Šta je novo?

Sony Xperia P

Sve u svemu dolazimo do zaključka da će 97% ljudi pre izabrati Samoled nego nešto drugo zbog boja + je Samoled bolji na suncu... :)

Eto ni ragnarok nema te boje, sigurno si nešto ti tu budzio hsv :p

A i nije u redu da porediš nešto sa 100% nešto sa 50%, nešto sa 70%...

Staviš sve na 100% i to je to... Nemoj sad priču ne treba mu 100%, jer da mu ne treba ograničio bi Sony osvetljenje samo do 70% da bude max.

Poslednja izmena:
Eto, sad prognoziras ko ce sta izabrati :) Rekao si da je ekran na 70% smesno ispran, dokazao sam ti da nije a kad cale dodje kuci a ako ne odem negde mogu da okacim prikaz i na 100% osvetljenja gde se jasno vidi da boje degradiraju tj dolazi do posterizacije ali to je ekstremno podesavanje koje sluzi samo za najjace sunce mada ni tada ne treba koristiti jer i 70% svetli kao samoled na 100%, bar 10x sam testirao u dvoristu na jakom suncu :) Znaci ako odvrnes na 80%+ na jakom suncu dobijes bolju vidljivost nego samoled :p

Naravno da ce se ljudi lepiti na samoled, posebno kada se sire dezinformacije ovog tipa, da je XP ekran krs :) Ja sam samo realno sagledao stvari jer sam satima koristio 2 samoleda i led lcd, direktno uporedjivao.

Prednosti SGS II samoleda - veca digonala, prava, duboka crna i stedljivost ekrana kada prikazuje crnu i savrseni uglovi gledanja kao i fantastican prikaz multimedije u smislu da je sve eye candy.

Prednosti i mane led lcd XP displeja - primetno ostriji prikaz zbog qhd rezolucije na 4'' ali i manja dijagonala u odnosu na SGS II, ekran je uzi. Bravia omogucava eyejizz pregled multimedije a la super amoled a u isto vreme ko hoce realan prikaz boja moze da jednostavno iskljuci braviu, zatim bela je nestvarno lepa sa ili bez bravie a osvetljenje na jakom suncu pomaze da citljivost bude malo bolja od samoleda ali tada dolazi do posterizacije boja, znaci nikako ne treba koristiti preko 80% osvetljenja zbog toga a i baterije, 50-70% zakon pa kome kako odgovara.. :)

I naravno, odredjeni uglovi gledanja na ovom ekranu su losi (ne svi) i crna ne moze da se poredi sa samoledom.

Sve u svemu, da je XP ekran los telefon bih odmah prodao, ovako sam u odnosu na npr SGS I/III 480x800 samoled 4'' dobio prilicno ostriji ekran i samo za crnom mogu da zalim ali ne uvek a pritom da imam vrh belu :)

A i nije u redu da porediš nešto sa 100% nešto sa 50%, nešto sa 70%...

Staviš sve na 100% i to je to... Nemoj sad priču ne treba mu 100%, jer da mu ne treba ograničio bi Sony osvetljenje samo do 70% da bude max.

Brate.. nemoj se sad vaditi, evo pogledaj ovo poredjenje : Mrzi me sad da trazim ali samoled na 100% ne moze da svetli ni 400 cd/m2 sto znaci da XP na 70% svetli cak i vise od samoleda, znaci zasto bi iko normalan stavio na 100% kada je i 50-70% odlicno :) 100% je tu da na najjacem suncu imas bolju vidljivost od 90% ekrana ;)

white-magic-color-display.jpg

Poslednja izmena:
Ja cu kasnije da uzmem ekran da slikam, da uporedimo prikaze. :)

Nema problema, 70% const osvetljenje, bravia on i probaj da nadjes neku sliku, okaci npr ovde pa obojica da okacimo kako izgleda ;)

Slikacu one Xperia Wallpapers i 720p Avengerse, pa da vidimo. :)

Hsv je i na Waveu dobijao slike koje niko sa istim telefonom nije mogao da dobije, pogotovo sto se tice boja. Ali to je pripisivao tome da ima izuzetno mirne ruke...:D
Tako da nemas potrebe da se trudis da dobijes onakve boje, to je skoro pa ne moguce. ;)

:d :d Ne bih da komentarisem, tebi sam na 2 foruma vise puta pomogao oko talasa i bade a sada iznosis najgore lazi i bljuvotine :mad:sto dovoljno govori kakav si covek. Zaobidji me.

Nego djlke, evo na 100% osvetljenja, 5 semplova, sad cu da ih okacim ;)

Idemo, prva serija, znaci 100% osvetljenje, bravia on za multimediju i razni semplovi

Prilozi

• Fotografija0064.jpg
    Fotografija0064.jpg
    179.3 KB · Pregleda: 72
  • Fotografija0065.jpg
    Fotografija0065.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 67
  • Fotografija0066.jpg
    Fotografija0066.jpg
    218.6 KB · Pregleda: 72
  • Fotografija0067.jpg
    Fotografija0067.jpg
    108.3 KB · Pregleda: 72
  • Fotografija0068.jpg
    Fotografija0068.jpg
    161.2 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Idemo drugi deo :

Prilozi

• Fotografija0069.jpg
    Fotografija0069.jpg
    174.4 KB · Pregleda: 57
  • Fotografija0070.jpg
    Fotografija0070.jpg
    992.1 KB · Pregleda: 59
  • Fotografija0072.jpg
    Fotografija0072.jpg
    600.4 KB · Pregleda: 55
  • Fotografija0075.jpg
    Fotografija0075.jpg
    311.6 KB · Pregleda: 60
  • Fotografija0076.jpg
    Fotografija0076.jpg
    432.1 KB · Pregleda: 55
Znaci, 100% osvetljenje, ja nesto ne vidim da je prikaz bled samo vidim degradaciju boja koje su jos toplije pa zuta vuce na tamno zutu koja nije prirodna a koliko sljasti ekran dovoljno je pogledati blic aplikaciju i bela slova, bukvalno isijavanje. Prikaz multimedije je jos napucaniji od samoleda i nije zdrav za oci iako moze da prodje ali ubija bateriju.

Da nije sve tako lepo govore i sledece 2 slike, pretezno crna pozadina pod normalnim i kriticnim uglom gledanja za ovaj ekran.

Znaci, nikakve obrade, samo fotografisano sa wave-om i risajzovano za forum a okacio sam i originale cija velicina nije presla limit foruma. Nema lazi, nema prevare, prikaz je ovakav tj jos bolji jer wave macro ne moze da prikaze koliko je slika u stvari cista (koliko je rezolucija dobra)

Prilozi

• Fotografija0077.jpg
    Fotografija0077.jpg
    232.3 KB · Pregleda: 67
  • Fotografija0079.jpg
    Fotografija0079.jpg
    252.7 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Ne vidim kako je laz, kad ovdje na forumu fino ima zapisano ono sto sam naveo...
A i svako ko zeli moze vidjeti tvoje slike sa wavea i uporediti ih sa svim ostalim koji su slikali sa istim telefonom. I na jednoj slici si dobio nerealno dobru plavu boju neba, kakvu ja nikad i ni u kojim uslovima nisam mogao ni da zamislim, a ne da dobijem (ne samo ja nego i svi ostali sa waveom).
Sto ce reci da vjerovatno, vecinu slika provlacis kroz neki filter (sad ces ti reci da navedes kada to radis, dobro poznat odgovor), a tu sliku neba si rekao da nisi koristio nikakav filter/program. I onaj poznati supljak o ne mogucnosti kacenja slika u rezoluciji koju uslikas, kako ti ne dozvoljava forum bla bla bla, dok svima ostalim radi eto samo kod tebe nece.

I najjaca stvar sto se za sve pravis najpametniji, a vecinu stvari niti si vidio niti probao, nego pokupio svu pamet sa nekih testova. Od mene dosta. Ziv bio i ne uzimaj ovo srcu, samo pokusavam da ti skrenem paznju dobronamjernom kritikom da neke stvari ne djeluju logicno, u najmanju ruku. ;)

Brate ti si stvarno veoma los i sujetan lik, da ne kazem nesto teze :mad:

Sve fotografije sa Wave-a koje sam provukao kroz sns hdr ili ps sam napisao da su provucene Sto se uostalom i vidi a sto nekoliko vas ne moze da saceka da autofokus odradi svoje i sto ne znate da koristite par podesavanja kamere ja nisam kriv ;)

I najjaca stvar sto se za sve pravis najpametniji, a vecinu stvari niti si vidio niti probao, nego pokupio svu pamet sa nekih testova. Od mene dosta. Ziv bio i ne uzimaj ovo srcu, samo pokusavam da ti skrenem paznju dobronamjernom kritikom da neke stvari ne djeluju logicno, u najmanju ruku.

Ma da, nista ja nisam probao, uporedio, iq mi nije iznadprosecan a svi dokazi koje kacim su u stvari lazirano djubre, sve fotografije koje sam okacio su provele sate i sate u fotosopu a stotine korisnih saveta na forumu koje sam dao (izmedju ostalog i mizernoj licnosti kao sto si ti) su u stvari bili losi i zlonamerni ;) Kloni me se

Poslednja izmena:
Sta sam rekao....hahahhahaha
Kakav lik...:D

Laganini samo.

Zalosno je sto postoje ljudi kao ti, ali stvarno, i sto se mene tice ja sam svoje rekao a tu su i brojni dokazi ;) laganini ti, posebno pre nego sto krenes da iznosis najgore lazi :d

@djilkos, sve sam ti prikazao onako kako jeste, ako hoces prihvati to kao realnost, sto i jeste, ako neces.. sta cu ja, sigurno se necu vise cimati oko ovoga ali nisam mogao da dozvolim da se pisu dezinformacije, ovo je realno stanje stvari pa kome odgovara ovakav ekran kupice, kome smeta tu su brojne alternative tj samoled :)

Poslednja izmena:
Ja sam samo rekao kako ce ljudi pre izabrati amoled na telefonu pre nego bilo koji drugi tip display-a, da bi ti ispisivao romane i kacio SS-ove :)

Jednostavno za multimediju i slike uvek ce samoled biti najbolji, za sve ostalo tu je IPS :)

Od otprilike 10 ljudi sa kojima sam uporedjivao tip ekrana koji nemaju samoled svih 10 su mi rekli da im se vise svidja prikaz spota ili slike na mom telefonu.

Opet kazem, sta ti vrede realne boje na telefonu, kad ti neces raditi photoshop ili profi obradjivati fotke? Za to sluzi lepo pravi monitori od 23"+

Brate ja ti pricam da bravia pruza super amoled prikaz :) Sto se i vidi sa silnih ss koje sam okacio a cak i bez bravie ekran izgleda odlicno i zivo (npr walkman plejer, blic aplikacija) a tu je cak i crna ok ali samo u tim situacijama :)

Znaci, za multimediju ne da nisam spao '' sa konja na magarca'' u odnosu na samoled nego je bukvalno sve isto i jos bolje zbog odlicne rezolucije ;) E sad, 100% crne pozadine sam batalio jer izgledaju mnogo losije nego na samoledu, u svakom slucaju ovo je najbolji 4'' ekran na nekom android telefonu, kada se sve sabere i oduzme.

Samo sam hteo da prikazem realnu situaciju, koliko je to moguce bez dslr-a :d

Opet kazem, sta ti vrede realne boje na telefonu, kad ti neces raditi photoshop ili profi obradjivati fotke? Za to sluzi lepo pravi monitori od 23"+

Gledaj to ovako, za multimediju i igre imam braviu - isto ko samoled, za sve ostalo realne (ne i isprane) boje i eyejizz belu za surf, rezolucija vrh a fotografije koje snimim ponekad gledam bez bravie, namerno, crnu sam polako prezalio (mada ne skroz i nikada necu :D) i meni je ovo ekran za 8,5/10 i unapredjenje u odnosu na wave pentile samoled, pa i SGS I/III mini. Nexus je naravno iz vise razloga bolji od XP ;)

Poslednja izmena:
Hsv tebra, ti bi trebao da budes vojnik. Kad uzmes da branis svoje, ne pustas do smrti - uz par takvih, vratili bi Kosovo do veceras. :D

Nhf, ne pokusavam da zapocnem fajt, samo ti skrecem paznju da sa stanovista ekstremno neutralnog posmatraca zaista nekad sticem utisak da se previse trudis... Mozda je to bolje od mog ustaljenog stava "stoli me bojko" ali mislim da je preizrazeno za forum. Prijateljski komentar. :)

^+1
Nema potrebe peniti, pogotovo ne oko ovog ekrana jer i nije neki(imam p, u, miro), isto sam ja pricao u temi galaxy s gde sam pomenuo za moj tft neamoled ekran na i9003 kako ima odlicne boje, osvetljenost po danu te je ovaj to sve popljuvao kako je samoled kralj ekrana, kakav obican tft lcd itd...

Hsv tebra, ti bi trebao da budes vojnik. Kad uzmes da branis svoje, ne pustas do smrti - uz par takvih, vratili bi Kosovo do veceras. :D

Nhf, ne pokusavam da zapocnem fajt, samo ti skrecem paznju da sa stanovista ekstremno neutralnog posmatraca zaista nekad sticem utisak da se previse trudis... Mozda je to bolje od mog ustaljenog stava "stoli me bojko" ali mislim da je preizrazeno za forum. Prijateljski komentar. :)

Nigde ja ovde ne vidim da ''branim svoje'', jednostavno iznosim sve dobre i lose strane ovog telefona a dobrih je mnogo vise :) A da to ne kazem samo ja - pa tu su vam testovi silnih sajtova, pa cak je i na phone areni (koji hejtuju sony i jos neke brendove) xp zabo 8,5/10 uz veoma nahvaljen ekran ali uz kritikovanje promene boja pri najjacem osvetljenju - upravo ono o cemu ja pricam :)

Znaci, receno je da je ekran nikakav i ispran - okacih brojne ss gde se vidi bukvalno samoled prikaz ali nekima ni to nije dovoljno sto samo po sebi govori da kompasi za realnost ne rade nekim drugim ljudima ;) Iskreno, obican lcd/tft bez ove 2 tehnologije tesko da bih mogao da koristim, bar je bravia pozeljna, inace sa samoleda ne bih mogao da spadnem na nesto ''losije''.

Ja sve sto radim gledam da bude sto profesionalnije i verodostojnije pa je tako i sada, sad sto to nekima smeta.. hebe mi se :)

Nema potrebe peniti, pogotovo ne oko ovog ekrana jer i nije neki(imam p, u, miro), isto sam ja pricao u temi galaxy s gde sam pomenuo za moj tft neamoled ekran na i9003 kako ima odlicne boje, osvetljenost po danu te je ovaj to sve popljuvao kako je samoled kralj ekrana, kakav obican tft lcd itd...

Brate, samoled je kralj displeja u svakom slucaju a posebno je to bio ranije, sto sam vise puta napisao ovde.

Da li i9003 ima Braviu koja od nesamoled ekrana pravi samoled? Nema. Da li ima whitemagic koji svetli odlicno i ima najjacu belu boju pored ips-a/retine? Nema.

Tako da seizmos, nemoj da se ljutis ali stvar je jasna, u odnosu na i9003 ovaj led lcd ima white magic, braviu (samoled ''efekat) i mnogo bolju rezoluciju, to je ono sto ga izdvaja i drzi u egal poziciji sa samoledom ;)

Poslednja izmena:
Ta tema bi bila ratiste :d al bez razloga jer i nema neke vece razlike, to je to, rekao sam sta sam imao, dokazao neke stvari i aj sad da nastavimo sa normalnim tokom teme ;)

@hsv
Sve u svemu, uzivo boje su dosta ispranije nego na tvojim fotkama koje si okacio :d si zadovoljan sad ? :)

Nemam nista protiv da okacite vase fotografije, stvarno nisam slepac da laziram bilo sta (to je bolest) situacija sa prikazom kod mene je ovakva a tebi savetujem da probas, proveris da li ti je ukljucena bravia, podesis na 70% i fotografises sa necim ako imas, nema frke :)

Ako hoces evo i wall, podesi kako sam rekao pa probaj.

Prilozi

• drops (2).jpg
    drops (2).jpg
    508.6 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Ne kazem ja da je ekran los nego da zavisi dosta sta je na njemu kad se slika kao i osvetljenje da ne bude prejako, boje su prilicno punije na 50-70% osvetljenja...

Pa bem mu misa, rekoh da sam se oprostio od crnih wallpapera koje sam obozavao na samoledu, a okacis i primer kako izgleda crna direktno i gledano i iz kriticnog ugla, da mi je cilj da nesto krijem ne bih ni okacio to gde se vidi koliko je crna losa, posebno iz onog ugla :)

Isto tako od 50-75% osvetljenja prikaz je odlican, veoma dobro osvetljen a sa braviom se dobija super amoled, bukvalno (osim crne naravno) i preko toga vazi degradacija boja koju sam vec pominjao ali i to ima okaceno gde se vidi posterizacija i zuta koja vuce na tamno zuto a ne klasicna ispranost.

Poslednja izmena:
Sto se autonomije tice ja sam zadovoljan ali ni malo vise od toga, 24h i pravac punjac, sa 2-25% preostale baterije u zavisnosti od koriscenja. Pre neki dan dok sam cekao nesto devojku blenuh po netu 1h45min, market, vesti, forumi, YT, tune in radio, 70% osvetljenje ekrana i non-stop wifi koji je varirao od pune jacine do oko pola, baterija je sa 74% spala na 6%. Ekran je bio ukljucen svih 105 min. 3g naravno iskljucen, sad se nesto prisecam, mozda sam poceo da koristim fon i sa 78% baterije.. al sam zavrsio na 6% u svakom slucaju.

Ajoj baterija je ocaj :) Razmisljao sam da ga uzmem,ali kad toliko srce bateriju na wifi, onda sa upaljenim 3g i surfom nece dugo preko 1h da dobaci.

Ja sam se povukao, ostali nastavite :D

Herojski se bori ovaj hsv, nema greske :p

Pa rekoh, za surf ne treba preko 50% osvetljenja pa i na taj nacin moze da se ustedi dosta, ja sam przio na 70%.

Voodoo je okacio ss gde je ja mislim izvukao malo preko 3 ipo h (ekran na jakih 62%), preko wifi i rece da je zadovoljan, imao je htc evo pre xp pa pitaj njega kolika je razlika u odnosu na taj fon.
Ja sam se povukao, ostali nastavite

Herojski se bori ovaj hsv, nema greske

Brate, ako mi ne verujes tvoja stvar, ss su tu gde se jasno vidi kakav je prikaz i u kojim uslovima a sad sto to nekima smeta.. sta cu ja :) Nije to borba da bih sebe zavarao da nisam pogresio prilikom kupovine vec je glupo da se pisu netacne informacije, kao kada bi neko napisao u SGS II temi sa taj telefon ima najgoru kameru u klasi pa bi onda vlasnici odreagovali i kacili forografije kao dokaz i slicni primeri ;)

Poslednja izmena:
Razmazio me S3 :) koga sam do pre neki dan imao. Sa njim sam izvlacio dan ipo, dva u zavisnosti koliko ga koristim. Brine me dal' cu sa ovim moci da izguram 24h bez punjenja. Vise od toga mi nije potrebno.

Pa brate S3 u svakom slucaju ima bolju autonomiju, ovde racunaj na 24h uz upotrebu aka od svega po malo. Slusanje muzike smesno malo trosi bateriju ali surf sa jakim osvetljenjem dosta srce, realno posle s3 nije ovo telefon za tebe, bar ne sto se tice baterije. Moj predlog je GS 3 Mini, on ima najbolju autonomiju u ovoj klasi.

Evo ti test, autonomija je navedena kao plus :

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_samsung_galaxy_s3_mini1/strana_7/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno