Šta je novo?

Msi R7850-1GD5/OC misljenje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eh bas sam razmisljao ovu kartu da uzmem u em*iju, al ako su im sve ovako falicne ne bi da se kockam pogotovo sto nisam iz BG :(

Vidis,zamenio sam produzni nastavak za napajanje sa molexa i sada radi kako treba mamu mu,na obe karte nastavak koji sam dobio od njih nije mogao da se ubaci do kraja u kartu,negde je zapunjalo. Ovaj sto sam stavio je sa gf8600 i od tada nemam nikakvih problema! To znaci da ga je to zezalo,zar ne?

Aman ljudi, kupice ko ima pare i zelju. Ovi ostali hoce da ih neko ubedjuje da uzmu a oni na kraju da ne uzmu uopste ni jednu kartu. Niko na forumu ne moze da vam garantuje da ce ta nova karta iz radnje da bude ispravna. Ali verujem da je veci broj njih zaista ispravno i bez nekih vecih problema. Moja recimo. Smoriste sa tim "dal da uzmem ili ne".:trust:

Cime sada klokujete karticu ?

Jel drzis na sistemu paralelno oba programa ? Ja imam trixx, a ne bih da shebem nesto dodatnim instaliranjem jos jednog programa za oc lao sto je MSI AB

Trixx je za nju majka, slider ide preko tih 1050MHz, podesavanje voltaze, power limita itd, svaka preporuka za Trixx uz ovu karticu. ;)

Mozes iz drajvera samog da stavis 1050Mhz i povecas memoriju koliko ti je karta sposobna da podrzi kad odvrnes do kraja slajder za povecanje struje na 20%.

Ma pitam iz razloga jer mi nedostaje OSD koji sam imao sa MSI AB a uz Trixx toga nema. Imam Fraps al on daje samo fps, nema gpu temp i sl. Zato pitam jel sme zajedno da budu na sistemu, da ne bude konflikta i svadje :D ?

Ja imam neprijatno iskustvo prosle subote sam je uzeo za 16 k i pri igranju bilo koje igre pojavi se crni ekran posle 5 6 minuta igranja i onda ne mogu ni u task menager da udejm i moram da resetujem komp, nosim je na reklamaciju :(

Ljudi,imao sam istu muku i samo sam promenio molex na 6pin kabl koji sam uzeo sa stare jer ovaj koji je dosao sa kartom ne stoji najbolje i sljaka ko luda. Neka proba jos neko ko ima muku,bas me zanima...

Dakle, kabl ti je bio u prekidu, gubio je kontakt negde ?

Odlična karta, cepa za sve pare (naročito pošto sam je uzeo jeftinije, tj. polovnu, ali u garanciji, izgleda da je iz OK serije od pre 4-5 meseci). Kupio da pripomogne 7970-tici u rudarenju, i cepa na 1180MHz "sve u šesnaest", a pritom temperatura ne prelazi 65C a ventilator jedva čujan.

Prilozi

• 7850.jpg
    7850.jpg
    146.2 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
Dakle, kabl ti je bio u prekidu, gubio je kontakt negde ?

Nije mogao do kraja da se ubaci u katru,zavrsna obrada konektora je bila ocajna i tako sa obe karte (prvu sam zamenio jer je bsodovala i sl). Druga,sa orig kablom,pocela je isto da zeza i ja zamenim kabl,uzmem sa stare 8600gts koji je bez problema legao do kraja i sada sljaka oc kao zmaj.

Kao sto se vidi i kod grafika a i kod igara, granica kolicine ddr memorije se lagano pomera na 2Gb, pa se u svakom slucaju treba opredeliti za varijantu grafike sa 2Gb ako bi gledali dugorocno, tj. za narednih godinu-dve. Neznatna je razlika mozda u prelasku sa 6850/6870 1Gb na 7850 1Gb i to bi vec bilo bacanje para, ali 7850/7870 2Gb pravi razliku u dugorocnom pogledu. Kad se vec daje vise od 150€, dati jos 20€ preko ne predstavlja neki problem a pravi razliku.

Kao sto se vidi i kod grafika a i kod igara, granica kolicine ddr memorije se lagano pomera na 2Gb, pa se u svakom slucaju treba opredeliti za varijantu grafike sa 2Gb ako bi gledali dugorocno, tj. za narednih godinu-dve. Neznatna je razlika mozda u prelasku sa 6850/6870 1Gb na 7850 1Gb i to bi vec bilo bacanje para, ali 7850/7870 2Gb pravi razliku u dugorocnom pogledu. Kad se vec daje vise od 150€, dati jos 20€ preko ne predstavlja neki problem a pravi razliku.

Ovo stoji, +1.

... stoji ako imas 1600p monitor :p

1gb vec postaje malo i za 1650x1050 monitore, evo fc3, bf3, crysis 2/3.. vec prozdiru 850-1Gb vrama a da neka podesavanja nisu na max/MSAA. Ja ni lud ne bih uzeo 7850 sa 1Gb kada su tu 2Gb verzije za malo vise para ali onda bar znas sta si kupio i te 2Gb verzije ce mnogo duze biti upotrebljive.

Polovne 5850 bez garancije kojima je dusa izvadjena u rudniku idu po oglasima za 100 evrica komotno. Ne znam sta je problem onda dati za polovnu ovakvu sa skoro 3 godine garancije recimo 130 evra, koja je pritom jaca od 5850 jedno 25-30 % ? Za novu se slazem da je glupo dati 150 evra, kad za 170-180 ima varijanta sa 2 GB VRAM.

Apsolutno, prelazak sa gtx460 ili 6850/70 1gb na 7850 1GB glupost, neznanje, kako god..a investiranje u 1GB karte od 150€ id!otizam.
Svakako u danasnje vreme svaki dinar vredan ali svako ko kupuje kartu od 150€ moze malo da saceka i namakne tih 2000 dindzi i nagrada ce biti velika.
Ja sam pre 7870 imao Sapphire 5850 1GB i jadnica se mucila u novijim nalovima cim taknem AA a u nekim i bez pomenutog.
Cak sta vise skoro sam instalirao DiRT 2(iz 2009. godine), koristi 1100MB i sve to u 1680x1050..

hsv.stoned:
1gb vec postaje malo i za 1650x1050 monitore, evo fc3, bf3, crysis 2/3.. vec prozdiru 850-1Gb vrama a da neka podesavanja nisu na max/MSAA. Ja ni lud ne bih uzeo 7850 sa 1Gb kada su tu 2Gb verzije za malo vise para ali onda bar znas sta si kupio i te 2Gb verzije ce mnogo duze biti upotrebljive.

Pa da, spisak igara koje sam testirao sa 7870 a da koriste preko 1GB vrama je poveci i da sve to u 1680x1050..

Poslednja izmena:
Pazite ovo. Sa 2 u jedan molexom od gf8600gts radi bez problema i napajanjem kinezom od 450w starim 8 god a juce kada sam stavio novo napajanje od 600w i pcie konektor sa njega ponovo je pocela da luduje!!!!!! Pa mislim stvarno mi je pun qr.c vise...vracam je i skupljam novac za mist,tj tahiti le,dosta je bilo z.jebavanja..

Koje si uzeo novo napajanje od 600W ?

Ovaj raidmax,gledao sam reviewe nije lose. Kako je moguce da radi samo i iskljucivo samo sa nvidijinim adapterom? Ovo je suludo...ah da,probao sam i sa lcpowerom 600w ista muka.

Sta ces da uzmes ?

Pazi ovako. Krenem sa 7850 2gb,pa reko sto da ne 660. Ali tu je vec tahiti le oko 25k a i 660ti 2k vise. Kad ono,7950 oko 30k..i,jesam li sad lud ili sta?

Lud nisi. Ako imas za 7950 idi na nju, neces se pokajati.

Znaci,posao sa 17k i stigao na 30k..jel ima ikakvog smisla i razloga nategnuti se jos 13k za grafu? Jedno 2-3mes stekanja i gladovanja plus.

Gladuj ali igraj sa uzivanjem ;)

Znaci,posao sa 17k i stigao na 30k..jel ima ikakvog smisla i razloga nategnuti se jos 13k za grafu? Jedno 2-3mes stekanja i gladovanja plus.

ma bre ne daj tolike pare za grafičku, ako možeš nategni se do to 7850 sa 2gb rama, ako ne, ne znam šta da ti kažem, Nisam pratio od početka, ali se nadam da je nećeš stavljati na tu konfiguraciju iz potpisa, pošto prvoj njoj treba osveženja, pa tek onda dobra grafička na sve to.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno