Verovatno ce se za srednju klasu pucati i vise.smorili su, treba da puknem 300 evra da bih dobio 10% ubrzanja, a vec odavno vecina softvera radi posao vise nego korektno.
I zbog toga ce bolje ili teze klokovati, manje ili vise grejati?Kompleksniji procesor, više tranzistora, IPC, 2x više GFLOPS/GHz...
Ploce ce izaci kada i procesor to tako ide ali je problem kada ce izaci verzija ploca ociscena od bug-ova.Verovatno krajem 2013. u vidu novih revizija.
Od tada u performanse procesora verujem tek kada isti izadje i istestira se.
A zamisli molim te slucaj da crkne ploca ili proc a ne priznaju iz bilo kog razloga garanciju pa mora da se menja sveDok se oni pomjeraju u mobilnom segmentu, Intel se učaurio u visokom desktop segmentu i diktira cijene kako hoće jer nema ama baš nikakve konkurencije. A tim što intel pokušava da sve komponente sa matične prodaje kao jedan proizvod to je po meni vrh gluposti i propasti. Kako je krenulo 2015 ćemo moći kupiti ploču, na kojoj se nalazi procesor sa integrisanom grafikom i ram memorijom dd4 i čiji je proizvođač naravno, Intel. Zašto PS4 i xBox, imaju AMD opremu, nisam siguran, a i ne zanima me, jer ne volim konzole i više volim da se bahćem sa svojim kućištem gdje sam sam svoj gazda.
Najlakše se zapaliti oko nečega što ti toliko treba/znači. :d
A zamisli molim te slucaj da crkne ploca ili proc a ne priznaju iz bilo kog razloga garanciju pa mora da se menja sve![]()
samo da ne bude sa haswell-om slicna prica kao sa Ivy jem...
Ne može se reći da je nemoguće da se to desi. Čak je i vrlo moguće.
Optimista do krajaMislim da je skoro nemoguće da se to desi, po svemu onome što se dosad zna (a nešto se još i ne zna), Haswell će biti mnogo veći pomak u odnosu na ono što je bio Ivy Bridge.
Mislim da je skoro nemoguće da se to desi, po svemu onome što se dosad zna (a nešto se još i ne zna), Haswell će biti mnogo veći pomak u odnosu na ono što je bio Ivy Bridge.
Doziran taman da kupis IB umesto SB ali da nemas potrebu da sa SB predjes na IB.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari