Šta je novo?

Sony Xperia P

Odradi neki mod kucista, vec imas crno kuciste samo jos grb i malo crvene pozadi i eto :D

Ja navijam za AC Milan pa zbog toga sam hteo crveno crni, a videcu da ovaj ispricam crvenom :D:D:D

I ja ih volim :)

A meni se ostvario ove jeseni (tj. vec sad prosle :D) san da budem na San Siru, pred punim stadiumom i to jos na derbiju sa Juve-om, pa jos kao slag na tortu bila pobeda Milana :p

I ja ih volim :)

A meni se ostvario ove jeseni (tj. vec sad prosle :D) san da budem na San Siru, pred punim stadiumom i to jos na derbiju sa Juve-om, pa jos kao slag na tortu bila pobeda Milana :p

eee svaka cast i Ja planiram da odem na cuveni san siro, cim se bude moglo idem :D

Bem ti stadion koji dele 2 ljuta rivala :d

Pionir? :D

Poslednja izmena:
kad bi trebo JB da izadje za nas telefon?

Kraj marta/pocetak aprila.

Krajem marta zvanicno, verovatno duze ako neces da flashujes generic world firmware i hices da cekas rollout za nase podrucje. :)

Telefon mi je pokazao 17% baterije i povezao sam ga na punjač. Dva sata kasnije i dalje je stajalo 17%. Kada sam restartovao telefon pisalo je 100%. Da li je neko od vas imao sličan problem?
Pozdrav

mousewho je imao taj problem, prelistaj par strana u nazad.
Verovatno imas poslednje apdejtove instalirane pa ce ti se to desavati povremeno, do Jelly Bean apdejta.

Ja se iskreno nadam da će rešiti taj problem kao i problem sa 8mpx kamerom kada stigne JB update.

Evo moje baterije... Za 1300mAh, extra...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1361105685821.jpg
    uploadfromtaptalk1361105685821.jpg
    39 KB · Pregleda: 88
Meni se to jednom desilo, reset mi je resio stvar. JB bi trebalo to da sredi, eventualno .89 FW ako ga uopste puste.

Jelly Bean vam neće srediti bateriju to morate znati... Nije ni na jednom telefonu, pa neće ni na Sony-u... Bateriju lošiju, a dobijate smoothness...

Nije mislio na duzinu trajanja baterije, vec na bug zbog kojeg telefon ne prikazuje da se telefon puni kada je prikacen na punjac. :) Povremeno se nekima iskazuje, ali nervira prilicno.

Nije mislio na duzinu trajanja baterije, vec na bug zbog kojeg telefon ne prikazuje da se telefon puni kada je prikacen na punjac. :) Povremeno se nekima iskazuje, ali nervira prilicno.
Upravo tako! Baterija mi izdrži dan, dan i po, sa njom je sve ok, problem je kada telefon povežem sa punjačem. Uopšte se procenat baterije ne povećava, a u ikonici za bateriju prikazuje onaj simbol kao grom, što znači da je sve povezano kako treba. Da napomenem da se ovo ne događa često, samo po nekad i da užasno nervira.

Jelly Bean vam neće srediti bateriju to morate znati... Nije ni na jednom telefonu, pa neće ni na Sony-u... Bateriju lošiju, a dobijate smoothness...

A zar JB nije doneo primetno bolju autonomiju na Galaxy Nexusu u odnosu na ics?

@zivanovic
Kapiram da te to smara ali ako se vec retko desava a telefon se puni ne znam zasto bi te to nerviralo, bitno je da se puni i sacekas oko 70 min i imaces punu bateriju mada svakako ovo mora da se ispravi sa JB kao i bag sa led flashom kada je kamera na 8mpix (6mpix je sve ok). Ja nemam ove tripove jer sam na fabrickom ics bez apdejtova, lepo sam procitao da ima par bagova i iskulirao te sitne apdejtove sad mi XP radi kao sat :D

Sto se autonomije tice ja sam zadovoljan ali ni malo vise od toga, 24h i pravac punjac, sa 2-25% preostale baterije u zavisnosti od koriscenja. Pre neki dan dok sam cekao nesto devojku blenuh po netu 1h45min, market, vesti, forumi, YT, tune in radio, 70% osvetljenje ekrana i non-stop wifi koji je varirao od pune jacine do oko pola, baterija je sa 74% spala na 6%. Ekran je bio ukljucen svih 105 min. 3g naravno iskljucen, sad se nesto prisecam, mozda sam poceo da koristim fon i sa 78% baterije.. al sam zavrsio na 6% u svakom slucaju.

Poslednja izmena:
Ahhh... Procitao sam baterija i prva pomisao gde se na svim forumima prica je update da se poboljsa trajanje baterije :) Previd.

A zar JB nije doneo primetno bolju autonomiju na Galaxy Nexusu u odnosu na ics?
Izgleda da nisi pratio na casu, posto je Gnex izasao sa JB-om, nije imao ICS :)

Sto se autonomije tice ja sam zadovoljan ali ni malo vise od toga, 24h i pravac punjac, sa 2-25% preostale baterije u zavisnosti od koriscenja. Pre neki dan dok sam cekao nesto devojku blenuh po netu 1h45min, market, vesti, forumi, YT, tune in radio, 70% osvetljenje ekrana i non-stop wifi koji je varirao od pune jacine do oko pola, baterija je sa 74% spala na 6%. Ekran je bio ukljucen svih 105 min. 3g naravno iskljucen, sad se nesto prisecam, mozda sam poceo da koristim fon i sa 78% baterije.. al sam zavrsio na 6% u svakom slucaju.
Sad vidis sta se desi kada koristis telefon :D E tu je kratak XP sa 1305mah baterijom... NE DAJ Boze da kad dodje JB upalis Google Now ode baterija ;)

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_nexus_i9250-4219.php

Da li je izasao sa JB? ;) Ti verovatno mislis na Nexus 4. Znam da sam pratio GNex temu i da je autonomija poboljsana sa JB.

Sad vidis sta se desi kada koristis telefon E tu je kratak XP sa 1305mah baterijom... NE DAJ Boze da kad dodje JB upalis Google Now ode baterija

Jeste kratak ali neka za 105min skine 65-70% baterije, surf preko ne bas stabilnog wifi sa tune in radiom u pozadini, preko zvucnika a osvetljenje na bolesnih 70% (svetli jace nego samoled na 100%)..meni ovo nije uopste strasno. Za surf je neki optimum 45% preko dana i 20-35% u mraku, sve preko toga je prejako osvetljenje mada sam ja navikao da bljesti pa cesto drzim 70% const :D Ali sam par puta dok nocu lezim u krevetu osvetljenje drzao i na 10%. I nesto sumnjam da ce ostali telefoni sa vecim 0,3'' ekranom i 350mAh vecom baterijom izdrzati vise na max osvetljenju.

I ovakav slucaj mi se nece desiti ko zna koliko :d Ja kad surfujem to traje max 45 min i to bas kad moram. U svakom slucaju 1305mAh baterija bi bez onog moda za ustedu i whitemagic tehnologije bila bas veliki minus, ovako je prihvatljiva ali ko hoce da surfuje 6h dnevno XP nije za njega a ni ostali telefoni nego Razr Maxx Motorola.

Poslednja izmena:
Ja sam bio ubedjen da je izasao sa JB-om ili toliko malo je bio na ICS-u da sam i zaboravio kad je izasao, jer je odmah posle toga dosao Jelly :)

I ne, ne mislim na Nexus 4. Da li je moguce da si pomislio da mislim na N4?

osvetljenje na bolesnih 70% (svetli jace nego samoled na 100%)
Od mog ne svetli bolje (probao, video), a i sta mu vredi osvetljenje kada samo bljesti, a izgube se boje, sto je meni sr*nje, jer onda tek vidis ispranost...

I nesto sumnjam da ce ostali telefoni sa 0,3'' ekranom i 350mAh vecom baterijom izdrzati vise na max osvetljenju.

Pa ja sam mogao (posto mi je sad oslabila baterija) oko 6 sati browsinga + igranje igrica da izvucem kada sam uzeo telefon, posto je Samoled stedljiv ekran :)
Sad posle godinu dana mogu oko 4 sata da izvucem, eto posle godinu dana koliko ode baterije 30-40% oslabi...

Poslednja izmena:
@hsv.stoned

Xperiu P sam uzeo pre 10 dana. Pre toga sam imao Grand X iz Telenora koji je pun bagova i jedva sam se otkačio od njega, živce mi je pokidao. Za 10 dana sam uočio bag sa kamerom kada je 8mpx i kada je noć, bag sa kamerom preko Instagrama i još, kao šlag na torti, bag sa punjenjem telefona! Razumi me što se nerviram :)

Poslednja izmena:
Od mog ne svetli bolje (probao, video), a i sta mu vredi osvetljenje kada samo bljesti, a izgube se boje, sto je meni sr*nje, jer onda tek vidis ispranost...

5x uporedio, SGS II na 100% osvetljenja svetli kao XP na 70% osvetljenja :) Preko 80% dolazi do degradacije tj posterizacije boja a bogami i ociju i prosto nije humano drzati osvetljenje na 80%+ cak i preko dana.

Zatim, Sony UI je uradjen sa umerenim bojama pa stvarno deluje malo isprano ali nije tako, npr crvena boja na ikonicama settings/contacts je prilicno isprana sto je i mene sokiralo kada sam prvi put probao telefon u vipu ali sam onda malo vise testirao telefon i video da je sve ok :)

Meni je displej no1 kada kupujem telefon i kao sto rekoh, da je korak nazad u odnosu na wave samoled ne bih ni kupio xp ili bi vrlo brzo zavrsio u oglasima jer nikada ne pristajem na degradaciju u bilo kom smislu, znaci ako sam imao telefon za vrh izradom, zvukom, kamerom, ekranom (wave) nema sanse da bih po cenu os-a mogao da spadnem ''sa konja na magarca'' :) Isto tako nikada ne bih kupio losije patike, jaknu, bajs.. od prethodnih.

Znaci pentile wave samoled 3,3'' 480x800 8/10, ovaj displej na XP qhd 4'' sa braviom 8,5/10 a bilo bi 9/10 da ima samoled crnu sto je nemoguce zbog same tehnologije tj razlike izmedju led lcd i samoleda. Uglovi gledanja i bela su bolji nego na Xperia S (sto imas i u gsm arena testu) tako da sam umesto savrsene crne sa samoledu dobio savrsenu belu ali uz malo losije uglove gledanja (nikakav problem) i losiji prikaz crne i uglove kada je npr crni wallpaper u pitanju, ovo je primetno losije nego na samoledu ;)

Rekao sam ti da je ortak koji ima SGS II zanemeo na XP ekran ali je isto tako konstatovao da je crna mnogo losija npr kada vise od 60% ekrana treba da prikaze crnu i da krvari sa promenom uglova. Nema lazi, nema prevare. :)

Evo sad cu okaciti primere tog uzasno ispranog displeja na 70% osvetljenja samo sto wave kamera ipak ne moze da prenese tu zivost i realnost boja uz bravia endzin :) A ne moze ni da docara koliko je bela mocna jer senzor wave kamere ne moze da pokupi ovoliko svetlosti :D

Poslednja izmena:
@radezivadinovic Neko te posteno zaklevetao :p

@hsv
5x si uporedio, ali opet ti kazem, ne sa mojim :) sta mi vredi osvetljenje kada mi gubi boje na vise od 70%? Znaci ne valja :)

Ne moras da meni kacis, ja video i probao kao sto sam rekao, ne znam samo jel tako kod svih ekrana da ako pojacas vise od 70% da dolazi do ispranosti i gubljenja boje i dobijas samo izbijanje bele boje, a od ostalih boja mozes da se pozdravis... Poslednji na kojem se secam da sam koristio nekad 100% je IP3GS svojevremeno tada, mada i bilo je davno ne secam se :)

Poslednja izmena:
Evo na 70% osvetljenja, osim sto zuta postaje jos toplija nema nikakvih degradacija boja i prikaz je sa braviom kao na samoledu samo lepsi zbog rgbw qhd rezolucije :) Da, da, to je taj izbledeli prikaz ovog loseg Sony ekrana ;) Ovde je cak i crna prilicno duboka za jedan lcd led jer samo delovi ekrana prikazuju crnu ali naravno ne moze da prismrdi tu samoledu :)

5x si uporedio, ali opet ti kazem, ne sa mojim sta mi vredi osvetljenje kada mi gubi boje na vise od 70%? Znaci ne valja

boje degradiraju preko 80% osvetljenja ali ne tako kao sto ti pricas nego u smislu da crna vise probija a prikaz postaje nerealniji i posterizovan ;) naravno na preko 80% osvetljenja uglovi gledanja nekih boja postaju losiji ali gledaj to ovako, samoled na 100% svetli kao ovaj lcd led na 70%, znaci dodatnih 30% koje samoled ne moze da postigne ima svrhu samo na najjacem suncu mada je i tada 70% sasvim dovoljno, a i da pojacas nekako samoled za jos 30% isto bi degradirao u prikazu boja (posterizacija, uzasno nerealan kontrast) ali bi crna ostala crna jer je tada ekran i ugasen :)

steta sto nije fotoaparat kod mene, direktno bih uporedio SGS II i Wave na 100% i XP na 70%, cisto da vidis da samoledi ne izgledaju nista bolje, osim crne i max uglova, naravno :) Ali je zato rezolucija na strani XP, skoro kao da gledas u hd displej XS.

Prilozi

• Fotografija0052.jpg
    Fotografija0052.jpg
    179.1 KB · Pregleda: 87
  • Fotografija0058.jpg
    Fotografija0058.jpg
    166.4 KB · Pregleda: 87
  • Fotografija0059.jpg
    Fotografija0059.jpg
    181.2 KB · Pregleda: 82
  • Fotografija0061.jpg
    Fotografija0061.jpg
    220.8 KB · Pregleda: 74
  • Fotografija0063.jpg
    Fotografija0063.jpg
    201.6 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Meni telefon nema takav prikaz. :) Da nisi ti to kroz Photoshop provlacio? :d

Bravia Power + 70% led lcd with white magic feat qhd ;) :d

Potpisujem da je i pored svih svojih mana XP displej najbolji 4'' displej trenutno na trzistu iza IP5 :)

Poslednja izmena:
Pa dobro, tu nema veze, al sve se lepo vidi, pa i to da je crvena boja smirenija u walkmanu i blic aplikaciji za razliku od slika sa braviom :) Prikaz ne da je takav nego je jos bolji i cistiji jer macro sa wave-om na 1.2 badi predstavlja mucenje jer imam silikonsku oblogu i pritisnuti onaj taster a da se telefon ne trese predstavlja pravo mucenje, tek 2.0 bada ima on screen kamera taster.

Nisam toliki ment.ol da laziram rezultate, prikaz sa 70% je ovakav i ekran je mnogo vece uzivanje koristiti od pentile 480x800 samoleda 4'' (SGS i SGS plus) osim crne i max uglova, naravno :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno