Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Daj mi reci molim te ima li link na njihovom sajtu NET 10 + IPTV ?
Cenovnik u 2 godine ugovora ako si morao nov ugovor da sklopis ?
Ili je to ponuda ispod ruke od Telekoma

Mozda se nisam dobro izrazio... imao sam onaj paket 4mbit + IPTV. Ovih dana, nakon 2 godine, sam obnovio ugovor samo za adsl i uzeo sam paket NET10. Sto znaci da tehnicki moze NET10 i IPTV, barem na mojoj lokaciji. U praksi mi speedtest.net izmeri oko 9.6-7mbit. To sto oni ne nude vece brzine u okviru BOX paketa je druga stvar...

A taman sam pohvalio Telekom kako sve dobro radi. :d

Od jutros od neta ni traga ni glasa, IPTV radi normalno. Par puta sam resetovao ruter, PPP Up Time neće da mrdne sa 0:00. Korisnička podrška izgleda ne radi nedeljom, niko se ne javlja na telefon. Jel imao neko sličan problem?

A taman sam pohvalio Telekom kako sve dobro radi. :d

Od jutros od neta ni traga ni glasa, IPTV radi normalno. Par puta sam resetovao ruter, PPP Up Time neće da mrdne sa 0:00. Korisnička podrška izgleda ne radi nedeljom, niko se ne javlja na telefon. Jel imao neko sličan problem?

Ja sam nedavno imao slican problem ali ja nemam IPTV ali sam problem resio tako sto sam zabio iglu u onu malu rupicu i tako ga resetovao i posle toga je net proradio a isto sam par puta pokusavao na ono dugme da resetujem ruter ali bez uspeha.

Inace sam prezadovoljan kako mi radi Telekom ADSL NET10 paket ali je bilo nekih neobjasnjihvih gubljenja linkova na ruteru znaci samo odjedared se na ruteru ugasi ona treca lampica i onda dok se ponovo ne poveze i ne uhvati link trebalo mu je po 5 minuta. I bio sam toliko uporan u tome pa sam kadgod se to dogodili da mi ruter izgubi link sam prijavljivao Telekomu problem i uvek je bila klasicna prica a kako vam je povezan ruter, koliko imate telefonskih aparata u kuci pa kako su povezani kako kako je povezan ADSLi da ne duzim pricu, onda su cak dva puta slali coveka da proveri ruter i kablove kod mene u kuci iako sam ja reko da su kablovi ne osteceni pa je onda u kapiji ponovo povezao zice u telefonskom sanducetu pa mi je u kuci zamenu telefonsku uticnicu i to nije urodilo plodom da bi pre neki dana opet poceo da gubim link na ruteru i to kada sam zadnji put prijavio se javio neki glavonja iz Telekoma da vidi o cemu se radi kada ja toliko vec puta prijavljujem jedan isti problem pa je naredio ovima u centrali da tamo prekontrolisu jel sve tamo uredu i mozete da pogodite da nije bilo uredu jer su nasli neki problem da je kod njih bio, i evo sada kada resetujem ruter i upalim ga on se povezuje na net istog trenutka dok je ranije kao sto sam reko mu trebalo po 5 min da se nakaci na mrezu a upitanju je ADB P.DGA4010G. i ponovo je taj isti covek sutradan zvao da se raspita kako radi net i izvinuo se zbog problema koje sam imao sa netom i sto je moj problem zanemarivan. Znaci samo treba biti uporan i svaki problem je moguce resiti ako si dovoljno uporan u svojoj nameri.

Inace evo sada parametara iz rutera:

Untitled.jpg

Ja ovaj problem sa njima ne mogu da resim vec godinama..

o59hzo.jpg

Ovo je ping do 2. hopa tj do centrale koja je na 750m od mene..

Port je na fast, modem pokazuje max brzinu 27000/1300. Brzina je 6/1..

Jenostavno je nemoguce igrati online igrice sa ovim..

Ali istice mi ugovor na leto i prelazim na SBB, tako da sa odustao od prijavljivanja kvara.

Daleko im lepa kuca.

Ne znam TTL sta je, obrati paznju na pingove ka drugom hopu.. 'Bes ttl-ove :D

9 - 10 - 9 - 13 - 654 - 13 -9..

Ne znam dal mozes da pretpostavis koliko zabode bilo koja online igrice kad ping ode na 600+ na ms i vrati se na normalu i tako non stop.. Pa ceo komp krece da trokira..

Inace pre havarije ping do centrale je bio oko 6 - 7 max na upola manjoj brzini...

Trebalo bi da im odrzis predavanje, to ne sme da se desi ogroman lag spike u toku igrice, pa kako to ******i ne srede to je katastrofa, da da kasno sam video nidzo ispravio sam se :D, to ti je total tv adsl.
1.png

Poslednja izmena:
Ma necu da se nerviram vise.. Jos 2 -3 meseca i prelazim na kabal. Znam da je to neki dslam - port ili sta vec kvar kod njih,
ali kad to spomenes operaterima, oni te potsete da tebi internet ustvari radi i ne znaju zasto zoves :D

Doduse tako nam je u celom naselju kad bolje razmislim, nas nekoliko pika online.. Svi imaju isti problem.

Evo ja danas zvao da me prebace na Net10 uz ugovor od 2 godine,ali ne daju.Kazu zato sto mi je ujak imao zaduzenje za mobilni iz 2006 da ne moze da potpise novi ugovor zbog toga.A dali su da uvede 2 telefonska prikljucka i 2 ADLS-a 2008 i 2009 (doduse ovaj drugi je ukinut njihovom nemarnoscu i neznanjem) i nisu tada proveravali jer su im ocigledno trebale pare,a sada kaze to je neko novo pravilo.

Poslednja izmena:
Evo ja danas zvao da me prebace na Net10 uz ugovor od 2 godine,ali ne daju.Kazu zato sto mi je ujak imao zaduzenje za mobilni iz 2006 da ne moze da potpise novi ugovor zbog toga.A dali su da uvede 2 telefonska prikljucka i 2 ADLS-a 2008 i 2009 (doduse ovaj drugi je ukinut njihovom nemarnoscu i neznanjem) i nisu tada proveravali jer su im ocigledno trebale pare,a sada kaze to je neko novo pravilo.

Nažalost takva je poslovna politika Telekoma nije novo pravilo, bilo je oduvek ali su gledali kroz prste pa su dozvoljavali uvođenje novih usluga. Samo se nemoj začuditi kada budeš trebao da raskineš ugovor pa kad tvom ujaku budu rekli da to nije moguće jer ima dugovanje iz 2006 godine prema MTS-u, a pozvaće se na "Opšte Uslove" koji su na njihovom sajtu i koji su sastavni deo ugovora.

Kraljevo isto ...

Svaki minut sve gore i gore,sada mi je jitter preko 20...

A mi slepci placamo ovo njesra...

Zvao sam i prijavio kvar i lepo pripretio tuzbom i raskidom ugovora...

Ne poprave u roku od 24h,sigurno cu da ih tuzim,pa mozemo ovako skupa svi da im ebemo kevu...

Svaki minut sve gore i gore,sada mi je jitter preko 20...

A mi slepci placamo ovo njesra...

Zvao sam i prijavio kvar i lepo pripretio tuzbom i raskidom ugovora...

Ne poprave u roku od 24h,sigurno cu da ih tuzim,pa mozemo ovako skupa svi da im ebemo kevu...

Od kada si ovo napisao kod mene se automatski stabilizovalo:D, zezalo je od 17h.

sada je i kod mene ok...
HAHAHAHAHAHAHAHAH

Skace pomalo,ali ne toliko...

..jedva sam uspostavio vezu palio gasio modem 5-6 puta, upale se sve lampice sem ove za net. Ne znam da li je i vama tako bilo veceras? Prosli put kad mi je izbacivao taj error 105 kad hocu da otvorim bilo koji sajt promenili su mi modem.

da li mislite da ce telekom pustiti neku akciju adsl-a uskoro? 70% isp-a je povoljnije od njih prilicno-otici ce im ljudi.... aj ovo sto promenili pakete to ne racunam u akciju niti kao akciju

Ko je hteo, otišao je već. Mislim da lelekom ne planira ništa novo do vdsl-a. Imaju zaokruženu ponudu sa box-om i net pakete ograničene tehnologijom.

da li mislite da ce telekom pustiti neku akciju adsl-a uskoro? 70% isp-a je povoljnije od njih prilicno-otici ce im ljudi.... aj ovo sto promenili pakete to ne racunam u akciju niti kao akciju

Kolikogod da ljudi ode sa Telekoma duplo vise ce ih na isti doci. To sto drugi provajderi daju sada kojekakve akcije je samo prilagodjavanje Telekomu a kako je Telekom nadprovajder (bar mislim da jeste) svima njima moraju da budu povoljniji sa cenama od njega da bi opstali na trzistu. Telekom ne gleda puno na cenu jer oni su svoju cenu zacrtali pa ko hoce ce je plati ali bar zna sta placa i zato im je kvalitet na mnogo visem nivo od ostalih provajdera sto je po meni mnogo vise bitnije nego da imam jeftiniji net a brzi ali da imam konstantno neke probleme!

Jel neko u skorije vreme inicirao speedup i da li ostaje zaglavljen i dalje? Kada sam bio na njihovom ADSL uspeo sam iz prve, ali sada hocu da probam na drugom nalogu.

Meni je zaglavljen speed up vec duze vreme ali vidim da je pala brzina downloada na 4. Probah sinoc da idem na njihov sajt pa da deaktiviram ali bezuspesno jer nije hteo da otvori stranicu uopste ...

Kolikogod da ljudi ode sa Telekoma duplo vise ce ih na isti doci. To sto drugi provajderi daju sada kojekakve akcije je samo prilagodjavanje Telekomu a kako je Telekom nadprovajder (bar mislim da jeste) svima njima moraju da budu povoljniji sa cenama od njega da bi opstali na trzistu. Telekom ne gleda puno na cenu jer oni su svoju cenu zacrtali pa ko hoce ce je plati ali bar zna sta placa i zato im je kvalitet na mnogo visem nivo od ostalih provajdera sto je po meni mnogo vise bitnije nego da imam jeftiniji net a brzi ali da imam konstantno neke probleme!

Doci ce al Lindburga meseca ili kad na vrbi rodi banana
Telekonj je dno dna,em najskuplji em 2 god. ugovor
Bio sam na Telekonju,sad sam na Beotelu-4 mb za 1000 dinara i nema ama bas nikakve razlike
E sad krajem aprila istice ugovor sa Beotelom,pa gledam sta ima,ali slabo
PTT akcija je trenutno ubedljivo najaca 4 M- 1400 ili 6 MB za 1600 -UBEDLJIVO najpovoljnija ponuda
Jedini problem sto traje samo do 31.03

Poslednja izmena:

Ne mislis dobro jer Telekom nije svima nadprovajder,ima ISP-a koji imaju svoje linkove ka inostranstvu.

Nazad
Vrh Dno