Šta je novo?

Msi R7850-1GD5/OC misljenje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma naravno,za koji mesec nadam se i5 ili 8350. Sve nesto kao,aj da se opruzim jos malo..sreca pa imam jos mes dva da razmislim. :)

Ja narucih ovo danas,nadam se da nisam pogresio,imao sam izbor ili ovo ili 650 Ti,molim Boga da ne ubodem felericnu i bice ok.

Javi sta si dobio.

Ja narucih ovo danas,nadam se da nisam pogresio,imao sam izbor ili ovo ili 650 Ti,molim Boga da ne ubodem felericnu i bice ok.

i da ubodes neispravnu dobices novu tako da te bas briga. da mi treba karta i da imam te pare u dzepu svakako bih je narucio.

Jako dobra karta za tu cenu. Imao sam je al sam je prodao jer sam trebao da udjem u rudnik pa zato predjoh u klasu iznad.

Stigla mi kartica, prva nova koju sam kupio srecan k'o siroce.. Sad d aje ugradim.. Utisak kvari kada pogledam radijator ispod one crne plastike vidim da je izmazan i necije otiske prstiju po njemu, jel to znaci da mi poslali corak? Kako da je istestiram

Kupio sam istu pre par dana, jos mi nije stigla. Javi kako ti radi ako imas gde da je testiras. I sta je vase misljenje da li sam pogresio sto sam kupio GPU sa 1gb rama. Comp je prvenstveno za igre i to 1080p rezolucije. Valjda ce biti dovoljno?

Za 1080p si trebao uzeti sa 2 gb rama

Mozda, ja kako sam citao i razumeo najvise koristi od 1+gb rama ima ako se prikaci vise od jednog monitora..

Mozda, ja kako sam citao i razumeo najvise koristi od 1+gb rama ima ako se prikaci vise od jednog monitora..

Bez brige, imam ja tu karticu i sve radi bez problema, probao brdo igara u 1080p i sjajna je. Gledao sam neke testove, u 1080p je identicna sa verzijom od 2gb

Posto sam uzeo sve nove komponente pa sklapam komp, onda je naravno sve sto je moglo da podje naopako poslo, tako da sada nemam internet da skinem drivere, pocim to uradim testiram je, ja igram na 1280x1024

Cisto iz radoznalosti Nesic1 posto sam i ja uzeo celu novu masinu, koja je tvoja nova konfiguracija uz koju ide 7850?

Posto sam uzeo sve nove komponente pa sklapam komp, onda je naravno sve sto je moglo da podje naopako poslo, tako da sada nemam internet da skinem drivere, pocim to uradim testiram je, ja igram na 1280x1024
Pa dobio si valjda cd-ove uz te komponente ?

Nemam cd rom :D imam ata rezac a nemam ata prikljucak na ploci, imam i onaj usb adapter ali ne radi na win7 x64 :p, yea sex-a, konfa mi je 8gb ddr3 i intel G550 uzo ga za majning, 19" monitor

Koji drajver da stavim vidim na sajtu je zadnji 9.002, jel njega? Ja se sve tripovao da je 13.2 zadnji mozda je to za drugu graficku?

13.2 beta 6 je poslednji beta driver

Danas stigla,u petak narucio...khm.Al dobro,sve ostalo je zaista...fenomenalno.Prvo,buka u racunaru mi se smanjila za otprilike 50%,sto je neverovatno s obzirom da ova grafa ima 3 puta veci kuler nego prethodna (Gigabyte 4670).Drugo,posto imam iGmax napajanje,iskreno sam se plasio da nesto ne crkne jer em sto sam morao da koristim 2xMOLEX to 6pin adapter kako bi utakao u graficku,em sto i nije bas neko napajanje,iako je radilo super proteklih godinu dve.Na kraju sam izvukao naponski kabl za cd citac posto ne znam koji mi ***** vise sluzi,i upalio.Na prvi trenutak sam pomislio da sam nesto za**** jer se stvarno culo samo tiho zujanje,i nista vise,dok se ekran nije upalio i sve ostalo proslo super.

Sto se tice perfomansi,skocio sam sa petla na jednoroga,pa mi se sve cini ko da je vrh vrhova.Sad cu Crysis 3 da instaliram da vidim kako to ide,ali ostale igre koje sam probao tera fenomenalno,sve na max i ova ostala cudesa,AA i MSAA.

sad instaliram 13.2 beta 6 driver, hvala
da je testiram u kombustoru? a afterburneru? skinuh i trixx

Poslednja izmena:
Ako ces da dizes voltazu onda Trixx. Ako ces da overklokujes samo na default voltazi onda MSI Afterburner. Ima mnogo prednosti u odnosu na Trixx, pa sad ti vidi sta ti je potrebnije.

skinuo sam oba, za OC koristicu MSI Afterburner, a u kombusteru dobih ovo, mada mi se u ocom drugom GPU stalno povecava i smanjuje sa ~40-99% usage, na prvoj slici sam testirao 54 minuta, temp dosla do 53 stepeni, ova druga slika kada mi gpu bude na 99% sve radi ok a kad se smanji onda secka, i tako stalno radi, smanji se pa se poveca pa se smanji i poveca i tako stalno.. na prvoj slici lepo radio svih 5 min na 99%

kako jos da je testiram, samo ovaj prvi test hoce da radi iz padajuceg menija ostali kao da ne rade

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    238.8 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
Na rezoluciji tvog monitora bi moglo, al da imas neki quad core procesor, overklokovan naravno.

testirah po 5 min pretpostavljam da je ok

Prilozi

• 1111111111111111.jpg
    1111111111111111.jpg
    104.4 KB · Pregleda: 50
  • 1111111111111111.jpg
    1111111111111111.jpg
    88.8 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Ovo ispade odlicna kupovina :) ja moju jos nisam probao jer cekam da mi stigne racunar :( ali ako je vi hvalite onda sam ja prezadovoljan, i naravno kriza ja cu imati fx6300 pa cemo videti kako ce da vozi...

Ako se igras u 1080p ne ocekuj neki fluidan gejmplej na jacim podesavanjima.

Imam jedno pitanje - trenutno mi je u kucistu ova i AMD Athlon X4 620,njega sam zamenio pre dve godine i sad ga ne bih menjao,za razliku od ostatka konfiguracije koje menjam (osim graficke naravno).Da li bi bilo realno sa nekim dobrim aftermarket kulerom dostici takav clock da se negira bottleneck izmedju njega i graficke?Uzeo bih maticnu 970A-G46,i kuler Thermaltake Contac 21.Sa OC genie (posto nisam bas vican manuelnom klokovanju) bi dobio nekih solidnih 3.0 ?Jel bi to bilo dovoljno?

Poslednja izmena:
Jel moze kriza na njoj u fulu?
Ne moze.Kod mene,konfa iz potpisa,kriza je igriva na 1920x1080 tek kada se teksture,objects,shading i shadows stave na high,sve ostalo je na very high sa SMAA na LOW.Tek tada dobijem nekih pristojnih 33-38 frejmova napolju ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno