Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Uzeo net 5 paket, zvao u cetvrtak prosle nedelje a oprema mi stigla vec u ponedeljak. Kad ajde da probam, nema neta, sve sto treba da sija power, adsl, lan 1, sija al internet lampica ni da trepne... Zovem da prijavim i kazu, sutra ce vas ukljuciti treba ugovor koji sam potpisao da stigne do njih... Medjutim sutra ista prica nema protoka, zovem: status aktivan ne znamo sto vam net ne radi ajde da proverimo podesavanja rutera, kad tamo ne pokazije IP adresu... Sve nule stoje 0.0.0.0. Jel imao neko ovakav problem?

Majstori, ja koristim onaj stari paket Click4. Ne pratim baš često dešavanja, ali zapali mi za oko novi paketi. Čini mi se da sam video da u svakom momentu može da se pređe na novi. E, sad, imam još nešto više od godinu dana ugovora. Mogu li ja sad preći na novi Net5 paket, bez ikakvog produženja ugovora ili slično? Pošto je cena potpuno ista za Click4 i Net5. A 5 je bolje nego 4 :d

"Briga o korisniku (prijem zahteva, aktivacija i deaktivacija dodatnih usluga, pretplatnička pitanja):Kontakt centar za informacije o Open uslugama 19813"

Nazovi ih i sve ce ti reci. Nisu oni mutavi ptt da se niko nikad ne javi.... :)

Jednostavnije rešenje mi je da neko prenese utiske, ja se ulogujem na telekomov sajt i promenim paket.

Majstori, ja koristim onaj stari paket Click4. Ne pratim baš često dešavanja, ali zapali mi za oko novi paketi. Čini mi se da sam video da u svakom momentu može da se pređe na novi. E, sad, imam još nešto više od godinu dana ugovora. Mogu li ja sad preći na novi Net5 paket, bez ikakvog produženja ugovora ili slično? Pošto je cena potpuno ista za Click4 i Net5. A 5 je bolje nego 4 :d

Mozes sa sadasnjeg Click 4 da predjes na NET pakete ali isto tako mislim da ces morati da predjes na novi ugovor koji traje dve godine.

Tako sam i mislio... Cak i da mi dozvole da predjem bez novog ugovora, moram uzeti skuplji paket nego sto sada imam. A Click4 je skuplji od Net5... Za 9 dinara... Kakva slučajnost :trust:

Hteo bi da uzmem box paket...
Vratiom sam opremu sugavom orionu i sam hocu box..imam par pitanja..
Kad odem u poslovnicu da li ima sanse da dobijem iptv na neki probni period i koliko...ne bi hteo da potpisujem odmah ugovor za box pa da se ganjam sa njima ako to nebude radilo kako treba...
Takodje,kad preuzmem opremu za adsl koliko imtreba da ukljuce net? Ja port imam jer dolazim sa drugog operatera...

Mozes sa sadasnjeg Click 4 da predjes na NET pakete ali isto tako mislim da ces morati da predjes na novi ugovor koji traje dve godine.

Ne mora da potpisuje novi ugovor može da uzme NET5 paket bez ugovorene obaveze ali onda je cena paketa veća. Piše na site-u.

jeli iko u Srbiji uzeo-dobio veci paket od 20mb/1..kod Telekoma??po prethodnim postovima rekao bi da nema jos..

Nijedan normalan korisnik nece ni uzeti veci paket od 20/1...Nista ne znaci ni download od 200mb,kada je upload budjavih 2mb...Da su paketi drugaciji,npr. 20/4,30/6,...Mislim da bi korisnici trcali,ovako tesko...

Meni uskoro istice ugovor,pa cekam hoce li ptt izbaciti nesto sa boljim upload-om kako bih presao...

Poslednja izmena:
@anarki1302
Upravo to.
Em je skupo,dali su drugima prostor da povecaju cene.
Nece TS dugi niz godina normalne imati pakete dok ovde ne bude "pameti" koja ce ih traziti.
Na nasim forumima ima barem 30-50% populacije koja ce uvek reci da je "upload nepotreban".

Poslednja izmena:
slazem se..ali interesujeme da li je iko dobio posto sam ja bio predao zahtev, rekli moze i onda zovu i kazu nemoze..nemate tehnickim mogucnosti..iako sam 20metara od telekoma..

uvek ima tehnickih mogucnosti za bolje,samo ONI moraju da odrese kesu...

Kakva vam je stabilnost interneta ovih dana? Meni se danas već nekoliko puta resetuje ruter. U pitanju je Huawei 520c i radi veoma stabilno već dve i po godine na istoj ovoj liniji (poneko resetovanje i zagušenje u večernjim časovima, ali generalno je radio OK), ali od jutros se resetuje već nekoliko puta.
Ne znam da li Telekom nešto radi na svojim linijama ili ima veze što ovde već tri dana pada kiša. Zvuči banalno, ali na prethodnoj adresi jesam imao česte probleme sa internetom kada su bile jake kiše, pa ne znam da li je to slučaj ponovo.

Tako sam i mislio... Cak i da mi dozvole da predjem bez novog ugovora, moram uzeti skuplji paket nego sto sada imam. A Click4 je skuplji od Net5... Za 9 dinara... Kakva slučajnost :trust:

Covece mani poslovnice oni rade na svoju ruku lepo zoves korisnicki servis sve ce ti lagano srediti i poslati sta treba na kucu ne placas ti nista.
Pa meni je ovaj iz poslovnice:
1. Dao MIK iz treceg puta tek kad sam mu napismeno odneo odstapan tekst u vezi MIK-a koji su mi ovi iz podrske poslali na mail (sa pricom kako on mene nije razumeo bla bla vadi se kao)
2.Drugo rekao mi je za MIK da ako ga ne iskoristim da dodjem 2-3 dana ranije pred istek da on to ponisti i po njegovom posle toga ide demontiranje porta jer ti ne zelis da budes korisnik, zamilislii koje price port pa port j.ga port verovatno hoce da da nekom svom prijatelju mozda je frka za portove.

U svakom slucaju oni se plase (ti pajseri iz poslovnica) da ti ne furnes kod drugog provajdera a da im ne vratis taj pisljivi modem od 25e to je cela prica zato odma i traze opremu da ne bi moralo da vode evidenciju ko im je vratio ko nije.

Poslednja izmena:
Ukoliko vremenom ukinu Click brzine, onda će najjeftiniji net kod Telekoma bez ugovorne obaveze biti 1.999 dinara, što je prilično jaka cena.

S obzirom da se sada nude dosta veće brzine, baš me zanima da li će sada moći da se uzmu brži paketi od dosadašnjeg 5/1 uz IPTV uslugu.

Da se nadovežem na moj prethodni post, danas sam zvao korisnički servis i podneo zahtev za prebacivanje na Net brzine. Pitao sam ih da li može Net 10 uz IPTV i rekli su mi da će tako evidentirati u zahtevu, pa će ukoliko postoje uslovi pustiti Net 10, a ako su nedovoljno dobri parametri, onda će pustiti Net 5. Sad čekam promenu i nadam se da će biti Net 10 i da IPTV neće seckati.

Jel mozes da postavis ovde tvoje parametre, posto bih i ja presao sa IPTV-om na Net10, ali su mene odyebali pre 20-tak dana kada sam ih zvao, kao ne moze iptv i net paket. I javi cim ti prebace, zanima me sta je bilo.

Evo parametara.

Prilozi

• Parametri.jpg
    Parametri.jpg
    62.4 KB · Pregleda: 210
Evo sad sam preko remote desktopa video da su mi pustili Net10. Još samo da stignem kući sa posla i da proverim da li IPTV na oba TV-a istovremeno radi bez seckanja slike.

Sve radi savršeno, dok download ide preko 1 MB/s i istovremeno rade oba TV-a, nema ama baš nikakvih smetnji. Znam da su neki imali problema kada je na oba TV-a isti kanal, međutim kod mene toga nema.
Evo i parametara nakon puštanja NET10.

2550571183.png

Prilozi

• Parametri  NET10.jpg
    Parametri NET10.jpg
    51.1 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
Samo da vas obavestim da kad uzmete MIK i slucajno ga ne iskoristite sledi vam demontiranje porta i dodelice ga nekom drugom, i nije kako sam ovde citao da se nista ne desava ako se MIK ne iskoristi.

Sve radi savršeno, dok download ide preko 1 MB/s i istovremeno rade oba TV-a, nema ama baš nikakvih smetnji. Znam da su neki imali problema kada je na oba TV-a isti kanal, međutim kod mene toga nema.
Evo i parametara nakon puštanja NET10.

2550571183.png

Evo sada sam zvao ovaj broj i covek me je 10 minuta ubedjivao da NIJE MOGUCE imati vecu brzinu od 6mbita uz box paket. Moje ubedjivanje da je dosta ljudi na netu preslo na NET10 nije nista znacilo. Tuga.

Vrh Dno