Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

@Dragan.P
Upravo tako, zato i imam dilemu 5vs10mb za iste novce jer sam citao da SBB (mada ja imam KDS,ali trebalo bi da je to jedno te isto sada) u praksi ne radi baš kako bi trebao odnosno postoje korisnici koji su extra zadovoljni i oni koji imaju glavobolje zbog neta bar je tako u NS-u. Da naponem da sam sa telekomom bio jako zadovoljan i zabagovanom speedUP uslugom od 6Mb tako da nisam ni pomilsljao da predjem na kablovski net iako vec placam kablovsku.
Što se tiče interneta koristim ga za sve po malo, malo igrice (mechwarrior online i fudbal najvise) ,malo torrent ponajvise surf.

Mozda nebi lose bilo uzeti sad neki box ili mix paket u zavisnosti za koji se internet odlucim.

Jer jos uvek radi ova speed up usluga da probam ponovo da zabagujem, sinoc sam pokusao ali nesto baguje nisam mogao nikako da povecam internet makar ni na 3 sata samo?

Jedino da pozoves tehnicku podrsku pa da trazis da ti oni aktiviraju speed up uslugu. Mada ja se nebih puno dvoumio izmedju sbb-a i telekoma ostao bih tu gde jesam.

Ne moze teh podrska da aktivira speed-up . To mora preko interneta da se odradi ...

Kako bih mogao da vidim koji mi je password u okviru WAN podesavanja, za login?

Hteo bih da prebacim user name i password na drugi modem.

Pa zar ne znas koji si pass stavio ?

Trebalo bi da je isti pass kao i za mail,ako ga nisi menjao a koristis mail kod Telekoma trebalo bi da je isti pass.

Nisam ga menjao, mozda se ne razumemo, mislim na ovaj password:

capture.png

Jel to pise negde u ugovoru?

Jel ima neko ovde iz subotice ko je uzeo box paket? Hocu da odjavio orion telekom i da uzmem box paket...

Takodje ako mi iptv ne bude radio kako ja to zamisljam jel mogu da raskinem ugovor ili ne?

Da znam na sta mislis,isti je pass kao na mail-u.Mislim da pise na ugovoru,odavno nisam kod Telekoma pa sam zaboravio.
Kod Verata je isti pass za sve kada potises ugovor,posle menjas za mail ili pristup sajtu ali taj u ruteru ostaje isti jer preko njega vrse autentifikaciju.

@kljun koliko sam ja upoznat sa tim to se ne dobija u ugovoru odavno ... Al za svaki slucaj proveri .
Ako nemas na ugovoru mozes jednostavno da dodas npr u postojeci pass neko slovo ili bilo sta pa da preko Firefoxa sacuvas pass i onda pogledas koji je ;) .
I naravno posle vratis stari pass bez tog slova koje si dodao :p

@veljadj @Apple Hvala vam puno, metod preko Firefox-a radi, ipak sifre nema u ugovoru, sad bih hteo te podatke da ubacim u modem koji sam dobio od TotalNet-a, da li je to moguce? Mozda je modem zakljucan samo za Total NET.

Cek cek cek to su 2 razlicita providera ? Kako ces koristiti username i pass od Telekoma na TotalNet-u ?
Zar nisi od njih dobio podesen modem ?

jest, ali kad sam dobio modem od totala, imam sporiju brzinu nego sto imam preko telekom modema. Preko Total modema imam 13, dok preko telekom modema imam 17 mbps. Pa sam hteo da vidim da li bi imao 17, ako bih ubacio podesavanja od telekoma u total modem. Posto sumnjam da je Total modem ogranicen na 16 mbps, dok je telekom modem ogranicen na 20 mbps.
Ovde sam isto objasnio problem, mozda pomogne:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...Mbit-s-Adsl)&p=3175983&viewfull=1#post3175983

Najbolje je da zoves terhnicku podrsku pa da ti to podese malo bolje ...

resio sam; necu da se zezam sa ptt, ostajem na telekom net5 prelazim na otvoreno cekam i dalje, *** mrzi me da se cimam valjda ce da izbace nesto bolje

@Nes*

Bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Ako razumes sta hocu da kazem.

necu da rizikujem jer vidim da se zale za ping, za brzinu za te pasworde ovo ono kad ovih je sve uvek ok cim nazoves odma se javi ljubazna osoba i resi se sve tako da to je to, plus mi je maje za 160 din a i veca brzina cekacu necu da se seljakam za sitnu lovu i obavezujemz a 2 god to ne nikad nisam bio stipsa.

ja sam zvao oko 6-7 x nikad mi se niko nije javio za taj ptt i sta sad nemam net odakle cu da im saljem mail iz penisa ma bezi...
p.s sry za reci pod utiskom sam.

Poslednja izmena od urednika:
Nije loš NET 5. Meni je ping oko 25 a brzina oko 4500 kad merim sa servrom u Beogradu a sa nekim serverom u inostranstvu ping malo preko 100 a brzina ista, tako da neznam dali ti to završava posao ali mi se čini da je za osnovne potrebe i više nego dovoljno.

^
2501474453.png

click 4, nocu je i 9 ping odlicno radi pa se zato i premisljam da li da uzimam net 5 da se nesto ne pogorsa

Jel ima neko problema sa telekom adsl netom a da je iz Niša?

Od juče mi se gubi ADSL konekcija na ruteru, totalno bez pravila. Pukla je veza jedno 20x dok sam gledao utakmicu. Sve na minut dva i vrati se, nema pravila. Cele noći je ok radilo i evo sada jedno 10x zaredom...

A sto bi koristio speed up.Presao sam na ptt pre neki dan...cena,,,rezultatiPogledajte prilog 106898

Pa koji se djavo onda javljas u Telekom temi?

Od juče mi se gubi ADSL konekcija na ruteru, totalno bez pravila. Pukla je veza jedno 20x dok sam gledao utakmicu. Sve na minut dva i vrati se, nema pravila. Cele noći je ok radilo i evo sada jedno 10x zaredom...

Evo sada sam ja pitao kolegu koji je iz nisa jel ima problema sa adsl-om i kaze da nema nista, koliko mi jos rece desi se da izgubi link jednom u sedam dana. On se nalazi na Panteleju, e sada sve zavisi u kom si ti delu grada?

Poslednja izmena:

Ja sam u centru. Nikakvih problema juče nije bilo. Imao sam iste probleme kao ti pre par nedelja, ali se ispostavilo da je u pitanju linija. Imam box, ako ti nešto znači.

@wahad
isto se i meni nocas desilo,u roku od 20 minuta 5 pucanja rutera tokom jednog ESL versusa-a...Imam paket 6/1,ali juce ceo dan mi je bilo 6/0.5,i tako se i danas nastavilo...Prijavio sam smetnju,pa cekam da vidim sta ce da se desi...

uzima se na veliko box centrala se ne prosiruje idu do krajnih granica nemoj da te cudi

ipak ostajem pri telekomu, posle stavljanja nove centrale ponovo sam uspeo 6/1 da dobijem preko speed-up usluge.

@3 posta iznad Nes-ovog :D

Čudno, uzeo sam tel kabl i zamenio ulaze, onaj što je išao u razvodnik sam ubacio u ruter a onaj iz rutera u razvodnik. Od tada nemam problema, evo dan ipo. Čekao sam da vidim da li će biti ponovo pre postovanja ovde :D da ne malerišem.

Čudno je to da su mi se pojavile smetnje kada sam uzeo drugi IPTV uređaj za drugu sobu, od tada je prvo pucalo jednom dnevno, pa par puta, pa je brzina DL-a bila 400kb od mogućih 1.7-8mb a u utorak u doku utakmice bukvalno po 20x. Kontaktirao sam prijatelja iz Telekoma, on mi je rekao da na vodu nema nikakvih smetnji a evo i vas dvojica iz Niša niste ništa imali dok je čovek iz GM-a koliko vidim imao :D. Inače isto sam sa Panteleja, što je najgore centrala je na 200m od moje zgrade.

Prošli put kada sam imao ovakvih problema mi je ubrzo ruter crko, i umesto da mi donesu novi, oni mi doneli ruter koji je star 2god od nekog korisnika koji je prekinuo ugovor. Užas.

Proveri koliki ti je sada bandwidth i SNR margine. Ja sam na 8000 kbps bandwidht imao SNR preko 20dB, na 12000 kbps između 6dB i 9dB. Sada mi je 10000 kbps, a SNR je oko 13. Download je na 12000 kbps vukao maksimalnih 6Mbps, pa čak i više, ali je ping išao i do 50ms (retko kad ali je išao). Sada je oko 5,5 Mbps, upload oko 0,85 Mbps, a ping je zakucan na 15ms.

ja zvao da me prebace sa click 4 na net 5 bez ugovorne obaveze i izmerio brzinu :D
aagdgdf.png
pa bas da vidim oko podneva koliko ce skociti, rekli su samo da ce mi poslati neki ugovor u 2 primerka, meni ostaje 1 a drugi saljem njima tako nesto

2521489745.png

Vrh Dno