Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Vidi u BiH i Viber i Watsapp i Anrybirds (mislio sam da ga ne vidi ali se za*ebao).
To vas politika i telekom zezaju hoce da sakriju VoIP da se manje koristi.:)

More... ova "farsa" je mnogo vise ucinila da obicni ljudi saznaju i eventualno hitro ubace Viber/WA nego sto bi ideja o "dzaba SMS-ovanju" to ucinila :)

More... ova "farsa" je mnogo vise ucinila da obicni ljudi saznaju i eventualno hitro ubace Viber/WA nego sto bi ideja o "dzaba SMS-ovanju" to ucinila :)

Slazem se, sigurno dosta ljudi nije ni znalo za ovo. A kad se sazna ko je odgovoran (trenutni osumnjiceni: Orion) - kampanja za bojkot!

Pa kako da se registruje viber i whatsapp na wi fi only tabletu kad mora ti stigne aktivacioni kod sms-om?
Whatsapp ne moze da se instalira na WiFi only tabletu, Viber moze. Obrati paznju da ga registujes na drugi mob broj od onog u mobu koji je vec registrovan na Viber. Ne moze isti nalog na vise uredjaja, svaki uredjaj definisan je telefonskim brojem (cak i kada ga nema, kao WiFi tablet).

Ja sam uspeo sa instaliram whatsapp na mk808 (android hd player) tako da može i na Wifi only tablet. Jes da sam se namučio i nemam pojma kako sam uspeo ali imate razna uputstva na netu.

Poslednja izmena:
Slazem se, sigurno dosta ljudi nije ni znalo za ovo. A kad se sazna ko je odgovoran (trenutni osumnjiceni: Orion) - kampanja za bojkot!

Sumnjam da je bilo koji provajder kriv jer se ni Angry Birds ni Evernote od skora ne vide a one nemaju veze sa komunikacijom.

Ја се и даље надам да то Google хоће да уведе да и ми бедници можемо регуларно да купујемо апликације:D

Na isti ili sličan način kao i Viber, može da se skine Evernote, Tango, Winamp. Dovoljno je doći do direktnog linka za te aplikacije na play store, što se može učiniti na web sajtu tih aplikacija ili preko pretrage na googlu.
Nema nikakve veze sa operaterima sve ovo.

Inače, za kupovinu aplikacija mislim da će toga biti ovde otprilike kada "proradi" i PayPal. A to je valjda ove godine.

Poslednja izmena:
upravo tako. sad sam izguglao viber na kompu i instalirao, imam u backupa-u negde ali sam bas hteo da vidim da li ce proci. potom sam potrazio i angry birds, isto moze da se instalira. kad se pretrazuje preko play-a ne vide se

Već je pisano da taj metod kod nekoga upali, a kod nekog ne. Više ljudi je to potvrdilo. Zato nemojmo pisati kako je to sasvim proveren način i da sigurno radi.
Ja bez problema nađem googlovanjem aplikaciju iz brauzera i otvorim njenu stranicu, ali mi piše da nijedan od mojih uređaja nije podržan.

10x6i2t.jpg

Poslednja izmena:
I dalje je blokirano. Sve je identično kao na slici koju sam priložio, jedina razlika je što piše na engleskom a ne na srpskom.

Hmmm, meni taj link potpuno normalno prikazuje mogucnost instalacije Viber-a

Inače, na play store piše da je Viber kompatibilan sa uređajima na kojima je već instaliran, ali ne i sa onima na kojima nije.

Odgovorili mi na poruku na FB-u vezano za dostupnost u Srbiji:

We're looking into this issue, meanwhile please download Viber from: http://bit.ly/xqfTBt

Zaključujem da nisu oni hteli da Viber ne bude vidljiv iz Srbije.

Ostaju dve naj verovatnije moguće varijante, da je Google skroz izbacio is Srpskog Play Store sve aplikacije koje imaju in app purchase opciju, ili da je to maslo naših operatera.

Viberov dev tim je već nekoliko puta odgovorio našim ljudima na FB, Twitteru i sl. da im nije bila namera da Viber postane nedostupan iz Srbije, prema tome mislim da zaista nije do njih.
Takođe mi deluje i da nije do naših operatera. Imamo razloga da ih kritikujemo za mnogo šta, ali ovoga puta mislim da nisu krivi. 'Ajde za VOIP aplikacije, ali zašto bi im smetale obične igre poput Angry Birds ili Bad Piggies?!
Rekao bih da je do Google-a, a da li je namerno ili slučajno, e to ne znam. Samo mi se čini da Google nije odgovorio nikome od naših koji su pitali u čemu je problem, za razliku od Viberovog tima koje jeste odgovorio.

^ Kad je Google ikome odgovorio na "obican" mail? Zapravo ga je nemoguce poslati. Oni nude svoj Forum i odgovaraju mejlom za usluge koje se placaju.

Mozda je ona modelsica napravila neko ..... pa se sad muz prazni. :d

Mozda na twiteru postoji neki acc vezan za google podrsku?!

^ Kad je Google ikome odgovorio na "obican" mail? Zapravo ga je nemoguce poslati. Oni nude svoj Forum i odgovaraju mejlom za usluge koje se placaju.

Forum koji je jedan od najbesmislenijih i najbeskorisnijih na celom internetu.

Znam da su zakoni Srbije po tom pitanju malo više retardirani i pretpostavljam da je to jedan od razloga zašto između ostalog nema Apple Store-a za Srbiju, ni na mobilnoj ni na desktop MAC platformi. Povezano je i sa PayPal-om, tj iste odredbe zakona ih koče...

Samo da napomenem da je Srbija jedna od retkih zemlaja (ako ne i jedina) gde je Google prvo omogućio kupovinu plaćenih aplikacija sa Play Store-a (tada Android marketa), a kasnije ukinuo tu mogućnost (posle 2-3 nedelje).

Sada se postavlja logično pitanje da li su ukinuli i aplikacije koje imaju neku vrstu in app purchase mogućnosti, mada evo pregledah celu Viber aplikaciju i ništa ne nađoh da može da se kupi u aplikaciji.

Za whatsapp i angry birds mi je jasno, ali za Viber nije.

Meni su odgovorili, mada mislim da je odgovor bio genericki. Moje pitanje je bilo u vezi povratka aplikacija koje se placaju u Play store

Meni ce Telenor pisano, postom, da odgovori da li ne dozvoljavaju VoIP i MoIP preko 3G ili ne..kao odgovor na moje pitanje mailom poslato o_O

Aj taman jedno pitanjce vezano za Viber. Ne koristim ga nesto preterano (po potrebi ponekad), i lepo ga iskljucim i svaki put kada primim standardni sms on se aktivira, pa opet moram da izlazim iz programa. Jel moze ovo nekako da se regulise?

imaš u opcijama da isključiš to da ti nudi odgovor na sms

@ Vojkan - Pa evo bas gledam u ocijama Vibera i sve je to iskljuceno (Free reply with Viber - when possbile use viber for SMS replies) - ako si na to mislio. Drugu neku opciju vezanu za sms ne vidim.

A inace, zanimljivo je da sam uspeo preko TunnleBear-a (CA) da se povezan na Goggle Play , i kada ode na My Apps regularno vidi Viber i sve ostale aplikacije ali ne vidi WhatsApp recimo (dok u searchu ne nalazi ni jedan ni drugi)? Vrlo zanimljiv koncept :) A inace taj WhatsApp sam skino sa njihovog sajta direktno (apk) tj. nisam ga preuzeo sa Google Play-a, pa mozda ima neke veza i sa tim, mada ne bi trebalo...Generalno, ne potresam se nesto preterano :D nego me cisto, kao i vecinu pretpostavljam, nervira sto ne radi kako bi trebalo i sto za sve mora nesto da se frikombinuije :) umesto da samo odes na GP, kliknes i cao zdravo...Mada, valjda smo ovde i navikli na takvo cimanje i snalazenje vezano za sve i svasta...

Poslednja izmena:
Ja sam se bas pre 2 dana nervirao kako se to Viber ukljucuje po svom nahodjenju, nisam primetio da je zbog poruka. Sad sam probao SMS, nije se ukljucio. Ona opcija koju Vojkan pominje nema veze sa tim.

Ma svaki put kada mi stigne sms eto ga i Viber - samo se pojavi ljubicasta slusalica na vr` ekrana :D i om`a ga zapazim (ukljuceno mi je Show Viber status icon, bas zbog toga da bih video kad je aktivan)...Pa onda return to viber pa Exit :D Al` bas smara...

Poslednja izmena:
Jednostavno resite se djubreta. Ja ga imao malo, vise mi stetio nego koristio... 2-3 osobe sa kojima se cujem jednom-dva puta nedeljno ga koriste aktivno, tako da meni bas ne znaci. Za sve ostalo imam komp i skype i imam Gtalk na telefonu ako mi treba IM.

Ma ja ga imam tek onako, sto kazes ti za par kontakata. Gtalk inace ima i voice i video chat, a ne trosi bateriju, na sta se zale korisnici Skype-a.

Ma zaista nije da mi nesto mega treba. Recimo kad neko od kolega/sefica :D putuje u inostranstvo pa se negde zakaci na wifi pa da se cujemo i sl. WhatsApp sam nedavno instalirao cisto da vidim kako fercera, a nisam zapazio da on nesto toliko luduje :D po telefonu i da se pali nonstop (mozda gresim doduse...)

Carbon

Mozda niste koristili Clockworkmod-ov Carbon. Interesantan je jer radi backup aplikacija na SD ili PC a ne zahteva root. Taj backup se moze koristiti posle i na drugom uredjaju tj telefonu. Prakticno omogucava da se prekopiraju sve aplikacije sa podesavanjima na drugi uredjaj.

Koristim ga i vrlo su cesti update-ovi (u fazi razvojs je, a i dodaju se nove opcije) tek odjedanput nestade sa play stora!!!
Carbon definitivno nije doveden u vezu sa provajderima mobilne telefonije. Zasto njega nema?

Vrh Dno