Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ja sam presao sa Click4 + IPTV na Net10 + IPTV, sve radi kako treba, nsd.

Zvao sam sada ponovo, neki drugi se javio i isto mi rekao. Ne postoji mogucnost vece brzine u boks paketu. Ko je presao ili ima ugovor do 6 meseci ili mu uskoro istice ugovor pa ce platiti razliku u penalima. To mi je rekao. Znaci ne moze definitivno.

Zvao sam sada ponovo, neki drugi se javio i isto mi rekao. Ne postoji mogucnost vece brzine u boks paketu. Ko je presao ili ima ugovor do 6 meseci ili mu uskoro istice ugovor pa ce platiti razliku u penalima. To mi je rekao. Znaci ne moze definitivno.

U boxu ne, van boxa moze

Pa nikakva ali to je odluka menadzmenta, i ja sam hteo da uzmem da brzi net svojevremeno pre nego sto sam presao sa telekoma, hteo sam box 3 ali sa vecom brzinom i rekli su mi da to nije moguce, iako sam imao u tom momentu 8mb kod telekoma.

Ne kapiram kakva je razlika da li je boks ili nije?!?

http://www.open.telekom.rs/box/Default.aspx

Ovde ti sve pise sta je box i sta box paket sadrzi. Jednom reciju Box paketi i NET paketi su ti dve razlicite stavri. U Box paketima su ti 3 ili 4 usluge svedene u jednu i za te 3 ili 4 usluge dobijas jedan racun, sve zavisi koji box paket odaberes. Uostalom procitaj sa linka pa ce ti biti jasnije zasto ne moze preko 6 MB i IPTV.

Poslednja izmena:
Mislis da moram da procitam sa tog linka sta je box paket, a cinjenica da imam box paket ne pomaze??? Znam ja sta je to, ali nema nikakve logike da moze da se predje na NET10 ako imas IPTV, ali ne moze ako si u box paketu. Sta smeta pa ne mogu da predjem? Mozda fiskni telefon? Ili moj mobilni? Kad ocigledno IPTV ne smeta, jer van box paketa IPTV i net10 rade bez problema. Pa ako mozes to da mi objasnis a da ne citam sa linka, jer sumnjam da na linku ima objasnjenje za ovu nebulozu.

Tehnicke mogucnosti postoje ali oni to ne rade, to je njihova odluka, naravno da bi uzeli vise para, razumes? :)

Tehnicke mogucnosti postoje ali oni to ne rade, to je njihova odluka, naravno da bi uzeli vise para, razumes? :)

mozda negde i postoje tehnicke mogucnosti ali to nije isto svuda

oni su dali ponudu za celu zemlju a ne za svaku ulicu posebno

svaki dan se unapredjuje mreza na raznim mestima po celoj srbji to nazalost ide jako sporo ali bitno da se radi pa ce kad tad da se uradi

Sve radi savršeno, dok download ide preko 1 MB/s i istovremeno rade oba TV-a, nema ama baš nikakvih smetnji. Znam da su neki imali problema kada je na oba TV-a isti kanal, međutim kod mene toga nema.
Evo i parametara nakon puštanja NET10.

2550571183.png

Da li si cimao nekog da ti prebace Data mode na Interleave? Posto je skoro svima setovano na Fast, a tebi je ostalo na Interleave posle promene brzine, sto se kod mene uvek vrati na Fast pa moram da ih cimam opet.

Ja kada sam imao ugovor na paket IPTV i 4Mbita bilo mi je na Interleaved podeseno . Cim je istekao ugovor isao sam da raskinem ugovor da ga ne bi produzili dalje i vratim IPTV . NAkon toga brzina je vracena na 1,5Mbit i linija je vracena na fast. MOj zakljucak je da ko god ima IPTV linija mu mora biti na Interleaved ...

Da li si cimao nekog da ti prebace Data mode na Interleave? Posto je skoro svima setovano na Fast, a tebi je ostalo na Interleave posle promene brzine, sto se kod mene uvek vrati na Fast pa moram da ih cimam opet.

Interesantno da su meni promenili na Interleave ali mi se samo vratilo na Fast, ili su oni namerno vratili.

Ja kada sam imao ugovor na paket IPTV i 4Mbita bilo mi je na Interleaved podeseno . Cim je istekao ugovor isao sam da raskinem ugovor da ga ne bi produzili dalje i vratim IPTV . NAkon toga brzina je vracena na 1,5Mbit i linija je vracena na fast. MOj zakljucak je da ko god ima IPTV linija mu mora biti na Interleaved ...

Netacno. Interleaving je mod rada kad si na granici mogucnosti linije. Tvoja linija jedva moze da izgura 4mbps, pa je mod interleaved, da bi se sprijecio gubitak paketa. Kad su ti vratili 1.5, sto tvoja linija podrzava, mod je fast.

Netacno. Interleaving je mod rada kad si na granici mogucnosti linije. Tvoja linija jedva moze da izgura 4mbps, pa je mod interleaved, da bi se sprijecio gubitak paketa. Kad su ti vratili 1.5, sto tvoja linija podrzava, mod je fast.
Ako je tako kako onda koristim speed up bez problema i imam 6Mbit-a ?

:d procitaj jos jednom sta sam napisao pa ces skontati da ja imam aktiviran sped up :D

Sve radi savršeno, dok download ide preko 1 MB/s i istovremeno rade oba TV-a, nema ama baš nikakvih smetnji. Znam da su neki imali problema kada je na oba TV-a isti kanal, međutim kod mene toga nema.
Evo i parametara nakon puštanja NET10.
SNR Margin ti je izuzetno los, sve ispod 10 je kriticno.
Moj je na net20 bio 6.1 i desavalo mi se po 10ak puta dnevno da dobijem ogroman lag koji traje 20ak sec nakon cega opet radi ok. Sam sam zvao da mi ogranice na 16Mbps i sad mi je snr 12-13, vise nemam problema.
Kolko se secam za snr je dobro da je sto vise a za attenation da je sto manje.

Poslednja izmena:
Ne primecujem da ima problema. Pre ubrzanja je bio 17, sad je 6,7.

Ako je tako kako onda koristim speed up bez problema i imam 6Mbit-a ?

Ako ti je interleaved mod, ne znaci da moras imati problema. Jednostavno, modem je procijenio da je nivo suma takav, da bi moglo doci do gubitka paketa na fast.
A IPTV + 4mbps je ukupno 8, sto je vise od sadasnjih 6.

MIslim da cu morati da se doskolujem da bi tebe razumeo :D
Kakvi modemi kakvi bakraci kad je modem moj a ne Telekomov :type:

Poslednja izmena:
Aktivirao sam NET10 paket, ranije nisam imao adsl na ovoj liniji.
Stan zavucen bogu iza tregera u odnosu na centralu, medjutim protok je ocekivan, 8,6-8,8mbps download i oko 0,86 upload.

Medjutim ping test mi prilicno varira, te dobijam A, te B, te je ping 5ms(prema telekom serveru) te je 40ms.
Pretpostavljam da je jako nizak SNR koji se vidi na slici problem, i da on prouzrokuje CRC i FEC greske? Kako se stan renovira trenutno nisam imao prilike da vidim da li pravi problema u smislu pucanja veze, sto mi je najbitnije, ne igram se online previse tako da mi ping ne smeta toliko.

Vidim da je ADSL mod na Fast iako je SNR mali, sto me zacudjuje, da li bih ista dobio ako iscimam telekom da me prebace na interleaved mod, i da li to oni uopste rade ili modem sam bira shodno signalu?

Prilozi

• adsl topcider.JPG
    adsl topcider.JPG
    99.5 KB · Pregleda: 67
Rece gosn stig da modem to sam podesi .... AL izgleda da bas i nije tako :p

Mozda mu treba vreme, primetices da je uptime samo 6min, bukvalno sam na nekim dzakovima glet mase drzao modem i laptop koliko da odradim speedtest :D

Odgovor mi treba .. |Cime se onda forsira mod i imam jos jedno pitanje posto sam menjao modem , kako ga podesiti da radi kao Anex_A ili AnexM ?
Probao sam i jedno i drugo pa sam primetio da mi pod Anex_M brze otvara stranice na FF.

Vrh Dno