Šta je novo?

LG Optimus L9

Ja onda imam pogresan igo ili sta vec. A probao sam od obicnog do primo i nista. Ako neko ima full folder sa instalacionim apk fajlom da mi baci link 😉

Btw, sad primetih da je LG sa JB otključao neke vidžete za korišćenje i sa custom launcherima (npr. music i favorite people). Sjajno!

Primetio sam prvi bug JB-a.
Poziv na čekanju ne radi... kad dobijem drugi poziv izostane obaveštenje zvučno... palio gasio telefon, uključ/isključ ali nema vajde 😡

Ranije neko reče da mu se Lock screen otvara i po 2 sekunde... to se ispravlja ako se isključe sve animacije i stavi basic animacija na otključavanje, onda bude gotovo instant otključavanje!

Ne znam za to, kod mene su ukljucene sve animacije i lock screen se instant otvara, kao sto i treba da bude. Kod tog lika je neki bag, ili sta vec.

Da li je ovo moguce, a ako jeste, kako?

Nervira me sto kad god instaliram neku aplikaciju pravi mi precice na desktopu. Inyeresuje me kako da iskljucim da mi po instalaciji aplikacija ne pravi precice na desktopu?

U podesavanjima za Google Play ne sme biti obelezeno da ti automatski dodaje widget i problem resen.

2013-03-22-00-35-01.jpg2013-03-22-00-35-01.jpg2013-03-22-00-35-22.jpg
BaKterija po meni drži odlično, telefonirao sam ihaaaaj, sigurno sam imao više od 2 sata poziva, 3G mi je isključen ali Wi-Fi stalno uključen, osvetljenje od 30-50% u zavisnosti dal sam napolju ili unutra, ali većinom je bilo na 30. Plavi zub nisam uključivao, išao na net povremeno, malo Viber, poruke i od jutra do kasne večeri lepo je izgurao, što se nadam se i vidi na priloženim slikcama.
Jedino me nervira što mi poziv na čekanju ne radi. Nema zvučnog obaveštenja u toku razgovora, samo mi na ekranu ipokazuje, ali kako telefon držim uz glavu ovo ne radi i baš sam se smorio. Jer ima neko neki lek za ovu boleS?

Meni niti pravi precice, niti ima lag pri otkljucavanju sa ukljucenim svim animacijama, oglasava mi se poziv na cekanju dok taj neko koji ceka ne odustane. Jedino mi ponekad baguje senzor blizine. Da li je moguce da vecina ima specificne probleme? Da jedino sto sam primetio da je vecini zajednicko jeste grejanje telefona i nesto slabije trajanje baterije kao posledica grejanja nakon updata? Mislim, kako to da nisu "zajednicki" problemi? Da li je moguce da se toliko razlikuju serije istog modela?

Možda je u pitanju interakcija sa programima koje smo dodatno skinuli... to mi jedino ispada logično, jer nam se samo po tome razlikuju spravice. E sad za ovaj poziv na čekanju je moguće da postoje neka druga setovanja u kojima se zvukovi pale ili nestaju, mada mi na ICS-u to problem pravilo nije. I još jedan problem je da mi javlja da se Youtube aplikacija iznenada zaustavila kad uključim mobilni... al ni to nije pravilo uvek, već ponekad, a taj program i ne koristim. Dođe mi da ga :smash: u sitne delove zbog ovakvih sitnica 😡

Pogledajte prilog 110524Pogledajte prilog 110524Pogledajte prilog 110525
BaKterija po meni drži odlično, telefonirao sam ihaaaaj, sigurno sam imao više od 2 sata poziva, 3G mi je isključen ali Wi-Fi stalno uključen, osvetljenje od 30-50% u zavisnosti dal sam napolju ili unutra, ali većinom je bilo na 30. Plavi zub nisam uključivao, išao na net povremeno, malo Viber, poruke i od jutra do kasne večeri lepo je izgurao, što se nadam se i vidi na priloženim slikcama.
Jedino me nervira što mi poziv na čekanju ne radi. Nema zvučnog obaveštenja u toku razgovora, samo mi na ekranu ipokazuje, ali kako telefon držim uz glavu ovo ne radi i baš sam se smorio. Jer ima neko neki lek za ovu boleS?
Jel bi ti bilo tesko da ostavis jedan ceo dan enablovan BT, i ovde objavis rezultat tog testa?
Bilo bi lepo kada bi to isto uradio neko ko jos uvek ima ICS pa da uporedimo.

Možda je u pitanju interakcija sa programima koje smo dodatno skinuli... to mi jedino ispada logično, jer nam se samo po tome razlikuju spravice. E sad za ovaj poziv na čekanju je moguće da postoje neka druga setovanja u kojima se zvukovi pale ili nestaju, mada mi na ICS-u to problem pravilo nije. I još jedan problem je da mi javlja da se Youtube aplikacija iznenada zaustavila kad uključim mobilni... al ni to nije pravilo uvek, već ponekad, a taj program i ne koristim. Dođe mi da ga :smash: u sitne delove zbog ovakvih sitnica 😡
Mislim da je vise do kvaliteta telefona, nazalost. Ispada da nema dva ista.

Sto se tice vracanja telefona na ICS ja sam otisao u zvanicni servis sa garancijom i trazio da se vrati fabricki sistem. Uradili su to bez problema ali problem sa zagrevanjem mi se nastavio. Za 10-ak min kuckanja poruka i surfovanja zagreje se ko da sa m gledao youtube preko pola sata, to nije normalno i niko ne moze da me ubedi u to. tako da sam u petak odneo u telenor u delta city-ju i oni ga opet salju u servis... Bude li se to nastavilo trazicu drugi aparat da mi obezbede, ****m ti JB, sjebao mi mob !!!!

Koje su vam temperature baterije kada vas to toliko brine?

Meni je 36c. Ne greje se baterija, nego gornji levi deo telefona. Mislim da mu je tu antena ili sta vec.

Ja jedino osetim da se zagreje kada je na punjacu a ja se zakacim na wifi i visim po 1h...

radi li OTG kabl na L9 interesujeme kako da mi vidi fleš memoriju da prebacim neke podatke

Pa meni na netu i u sličnim aplikacijama ne prelazi 31 stepen i bas gore prvi vrhu...tu je valjda SOC.

pa zato ti i govorim, meni nakon 10-ak min kuckanja poruka se osetno zagreje, ekvivalent 30 min gledanju youtuba. To mi se pre nije desavalo, veoma brzo i lako se zagreje bez nekog opterecenja a procenti baterije samo idu, za tih 10 min slanja sms-a moze da mi padne lagano 4-5 % 😵

Telefon je ladan ko špricer, makar ovaj moj, ali me od kako me zeza ovo čekanje na pozivu koje ne radi, temperatura skače do ključanja.
Zvao sam i Vip, ali mi kažu da nije sistemska greška već do LG-a i da mogu doći sutra u neki od korisničkih centara da pogledaju ili da ga nosim u servis da ga oni ispeglaju i zagreju.
Samo da ne bude da mi jedno proradi, drugo se iz**** i tako, jer ću ga olupati :smash:

koliko mesecno placas u telenoru ako si ga uzeo sa ugovorom

ugovor je sada max god dana koliko znam

pa zato ti i govorim, meni nakon 10-ak min kuckanja poruka se osetno zagreje, ekvivalent 30 min gledanju youtuba. To mi se pre nije desavalo, veoma brzo i lako se zagreje bez nekog opterecenja a procenti baterije samo idu, za tih 10 min slanja sms-a moze da mi padne lagano 4-5 % 😵

meni je tako uvek bilo

Kada ste update-ovali L9 na JB, da li ste uradili factory reset? Mene vec par dana zeza Opera mini, preko WiFi radi, ovako na edge nekad hoce, nekad ne, pa moram da je ubijem ili restartujem fon (a sa ICS je sve odlicno radilo), pa sam instalirao Operu Mobile, ista prica... Pa je vec nekoliko puta Opera mini radila 'font data calculation', sta god to bilo, prvi put vidim u zivotu, dok to ne zavrsi ne mogu da je koristim, sem ako je ne ubijem u task manageru (inace net radi, recimo IM+ radi, telegraf radi, online bilijar radi, samo opera nece)... Zato sam mislio da uradim reset, pa me zanima da li je neko to uradio i da li mu je pomoglo?
Ovaj JB je teska budzevina.

Poslednja izmena:
Kada ste update-ovali L9 na JB, da li ste uradili factory reset? Mene vec par dana zeza Opera mini, preko WiFi radi, ovako na edge nekad hoce, nekad ne, pa moram da je ubijem ili restartujem fon (a sa ICS je sve odlicno radilo), pa sam instalirao Operu Mobile, ista prica... Pa je vec nekoliko puta Opera mini radila 'font data calculation', sta god to bilo, prvi put vidim u zivotu, dok to ne zavrsi ne mogu da je koristim, sem ako je ne ubijem u task manageru (inace net radi, recimo IM+ radi, telegraf radi, online bilijar radi, samo opera nece)... Zato sam mislio da uradim reset, pa me zanima da li je neko to uradio i da li mu je pomoglo?
Ovaj JB je teska budzevina.

Ja kad sam update na JB prvo sam proverio da li mi sve radi kako treba, da li treba slucajno da radim factory reset. Sve radi kaoo treba vec 10ak dana, prezadovoljan sam.

Ovo što pokazuje nema blage veze sa realnim stanjem. Ispade da što više upalim potrošača da sve manje troši.. opasno me *****ava ovaj LG. Tražili ste i BT da uključim, i to je bilo uključena od jutra do mraka, slike su tu da vidite, što pokazuje da baterija lepo drži ali da potrošači po meni nisu realni. Prosudite sami, sutra zovem LG podršku da ih pitam kako da otklonim ovaj ***** da mi proradi poziv na čekanj, jer sam mobilni uzeo zbog posla a ne da me *****ava i radi kad mu se prohte.2013-03-22-00-35-01.jpg2013-03-22-00-35-22.jpg
I dajte detalje kako da odradim taj factory reset i da li se time gube podaci?

Gube se svi podaci osim sa sd kartice. A možeš da ga uradiš tako što ćeš da ugasiš telefon, a zatim da ga uključiš držeći istovremeno Vol Up + Home + Power dugmiće nekoliko sekundi. Ili da odeš u Settings - Backup and reset - Factory reset.

Kako da updetujem Lg L9,stvarno ne znam kako,a ne prikazuje mi da je dostupno azururanje softvera

Nazad
Vrh Dno