Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Ma radi u pozadini. Znam zato sto kad se vratim u Sports Tracker prikaze mi vreme kada sam "izasao" iz tog programa i posle par sekundi se refreshuje i prokaze pravo vreme.

Cek, pa ovo je cista indikacija da je aplikacije suspendovana i kasnije resume-ovana, kada se osvezila.
Da je radila non-stop, ne bi vreme ostalo zaglavljeno na vrednost iz trenutka izlaska?

Istinu govoris :). Probao sam u kolima. Stavio sam voznja bicikla :) i bacio ga u pozadinu. Kada sam ga vratio, rutu nije iscrtao jer je verovatno pauziran. Ovo sto se meni cinilo da radi u multitaskingu, u stvari verovatno spoji pravolinijski od kada je pauziran do trenutka kada je opet aktivan. Stoga i razlika od par stotina metara pri trcanju iste rute (u zavisnosti od koriscenja telefona i kamere u toku trcanja)

Ovako se radi pravo poredjenje telefona :D

[youtube]dcLj4ZEZChI[/youtube]

Poslednja izmena:
Zar nisu prodali sedište kompanije i tako doprineli pozitivnom bilansu za ovaj kvartal?

U Americi su prodali manje od milion... max 700k.

Ajmo malo o 920, najveća zamerka mi je zvuk na slušalicama, probao Sennheiser CX 300 II, veoma veoma slab, ne može ni da priđe 808PV, nisam ovo očekivao od vodećeg WP modela.
Vibracija ne može da se namesti da vibrira sve vreme dok fon zvoni, zavibrira samo 3 puta i krene da zvoni, totalno *****no urađeno.
Mape imaju za SRB i upotrebljive su, to su iste mape sa http://here.com, update se vrši iz telefona, bira se zemlja za koju hoćete da skinete mapu. Za 808PV još nisu puštene ovakve mape, očekuju se.
Nema izveštaj o dostavi. Ekran je odličan i to je najbolje na telefonu. WP radi ok, kažem ok jer je zamskairano animacijama, to lepo izgleda, ali kada dosadi skapiraćete da čekate kao i na ostalim OS (samo što ima animacija da vam odvuče vreme dok on radi u pozadini), nema kočenja i bagovanja. Ima EQ ali ne u playeru već mora da se izađe iz playera i ide u podešavanja (kao na iPhone).

Sad sam pogledao here.com.. U pojedinim delovima grada postoje greske izmedju sat. snimaka i ulica po ~10m

Mape imaju za SRB i upotrebljive su, to su iste mape sa http://here.com, update se vrši iz telefona, bira se zemlja za koju hoćete da skinete mapu. Za 808PV još nisu puštene ovakve mape, očekuju se.
Нађох своје село тј. викендицу, значи да су довољно детаљне :D
Значи можеш скинути мапе за целу једну државу за касније коришћење без активне интернет везе?
Имају ли опцију "рутирања" тј. навођења до циља корак по корак? :)

Има ли шансе да окачиш коју фотку направљену са 920? :D Фотке 808ице су ме просто одушевиле (вилица до пода :Klanjanje кад сам видео ону ноћну фотку бензинске станице, оно не могу ни бољи компакти). Па ме занима какве фотке прави 920 кад је држи иста рука у сличним условима. Значи реална употреба, а не прикази "професионалних" новинара.

fotke su danju na nivou S3 (nekad malo bolje a nekad malo lošije) što znači čist mediokritet, noću pravi bolje fotke ali samo kad slikaš statične objekte(a zašto bi to radio noću to je već druga tema) znači žurke društvo i ostalo ništa(što meni bar čini 99% mojih noćnih slika) N82 ili bilo šta sa xenonom će napraviti milion puta bolju fotku

sto se mapa tice, uskoro ce biti updatovane... trenutno su mnogo bolje nego na here, samo je potrebno da se objave :)
jel se neko igrao po Srbiji sa mapama. i da, moci ce da se koriste u offline rezimu

@Ivan

Ima delivery report, potraži u opcijama za sms :)
Što se tiče vibracije - to nisam primetio jer nikad ne uključujem vibraciju kada mi telefon zvoni ali sam primetio da ne postoji način da namestiš odvojeno vibraciju i zvono, već može samo zajedno - tj. kada namestiš silent profil a vibracija ti nije uključena za zvono, neće biti ni ovde i obrnuto - ukratko rečeno, ne postoje profili
BTW - ja mislim da je zaista smešno da za WP 7.5 ne postoji program za screenshot capture - na marketu nisam ništa našao, jedina opcija je jailbreak i instaliranje 3rd party aplikacije, ali ako za telefon ne postoji jailbreak, e onda - trt, ili da platite MS-u 99$ za dev unlock - sve nešto trčim :smoke:

Poslednja izmena:
Нађох своје село тј. викендицу, значи да су довољно детаљне :D
Значи можеш скинути мапе за целу једну државу за касније коришћење без активне интернет везе?
Имају ли опцију "рутирања" тј. навођења до циља корак по корак? :)

Има ли шансе да окачиш коју фотку направљену са 920? :D Фотке 808ице су ме просто одушевиле (вилица до пода :Klanjanje кад сам видео ону ноћну фотку бензинске станице, оно не могу ни бољи компакти). Па ме занима какве фотке прави 920 кад је држи иста рука у сличним условима. Значи реална употреба, а не прикази "професионалних" новинара.

Da, mapa se skine za celu državu i nije potrebna veza sa netom. Može da planira rutu (slično funkcioniše kao goole maps).
920 nije moja, videću da drugar šibne par slika ovde. Nemoj da očekuješ identično kao kod 808. Tu sliku benzinske pupme koju pominješ (nemam baš baš mirnu ruku niti sam mnogo iskusan sa podešavanjima, sve je to na auto podešavanjima bilo PureViev moda, to je slika kakvu bi sa 808 napravilo 90% korisnika koji kupe fon i fotkaju bez nekog znanja i posebnih podešavanja) neće napraviti ni jedan fon a teško i skuplji digitalac 200-300e.

@Ivan

Ima delivery report, potraži u opcijama za sms :)
Nema.

Poslednja izmena:
BTW - ja mislim da je zaista smešno da za WP 7.5 ne postoji program za screenshot capture - na marketu nisam ništa našao, jedina opcija je jailbreak i instaliranje 3rd party aplikacije, ali ako za telefon ne postoji jailbreak, e onda - trt, ili da platite MS-u 99$ za dev unlock - sve nešto trčim :smoke:
Nemoj ni da tražiš (ako pišemo o 920, ipak je tema od 920) jer ima fabrički. Istovremeno pristisni i zadrži Win i power taster :)

Kako bre nema delivery report - ima ga na Windows Phone 7.5, mora imati i za Windows Phone 8 :)
Messages - Settings pa ima slajder sms delivery confirmation (tako je bar na WP 7.5)
Znam da ima screenshot capture za WP 8, pričao sam za WP 7.5 (pošto imam Lumia 800) - zaista žalosno, pa čak sam i na raspalom Symbianu S60 3rd i E71, imao app za to, i to besplatan

Poslednja izmena:
:alo:

Čitam malo iskustva oko 7.8 update-a i vidim neki ljudi kažu da resize tile-ova deluje pomalo nedovršeno
Smanjiš tile i ne vide se informacije o pristiglom mail-u npr (možda se to dešava usled manje dijagonale ekrana i rezolucije?)
Sve u svemu ništa posebno, koliko vidim mahom šminka tako da nigde ne žurim, sačekaću da se update pojavi na Zune

Ja imam WP 7.8 na Omnia 7 (4" ekran) i sve lepo radi. Lepo se vide i informacije o broju sms-ova, mail-ova itd na smanjenim ikonicama

Stigla i kod nas, danas predstavljanje, uskoro i kod Telenora :)
U crnoj i beloj boji.

Vrh Dno