Šta je novo?

Sony Xperia P

Brate brate brate, jel ti shvatas da sam ja bio u VIP-u i cak skoro kod drugarice bio i video da je kupila Xperiu P i uporedjivao?!

Rekao sam 2-3 puta do sada to da sam VIDEO i kazem da je losije od samoleda u svakom pogledu i da ta bravia mozda pomogne, ali ne moze ni da pridje, opet lepse boje i uglove i sve sto ti TREBA za jedan ekran na mobilnom telefonu ima samoled...

Jos sam rekao da je 90% ljudima lepse da vide samoled na telefonu nego neki drugi tip ekrana i ti sad uzmes meni i pricas kako to sve nije istina...

Ne bi ljudi kupovali LED televizore, da ne vole to, ne bi se prodao toliko galaxy 1,2,3 pa verovatno i 4 da nije bilo uz kameru i amoleda.

Zasto sam ja pljunuo pare kada je izasao GS2? Zbog ekrana i ni zbog cega drugog, zato sto je ostavlja bez reci, cim sam ga ugledao rekao sam, ovo je brutala koju nikad nisam video ni na jednom telefonu...

@danijel, sa ovim telefonom neces izvuci kao sa S3. Prelazak sa konja na magarca u svakom slucaju sa svih aspekata. Bolje vataj neki note ili razr maxx ili S3, to su jedini uredjaji sa kojima mozes opusteno da koristis telefon i da ne pazis da ce ti puci baterija ranije ili kao sto je mironiko nabavio razr HD...

Poslednja izmena:
Ne bi ljudi kupovali LED televizore, da ne vole to, ne bi se prodao toliko galaxy 1,2,3 pa verovatno i 4 da nije bilo uz kameru i amoleda.

Pa i ovo je led, al lcd, znaci nije neki matori tft ili lcd najklasicniji a ti mislis na amoled pa jos super :)

I jos jednom, apsolutna je neistina da bravia ne moze da prikaze sve osim uglova, crne kao samoled, razlike postoje ali uopste nisu velike kao sto ih ti predstavljas tj mizerne su ;)

Iz istih razloga sam i ja kupio Wave, jer je tada bio najbolji ekran u okviru klase tj budzeta koji sam imao za telefon a tako je i sada sa XP, za ovoliko para najbolji ekran u 4'' klasi :) To je to, nemam nameru da se svadjam, chill.

Poslednja izmena:
Prodao sam plastikaner i drugi manji necu :)
S3ki sam oprostio jer je stvarno dobar fon, ali ovaj mali budjavi necu :)
Dvoumim se izmedju XP koji je povoljan i S2ke proverene :)
Na XP me koci jedino baterija i famozni softver sa bagovima. Brine me sta ce doneti Jb. Da li ce se neke stvari ispraviti ili jos vise pogorsati. Dok S2 radi kao podmazan na 4.1.2.
Xp opet extra izgleda, a i vise od 4 inca mi nije potrebno.

Pa neka ti neko okaci rezultate sa dosta 3G surfovanja, ja to ne radim a i imam samo 700Mb mesecno pa ne mogu da ti pomognem a i uopste me surf na telefonu ne zanima.

Ako neces s3 mini a hoces dobru bateriju.. ne znam sta da ti kazem osim razr maxx.

Xperia T ima bug free software posle JB-a. :)

St se tice Bravie, to je obican softverski filter, koji uz to radi samo sa video klipovima, ne u svakodnevnom redu. Bravia je otprilike Dynamic mod na TV-ovima, sa nerealno pojacanim bojama.

Sto se tice 3G surfa, sa displayem u Bright modu sa automatskim podesavanjem izvlaci oko 3 sata.

Poslednja izmena:
3h 3g surfa je solidan rezultat.
Dnevno izvlacim ok 1,5-2h displeja. kad na to dodam pozive i poruke i to je to. Ako XP moze da sastavi 24 h takve upotrebe to mi je dovoljno.
S3 mi je izvlacila 1,5 do 2 dana.

@ Ragnarok

Taj XT je mladji i fensi Bond telefon (valjda te taj :d) i ne mora da znaci da ce nas sa vec matori XP postedeti bagova..

Ragnarok, bravia je za foto/video (i sastoji se iz izostravanja slike, povecavanja kontrasta/zasicenosti boja i uklanjanju suma, bravia 2 je jos bolja) a sta je tacno i kako radi evo sa gsm arene :

So in conclusion we believe the Mobile BRAVIA Engine is working pretty well. It’s much like a neat trick that we saw from Samsung back in the days, where the images in the gallery got boosted, so they looked punchier on the screen, but they weren’t destructed so if you downloaded them to a computer they’d still have all the information preserved.

However, the Sony Ericsson on-screen processing does even better and it works with video too, which is not unimportant at all. It won’t help your regular LCD match the contrast of an AMOLED, but it will let it stand out a bit in its own group, which is still predominant on the market.

Lepo, kulturno i realno zakljucise ljudi :) ovo je inace iz 2011, test na SE telefonima sa obicnim tft i lcd ekranima, bez napretka u vidu led lcd tehnologije i white magic.

Poslednja izmena:
Da, znam ja odlicno sta je Bravia Engine, brendirani softverski filter koji ne moze od LCD ekrana da napravi OLED. :)

Pa neka ti neko okaci rezultate sa dosta 3G surfovanja, ja to ne radim a i imam samo 700Mb mesecno pa ne mogu da ti pomognem a i uopste me surf na telefonu ne zanima.

Za sta onda koristis telefon ovog tipa? Meni je surf jedino vazan, za ostalo dovoljna i Nokia iz 2002. Za igre je mobilni tek besmislen.

Ragnarok, pa to je i tehnicki nemoguce ali ovo je test bravie na matorim tft/lcd sony ericssonima, test star 2 godine, situacija na led lcd je jos bolja u sta sam se i sam uverio ali je sama tehnologija svakako tehnicki zastarelija od super amoled-a :)

Za sta onda koristis telefon ovog tipa? Meni je surf jedino vazan, za ostalo dovoljna i Nokia iz 2002. Za igre je mobilni tek besmislen.

YT, citanje vesti, google + i skype, pretrazivanje marketa sve to pola h-45 min dnevno ali i i par h tune in radia al preko wifi kada je to moguce. Kamera, kamkoder, gps za mtb, video i muzicki plejer (bas dosta flac-a) i pola h dnevno sitnih physics igrica. To je to, surf na telefonu mi nije potreban. I naravno, dosta razgovora, sms.

Poslednja izmena:

Sluša muziku i gleda u Braviu :p

Edit: zaboravih da kažem, pesme obavezno u flac formatu, 100mb po komadu :p

Poslednja izmena:
Iz kog reviewa si izvukao paragraf o Bravia engineu?

Ne znam zasto potenciras uopste Braviu toliko, kada se ona vidi u 3% koriscenja telefona i generalno uopste nije neko poboljsanje, vec samo pojaca boje. Ne znam kako zamisljas da se softverski poboljsava kontrast. :) Dynamic contrast i slicni fazoni su marketinske fraze i uvek degradiraju preciznost prikaza slike.

Poslednja izmena:
Sluša muziku i gleda u Braviu :p

Ne nego cu da upadam u teme i branim sgs II od nepostojecih napada :d :p stvarno si od pocetka teme tu da pominjes sgs II, kao da su xp i galaksija ista klasa :)

Ragnarok, samo ukucaj sony mobile bravia/search.

Ne kapiram sad, na koje si ti to stare TFT TN ekrane mislio? Arc iz 2011. ima Reality display.

Pa slični su dual core + mali GPU, kamera 8mpx, mogu da se uporedjuju ;)

Ja ne branim telefon nego led tehnologiju ;) a ti i telefon i sve što ga veže za njega :D

To je amoled, pa jos super amoled. Led je i ovaj sa XP (led lcd) ali je tehnicki zastareliji od super amoleda :) SGS II je bio premium model kada se pojavio, xp srednja klasa i ima single/dual core gpu (znaci primetno slabiji mali 400 od SGS II) i ima manji ekran al qhd :d i xp treba da se bori sa galaxy advance (od koga je bolji) i gs 3 mini sa kojim je u najgorem slucaju egal :) SGS II treba da se bori sa XS, P1, Razr itd.

Nego da stavimo tacku na bespotreban rat ;)

Poslednja izmena:
Predao si se, nisam ocekivao da ce ovako brzo da padne peskircic na pod :D

Seizmos, ne potpaljuj, 'leba ti. :D

Kakva je razlika u ekranu arc s i xp, osim u velicini i rezoluciji?
Jel to isti tip displej i jel arc s ima taj bravia engine?

Arc ima Braviu. Oba su brendirani kao "Reality Display". Odakle hsv-u da Arc ima stari display, to samo on zna. :)

Ју ју ју један дан не пратим тему и имам да прочитам 50 постова:D

Стварно би требала да се заврши ова расправа, јер се јасно види да сви остају при свом мишљењу.

@hsv џабе се трудиш, (можда и нервираш), јер ништа не постижеш, не можеш никога да убедиш да мисли другачије:) бар не мене...

Ја мислим да је super amoled најбољи, зато сам и узео телефон са истим.
Пре него што сам купио nexus упоређивао сам екране од iphone-a и s2 и ни један ми није одговарао.

Samsung превише јаке боје, а "онај други" бледе. А нексус златна средина:D

Сад ти или било ко други може да дође код мене и да ме истуче ја ћу имати исто мишљење...

Тако да о овој теми дефинитивно не треба расправљати:p

MyXperia moze da se skine ovde:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2152201&page

Problem je sto je aplikacija ocajno dizajnirana. :)

1) Ne trazi PIN da bi se iskljucilla. Ukoliko vam neko ukrade telefon, on moze lako da iskljuci app.
2) GPS ikonica je vidljiva dok web app trazi telefon i GPS se ne iskljucuje automatski posle. Ovo odmah odaje utisak da se telefonu pristupa sa udaljene tacke.

Dakle, sto se toga tice, aplikacija je beskorisna.

Evo i mene u ovoj temi, od juce imam ovaj telefon, za sada deluje ok, jos se malo privikavam nakon LG P500, boje mi nekako deluju blage, konkretno u viberu ona ljubicasta, i zelena pozadina iza teksta u njemu... Za crnu-sivu sam znao ranije da ce biti potrebno vreme da se priviknem :)

Interesuje me trenutno nesto oko poruka. Naime kada mi stigne sms ne upali mi se ekran nego se samo cuje zvuk i posle gore u zvucniku sija plava lampica. Jel to tako po defaultu ili sam ja nesto iskljucio :) Probacu posle da li handcent koji sam koristio na proslom telefonu resava ovo...

Malo mi ona plastika ispod transparent bara ne uliva poverenje, nekako je klimava i poprilicno se lako skida, imam osecaj da cu je negde zagubiti ili ostati u dzepu kada budem izvlacio tel :D

10% baterije ostalo, ni 2h30min screen on... Oko 35min temple run 2, 20ak minuta surfovanja, 2-3 slike, ostalo otislo na cackanje telefona ovako... WiFi nisam palio, imam mb u paketu, ne znam stvarno sta svlaci toliko... Inace mi i pre 2 noci skinuo 3-4% baterije preko noci a sinoc kad sam krenuo da spavam 95%, jutros oko 11 ostalo 80%. Nisam koristio nijednom extended standbay mode. Brightness mi je bilo namesteno na adapt lightning conditions pa bright mode. Malopre sam promenio i stavio da stalno bude na nekih 55% mozda.

Pa meni sa 3 sync-a na sat vremena i gmail push skine 3-4 posto... Verovatno mu nesto jede :)

Viber i 2 gmail naloga... to je to, pobrisao sam one fb vidgete i to. Sta jede nemam pojma, skinuo sam ga sa punjaca na 98% i otisao u kladionicu gledao Ip LS, nisam ni cackao telefon maltene, 4min screen on ima, i vec 89% (za malo vise od 1h)...

U kladionici sam sad imao priliku da vidim XS i ovaj transparent bar je fantastican, sija bas lepo, ovaj moj se jedva nazire, ja ne znam jel to kod mene samo ili... i onaj na XU sija kao blesav...

@dekivola, ja sam imao sličnih problema oko baterije. Ono što sam primetio je da kad ga napunim pred spavanje, sa isključenim netom, syncom i svim ostalim, ode mi 5% baterije, ali zato naredno veče mi ne ode ni jedan postotak(baterija mi već nekoliko nedelja traje po 1d05h do 1d10h;ekran na 40%, 30 min razgovor, 1h muzika, wifi i sync dok ne legnem, 20 sms preko whatsup).

@radezivadinovic, ja i dalje imam problema sa baterijom. Pošto nisam kupio fon kod zvaničnih operatera, već u jednoj prodavnici u Nišu, lik od kog sam kupio ima svoj servis i rekao mi je da mu odnesem fon i da će mi staviti novi software i da će to rešiti sve probleme. Probao sam hard reset i ništa nije pomoglo. Pošto radim i živim prilično daleko od Niša a nisam išao od kako sam ga kupio, kada mi se isprazni fon, ja ga ugašenog punim i to je to. Desilo mi se više puta da je posle toga hteo i da se puni dok je uključen, ali ovaj vikend idem za Niš, pa ću da ga odnesem da mi ubaci novi software, pa ću vam reći da li i dalje imam problema. Mene još zeza i sync contact, ali sam to rešio app sa google stora. Ko ima istih problema, nek' se javi da mu skratim muke.

Nazad
Vrh Dno