Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Serija ST50 nema klasican SCART, vec se koristi prilozeni AV/SCART adapter. Moguce je da je ceo sklop izveden samo za ulaz signala, a ne i za izlaz. Dok neko ko ima ne proba, tesko je reci sa sigurnoscu.
Opticki audio izlaz pusta sav zvuk sa TV-a.
Pozdrav

A je l' provalio neko kako da potera full rgb video leves preko HDMI-ja?

Meni neće ni preko dvi-hdmi adaptera da prikaže "dvi input options", osim kad uklonim drajvere, ali šta će mi onda 0-255 bez drajvera za gpu? :trust:

Sve živo sam pokušavao... čak i sa onim nvidia togglerom, a izbrisao sam i audio drajvere za gpu, sve, sve, sve... ne znam šta još mogu da uradim...

Anyone?

Serija ST50 nema klasican SCART, vec se koristi prilozeni AV/SCART adapter. Moguce je da je ceo sklop izveden samo za ulaz signala, a ne i za izlaz. Dok neko ko ima ne proba, tesko je reci sa sigurnoscu.
Opticki audio izlaz pusta sav zvuk sa TV-a.
Pozdrav

Probao ja i nema audio izlaza, samo ulaz.

@KM
Da li si na ovo mislio,ili...?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    105.5 KB · Pregleda: 157
Mene interesuje da li onaj skriveni meni gde se proverava vreme ima jos nekih zanimljivljih podesavanja? Ipak ne bi na svoju ruku da ceprkam po njemu.

Probao ja i nema audio izlaza, samo ulaz.

Na svu sreću ovo nije istina. Da ponovim ono što sam napisao u drugoj sobi. Potreban je ovakav kabl.
hama_43178_image_1.jpg
Obratite pažnju da je ovaj prekidač važan jer on određuje dali je SCART ulaz ili izlaz.

Na ovaj način sam povezao TV na pojačalo i tako mi radi još od septembra.

Ovako se dobija klasičan Line-out, tako da pojačavanje i stišavanje preko daljinca ne rade, samo preko pojačala. Preko daljinca i dalje radi pojačavanje zvuka na ugrađenim zvučnicima.

Ovaj audio out radi samo za tuner ili i za pošteno preko HDMIa/USBa/Media servera?

Mali off.

Treba mi preporuka koji film gledati/skinuti za premijeru, a da kod ukućana izazove wow efekat.

p.s. TV stiže u sredu i menja CRT 😉

Poslednja izmena:
Avatar 3d 1080p, nema bolje sto se slike i wow efekta tice 🙂...

Ne stižu naočare uz TV pa će 3D morati da sačeka. 🙂

btw, gde kod nas imaju da se kupe naočare? Ne videh na kp. Da li su Samsung 4100 100% kompatabilne? Njih ima a po netu vidim da ih ljudi koriste.

Slobodne te kupi, najbolja zamena za originalne Panasonic-ove.

Nesto mi ne ide da preko BT povezem TV sa Viera Control android aplikacijom. Koristim Galaxy S2 i nije rootovan.

Poslednja izmena:
Sve aktivne naočare iz 2012 godine su standardizovane i rade sa svim televizorima. BT je način na koji komuniciraju sa TV-om. Imam Samsung 4100 i to dobro radi. Zamerka je jedino lošem kvalitetu poklopca baterije, na jednom komadu ume da ispadne i prekine rad.

Treba mi preporuka koji film gledati/skinuti za premijeru, a da kod ukućana izazove wow efekat.

p.s. TV stiže u sredu i menja CRT 😉
Razradi 300 sati, podesi kalibracijske postavke pa onda WOW pravi.

Viera Control android aplikacija ni meni preko wifi-a neće da se konektuje i ako je radila.

Hvala. Naručio upravo 2 kom sa kp za 25€.

Ma razrada je za nas sa foruma. Za ukućane će odmah biti WOW. 🙂

Stize mi za koji dan Plazma....ako mogu neke preporuke za must see filmove naravno u 1080p 🙂

@KM
Da li si na ovo mislio,ili...?

Naravno da ne. Jedno su podešavanja kakav signal će gpu da šalje, a drugo kakav signal će tv da prima, a st50 preko hdmi prima samo limited rgb 16-235. Kada se ubode dvi to hdmi kabl ili se koristi adapter, trebalo bi da se pojavi opcija u advanced settings na tv-u "dvi input settings", gde možeš da biraš da li će tv da prima rgb limited 16-235 ili rgb full 0-255 signal.

Ali kod mene neće da se pojavi ta opcija ni sa kablom ni sa adapterom. Sigurno je nešto softverski u pitanju, ali ne znam šta. Sve živo sam probao i neće pa neće. Zato sada imam chrushed blacks problem, pa moram da se zezam s brightnessom i gammom, ali to onda nije to...

Gvlada kaže da njemu na amd gpu radi, a pošto imam i amd integrušu probao sam i to, ali mrka kapa...

Jedino mozda da probas drugi adapter dvi-->hdmi. Ja sam isto tako povezao i imam opciju dvi (full, normal).

Ma probao sam već sa dva adaptera. Jedan je hdmi to dvi pa hdmi kabl, a drugi je dvi kabl pa na kraju dvi to hdmi adapter... i sa oba neće...

Jedino da promam nešto treće da vidim hoće li biti treća sreća...

cestitam.

Naravno da ne. Jedno su podešavanja kakav signal će gpu da šalje, a drugo kakav signal će tv da prima, a st50 preko hdmi prima samo limited rgb 16-235. Kada se ubode dvi to hdmi kabl ili se koristi adapter, trebalo bi da se pojavi opcija u advanced settings na tv-u "dvi input settings", gde možeš da biraš da li će tv da prima rgb limited 16-235 ili rgb full 0-255 signal.

Ali kod mene neće da se pojavi ta opcija ni sa kablom ni sa adapterom. Sigurno je nešto softverski u pitanju, ali ne znam šta. Sve živo sam probao i neće pa neće. Zato sada imam chrushed blacks problem, pa moram da se zezam s brightnessom i gammom, ali to onda nije to...

Gvlada kaže da njemu na amd gpu radi, a pošto imam i amd integrušu probao sam i to, ali mrka kapa...

Ja nisam uspeo nigde da nadjem podatak da preko HDMI-ja prima samo limitiran signal, to mi je jasno da se sa DVI-jem pojavljuje meni sa opcijama, ali otkud info da je HDMI limitiran po defaultu i ne moze ni da se menja? Logicno bi mi bilo da kad se vec ne moze menjati onda da moze da primi full range, a da zato na grafickoj imas mogucnost za limitiranjem....

EDIT
Cestitke novim i buducim vlasnicima, MUST SEE su svi filmovi koji su ti se ikad svideli, ali sad da ih gledas u 1080p ili cak 3D... ja se trudim da odgledam sto vise stvari jos jednom, koliko mi vreme dozvoljava....

Poslednja izmena:
Čestitke svima😛arty:😛arty:😛arty:😛arty:, a filmove sami odaberite šta vam se gleda.

E, hvala.

Ma znam ja šta ću da gledam. Ne znam šta ženi da pokažem. 😀

Uzgred, kad se prvi put upali TV pita za jezik OSDa i u kojoj se zemlji nalazim. Gde kasnije može ovo drugo da se promeni? Izabrao sam ostalo jer nema Srbije i sad kad memorišem analogne kanale ne prepoznaje format zvuka (RVektor). Koju zemlju izabrati?

p.s. Ako je bilo o ovome, nemam sad vremena da tražim 😛

E, hvala.

Ma znam ja šta ću da gledam. Ne znam šta ženi da pokažem. 😀

Uzgred, kad se prvi put upali TV pita za jezik OSDa i u kojoj se zemlji nalazim. Gde kasnije može ovo drugo da se promeni? Izabrao sam ostalo jer nema Srbije i sad kad memorišem analogne kanale ne prepoznaje format zvuka (RVektor). Koju zemlju izabrati?

p.s. Ako je bilo o ovome, nemam sad vremena da tražim 😛

Pa sad najbolje da mi znamo sta tvoja zena voli da gleda :-devil-:

Bilo sta iz njenog omilyenog zanra... moja se recimo odusevljava i crtacima koje gleda klinac, a ja naravno skidam u 1080p ili 3D ako ima 🙂

Ja nisam uspeo nigde da nadjem podatak da preko HDMI-ja prima samo limitiran signal, to mi je jasno da se sa DVI-jem pojavljuje meni sa opcijama, ali otkud info da je HDMI limitiran po defaultu i ne moze ni da se menja? Logicno bi mi bilo da kad se vec ne moze menjati onda da moze da primi full range, a da zato na grafickoj imas mogucnost za limitiranjem....

Nije potreban podatak da to potvrdi, to se vidi iz aviona... a i svi živi kukaju po stranim forumima u vezi toga.

Panasonicu je očigledno bilo logično da će ljudi koji povezuju nešto preko hdmi-ja koristiti media plejere i sl. standalone rešenja (pa da im se olakša i zaključa signal na 16-235), dok će pc korisnici koristiti isključivo dvi output iz grafike za povezivanje, ali pod uslovom da to nije nvidia, jer na nvidiji ne prikazuje dvi input settings ni ako se ide iz dvi porta... logika im je u pm!

Kad forsiram iz drajvera 0-255 imam problem sa crnom i belom u filmovima, pa sad moram preko nv togglera da prebacujem na 16-235 kad hoću da gledam film (iz drajvera neće tako lako da prebaci iz limited to full rgb, zato je neko i napravio taj toggler), a kad hoću da se igram, onda moram da vratim na 0-255 (i naravno, moram da resetujem komp zbog toga)... ali opet, ko zna kako će igre da izgledaju i da li ću imati black and white clipping kad iz drajvera forsiram 0-255, a tv prima samo 16-235. Reinstalirao sam os pa još nisam stigao do igara...

Neće čak ni preko amd integruše (i to s dvi to hdmi kablom) da mi da dvi input settings. :wall:

Meni je stigao pre par meseci ,kasnije nakacen na xtreamer ultra 2 .... i nikako da provalim sve ove nedostatke opisane u nekim postovima ?

Konačno sam rešio problem! :banana::bottle::cigar::,,:😛arty::happy:

Slučajno sam nabasao na ovaj forum i našao rešenje.

http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=34&topicid=112145

Evo ga spasonosni post:

"After reading a lot about manually editing registry strings and modifying nv_disp.inf prior to install, I came across a substantially simpler solution. This tool: http://www.toastyx.net/cru-preview.zip

All I had to do was select the TV and uncheck "Include extension block". After a reboot the TV was now listed as a "DVI - PC display" in NVIDIA CP, with all the normal PC resolutions.

And finally the elusive "DVI Input Setting" revealed it'self in the TV's OSD.

One small step for... well, nothing according to you. 🙂 You say the TV will convert it to 4:2:2 internally? So theoretically I could have got equal results with the connection in HDMI mode and NVIDIA CP set to YrCbpr 4:4:4 or something? Well the DVI/TV:Full method I'm using now does look better to me than anything that I could get in HDMI mode, but that's probably because I was doing something wrong, or NVIDIA CP was broken in some way or another."

Skinuo sam taj programčić, disejblovao "Include extension block" na svim mestima gde se pojavljivao Panasonic TV kao monitor (na jedno 5-6 mesta se prikazao svaki nakačen monitor u tom programu) i sad konačno imam "dvi input settings"!

:banana::banana::banana:

Jedino što posle ovoga nisam mogao da izaberem u drajveru 24 Hz za tv, ali u ovom istom programčiću sam namestio custom rezolucije sa 24Hz refresh rate-om, pa je sad i to rešeno...

Naravno, da bi sve proradilo, morao sam ovo da odradim za svaki Panasonic TV koji mi se pojavio u ovom tool-u.

Joj, konačno...

Poslednja izmena:
Hm...meni na GT30 daje tu opciju bez obzira da li je direktno povezan HDMI ili preko DVI-HDMI adaptera... i mogu da biram punu paletu.

Nazad
Vrh Dno