Ko moze da ceka treba da saceka i to po meni do 2014.
Kad sam vec otisao u off topic. Ovo me potseca na vreme kada je jedan moj drugar cekao da se u Srbiji pojavi xp 1700+ a u jednom casopisu bbio tekst o tom procesoru i samogradnji vodenog hladjenja sa sve peltierom. Samo je o tome pricao xp ovo xp ono. I nabavio ga je i radio sa njim sve sto je radio i pre nego ga je imao. A hladjenje nikada nije napravio![]()
Ја мислим да би Интел на и7 требао да избаци графуљу и додају још два језгра.
To izlazi polovinom ove godine i zove se Ivy bridge E za socket 2011 ( a posle ce biti Haswell E za socket 2012 ili 2021 (kako ga vec budu krstili) :d)Ја мислим да би Интел на и7 требао да избаци графуљу и додају још два језгра.
To izlazi polovinom ove godine i zove se Ivy bridge E za socket 2011 ( a posle ce biti Haswell E za socket 2012 ili 2021 (kako ga vec budu krstili) :d)
Ma ne do gole koze samo do ispod rebarnog luka da moze da se pridje bubcu koji lepo prodas i kupis procesor a za plocu podignes kreditMa da to je upravo ono što tražimo, procesor da nas odere do gole kože. Ja bi prije da izbace grafiku, ubace još po dva jezgra i da cijena donekle (Govorim za Haswell ne za "E"). ostane normalna. Ivy Bridge E i nije riješenje za narod.
Jeste al ne za nas narod :d
To izlazi polovinom ove godine i zove se Ivy bridge E za socket 2011 ( a posle ce biti Haswell E za socket 2012 ili 2021 (kako ga vec budu krstili) :d)
... ali je otislo malo off topic...
Samo 6 jezgara za IB-E. O eventualnom Haswell-E ne znam nista, koliko se secam rekli su da ce HSW serija imati "samo" 4 jezgra.
Ne mogu da verujem da ću napisati nešto ovako:
Čemu sva ta jezgra u kućnim uslovima?
....
Ne mogu da verujem da ću napisati nešto ovako:
Čemu sva ta jezgra u kućnim uslovima?
Osim ako ne terate nekolicinu zahtevnijih virtuelnih mašina istovremeno ili imate potrebu za neki žešći encode. Rendering?
Posle fijaska sa Buldožerom i Intelovih neuzbudljivih inkrementalnih poboljšanja, postao sam potpuno ravnodušan na nove procesore.
Nehalem -> SB -> IB ~10tak posto po generaciji.... meh.
I naravno, ako hoćeš otključan Haswell, oprosti se od vPro, VT-d i TXT... (mada, ionako je za 99% korisnika to totalno nebitno).
Da ne bude zabune oko broja jezgara u desktop varijantama, kod SB-E pojedini modeli (i7 39xx) imaju 8 jezgara ali je intel zacrtao TDP od 130w pa su dva jezgra onesposobljena.Ne,bilo je nekoliko puta govora da će, skoro pa sigurno, najjača varijanta IB-E imati ipak 8 jezgra, ali nažalost Intel krije sve informacije pa nije ni potvrdio ni demantovao tu vest.
Zna se samo da će IB-E za servere (Ivy Bridge EP/EX) imati sigurno 10 jezgra, a pominjalo se čak i 12. Intelu bi stoga bilo VEOMA LAKO da u desktop najzad spusti i 8-core IB-E.
E sad da li će se to dogoditi videćemo sredinom ove godine.
Zanimljivo pitanje. U Battlefield-u su performanse Vishera vs 3770 vs 3570 po testovima sa neta jednake ukljucujuci i testove u multiplejeru bas zbog optimizacije igre dok su recimo u Planetside 2 u korist intela zbog neoptimizacije iste. E sada cini mi se da je Battlefield engin-e planiran za buduce EA igre (novi Generals) ali isto tako i sakati engine-i tipa World of tanks ostaju u upotrebi za World of airplanes i sl. Ne znam hoce li igracka industrija uspeti i hteti da izvrsi ovaj prelaz u naredne 2 godine jer da se ne zavaravamo ako ga bude za 3-4 godine i Steamroller i Broadwell ce biti u zenitu karijere a kamoli Vishera i HSW. I ja sam zainteresovan za misljenje forumasa koji detaljnije prate problematiku.I ja sam bio zagrejan za Haswell dok ovo nisam procitao http://www.guru3d.com/news_story/new_xbox_might_have_8_core_cpu8gb_ram_and_windows_8_kernel.htmlMislim 2013 X Box i PS 4, X Box najverovatnije AMD-ovih 8 jezgara sto znaci igre ce bti optimizovane na drugi nacin, zar ne? Verovatno ce posle toga Intel izbaciti 8 jezgarne CPU-e ali tada ce Haswell da vedi koliko i Core2Duo posle quada
Tranzicija samo sto nije pocela(i predugo je odlagana, koliko bese smena generacija konzola 8 ili 10 godina, mislim pre 10) Samo pretpostavka i naglas misljenje, volim da cujem svaki komentar u drugom pravcu, voleo bih da ne bude tako i kupim Haswell ali sumnjam nesto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari