Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

^^Ma slazem se da je poenta u skill-u, nego mi bio smesan onaj reklamni Dura Ace total. :)

Kakva je situacija kod nas sa CX biciklama? Jel video neko neki legalan, sa diskovima i triplom po oglasima? Mada mislim da je jasno da je moje pitanje ustvari: jel ima neko tipove u vezi sa procesom uvoza iz Nemacke? :D

Lepo isprljah tockove danas :d na 530mnv se popeh po ovom zubatom suncu i snegu a postavio sam i brzinski rekord sezone :D

kad kod vidim/cujem ovakve price prvo sto mi padne napamet - lose podesen odometar. :)

Ma kako da ne :) Ne znam zasto je problem juriti 60km/h kada se spustas sa visokog brda/planine i kada za 5 sekundi nabijes preko 50km/h koliko je strmo :) Ako ti nesto znaci spustao sam se kroz Strmnu Goru, to mora da je neki pejzaz kao u Backoj pa ne moze da se ide ovoliko brzo :) Isao bih i malo brze da nije bilo krivina i sljunka od zimskoh posipanja..

Poslednja izmena:
Nije nimalo nemoguće. :)

Ja niz onu padinu iz Sremčice ka Ostružničkoj šumi glad idem oko 60-65km/h (onda krećem da kočim jer ima raskrsnica).

Za sada najbrža ostvarena brzina mi je sigurno bila na spustu sa Fruške gore pre 2 godine. Beše 83km/h. Nikad više tom brzinom sa MTB-om, jer je počeo ceo da se trese, a to što sam posle kočio 300m sa vbrake-om je sasvim nova dimenzija.

Pa meni je jos lakse da nabijem ovolike brzine jer imam 115kg + bajs od celika, ko zna, verovatno ima 20+ kg.. za par sekundi ide preko 50km/h jer je ovo bas strm teren :)

I meni se bajs tresao, gume su bile uzasno blatnjave pa sam se u jednom trenutku lepo presekao kada sam presao preko sljunka u krivini.. a paknovi oni najgori od 200 din.

Sport Tracker i gps kazu 61,3km/h.

Poslednja izmena:
a, ok spustanje. al slusao sam likove koji pominju te brzine na ravnom. na mtb-u. ne profi likove. :d

Pa to, samo pustiš kočnicu i krećeš da ubrzavaš k'o sa nekim sportskim autom. :)

Poslednja izmena:
a, ok spustanje. al slusao sam likove koji pominju te brzine na ravnom. na mtb-u. ne profi likove. :d

Ma kakvi, po ravnom ako predjem 40km/h to je ogroman uspeh :) Ovde u okolini Va mozes da juris koliko hoces, evo tura od danas je samo 15km ali sam u toku uspona 2x menjao majicu i isao kao puz u 1-5 brzini a posle sam se sjurio za par minuta :)

Lako se nabije i preko 40 km/h na čeličani sa V kočnicama na spustu od mosta na Adi kada se izlazi na Adu :D Ali je taj deo toliko neravno uglačan da se treseš kao prut.

Najveci problem je zubato sunce, duva hladan vetar i brije mozak cak i kroz kapu a kada se penjes na suncu dodje ti da se skines u majicu. Zato sam imao 4 sloja odece danas, promenih 2 majice dok sam se popeo na planirani vrh a u toku spusta mozak i prsti su mi se ukocili od zime cak i kroz kapu/rukavice :d ali isplati se mucenje u svakom slucaju, lepo upotpunis dan :)

Evo da vidite smenu podloga posle kojih sam isao na ludacki spust, sa matorim i blatnjavim gumama ovo je uvek rizik.

Poslednja izmena:
Kojom aplikacijom si napravio ovu panoramu?

Nije bas uspela panorama :) Potrebne su mirnije ruke i vise strpljenja, ovo je opcija iz default Sony kamere..

Moze preporuka za dve unutrasnje i dve spoljasnje gume do 30-35e sve zajedno? Velicina 26x2.0 ili 26x2.1. 80% asfalt, 20% off road.

Hvala na odgovoru. Video sam da markirane, super kvalitetne kostaju poprilicno, a to mi nije potrebno. Ne vozim toliko. Koliko je dobra Rubena Trilobit ili Scylla?

Rubena Scylla moze da prodje, sta vise deluje sasvim pristojno.
Rubena Trilobit, kramponi su joj previse sitni, vise smetaju nego sto koriste.

S'obzirom da Polar kilavi i da ne znam da li su propali ili samo otezu sa predstavljanjem 2013 modela ili sta vec, jel moze neko da okaci jos neke modele za oko 40k din, brend nije bitan. Znam za Trek 3900, onaj stealth black, ima acera zadnji menjac a prednji je altus sto je bedak.

Jel moze neko da izanalizira opremu na ove 2-3 verzije Treka 3900 a cene su od 37-39k din sto mi apsolutno odgovara samo ne znam da li ovaj lik iz Va kod koga su najbolji uslovi placanja, moze da nabavi Trek modele..

Kakve li su Meride za oko 40k din? Gledao sam Capriolo sajt i kao imaju Capriolo katalog ali je prazan.

Merida je made in Taiwan, tako da uvek da je vise za ulozeni novac.
Problem je sto nije toliko zastupljena marka kod nas.

Polako, već ti dugujem jedan sok. :p

Poslaću opet istu fotku (kroz koji sat), pa šta bude.

Hvala na obaveštenju.

S'obzirom da Polar kilavi i da ne znam da li su propali ili samo otezu sa predstavljanjem 2013 modela ili sta vec, jel moze neko da okaci jos neke modele za oko 40k din, brend nije bitan. Znam za Trek 3900, onaj stealth black, ima acera zadnji menjac a prednji je altus sto je bedak.

Jel moze neko da izanalizira opremu na ove 2-3 verzije Treka 3900 a cene su od 37-39k din sto mi apsolutno odgovara samo ne znam da li ovaj lik iz Va kod koga su najbolji uslovi placanja, moze da nabavi Trek modele..

Kakve li su Meride za oko 40k din? Gledao sam Capriolo sajt i kao imaju Capriolo katalog ali je prazan.

3900 DISC BK-GY & 3900 DISC RD - u rangu sa Avalanche-om, neki deo lošiji, neki bolji, ali generalno, slično (jedino, kočnice Tektro, koče ok, ali ih je ponekad nauka naštelovati).

Meride su ti na istu foru k'o i Mirage Pro (Alivio oprema sa vbrake-om). Svakako su dobar izbor, ako ih nađeš.

Poslednja izmena:
dzoni, sta mislis o onom Treku 3900 par postova iza sto okacih? Zadnji menjac Acera sto je ok ali je prednji Altus, kakvi su ostali delovi? Stvarno se ne razumem.
Ako su delovi tu negde u rangu sa Avalanche 2012 mozda da ne cekam vise i probam da narucim Trek 3900, jos je stealth bas obako kako ja gotivim a imaju velike ramove navodno. Pa bih zamenio taj Altus ako se pokaze kao krs, neka ga 1 sezonu neka odradi, nece mi biti nista. Valjda :d

Sad vidim da si odgovorio :) Ne znam ko prodaje Meride kod nas, Capriolo katalog je prazan..

Idem sutra do ovog lika da vidim da li moze da naruci Trek ali sumnjam.. nikada nije imao u ponudi nijedan Trek bajs. Mislim da bi 3900 bio dobra masina kada (i ako moze) da se nabudzi sa Avid BB7 + Deore.

Poslednja izmena:
Cepaj Altus dok ne crkne (otprilike za 2 godine dobija luft), dok zadnji menjač zameni za neki XT (760, 761, 770...) sa kratkim kavezom.

Bas su retardi ovi iz Polara, kraj marta a nisu predstavili nove modele. Mislim da bi Trek 3900 sa Avid bb7 i deore/xt mogao da bude izbor i na duze staze.

Sad vidim da si odgovorio :) Ne znam ko prodaje Meride kod nas, Capriolo katalog je prazan..

Idem sutra do ovog lika da vidim da li moze da naruci Trek ali sumnjam.. nikada nije imao u ponudi nijedan Trek bajs. Mislim da bi 3900 bio dobra masina kada (i ako moze) da se nabudzi sa Avid BB7 + Deore.

Capriolo prodaje, ali ih uštekaju bogu iza nogu. :) Pogledaj u cenovnik, da l' ima nešto.

BB7 i Deore će od svakog bajsa da napravi bajs i po. :)

Bas su retardi ovi iz Polara, kraj marta a nisu predstavili nove modele. Mislim da bi Trek 3900 sa Avid bb7 i deore/xt mogao da bude izbor i na duze staze.

BB7 i Deore/XT će od svakog bajsa da napravi bajs i po. Da se citiram. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno