Kobajasi, mi samo na nasim st50 prebacimo na 3d i nista ne diramo? Posto vidim da ima manuelno da se odredi.
Moraš da sačekaš da ti tv prepozna 3d signal i kad ti izbaci poruku, samo stisneš 3D dugme i to je to.
Kobayashi, kako mislis pustat sa kompa, mora li komp i tv biti povezani fizicki, posto mi sada komuniciraju wirelessom, jer su na dva razlicita sprata u kuci. 🙂
Jel kvalitet slike konverzije nekog obicnog 2D fullhd kanala u 3D jednak onome sa bluraya, jer je tu puna rezolucija slike za oba oka? Naravno da je 3D efekat losiji nego kod nativnog 3d filma, ali me zanimaju detalji i rezolucija.
Preko HDMI kabla, naravno. Za Wi fi ne znam, pošto je meni tv do kompa i povezani su hdmi kablom. Jedan ide direktno iz gpu u tv, a drugi ide preko hdmi zvučne u avr pa tek onda u tv.
Ne može nikako da bude jednak, jer je to sofverska konverzija. To možeš da se zanimaš malo kad gledaš neki tv kanal pa pustiš čisto malo da ubiješ dosadu, ali 3D na minimum podešavanju je slab, ali i gledljiv koliko toliko, a ako staviš 3D na medium ili high, onda je slika katastrofa. Ne znam kakva je tehnologija softverske konverzije na TV-u, ali nem oj da se zamaraš s tim, biće ti zanimlivo jedno 5 minuta.
3D full sbs mogu da puštaju samo softverski plejeri s kompa, tipa potplayer, kmplayer, mpchc i slični, jer je rezolucija videa uglavnom 3840x1080, a to nijedan hardverski plejer (bd i media plejer, nebitno) još uvek ne podržava.
Mislim da je ista priča i sa internim media plejerom s TV-a, ali to još uvek nisam proverio, mada sam 99.9 posto siguran da ne može da radi. Mora plejer s kompa da pusti fajl.
Ja lično koristim potplayer sa lav dekoderima i madvr rendererom i to sve lepo radi.
TV uredno prepozna 3D signal, izbaci ti poruku, stisneš 3D dugme i uživaš...