Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Meni je radio preko wifi-a. Android verzija 1. Kad je prestala zamenio sam je sa 2, i ona ne radi. Nisam siguran da radi preko BT-a. Imam Galaxy I i CM 10.1 (4.1.1). Ne vraća mi se na stock varijantu samo zbog ovog programa. Problem je što mi ne nalazi tv. Demo mod radi.

Budi uporan, nađe tek iz drugog ili trećeg pokušaja.

Koristim built in CODA decoder(nvidia),color space YUY2 i ITU-R BT 709 i region wide(0-255) i za sada sve radi savrseno osim taj blagi judder na 60hz kome sam se iskreno navikao i uopste mi vise nesmeta,bas kao sto si i ti naveo u prethodnom postu...Najverovatnije da cu i ja sacekati minimum 600 sati za kalibraciju ipak...Jel mozes da opises kad si odradio kalibraciju koliko se i u cemu poboljsala slika...

Podesi ovako potplayer: http://imouto.my/configuring-potplayer-for-gpu-accelerated-video-playback-with-dxva-or-cuda-and-also-high-performance-software-decoding/#Step7

Nema boljeg setupa od otog što se tiče kvaliteta slike koja dolazi s PC-ja.

Znaj samo da kod CoreAVC-a slika malko gubi na kvalitetu nauštrb dosta manje zahtevnosti. Ukoliko ti možda sam procesor nije dovoljan, mislim da je cuda (koju već koristiš) ili dxva možda bolji izbor.

Što se tiče samog tv-a i kalibracije, na defaultnom true cinema presetu boje su malko presaturisane, a slika previše tamna zbog niskog defaultnog kontrasta. Posle postavljenih postavki sa hdportala, uz kontrast od 48, slika je dobila na svetlini i detaljima, a boje su taman dovoljno saturisane, sa jasnom belom i malo boljim nijansama kože, rezultat je primetan na kraju, ali nije sad razlika nebo i zemlja... ali dovoljna da bude "sad je taman kako treba".

Što se tiče 3D postavki, tu nisam pojačao brightness, a smanjio color kao što navode u postavkama, već sam ostavio isto kao i u 2D postavkama, tako mi bolje izgleda.

Evo mene na 220h rada, hoću li pogriješiti ako sada unesem postavke hd portala?

Neko govori 200, neko 300, neko 500h. Image retencija neće nestati ni nakon 5000h ako se siluje tv. 🙂

Nije problem u image retenciji, već u eventualnom burn in-u na početku radnog veka plazme. Možda ne bude ništa ako sad odradiš kalibraciju, ali što je sigurno sigurno je.

Image retention neće nikada nestati, ali će vremenom biti potrebno sve više i više vremena statične slike da se isti pojavi, a i brže će se otklanjati... barem bi tako trebalo.

Kažu da je potrebno nekih 2000 sati da se panel razradi u potpunosti, ali da su prvih 500 sati kao najkritičniji.

Kontrast je tu najbitniji, tj. najviše može da utiče na eventualni burn in u tom nekom prvom periodu. Ako ti je baš frka da kalibrišeš boje itd, onda bi mogao bar da ostaviš kontrast na 30 još neko vreme, za svaki slučaj...

Ja sam čekao 600 sati pa sam tek onda uradio kalibraciju s postavkama s hd portala.

Poslednja izmena:
Konačno sam uspio srediti 3D subtitle na MKV-u, ako koga zanima evo procedure.

1. Skinuti program 3D subtitler http://www.digital-digest.com/software/3DSubtitler.html (pazite na depth titla, tj dubinu, -3 kod mene je bilo totalno konfuzno)
2. Sa 3D subtitlerom iz .srt fajla napraviti Bluray .sup grafički fajl.
3. Pokrenuti MKV merge, te spojiti u jedan MKV kontejner video fajl i gore pomenuti .sup.
4. Skinuti Nightly verziju Handbrake alata (jer samo ona prepoznaje grafičke subtitlove) https://build.handbrake.fr/job/Windows/
5. Pokrenuti Handbrake, pod Source izabrati MKV kontejner sa ubačenim titlom (iz koraka 3.), kliknuti tab Subtitles, pa na Add.
Nakon toga pored subtitla čekirajte "Burn in", u polje Destination odaberite odredišni direktorij te odaberite Output kao MKV.

Gotov fajl imat će hardcoded ubačene subtitlove i tv će ih odlično prikazivati.

Evo sad sam probao sa tim alatom, na kompu imam 2 titla desni i lijevi, na tvu imam samo jedan 2D titl, kad kliknem 3D dugme na daljinskom, popolovi sva slova, ne znam kako ti uspiješ dobiti 3D titl.

Kakav je Panasonic sto se tice updejta software-a? Jel se mozemo nadati neko updejtu za TV?

I jedno pitanje. Opcija u Setup > other setting > power save on/off. Vidim da ne utice na sliku bila on ili off. Koja joj je svrha onda?

Za update bih voleo i ja da znam kada ce i da lice uskoro i da li ima potrebe 🙂,a power save ima i te kako uticaja na sliku dosta je zatamnjuje obavezno off ako hoces dobru sliku....

Kada procitam logicki zvuci da treba na off ali ne vidim bas nikakve promene.

Kod mene je 1.263, a 1.261 je možda za američko tržište zvanični FW... ko će ga znati...

Kupio bi HDMI kabel ovim dana pa da povezem PC-TV. Neki savet koji da kupim?
Imam 2 kombinacije kako da se razvuce. Jedna je od 7m a druga je od 5m. Od 7m bi isla kuda ide i 2,3 druga kabla sto ne znam da li cu uspeti da to izvedem a bice i puno posla oko toga. A ako bi isao od 5m to bi islo ispod tepiha tako da bi malo po malo gazio bi se. Imam ove dve opcije a ne postoji mogucnost da napravim drugaciji raspored.

Neka proverena marka? Ipak 7-7.5m zahteva neki bolji kvalitet.

Neka proverena marka? Ipak 7-7.5m zahteva neki bolji kvalitet.

Bitno je da uzmeš hdmi 1.4 standard (high speed), s pozlaćenim konektorima, a što se tiče samog kvaliteta, obično važi ono koliko para toliko muzike. Možeš ti da pukneš i 300 evra za kabl, ali teško da ćeš primetiti razliku u kvalitetu slike i zvuka.

A što se tiče dužine kabla, nema veze koliku dužinu kabla uzimaš, on ili radi ili ne radi. Kada je hdmi u pitanju, dužina kabla ne utiče na kvalitet slike i zvuka, već samo na cenu... :d

Dakle, slobodno možeš i 20m da uzmeš ako želiš. Nažalost, ne znam nijednu radnju u NS-u koja pravi ili uvozi kvalitetnije kablove, ali baci pogled na http://www.silken.co.rs/navigacija/proizvodi.php?msq=6&str=2&podkategorija=HDMI&kategorija=Kablovi

Oni i uvoze i prave kablove i dobro rade. I ćale i ja smo uzimali dosta kablova za hi fi i nismo se razočarali. Daleko su jeftiniji od kanibala na primer, ali ponavljam, ne znam kakvo je stanje u NS. Možda možeš da poručiš da ti pošalju kabl na kućnu adresu.

Ja ću verovatno uskoro uzeti ovaj 1.4 od 15 metara s pozlaćenim konektorima za 2650 din. To je stvarno džabe, a verujem da je ok kabl.

Baci pogled i na kupujem prodajem... i tamo ima da se nadju dobri kablovi.

Ljudi koje postavke koristite u 3D-u? Ja puknem na normal mod i podebljam kontrast, true cinema je pretaman.

Bitno je da uzmeš hdmi 1.4 standard (high speed), s pozlaćenim konektorima, a što se tiče samog kvaliteta, obično važi ono koliko para toliko muzike. Možeš ti da pukneš i 300 evra za kabl, ali teško da ćeš primetiti razliku u kvalitetu slike i zvuka.

A što se tiče dužine kabla, nema veze koliku dužinu kabla uzimaš, on ili radi ili ne radi. Kada je hdmi u pitanju, dužina kabla ne utiče na kvalitet slike i zvuka, već samo na cenu... :d

Dakle, slobodno možeš i 20m da uzmeš ako želiš. Nažalost, ne znam nijednu radnju u NS-u koja pravi ili uvozi kvalitetnije kablove, ali baci pogled na http://www.silken.co.rs/navigacija/proizvodi.php?msq=6&str=2&podkategorija=HDMI&kategorija=Kablovi

Oni i uvoze i prave kablove i dobro rade. I ćale i ja smo uzimali dosta kablova za hi fi i nismo se razočarali. Daleko su jeftiniji od kanibala na primer, ali ponavljam, ne znam kakvo je stanje u NS. Možda možeš da poručiš da ti pošalju kabl na kućnu adresu.

Ja ću verovatno uskoro uzeti ovaj 1.4 od 15 metara s pozlaćenim konektorima za 2650 din. To je stvarno džabe, a verujem da je ok kabl.

Baci pogled i na kupujem prodajem... i tamo ima da se nadju dobri kablovi.

Kao i uvek, hvala na savetu 😉.

Rusi, nema na čemu, opušteno. 😉

Što se tiče 3d postavki, koristim postavke sa hdportala, ali nisam cepao brightness i color do kraja, već sam ostavio to isto kao i u 2d postavkama, bolje mi izgleda. 3D gledam samo uveče, tako da mi nije tamna slika.

Sad´ ce VT60 :-devil-: Kuku i lele 😛

Kod mene je contarst i brightnes na pola doduse malo mi je tamnije u sobi i ok mi je slika...dok se ne razradi panel a i kada se razradi ne verujem da ce mi kontrast ici vise od 40 realno....svako po svom ukusu...a sto se tice kabla hdmi1.4 uzeo sam preko kp lik iz panceva dobar kvalitet 10m pozlaceni konektori i na krajevima veliki feriti za smetnje...preporuka...

Meni danas stigao isti takav, isto preko KP, ali lik je iz BG-a. 3D blu ray radi, sve fercera kako treba.

Ma da nema tu puno mudrosti,digitalija je to nije analogni signal pa da smeta duzina kabla...Dobar kabl je po meni potreban gde ima dosta radio interferencija i gde ima dosta rf uredjaja e tu dolazi do izrazaja double shielded hdmi cabl,ostalo je bacanje para....samo da ima pozlacene konektore i da ima po mogucstvu feritna jezgra na krajevima i to je to voila 🙂

Да ли могу замолити кориснике који су подесили нивое излазних боја (PC-level 0-255 / TV-level 16-235) да појасне пар ствари:
1. Да ли се довољно одабрати ниво боја само у рендеру (madVR) или је потребно подесити и у декодеру (LAV VideoDecoder)?
2. Како знате да се приказују тачни нивои црне/беле? Ово питам јер ми у већини случајева (када одаберем PC level 0-255) приказује исту слику (подједнако тамну), као и када пустим исти снимак преко ТВ-а (преко његовог USB улаза). Али сам наишао и на пар филмова где ми при том подешавању приказује нешто тамнију слику, при чему се губе детаљи. Мислим да се то зове crushed black:
http://forums.solidsignal.com/auximages/crushed.png
3. На неком од форума сам видео да се спомиње како некомпресовани видео материјал има 0-255 ниво боја. Да ли се то односи само на BluRay / remux варијанте или и обични 1080р видео материјали могу садржати пун опсег?
4. Да ли би неко био љубазан да постави слику тог фамозног DVI подешавања на ТВ-у и да ли се он добија само када се ТВ повеже на DVI излаз графичке? У том случају на који излаз повезујете монитор (имам VGA, DVI, HDMI)?

ТВ је повезан са кантом преко HDMI<->HDMI кабла, видео картица је ATI...

Поздрав

Nazad
Vrh Dno