Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

@mige

To za LTC je tačno isto koliko i tvrdnja da se od dinara niko neće leba najesti, jer je vrednost dinara vezana za evro.

Poslednja izmena:
Nego da priupitam ja jednu pametnu vas rudare :p
Poznato je da se memorija spusta na min clock koliko je to moguce . E sad moje pitanje glasi da li spustate i napone od memorije ili samo clock ?

Ja spustam i napon, sa 1.6V na 1.5V koliko mi dozvoljava AB

Tnx probacu i ja sutra pa javljam utiske o potrosnji da li se smanjila ;)

Potrošnja će se smanjiti ali ništa značajno, jer za rudarenje memorija se na opterećuje.

Ako se ne opterecuje zasto se onda spusta clock memorije :p

@mige

Bitno je da 95% ljudi u Srbiji primaju plate u dinarima a ne u inostranim valutama. Kada bi euro bio 222 dinara sigurno zaposlenima u bus plusu plata ne bi skocila duplo...

Polako se vraca cena novcica ka jucerasnjim vrednostima, nista od busnog balona i pada na 21$ ;)

Poslednja izmena:
Pa normalno je da ce da se vrati. Sinoc su ljudi u dva navrata za jako kratko vreme prodavali novcice tako da je malo pala cena ali nije nista sto nismo vec videli 10x u zadnjih 2 meseca. Cena ce ici gore zajedno sa diff-om sve do trenutka dok gpu mining ne bude otpao po zapadu zbog cene struje i dok ne krenu da gase masine. Onda ce verovatno malo da padne diff a s njim i cena. Posle toga otpadamo i mi ako asic proizvodnja bude ispunila obecanja.

Ne znam za vas ali meni litecoin ne obecava ni najmanje. Apsolutno ne vidim njegovu svrhu. Mozda gresim ali ako litecoin i bitcoin rade istu stvar na malo razlicit nacin ko ce kupovati resurse od liteina ako je bitcoin daleko ekonomicniji i efikasniji zbog pojave asic-a? Mozda je skroz glupo pitanje ali stvarno nisam upoznat sa litecoin-om dovoljno.

@Saj ne moze svaki algoritam da se obradi sa asicom, postoje kompleksiniji algoritmi koje samo gpu trenutno moze da obradi. Ne kazem da u buducnosti nece uraditi asic i za litecoin, ali mnogo je to vremena i projektovanja da bi se to desilo brzo ;)

Svako gleda svoj interes. Ja trenutno vidim svoj interesu u btc, kad ne budem onda cu preci na ltc ili nesto trece, uglavno, dopuna kucnom budzetu mora da postoji.

Sve mi se cini da veceras prelazimo 30$ jos jednom :)

Poslednja izmena:
Izgleda da polako pocinje prodaja.. jedan pristojan rudnik je vec u oglasima..

da, da. i to 6xxx i 5xxx serije. one su sve neisplatljivije.

iskreno, po onim cenama, ja nikada ne bih kupio kartice stare 1~2 generacije.

5xxx
ja ih i dalje kupujem, pre 2-3 nedelje dao 10k za 5850 (istekla garancija ali radi ko zmaj, za 4 meseca ima da otplati samu sebe i ziveli) , NEISPLATIVE pa ti naj genije se snadji u zivotu a nemoja samo da gledas u tatin i mamin utikac , merna grupa je zakon cak i vise od 40% joftinije od plave zone ...
sta vise sad cu ti napisem matematiku :
4x5850 naprave po sadasnjem diffu 6BTC/30dana = 180 USD= ~15000din. potrose struje oko 3000 din i to sve u plavoj zoni a ako si na mernoj grupi onda :D. :smoke: ... NEISPLATIVO PFFFFF .
najjaci su ovi likovi koji non stop nesto gledaju iz najcrnjeg ugla i takvi sve nesto znaju i nemaju petlje u nista da se upuste.

Poslednja izmena:
merna grupa je zakon cak i vise od 40% joftinije od plave zone ...
Da ponovim,gornja recenica stoji ali samo u situaciji gde se debelo prelazi u crvenu zonu.Sve ispod 2000kw je jeftinije po sistemu zelena/plava/crvena nego na mernu grupu.Da ne bude zablude jer uvodjenje mernegrupe kosta...

Čitao malo ovu temu neki kažu da su Srbi krivi što se BTC uskoro neće isplatiti :) šalu na stranu ali ja mislim da nas je mnogo malo u Srbiji koji bakću sa ovim, a o tom Asicu sve najbolje ako ga izmisle.Pošto sam totalni newbe i ja, evo moje test mašine na čarape koja radi već preko 12h odlično imam i dve grafe u mom kompu ukupno 5 pa nek voze ne traže leba samo struju :)

Prilozi

• IMG00044-20130224-1202.jpg
    IMG00044-20130224-1202.jpg
    367.7 KB · Pregleda: 116
  • IMG00043-20130224-1202.jpg
    IMG00043-20130224-1202.jpg
    312.7 KB · Pregleda: 107
Čitao malo ovu temu neki kažu da su Srbi krivi što se BTC uskoro neće isplatiti :) šalu na stranu ali ja mislim da nas je mnogo malo u Srbiji koji bakću sa ovim, a o tom Asicu sve najbolje ako ga izmisle.Pošto sam totalni newbe i ja, evo moje test mašine na čarape koja radi već preko 12h odlično imam i dve grafe u mom kompu ukupno 5 pa nek voze ne traže leba samo struju :)

Fin rudnig, vidim da su safirke u ptanju, koji modeli su?

pa kad si tupča!

Nema potrebe za vredjanjem.
Svako radi ono sto misli da je dobro za njega.

@ ledio
jos zamalo da zaboravim da navedem da je strujomer zajednicki i da tu ima jedno brdo kancelarija pa se ista placa po m2.

@ najgenije

:d kuturo :d

Poslednja izmena:
Nema potrebe za vredjanjem.
Svako radi ono sto misli da je dobro za njega.

To nije vređanje - već jednostavno elementarna istina!

Kupovina grafičkih kartica starih 2 generacije za 100 eur koje nemaju nikakvu preprodajnu vrednost, u situaciji kada diff nenormalno raste iz dana u dan - pa to je jako glupo.

Ja to pišem zbog drugih, koji nisu upoznati sa situacijom - da se ne zalete i opeku.

5xxx
ja ih i dalje kupujem, pre 2-3 nedelje dao 10k za 5850 (istekla garancija ali radi ko zmaj, za 4 meseca ima da otplati samu sebe i ziveli) , NEISPLATIVE pa ti naj genije se snadji u zivotu a nemoja samo da gledas u tatin i mamin utikac , merna grupa je zakon cak i vise od 40% joftinije od plave zone ...
4x5850 naprave po sadasnjem diffu 6BTC/30dana = 180 USD= ~15000din. potrose struje oko 3000 din i to sve u plavoj zoni a ako si na mernoj grupi onda :D. :smoke: ... NEISPLATIVO PFFFFF .
najjaci su ovi likovi koji non stop nesto gledaju iz najcrnjeg ugla i takvi sve nesto znaju i nemaju petlje u nista da se upuste.

Ima covek pravo na misljenje... ti volis ovako, on onako...

Btw...nemaju svi mogucnost prelaska na mernu grupu..

5xxx

+1
Kome se ne isplati serija 5x ne treba istu da pljuju. Nekom se itekako isplati.

pa on ima pogresno misljenje
znam ja da su 7xxx fancy kartice zapravo imam i ja 7950 koja zaradjuje 2.1 BTC /30 dana i treba joj bar 6 meseci da se otpalti s tim da kako reste diff za jedne kartice tako raste i za druge tako da i jedne i druge manje zaradjuju ali 5xxx stoji stabilno sa cenom dok sam na primer 7950 vec vidjao i za 230e sto je moramo se sloziti znacajan pad cene ...

sta ce biti sa likovima koji su nakupovali 7950 - ice pre 6 meseci za po 30-34k din a sad da in prodaju na 230e. to je po meni veci gubitak nego imati 5xxx koja i dalje stoji na 90-100e ...

@ateluv

zasto nemogu svi da predju na mernu grupu , samo treba ljudi da se malo potrudite a u ovoj propaloj drzavi svuda ima nekih mesta gde mozete da se uselite za neke sitne pare i placate struju po m2

Poslednja izmena:
pa on ima pogresno misljenje
znam ja da su 7xxx fancy kartice zapravo imam i ja 7950 koja zaradjuje 2.1 BTC /30 dana i treba joj bar 6 meseci da se otpalti s tim da kako reste diff za jedne kartice tako raste i za druge tako da i jedne i druge manje zaradjuju ali 5xxx stoji stabilno sa cenu dok sam na primer 7950 vec vidjao i za 230e sto je moramo se sloziti znacajan pad cene ...
Ima 7950 i za 190eu;) ali mislim da su reparirane pa padaju cene svako kupuje kolko ima para i ima svoju matematiku.Po meni filozofija sa 5xxx serijom je skroz dobra kupis 10x5850 za 800eu npr. i vozii nece one pasti ispod 60eu nema sanse vidi kolko se prodaje 4870 danas manje gubis manje ulazes a mozes da zaradis ok.

Poslednja izmena:
Ima 7950 i za 190eu;) ali mislim da su reparirane pa padaju cene svako kupuje kolko ima para i ima svoju matematiku.Po meni filozofija sa 5xxx serijom je skroz dobra kupis 10x5850 za 800eu npr. i vozii nece one pasti ispod 60eu nema sanse vidi kolko se prodaje 4870 danas manje gubis manje ulazes a mozes da zaradis ok.

+1
o tome pricam . nemam ja neku svoju teoriju , gledam na situaciju realno ...
iduceg meseca ako sve bude kako treba mirzinu hidru krecem da punim sa 5850-ice... 4x90e = 360, 4x350Mhash/s= 1.4 GHash/s= 6Btc/30 dana = 15k din ... i ziveli :d

+1
o tome pricam . nemam ja neku svoju teoriju , gledam na situaciju realno ...
iduceg meseca ako sve bude kako treba mirzinu hidru krecem da punim sa 5850-ice... 4x90e = 360, 4x350Mhash/s= 1.4 GHash/s= 6Btc/30 dana = 15k din ... i ziveli :d

Kako je krenulo tesko da ce imati za kiflu da naprave.

Kako je krenulo tesko da ce imati za kiflu da naprave.

ako je i za kiflu dosta je obzirom da sam krenu sa jednom 5850 , svu investiciju sam skoro otplatio i sad lagano kupujem od zarade tako da me ovo kosta samo stotinak sati provedenih pred monitorom, iso par puta u Nis mada to nikad ne prodje bez svracanja u Zlatnu Krunu(kafana:d) i to je to. ovo druzenje sa vama momci na forumu nikako ne mogu da racunam kao neko gubljenje vermena, ovo je cisto zadovoljstvo.

Nazad
Vrh Dno