam, nemam ni jednu ni na pc. Realno, 808 nije igračka konzola kao što može da bude S3 ili HOX. Ono u čemu je fon najbolji na svetu je kamera, ne igrice.

Poslednja izmena:
Pa posedujem i ja jedan primerak :) ovo je strasan jeres jer volim symbian ali se smorim sto npr nema Asphalt heat za symbian vec samo iOS i Android, poslednje dobro sto mogu da odigram jeste Asphalt 6 adrenaline :-(

nije los ni taj adrenalin. realno symbian je imao potencijala, ali sve sto ms pipne on to i unisti. jadna nokia :( gde je doba 6600 :/

Symbian je prso davno pre nego sto je microsoft usao u pricu. Gde je doba 6600, odavno proslo i super je za sve da je tako. Symbian je tek od verzije 3 postao upotrebljiv i OK, i to ne od n73, e65 i slicnih sa slabijim procesorima, vec n79 itd, sto je najgore kada je postao koliko toliko dobar vec je izasao iPhone.

Poslednja izmena:
realno postao je relativno dobar tek kad je izasao Bellle, a pogotovo FP2

igor88 imas 808? baci neku fotku

Koliko sam ja video high quality igara nema, i ono sto ima su gameloft od pre tri godine. Ovo drugo imas endomondo i sports tracker.
Ne treba mi nista specijalno, cisto da skratim vreme kad negde cekam. Ako ima sports tracker, nema sta da razmisljam...

imas solidnih android tableta vec od 60 evra ako ti je do zezancije dok si u pokretu pa mozes da ukombinujes sa 808 :) znam da su ovi novi telefoni dosta brzi i imaju vise RAMa ali 7" je 7" :)

http://www.kupujemprodajem.com/A13-...im-kapac-5041977-oglas.htm?filter_id=22656634
Imam vec nexus 7, cisto volim da u telefonu imam od svega po malo, za svaku situaciju. Ne bi da mi telefon sluzi iskljucivo kao kamera :) a ni kao masina za igranje. Zbog toga sam prodao galaxy nexus i kupio nexus 7.

Nego, koje igre pa imaš za WP? Kako vidim ptice i šta još zanimljivo? I za WP se spremi da plaćaš app :)
Ima par igara koje pikam u trenucima nekog cekanja. Asphalt 6, Brutal chase, par mozgalica i tako...Ne ocekujem nista spektakularno. Glavna namena buducem 808 bi bila: 1. mobilni telefon, 2. kamera-kamkorder, 3. GPS tracking, 4. igre...

Koje trabunjanje da nema vizelno kvalitetnih igara bez prethodne provere. Uvek ista priča...

http://forum.dailymobile.net/index.php?topic=51402.0
http://www.nokiasymbianthemes.com/f...opular-symbian-hd-games-part-1-nokia-hd-games
http://www.nokiasymbianthemes.com/f...opular-symbian-hd-games-part-2-nokia-hd-games

Ima ih još podosta. Potražiti "Symbian^3 games HD" ko hoće da traži.
ne bih da ti kvarim zabavu, ali zar ovo nisu sve bajate stvari :D msm realno meni na mobu ne bi trebalo vise od ovog, ali opet ovo je SmEsNo u odnosu na ono sto imaju android i ios. zao mi je sto je nokia crkla i sto je sve propalo, ali je tako :/

meh na tabletu tek smori... mnogo veliko i nezgodno za drzanje... ja sam povezao gamepad na tab, tako se igram kad sam van kuce, stvarno me izludjuje da brljam po ekranu...

ne bih da ti kvarim zabavu, ali zar ovo nisu sve bajate stvari :D msm realno meni na mobu ne bi trebalo vise od ovog, ali opet ovo je SmEsNo u odnosu na ono sto imaju android i ios. zao mi je sto je nokia crkla i sto je sve propalo, ali je tako :/
Generalno sam sebe je upalio, jer su to sve naslovi iz 2010 i 2011 godine.
Mislim to je ono sto sam i ja rekao stare gameloft igre, ako ti to odgovara onda super.

Poslednja izmena:
pa za ubiti malo vremena vise nego OK :) svakako su novije igre vizuelno privlacnije ali ovaj telefon nije ni zamisljen da imitira N-Gage :)

Šta je sad? Rečeno je da nema kvalitetnih igara, sad kad se vidi da to nije taačno, odjednom moraju da budu ovogodišnje i u ogromnim količinama? Ovde se traže mane kakve god mogu da se nadju. Simbijan se gasi, ali softvera ima za onog ko nije teška cepidlaka. Možda je smešna količina u odnosu na android i ios, ali tamo nećeš odigrati 10% svog broja igara, osim ako nisi manijak i telefon ti ne služi kao telefon nego kao gejmboj. Za povremeno igranje ima potpuno dovoljno naslova.

u svakom slucaju ima mnogo bolje igrice od ostalih uredjaja sa tim kvalitetom fotografija :)

Šta je sad? Rečeno je da nema kvalitetnih igara, sad kad se vidi da to nije taačno, odjednom moraju da budu ovogodišnje i u ogromnim količinama? Ovde se traže mane kakve god mogu da se nadju. Simbijan se gasi, ali softvera ima za onog ko nije teška cepidlaka. Možda je smešna količina u odnosu na android i ios, ali tamo nećeš odigrati 10% svog broja igara, osim ako nisi manijak i telefon ti ne služi kao telefon nego kao gejmboj. Za povremeno igranje ima potpuno dovoljno naslova.
+1

Jos kada bi ljudi citali bilo bi sve OK. Ali dobro mora da se kontrira. Ja napisem da ima dve godine stare gameloft igre, i onda uleti neko i napise da je to trabunjanje i postavi link ka tim igrama :confused:
Neko je izgleda pobrkao loncice.

Poslednja izmena:
Sam sebi si udario kontru. Sam si rekao da nema high quality ali da ima gameloft :d Čovek je ostavio link ka HD EA, Gameloft, Rovio itd.

Pa nema, nije dve godine stara igra high quality, ako ti to zoves hq igrama onda OK. Mislim koliko puta milozes odigrati angry birds. Ali da ne duzimo dalje.

Poslednja izmena:
Poenta je da ima dobrih igara i to je najvaznije. Odavno sam imao symbian (E61), kako ide instalacija ovih igara. Samo kopiranje na karticu i startovanje instalacije iz nekog File manager-a ?

Poenta je da ima dobrih igara i to je najvaznije. Odavno sam imao symbian (E61), kako ide instalacija ovih igara. Samo kopiranje na karticu i startovanje instalacije iz nekog File manager-a ?
Ili pre instalacije potpišeš instalacioni .sis (.sisx) fajl sertifikatom za telefon koji imaš (nemoguće je dobiti sertifikate već oko 2 godine) ili hakuješ telefon npr. sa ROMPatcherPlus (bolja i duguročno jednostavnija metoda).

stvarno, ako su te matore igre kvalitet onda je sve moguce na ovom svetu...
808 je izašao sredinom prošle godine, a serija originalnih Anna modela (500, 603, 700, 701) 2011. Navedene igre su tada bile nove. Elop izjavi da gase simbijan i naravno da angažovanje razvojnih timova prestaje ili se makar smanjuje.

Tražili ste kvalitetne igre (sa pretpostavkom vizuelno kvalitetnije od Java i 2D nativnih simbijan igara) i to ste i dobili. Ako vam je definicija kvalitetne igre datum objavljivanja, onda... yebote...

Što je dobar Super Mario, to bih pikao, vožnje i volana mi je dosta uživo.

Vrh Dno