Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ali ce i potraznja za novcicem kao platnim sredstvom porasti sto opet vodi do toga da ce potraznja za istim biti velika, i to ce da dize cenu coina. Ne bojim se ja za diff, sve dok ASIC ne udje medj narod. A to se mozda nikad nece ni desiti.

Da, ali zaboravio si da postoji tacno 21 milion novcica, od kojih je iskopano nesto malo vise od toga, oko 11miliona. Ukoliko asic ne dodje, a ispadne da celu snagu mrezu guraju gpu rudari, cena novcica ide odmah dole, kako bi se napravilo lufta i smanjio broj rudara.

To si upravu, ali uvek postoji ali. :D
Posto je btc valuta, sistem je stiti od inflacije, znaci ne moze da cena ode gore bez pokrica.
Unapred je odredjen broj novcica, kada ta cifra bude dostignuta btc se nece vise praviti.
Posto btc nije kao novac koji moze da sam sebe pojede i tako se stvori mesto za stampanjem novca, btc je uvek u zatvorenom krugu, danas kod mene, sutra kod tebe i tako u krug i broj novcica je uvek isti kada u sistemu kada bude napravljen do kraja.

Koliko postoji LTC novcica ? ;)
Nije frka, uvek ce se imati nesto za kopanje, samo neko ce brzo da izgubi interesovanje, neko nece.

Dakle, bice posla u rudniku oho ho :)

Rudarenje da ga tako u ovom slucaju nazovem, postoji jos od prvog unlock-a mobilnog telefona.
Tako da ce uvek biti nesto za raditi, samo je pitanje cime.

Pa cekaj, 50 miliona i nije nesto strasno toliko, sa ovom cenom i tada ce biti neke zarade, ne velike ali ce biti zar ne?. Mislim na one u zelenoj/plavoj tarifi.
Problem ce biti/bi bio diff od 70-80 miliona itd sa ovom cenom ;)

Pa kad bude 50 miliona ni jedna VGA nece biti u tom poslu. KAko nije mnogo ?

Mi smo jos u prednosti u odnosu na zapadnoevropske kolege. Tamo je struja daleko skuplja nego kod nas cak i posle poskupljenja koje nam predstoji. Rudari se sve u 16, niko ne razmislja da stane. :)

Pa kad bude 50 miliona ni jedna VGA nece biti u tom poslu. KAko nije mnogo ?

Mozda ja nesto ne racunam dobro ili ne razumem u vezi diff-a. Ako je sada 4miliona i zarada je npr 100e mesecno kolika ce biti zarada ako diff ode na 5miliona? Zar nece biti za cetvrtinu manje otprilike?

ima vise faktora

Mige je napisao 50, ne 5 :D...

Mozda ja nesto ne racunam dobro ili ne razumem u vezi diff-a. Ako je sada 4miliona i zarada je npr 100e mesecno kolika ce biti zarada ako diff ode na 5miliona? Zar nece biti za cetvrtinu manje otprilike?

Na 4mil diffa zarada 100e, na 8mil diffa zarada 50e...

Zato se uvecavaju ergele, a AMD trlja ruke.

Poslednja izmena:
Imate u osnovi dva nezavisna parametra. Difficulty i vrednost bitcoina. Zarada zavisi od oba parametra linearno. Od vrednosti bitcoina srazmerno i od diff-a obrnuto srazmerno.

GPU ispada iz priče uskoro jer difficulty vrši raspodelu. Rast vrednosti bitcoina može samo da ublaži, odnosno odloži kraj GPU rudarenja za mesec-dva ali ASIC šalje GPU u penziju na isti način kako je GPU poslao CPU rudarenje u penziju.

Ko ne veruje u to ili je naivan ili nije informisan.

Poslednja izmena:
Sad bi valjalo ispratiti ovaj pad cene novcica i u momentu kad taj pad prestane kupiti novcice za onoliko kesa koliko imate u tom momentu. Da ne planiram ulaganje za koji dan u nove rudare, to bih uradio .

Ako to tvrdis, da ce cena pratiti diff NEMAS onda racuna ulagati u opremu nego do poslednjeg dinara kupi BTC.

Kad prestane biti isplativo kopati btc presaltacu se na ltc. Uvek treba ulagati u rudare, ne kopaju oni za dzabe.

ASICMiner podiže upravo snagu, trenutno su na 3T8+

Poslednja izmena:
Mislim da sad neće biti polako. Koliko sam pročitao drugi batch će se nasloniti na ovaj prvi koji još nisu stigli da puste u pogon.

Ja sam reko danas ranije. Dajem nam jos 2 diff-a fore posle ove promene za par dana.

Poslednja izmena:
Maksimalno 3 diff-a pod uslovom da ispostuju ovo sto Paradigma kaze.

Dao sam analizu još pre neki dan u postu #2681. Na žalost izgleda da sam sve 'trevio.

ASICMiner 4THs.

Ima vise rude da se iskopa, i nema ASIC-a.

To niko ne moze da predvidi. Videcemo kako ce LTC da odreaguje kad svi gladni GPU mineri usteluju azimute na LTC.

Licno mislim da se na LTC-om 'leba necemo najesti, nmc, ltc i ostali su "nus" produkti BTC- a i mislim da od njega svi zavise...

To jeste ali LTC trenutno najbolje stoji od alternativnih digitalnih kovanica.

I na njega cemo svi mi preci koji ne rasprodamo hw kad btc pukne, ako pukne, mada mislim da nece. Sta je problem ?

Vrh Dno