Šta je novo?

Crysis 3

@magny_cours jedino mesto gde padne na oko 30+ na Museum mapi kod mene je deo gde crash pod padne u vodi, okruženo sa 3 strane zidovima, iza one građevine. Ne znam iz kog razloga kada je tu bukvalno sve zatvoreno, ali eto tu pada. Kontam da je neki glitch.

Na ostatku mape nikada ispod 40, jedino ako snimam frapsom.

@Wahad, na kojim si driverima sad, 13.2beta ili? Posto i ti imas 7970 onda je ili do CPU-a, mada sumnjam da bi bila tolika razlika, posebno sto mi je GPU usage 98-99, ili mi se izbagovao sistem, mada i to sumnjam jer je win8 taze a sve ostale igre rade ok. Kod mene svako malo na museum mapi pada na 30ak fps pa i nize, cak i na medium podesavanjima zanimljivo. U krajnjem cu da odradim reinstal wina jer mi ovo nikako ne izgleda da je u redu

13.2 2xSMAA sa tim podešavanjima igram, ostalo sve max.

Ili zbog proca ili ako nisi oc-ovao grafičku, nešto od ta 2 ili oba, ali u mp pucačinama u nekim igrama i5 je za 10+ frejmova bolji od tog fx-a.

Da, ja sam otprilike projektovao 10ak fps-a nize u odnosu na Ivy, ali mi je 30ak frejmova nize u proseku sa Piledriverom na skoro 5GHz i HD7970 na 1100/1600 ipak previse, tolika odstupanja nemam ni u cpu bound strategijama, mislim sve je moguce, pa da je i FXevi extremno lose rade u C3 ali koliko vidim ovde u threadu je neko sa 8320/7970 kombom pa mu radi ok pa sumnjam ipak u nesto drugo.

Nista, palim reinstal pa da vidim

Zasto bi C3 radio lose na najnovijim fx procesorima kada na matorom phenomu sve klizi. Mislim da je ovaj MP igra koja je najvise opteretila ovaj moj PII 955 do sada, nisam siguran ali bih rekao da 2 jezgra cesto kuca na 100% a druga dva oko 70% (mada je u pozadini svasta upaljeno i slusam flac u aimpu pa i to malo utice)

definitivno bi mogle 2 teme za svaku Crysis igru, jedna o samoj igri, jedna o vasim konfiguracijama, fps, iskoriscenosti kartica itd :)

Pa o ovoj beti i nema sta mnogo da se prica :d Cudi me da liku radi relativno lose s'obzirom na konf. Ovo je vise bench test nego sto je neka epski dobra igra, bar ovaj mp koji je prilicno dosadan i decji. Ovo je Crysis 2.0.5.

Poslednja izmena:
definitivno bi mogle 2 teme za svaku Crysis igru, jedna o samoj igri, jedna o vasim konfiguracijama, fps, iskoriscenosti kartica itd :)

Zasto? Forum je ipak Benchmark, sto ukazuje na ono o IT benchu. Isto tako tesko je otvoriti neku temu (u bench clubbingu) koja nema veze sa IT-em, a opet ovamo bi da se ne spominje nista o hardweru i softveru a da se prica samo o tome koliko se nekome nesto dopada u nekoj igri ili ne. :)

ma dobro, slazem se, forum jeste benchmark. I onako sam dao predlog u saljivom tonu.

Sad je beta, nema sta puno ni da se pise, al kad izadje full ocekujem ekspoziju utisaka koliko ko ima FPS-a :) nadam se da ce ljudi pisati i o samoj igri..
Ja je bas sa nestrpljenjem ocekujem, i nadam da ce kampanja biti nesto izmedju keca i dvojke

ma dobro, slazem se, forum jeste benchmark. I onako sam dao predlog u saljivom tonu.

Sad je beta, nema sta puno ni da se pise, al kad izadje full ocekujem ekspoziju utisaka koliko ko ima FPS-a :) nadam se da ce ljudi pisati i o samoj igri..
Ja je bas sa nestrpljenjem ocekujem, i nadam da ce kampanja biti nesto izmedju keca i dvojke

Pa, ni ja ti nisam odgovorio u nekom osudjujucem tonu. :D

btw, ma sta i da se prica o ovoj beti kad je multi gotovo isti kao u dvojci, jedino uz ovaj hunter mod, tako da je single ono glavno sto skoro svi cekamo i svi fichersi sa njim...

O tome sam pričao u cyberpunk temi, manji offtopic je ta tema, nego ovakve gde se priča o svemu i svačemu osim o onome što je srž same igre. A to nisu fps, hw i rezolucije :)

1920_cpu_medium6iusf.png

1920_cpuyku7t.png

Svaka cast FX-u, fino nadmasuje [dosta] skuplju konkurenciju.

Poslednja izmena:
Igra je gpu bound, tako da što se tiče i5/i7, pa i fx-8xxx trenutna generacija graičkih karti ne mogu da ih uposle maksimalno, zato su svi rezultati u 1 fps.

Poslednja izmena:
Igra je gpu bound, tako da što se tiče i5/i7, pa i fx-8xxx trenutna generacija graičkih karti ne mogu da ih uposle maksimalno, zato su svi rezultati u 1 fps.

To je tacno ali je igra primer odlicne optimizacije, zato ce sa gtx660ti raditi prakticno isto na naklokovanim thubanima, phenomima i i5/i7 ;)

A ne kao kada izadje ubogi fc3 koji izgleda skoro duplo losije od c3, sa laznim dx11 ''efektima'' i baca bolji fps na intelima i nvidia grafickim zbog uzasne (ne)optimizacije i onda se pojave intel/nvidia fanovi koji kazu kako je to ''igra buducnosti'' koja je prezahtevna za amd :)

Naravno da AMD zaostaje bar 2-3 godine za Intelom ali je u slucaju gaminga to prakticno nebitno, sve igre su strokavi portovi sa konzola i osim sto jaceg gpu ne treba preskup hw, svaka cast Intelu za duplo bolje procesora od amd-a ali to se isplati ljudima samo koji zaradjuju od rada na kompu, ostali samo mogu da zive u zabludi da imaju primetno bolju masinu ciju snagu sigurno nece iskoristiti u strokavim igrama sa konzola osim kada je u pitanju neko igranje sa cf/sli i mp :)

Poslednja izmena:
To je tacno ali je igra primer odlicne optimizacije, zato ce sa gtx660ti raditi prakticno isto na naklokovanim thubanima, phenomima i i5/i7 ;)
)

Pa davaće iste rezultate jer je dostignut GPU limit, a ne CPU limit, tako da ni 3x jači CPU ne bi pravio razliku, samo se o tome radi :)

Poslednja izmena:
Takodje, igra je nedavno upala u AMD Gaming Evolved inicijativu, ocekujem mnogo bolju optimizaciju kod finalne igre.
http://www.overclock.net/t/1354904/official-catalyst-13-2-beta-thread/90#post_19170865

Čitam taj post pre neki dan i pitam se u čemu je štos? Ako su stvari stoje tačno tako kako izgleda, onda je to prilično krupna vest. Crysis 3 nije samo prišao AMD-u, nego je ustvari pretrčao iz NV tabora u AMD tabor. Pa ipak, to nigde nije osvanulo ni kao sporedna vest? Malo sam guglao i jedino još na AMD-ovom blogu pominju to. U C3 su trenutno upereni svi reflektori i nekako mi neverovatno da cela priča prođe ispod radara. Ovo bi trebalo da bude kanda važnija vest od svih prethodnih vesti zajedno, koje su se ticale igra za GE incijativu.

Neobičan razvoj događaja u poslednje vreme, i cenim da ima najviše veze sa tim što je AMD hardver (najverovatnije) prisutan u konzolama naredne generacije.

Dobra strana cele ove priče je to što bi ovo trebalo da garantuje da neće biti nikakvih podmuklih podmetačina, u nekim budućim pečevima za igru, ili ekspanzijama. Tako da će svi moći lepo da igraju igru :)

Ne vidim razlog zasto bi ovo bila neka velika vest. Igra nema nista AMD ekskluzivno, a pri tome sa sadasnjim drajverima nvidija cak i ima prednost u odnosu na crvene. Do izlaska igre, koja btw je uskoro gold, ima malo, tako da ce situacija biti gotovo ista kao i u ovoj beti. Ako AMD ispegla drajvere do tad, stici ce zelene, a mozda i malcice biti bolji i to je to od tog "evolveda".

Poslednja izmena:
Ne vidim razlog zasto bi ovo bila neka velika vest. Igra nema nista AMD ekskluzivno, a pri tome sa sadasnjim drajverima nvidija cak i ima prednost u odnosu na crvene. Do izlaska igre, koja btw je uskoro gold, ima malo, tako da ce situacija biti gotovo ista kao i u ovoj beti. Ako AMD ispegla drajvere do tad, stici ce zelene, a mozda i malcice biti bolji i to je to od tog "evolveda".

Koliko sam ja video to za prednost je vrlo diskutabilno (u startu je AMD imao opipljivu prednost bez AA, a NV sa AA), i verovatno će se još menjati od nedelje do nedelje. A što se tiče vesti, pa ni jedna igra za GE incijativu nije imala ništa posebno, ali su neke od njih pre koji mesec bile okačene kao (značajne) vesti. Npr: http://www.hardwarecanucks.com/news/games-news/amds-gaming-evolved-program-snags-far-cry-3/

Nah, to su samo vesti, jedina razlika gde je igra namerno radila mnogo bolje na AMD-u je bilo u Dirt Showdown pri ukljucenoj opciji za napredno osvetljenje i globalnu iluminaciju. Tu je poenta bila da se pokaze kako je nova 7000 serija daleko bolja, a stvar je naravno bila samo do namernog osakacivanja da na nvidiji losije radi. Mozda jos i novi Hitmen ima malu prednost na AMD-u (nisam siguran), ali ovi ostali naslovi gotovo da nemaju nikakvu i to je vise samo marketinsko promovisanje igracima, tj. placebo kako ce na AMD-u da navodno radi bolje.

btw, ovaj poslednji DMC koji je isto GE kod mene na ultra detaljima leti na daleko vise od 60 frejmova, sto samo pokazuje je da GE ovo navedeno gore...

Poslednja izmena:
Nah, to su samo vesti, jedina razlika gde je igra namerno radila mnogo bolje na AMD-u je bilo u Dirt Showdown pri ukljucenoj opciji za napredno osvetljenje i globalnu iluminaciju. Tu je poenta bila da se pokaze kako je nova 7000 serija daleko bolja, a stvar je naravno bila samo do namernog osakacivanja da na nvidiji losije radi. Mozda jos i novi Hitmen ima malu prednost na AMD-u (nisam siguran), ali ovi ostali naslovi gotovo da nemaju nikakvu i to je vise samo marketinsko promovisanje igracima, tj. placebo kako ce na AMD-u da navodno radi bolje.

btw, ovaj poslednji DMC koji je isto GE kod mene na ultra detaljima leti na daleko vise od 60 frejmova, sto samo pokazuje je da GE ovo navedeno gore...

Što se tiče DIRT-a, i ako ne sumnjam da je situacija bila mila AMD-u i da se što šta tu otmizovalo pre svega za Radeon (jer je služila kao igra za izlog novih grafičkih karti od AMDa), ipak se tu radi o tehnologijama koje je, NV počela da gura, pa ih zapostavila u novoj generaciji. Tako da je to, po meni, mutna stvar za sada. Inače znam da se ta teza provlači tu i tamo, ali nigde ne vidoh ni jedan članak koji bi podrobnije objasnio prirodu problema.

I ja sam primetio da postoje ta neka dva nivoa "prisnosti" u incijativama (doduše to sam zapazio samo kod Envidije). Uglavnom većina igara ide na taj princip prostog uzajamnog reklamiranja. Ipak, ako je suditi po onom linkovanom postu, AMD dakle sad ima ljude na licu mesta. I takođe, pa i ako se radi samo o uzajamno reklamiranju to je i dalje bitna vest, jer se tako nešto u prošlosti nije događalo koliko ja znam. Ipak Crysis 3 (a i Crytek) nije bilo koja igra, odnosno kompjuterska igračka javnost percepira C3 kao možda i najbitniju igru trenutno...

Što se tiče DIRT-a, i ako ne sumnjam da je situacija bila mila AMD-u i da se što šta tu otmizovalo pre svega za Radeon (jer je služila kao igra za izlog novih grafičkih karti od AMDa), ipak se tu radi o tehnologijama koje je, NV počela da gura, pa ih zapostavila u novoj generaciji. Tako da je to, po meni, mutna stvar za sada. Inače znam da se ta teza provlači tu i tamo, ali nigde ne vidoh ni jedan članak koji bi podrobnije objasnio prirodu problema.

Nisam siguran na koji prirodu problema mislis, ali ako mislis na ovaj konkretan slucaj, onda evo bencha: http://blogs.amd.com/play/2012/07/03/dirt-showdown-amd-benchmark-guide/2/ mislim, mogli su to i da bude manje ocigledno, a ne jedno 2-3 puta bolji skor, mislim komedija. :D Doduse malo je to kasnije "popravljeno" drajverima, a od zvanicnog patcha igre koja navodno optimizuje real-time global ilumination (mozda i prva igra koja podrzava real time, u C3 je pre-baked) i advanced lighting - nista. U svakom slucaju, niti je bitna igra, niti nesto specijalno... uglavnom vec i zaboravljena.

I ja sam primetio da postoje ta neka dva nivoa "prisnosti" u incijativama (doduše to sam zapazio samo kod Envidije). Uglavnom većina igara ide na taj princip prostog uzajamnog reklamiranja. Ipak, ako je suditi po onom linkovanom postu, AMD dakle sad ima ljude na licu mesta. I takođe, pa i ako se radi samo o uzajamno reklamiranju to je i dalje bitna vest, jer se tako nešto u prošlosti nije događalo koliko ja znam. Ipak Crysis 3 (a i Crytek) nije bilo koja igra, odnosno kompjuterska igračka javnost percepira C3 kao možda i najbitniju igru trenutno...

Trenutno mozda da, ali vise u ocima benchmarkovanja i testiranja sistema, a kao igra i ne toliko bitna jer ima jos dosta AAA naslova za koji dolaze u ova 2 naredna meseca. A sto se tice reklamiranja, uglavnom moze da pise sta hoce u introu, vecina ionako zeli samo da ga skipuje. E sad, ako oni misle da i sa to malo reklame mogu da uticu na svest vecine igraca i kupaca hardwera, onda tim bolje za njih i njihov marketing tim...

btw, odosmo slightly u off, u ove rane jutarnje sate...

Samo da ispravim - realtime GI je bio i u Crysis 2 i nije pre-baked. (tj SSGI da se razumemo posto raytracing nije naravno)

Ono sto AMD voli da trpa u "svoje" igre je Direct Compute koji nV konstantno ignorise i u takvim igrama AMD redovno postize bolje skorove na benchmarcima. Pa jos kad se to upari sa "optimizacijama" i neizbacivanjem patcheva...
Crytek s druge strane ima svoje nacine za rendering tehnike (od osvetljenja, teselacije do fizike) tako da je totalno nebitno da li je TWIMTBP ili GE...uostalom sve Crytek igre su jednako igrive i na Radeonima i na NV bez onolikih razlika kakve imamo u nekim drugim naslovima.

Poslednja izmena:
Najveca prednost Gaming Evolved-a ce biti pakovanje Crusis 3 igre sa novim grafickim karticama i "pravedna" optimizacija. :)

Nijedna Crytek igra do sada se nije pakovala sa nekim grafickim karticama, sumnjam da ce i ova. A u "pravednu" optimizaciju ne sumnjam s obzirom da Crytek ne koristi Cuda za fiziku a ni slepa creva gaming industrije kao sto je Direct Compute za neki jedva vidljivi efekat nakalemljen preko konzol grafike:)

Beta me smorila posle 2-3 partije. Bukvalno prekopiran Crysis 2.

Usput, neverovatno me nervira sam interfejs, pola ekrana je pokriveno u raznim glupostima(http://img708.imageshack.us/img708/909/crysis3mpalpha2.jpg). Zasto mora da mi iskoci u sred ekrana koga sam ubio? Zasto mapa i deo za stealth/armor zauzimaju 1/4 ekrana?

Drzacu se BF3 za MP FPS, dok ne izadje nesto bolje...

Deljenje kljuceva je jedno, pakovanje sa grafickim je drugo, no dobro...Ako nista, bar ce ovaj nastavak zaobici "ovo je nv placena igra" kuknjava.

Btw, odavno ne videh nesto retardiranije od poklica sa ovih slajdova. A vidim da ce Bioshock 3 biti ovogodisnji biser "pravedne optimizacije" :)

Poslednja izmena:
Deljenje kljuceva je jedno, pakovanje sa grafickim je drugo, no dobro...

:D Dzaba se vadis sada. Deljenje besplatnih novih igara preko kodova radi isto nvidija. Drugar je kupio GTX 660Ti sa Borderlands 2 kodom [redeemable na nvidija sajtu, tamo ti daju steam code].

Vrh Dno