Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Bas bi voleo da vidim to cudo. Nadam se da ga nisu prodali :d. Jer znate kako je u Srbiji sve sto je najskuplje(dobra kola ili rajske turisticke destinacije)odma ode. A verujte naci ce se vec neko ko ce da da 27k evra.

Zvuci impresivno... ali jesi siguran da je upitanju oled tehnologija? Secam se da se mucili sa velicinom a 84" je dosta.

Bila je jedna promoterka ispred koja je kao davala informacije o njemu. Pitao sam je za karakteristike, kaze 4k OLED, mada slika stvarno deluje impresivno pored onolikog svetla. Sada gledam po sony sajtu, za taj model od 84" stoji da je LED zapravo, tako da moguce da je ona nesto pogresila ili je ono novi model koji jos nije u prodaji. Ali slika je nesto najbolje sto sam video do sada uzivo!

Ma ono je bruka :shock:. Nije OLED vec LED tv rekose u radnji. Stvarno sam morao da vidim to cudo i stvarno izgleda inpresivno jos samo da je bilo manje svetla. Neki covek koji je gledao samnom rece da su mu u Tehnomaniji rekli da na leto dobijaju OLED tv. Ko je "zaludan" nek vidi tv jer je promocija mislim do 21.02.2013.

Imam 2 pitanja:

1. Kako da sherujem neki folder preko DLNA na kompu? ST50 mi vidi PC i neke foldere, ali nema nista u njima. Htio bih sherovati jedan moj folder sa filmovima. Dakle samo Windows7, bez Serviio, Twonky i slicnih servera.

2. Kakva je razlika između 3D signala side by side, ono popolovljen ekran sa dvije slike i onog drugog formata kada se preklapaju slike za desno i lijevo oko na cijelom ekranu? Čitam da je popolovljena rezolucija filmova koji se emituju u side by side formatu? Na satelitu svi su 3D kanali popolovljeni, a ne kao u kinu. Na bluray diskovima slika nije popolovljena. Jel moguće skidati filmove sa neta da budu u FULLHD3D kao na blurayu a ne u ovakoj popolovljenoj rezoluciji.

Hvala.

Poslednja izmena:
2. Kakva je razlika između 3D signala side by side, ono popolovljen ekran sa dvije slike i onog drugog formata kada se preklapaju slike za desno i lijevo oko na cijelom ekranu? Čitam da je popolovljena rezolucija filmova koji se emituju u side by side formatu? Na satelitu svi su 3D kanali popolovljeni, a ne kao u kinu. Na bluray diskovima slika nije popolovljena. Jel moguće skidati filmove sa neta da budu u FULLHD3D kao na blurayu a ne u ovakoj popolovljenoj rezoluciji.

Da, postoje i full 3d mkv-ovi (kucaj full 3d ili full sbs pri search-u), uglavnom sa rezolucijom od 3840x1080 u side by side formatu... i mogu samo preko kompa da se gledaju za sada. ST50 sve to lepo pušta.

http://www.avsforum.com/t/1288956/half-sbs-and-full-sbs-can-someone-explain-it

Najčešći 3d formati su side by side, top to bottom, a to sa preklapanjem je anaglyph format. BD filmovi koriste frame packed 3D format.

http://asia.cnet.com/a-quick-guide-to-3d-formats-62200055.htm

Poslednja izmena:
Kobajasi, mi samo na nasim st50 prebacimo na 3d i nista ne diramo? Posto vidim da ima manuelno da se odredi.

Kobayashi, kako mislis pustat sa kompa, mora li komp i tv biti povezani fizicki, posto mi sada komuniciraju wirelessom, jer su na dva razlicita sprata u kuci. 🙂

Jel kvalitet slike konverzije nekog obicnog 2D fullhd kanala u 3D jednak onome sa bluraya, jer je tu puna rezolucija slike za oba oka? Naravno da je 3D efekat losiji nego kod nativnog 3d filma, ali me zanimaju detalji i rezolucija.

Poslednja izmena:
Naravno da moraju da budu povezani HDMI kablom. Mada možda može da se koriste i neki plejeri poput WDTV, ali nisam siguran.

Sta ce mu hdmi? Hoce da pusti fajl sa kompa na tvu, tv chita fajl, a ne komp!

Ne treba ti hdmi, vec morash da sherujesh foldere koje hocesh tv da ti vidi. Desni klik pa nadji share na folderima koje hocesh da delish na mrezi.

Za dlna share nisam suguran, ali sigurno uz tri klika mozes doci do svega sto ti treba. Guglaj.

Da li neko od vas ima grafičku karticu ATI serije 7 koju povezuje na ST50 plazmu?

Ja sam u mom HTPC-u zamenio već drugu 7750 (Sapphire i HIS) i pre ulaska u Windows (pre nego što drajveri preuzmu) tv mi prikazuje psihodelične šarene vertikalne linije, ili ne prikazuje sliku uopšte (to je slučaj prilikom restarta)... Dakle ne mogu da vidim post screen, ne mogu da uđem u BIOS itd.. tek kad kompjuter uđe u Windows sve počne da radi normalno - kao da postoji problem sa inicijalizacijom i dogovorom između kartice i plazme.
Kartica 6570 i integruša rade normalno.. i 7750 radi normalno kad se poveže na monitor - ali sa plazmom neće u niskoj rezoluciji.

Ovako to izgleda:

Kobajasi, mi samo na nasim st50 prebacimo na 3d i nista ne diramo? Posto vidim da ima manuelno da se odredi.

Moraš da sačekaš da ti tv prepozna 3d signal i kad ti izbaci poruku, samo stisneš 3D dugme i to je to.

Kobayashi, kako mislis pustat sa kompa, mora li komp i tv biti povezani fizicki, posto mi sada komuniciraju wirelessom, jer su na dva razlicita sprata u kuci. 🙂

Jel kvalitet slike konverzije nekog obicnog 2D fullhd kanala u 3D jednak onome sa bluraya, jer je tu puna rezolucija slike za oba oka? Naravno da je 3D efekat losiji nego kod nativnog 3d filma, ali me zanimaju detalji i rezolucija.

Preko HDMI kabla, naravno. Za Wi fi ne znam, pošto je meni tv do kompa i povezani su hdmi kablom. Jedan ide direktno iz gpu u tv, a drugi ide preko hdmi zvučne u avr pa tek onda u tv.

Ne može nikako da bude jednak, jer je to sofverska konverzija. To možeš da se zanimaš malo kad gledaš neki tv kanal pa pustiš čisto malo da ubiješ dosadu, ali 3D na minimum podešavanju je slab, ali i gledljiv koliko toliko, a ako staviš 3D na medium ili high, onda je slika katastrofa. Ne znam kakva je tehnologija softverske konverzije na TV-u, ali nem oj da se zamaraš s tim, biće ti zanimlivo jedno 5 minuta.

3D full sbs mogu da puštaju samo softverski plejeri s kompa, tipa potplayer, kmplayer, mpchc i slični, jer je rezolucija videa uglavnom 3840x1080, a to nijedan hardverski plejer (bd i media plejer, nebitno) još uvek ne podržava.

Mislim da je ista priča i sa internim media plejerom s TV-a, ali to još uvek nisam proverio, mada sam 99.9 posto siguran da ne može da radi. Mora plejer s kompa da pusti fajl.

Ja lično koristim potplayer sa lav dekoderima i madvr rendererom i to sve lepo radi.

TV uredno prepozna 3D signal, izbaci ti poruku, stisneš 3D dugme i uživaš...

Poslednja izmena:
Kako kad pustam neke mkv u 3D preko DLNA tv ne izbacuje poruku da je detektovan 3D signal ali uredno slozi sliku kada stisnem 3D dugme?

Pa hoće ponekad da je složi i bez toga.

Meni nekad ne izbaci odmah poruku, pa ja stisnem 3D dugme i on onda složi sliku, ali često se posle pola minuta minut pojavi poruka, slika se opet "razloži", pa moram opet da stisnem 3D dugme kako bi se sloka opet složila.

Zato kad mi se odmah ne pojavi poruka, ja promenim input pa vratim pa mi onda brže izbaci poruku da je detektovao 3D signal.

Meni tv automatski kad prepozna 3D format prebacuje u 3D rezim rada... ne moram nista rucno da dodatno klikcem...

A, da. Ima u 3D detection opcijama da izabereš on (advance)... onda sam prebacuje.

Da nije tvog posta, verovatno ne bih ni pronašao tu opciju... cheers nekako sam to prevideo... tnx!

Poslednja izmena:
Ljudi pošto sam još oko prvih 100h uhodavanja ekrana, mislio sam oko broja 200 unjeti neke postavke, koje su najbolje po vama?

Ako može ovdje copy/paste, na privatnu poruku ili kako god.

Tako i ja planiram minimum 300 sati uhodavanja pa tek onda postavke....

Kako u meniju nemam onih advanced postavki slike, gama itd? U svakim kalibracijskim postavkama navode i tu advanced sekciju, ja je ne vidim u True Cinema modu.

Moraš u setup opcijama da uključiš advanced options na on i to je to.

Ja sam inače kopirao postavke tek posle nekih 600 sati... one sa hd portala (ali u 3d postavkama nisam dirao brightness i pucao color na max, loše mi je izgledalo).

Poslednja izmena:
Ne mogu da nadjem gde pise koje ste postavke koristili u periodu uhodavanja ?

Moraš u setup opcijama da uključiš advanced options na on i to je to.

Ja sam inače kopirao postavke tek posle nekih 600 sati... one sa hd portala (ali u 3d postavkama nisam dirao brightness i pucao color na max, loše mi je izgledalo).

I kako izgleda slika sa postavkama sa hdportala? Jel bolja/svjetlija nego na default True cinema?

Ne mogu da nadjem gde pise koje ste postavke koristili u periodu uhodavanja ?

Samo spucaj default True cinema.

Kako ubrzati skeniranje HDD-a? I da li uvek mora da skenira sve?

Pre neki dan ubacim hdd od 500GB. Na njemu ima svasta, izmedju ostalog i dva foldera Videos i Video2. TV pocne da skenira i to traje i traje. Ne mogu da pronadjem opciju da izaberem direktno folder?

A kada prebacim na TV i vratim na USB ponovo - ponovo pocinje skeniranje!

Ima li neki lek za ovo?

Jedno offtopic pitanje. Uskoro se selim pa bih trebao da prevezem moj plazma tv na udaljenost od 50 km. Jel ono beše da se plazme ne smeju voziti položeno? Ako se voze uspravno da li je bitno da li su okrenute na up side up ili up side down?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno