Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

da, ali je ovde malipirat rekao da je uzeo isti dan u Nisu i da je dobio 3D naocare umesto wifi adaptera.
inace, rekli su mi da pazarim do 11og jer ce da istekne "akcija", a sada vidim da im akcija i dalje traje.

Малипират их је пар дана гњавио да уместо WiFi зезалице добијем 3D наочаре. Па су морали да проверавају са централом, па је било повуци подетгни... И нова акција се појавила дан пошто сам ћапио. Испада да сам ја био први. Е да ми је то рекла цура можда би се и више обрадовао 🙂
Момци, пита се да ли може, ако може супер...

А про по наручивања из Мађарске, мислим да стварно нема смисла играти се са оволиким ТВ-ом, зарад разлике до 10-15%. Ипак је гаранција коју овде имате сигурна. Нпр. ТВ који сам иницијално добио је имао проблем са вертикалним линијама. Није то било катастрофално, видело се највише на оном пробном снимку (и то када је тамно сива као позадина) нешто мање приликом гледања фудбала/тениса. Али једном када приметите, онда сваки пут уместо да уживате у слици гледате да ли се то види или не. И када се и за тренутак појави као да Вам неко гурне прст у око. ТВ је заправо толико велики да и најмања ситница постаје видљива. Елем, ја сам замолио људе у Нептуну да заменим ТВ и изашли су ми у сусрет (чак је њихов сервис дошао да ми довезе нов и одвезе стари ТВ). Тако да сада уживам за све паре 🙂 Овако нешто и не могу да замислим како би изгледало да сам наручивао од ГулашПаприкаша. Немам ја ништа протим њих, и сигурно бих преко њих наручио дигиталац или нешто сличних димензија. Али ТВ као шифоњер, па још да се секирам како они то транспортују (мора бити усправно иначе оде плазма), па како транспортују курирске службе (а по њиховим центрима су пажљити ко слонови). Једноставно живци немају цену.

Поздрав

Poslednja izmena:
Evo mog tv-a 50st50 radi perfektno bez pomenutih problema DSCN2125.jpg,a evo i mog predhodnog tv-a koji je zavrsio kod roditelja samsung 43e490 DSCN2111.jpg

Zato mi i deluje da je nastala cela fama po kojoj ispada da st50 ima sjajne ocene po netu ali i ogroman broj zalbi. Pre mi deluje da je rec o kombinaciji loseg qc u usa panasonic-u i kuknjavi vlasnika koji su zakacili famoznih 3-5% neispravnih modela. Samo mi je zao sto je pojedine potencijalne korisnike odbila fama sa neta jer je st50 po pq znatno ispred led televizora (za filmove i sport, za pc i staticne slike obavezno zaobici)[/QUOTE] Na zalost tako je. Istina je da je ST50 vrhunski hardver i da je "glavna" konkurencija Samsungu. I sad sto si napisao 3%-5% neispravnih modela to u ocima buducih kupaca izgleda kao propast Panasonica. A da li sme da se oglase korisnici Samsung televizora koliko puta su zakacili mrtve piksele, pa probijanje pozadinskog osvetljenja pa lose uradjeno napajanje pa jedan model televizora a pakuje se sa tri razlicita panela pa ............ Imam utisak kao da to buduci kupci uopste neuzimaju u obzir. Pitajte samo poznate gradske servisere za koje znate, da li mu je u zadnjih 5 godina u servisu zavrsio i jedan televizor brenda Panasonic pa cak i Sony. A pitajte ga za Samsung i LG. Stvarno nemam nista protiv Samsunga cak ga i sam imam u spavacoj sobi 32eh5300 i zadovoljan sam. U dnevnom boravku imam Panasonic plazmu VT50 i sta reci osim odlicna je. Prethodno imao Sony 46NX720. Htedoh reci da je veca verovatnoca da dobijete panel sa mrtvim pikselima i sa drugacijim panelom (Samsung i LG), nego televizor sa vertikalnim linijama i IR (Panasonic). Tako da ST50 jeste BEST BUY za ulozen novac. Vredi svakog ulozenog novca

Poslednja izmena:
evo ja nisam naseo na famu, malo sam se razmišljao da li pametno uzimati st50 ali samsung-a je nemoguće poručiti pa je i to uticalo, sve u svemu poručio sam 50st50 iz mađarske naravno, 870€ od lika iz ns-a i treba da stigne u ovaj ili sledeći petak, sa garancijom i original fiskalnim, što mo dođe isto kao da sam ga i ovde kupio, inače u neptunu je nova akcija sad uz tv daju blue-ray plejer koji mi uopšte ne treba a razlika u ceni je i dalje ~200€, pa javljam kakav mi je komad zapao...

Oko transporta sto kazete, kako inace treba da stoji tv samo tako sme da se transportuje? Znaci nema da se polozi kutija ili na bilo koji drugi nacin.
I kada se poruci od preprodavaca, oni tamo kada pazare i sve ostale procedure nemaju potrebe da se otvara kutija (za neku proveru, da se izvade papiri za garanciju). Pitam jer ne bi nikako prihvatio da mi stigne tv a otvorena kutija.

Poslednja izmena:
Mislim da su kutije za Panasonic TV-e tako napravljene da mogu da se otvore bez ostecenja. Kutija se sastoji od dva dela: donjeg i gornjeg koji su spojeni plasticnim bravicama. Mozda se na bravicama moze videti da su vec otvarane - nisam siguran.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Stvarno vas ne razumem, konkretno oko narucivanja ovog modela iz Madjarske. Otvorite se za 870 eur, plus brza posta koja za 50 inca sigurno nije ispod 1500 din. A gde je rizik od transporta (za brze poste odlicno znam kako (ne)paze na pakete) a i ti sverceri koji donose tv-e iz Madjarske ga sigurno prevoze onako kako mu se najlakse uklapa u autu ili kombiju a ne kako bi plazma trebala da se prevozi. Onda, posle svega procitanog je bukvalno je lutrija kakav ce vas primerak zadesiti. I posle se zalite kako vas nervira pojacani IR ili vertikalne linije itd.
Ako ti ne treba BR plejer, uvek ces ga prodati za cca 60 eur, ODMAH i ispada ti razlika izmedju Madjarske i kupovine kod nas stotinak eura. Ali imaces mnogo vecu sigurnost, mogucnost da probas tv pre kupovine i da ga lepo testiras na dobro poznate probleme, 100% validnu garanciju i pravo da zamenis tv za drugi primerak odmah ako primetis neki nedostatak, kao sto je to uradio korisnik Mali Pirat, a ne da gledas tv, nerviras se i ubedjujes samog sebe da to nije strasno i da ce proci kad se razradi panel ili da se toliko i ne primecuje, nego samo u odredjenim scenama i da to primecujeus samo ti.
Celu tu avanturu bih razumeo da je razlika u ceni 300 ili vise eura, a ovako stvarno ne vidim neku ustedu koja bi bilo kome od nas znacila mnogo u zivotu.

@Karnot Normalno je da ces u servisima naci vise pokvarenih Samsung televizora kad se oni i prodaju mnogo vise. Samsung i LG ces naci i u najmanjoj radnji koja prodaje tehniku a Panasonic i Sony se moras bas potruditi da nadjes i u najvecim maloprodajama kod nas, tako da ti to zapazanje nije bas relevantno. Kao kad bi rekao da je Subaru mnogo dobar auto jer ga uopste nema u nasim servisima ali su zato ti isti servisi puni sa Opelima, Renoima, Fiatima itd...

Poslednja izmena:
Stvarno vas ne razumem, konkretno oko narucivanja ovog modela iz Madjarske. Otvorite se za 870 eur, plus brza posta koja za 50 inca sigurno nije ispod 1500 din. A gde je rizik od transporta (za brze poste odlicno znam kako (ne)paze na pakete) a i ti sverceri koji donose tv-e iz Madjarske ga sigurno prevoze onako kako mu se najlakse uklapa u autu ili kombiju a ne kako bi plazma trebala da se prevozi. Onda, posle svega procitanog je bukvalno je lutrija kakav ce vas primerak zadesiti. I posle se zalite kako vas nervira pojacani IR ili vertikalne linije itd.
Ako ti ne treba BR plejer, uvek ces ga prodati za cca 60 eur, ODMAH i ispada ti razlika izmedju Madjarske i kupovine kod nas stotinak eura. Ali imaces mnogo vecu sigurnost, mogucnost da probas tv pre kupovine i da ga lepo testiras na dobro poznate probleme, 100% validnu garanciju i pravo da zamenis tv za drugi primerak odmah ako primetis neki nedostatak, kao sto je to uradio korisnik Mali Pirat, a ne da gledas tv, nerviras se i ubedjujes samog sebe da to nije strasno i da ce proci kad se razradi panel ili da se toliko i ne primecuje, nego samo u odredjenim scenama i da to primecujeus samo ti.
Celu tu avanturu bih razumeo da je razlika u ceni 300 ili vise eura, a ovako stvarno ne vidim neku ustedu koja bi bilo kome od nas znacila mnogo u zivotu.

pročitaj pažljivije, pa ćeš razumeti 😉

ja sam tv uzeo od čoveka iz ns-a, tj iz istog grada odakle sam i ja, tako da trošak kurira ne postoji, tv dobijam na kućnu adresu sa overenom garancijom i fiskalnim računom, otvorim ga isprobam pa platim, a da kupujem u neptunu morao bi ili kurirom ili da idem po njega suv-om jer u obična kola ne može uspravno da stane i ne mogu kući da ga probam pre plaćanja, tako da tvoja priča apsolutno ne stoji...

a što se tiče transporta od mađarske ovamo, mrzelo me sve da pišem, naravno da sam mu naglasio za uspravni transport, što i on zna jer radi sa plazmama par godina i nije mu u interesu da mu stigne oštećen primerak...

na sve to užasno me nerviraju domaće derikože i njihove cene, a ako tebi ušteda od 200€ ništa ne znači to je već tvoj problem ili je pre ona varijanta sa transparenta u bosni "lako je tuđim k***** gloginje mlatiti"

Da je srece da svi prave takve kutije sa bravicama, jer je mnogo lakse da kada vam stigne televizor na licu mesta proverite da li vam je panel ostecen ili ne. Treba odabrati i prave kurirske sluzbe, sto je najbitnije. Jer zna se kako se transportuju televizori, a narocito li plazme.

Bez obzira da li je plazma ili lcd tv treba transportovati uspravno. Problem je u veličini i težini panela+stakla (ako ga ima). Što veći to teži a samim tim i lakše da se slomi. Kako staklorezci transportuju staklo? Jasno vam je.
To što ljudi pričaju o problemima je normalno. Ja bi sebe smatrao ludim da non stop pričam kako mi je ovo ili ono dobro. Imam problem pa pitam za rešenje. Inače tv je strava, fantastičan, ekstra, super boje, crna je crna, nema probijanja kao led/lcd, daljinski ima poyadinsko svetlo da se noću lepo vidi, ima optički izlaz, ima browser (koji mi puca armdevices.com), programe, igre, lep, tanak,... prevedeno :Klanjanje LUDILO

@Karnot Normalno je da ces u servisima naci vise pokvarenih Samsung televizora kad se oni i prodaju mnogo vise. Samsung i LG ces naci i u najmanjoj radnji koja prodaje tehniku a Panasonic i Sony se moras bas potruditi da nadjes i u najvecim maloprodajama kod nas, tako da ti to zapazanje nije bas relevantno. Kao kad bi rekao da je Subaru mnogo dobar auto jer ga uopste nema u nasim servisima ali su zato ti isti servisi puni sa Opelima, Renoima, Fiatima itd...

@vialle Slazem se s tobom da se Samsung i LG prodaju mnogo vise u odnosu na Panasonic i Sony. To stoji. Stoji i to da je Subaru mnogo kvalitetniji od Opela, Renoa, Fiata... Ali hteo sam da kazem da se mnogo vise pridaje paznje ako Panasonic plazme imaju neki nedostatak u odnosu na pomenute brendove.:wave:

Добро де, нема потребе за свађом. Свако је урадио оно што је мислио да је најпаметније. Ја не живим у НовомСаду, Суботици или Темерину (поздрав за момка из Темерина) иначе би се можда одлучио да и мени донесу. Овако сам се одлучио за сигурну гаранцију, доставу и 3Д наочаре (тако да је разлика 120-130 евра). Некоме је то 10 дана на мору, а мени је то 2 године мирног сна да у случају најмањег квара увек има некога ко ће доћи да преузме ТВ и поправи или замени за нови. Ствари избора.
Него може ли неко да каже да ли је И КАКО успео да пребаци 3Д слику са канте на ТВ. Све једно да ли се радило о half-SBS, full-SBS (ово мени није радило ни на самом ТВ-у - пријави да не подржава резолуцију) или пуном 3D BluRay ISO фајлу.
А било би лепо када би неко поделио искусва око калибрације (чиме је рађено, колико кошта и колико је приметна разлика).

Поздрав

@ malipirat
🙂 Ja se nisam svađao, ako na mene misliš i ne mislim da je glupo što si kupio tv u radnji, stvar izbora, da ima u ns-u da se uzme u radnji možda i bi razmislio o tome ovako nisam ni imao izbora 😀 a za prebacivanje 3D slike najbolje popuni prvo "Moja mašina" lakše će ti neko pomoći ako zna koju grafičku koristiš...

Pa čekaj, kod nas važi garancija na TV kupljen u Mađarskoj, čak ti domaći uvoznik obezbeđuje nov primerak ukoliko ovom nema popravke, tako da kad dobiješ tv i račun, više ne treba da razmišljaš o Mađarskoj, svejedno ti je da li je kupljen ovde ili tamo, sem što je tamo jeftinije. Ti dilovi s neptunom i nisu toliko loši (model od 50 inča), ali jedino ukoliko su ti čekovi jedina varijanta kupovine, onda se po meni isplati.

Meni je 3d puštao bez problema i preko potplayera (mkv) i preko TMT petice (blu ray). A što me je najviše iznenadilo, tv mi prepoznaje 3d signal bilo da idem direktno iz grafike u tv ili da idem preko zvučne i avr-a koji su oba samo 1.3... Ne znam kako, ali tv uredno prepozna tv i izbaci signal. Još mi nisu stigle 3d naočare, ali na monitoru mi izbaci sliku npr top to bottom, dok mi tv po prepoznavanju signala izbaci sliku identičnu kao što vidiš u bioskopu bez naočara, tako da kontam da provereno radi.

Potvrđujem sve ovo naravno čim mi stignu i naočare.

Inače, još jedna ispravka što se tiče titlova u internom plejeru, postoji opcija pod "video setup" gde se može birati charset, pa se pri izboru central european 1250 dobijaju naša slova, tako da ne mora ništa da se prefrtaljuje u unicode i sl.

Nažalost, veličina titlova se ne može menjati i isti izgledaju prilično jadno i previše sitno.

Meni počeo da zeza i usb, pokušao da utaknem 1tb externi hdd i uspe da ga pročita tek iz 4-5 puta, dok ga svaki komp, BD plejer, popcorn itd čita bez problema, tako da je očigledno problem do usb-a na tv.

Probaću sutra još neki eksterni da ubodem da vidim kako će se ponašati.

Možda ću da dodam još jednu stavku na listu za rekamiranje.

Definitivno sam ubo žestoko bangav primerak.

Meni počeo da zeza i usb, pokušao da utaknem 1tb externi hdd i uspe da ga pročita tek iz 4-5 puta, dok ga svaki komp, BD plejer, popcorn itd čita bez problema, tako da je očigledno problem do usb-a na tv.

Probaću sutra još neki eksterni da ubodem da vidim kako će se ponašati.

Ако је за утеху ни мени не препознаје HDD (у USB 3.0 фиоци) када га боцнем у ТВ. Мислим да сам читао на неком форуму да је проблем до формата. Кандак би требало да се прво форматира преко ТВ, па ће га онда ТВ видети, и моћи и да снима на њега. Још једном, само сам читао тако нешто - нисам баш толико шашав да проверим, ипак ми је пун HDD 🙂

А про по 3D видео. Наишао сам на Full-SBS 3D. Ради се видеу где је слика до слике, али су обе у пуној резолуцији (1080р). Ко велим то би требало да је пун квалитет BluRay-а. Када пробам да то пустим директно преко ТВ добијам поруку да није подржана та резолуција. А када се пусти преко канте и ручно подеси да ТВ спаја слику-до-слике, добије се 3Д, али мало мутнија слика и није преко целог екрана. Заправо увек када пустим видео преко канте, на ТВ-у ми није преко целог екрана. А ако је увеличам онда останем без превода :-( А још се нисам навикао на potPlayer, мада ми се чини да FFDshow ипак даје лепшу слику.

@vlab
Нисам ништа лоше мислио, свако се снашао најбоље што је мислио да може. Ја нисам из НовогСада, већ 300km јужније и из моје перспективе изгледа мало другачије. При томе сам пар пута имао посла са курирском службом и знам да када желе могу да буду фини, али када неће онда је ситуација: "За паре које примам, да нећу још и да пазим пакете."

Видим да имате мало јаче графичке, те су моја питања о пустању видеа са канте на ТВ у циљу налажења проблема (треба јача графичка, кабл зафркава, плејер...)

Иначе ТВ сам повезао преко дигиталног аудио кабла са звучницима и сада је и слика и звук за медаљу. Јој, како добро изгледа она BBC-јева серија Планета Земља. Мислим да ћу пустити да се на њој формира плазма 🙂

Поздрав

@ malipirat

da bi ti slika bila preko celog ekrana moraš u catalistu pod my digital flat panels>scaling options da podesiš overscan, a grafička ima više nego dovoljno snage da istera 3d...

@Kobayashi Maru

pokušavam i ja da objasnim da je isti đavo što se tiče garancije, kupljen tv ovde ili u mađarskoj dok god imaš garanciju i fiskalni ali neće niko da čita sa razumevanjem 🙂

Da li je neko probao 3D BluRay sa kompa na ST50? Probao sam nekoliko naslova ali problemi su sledeci:
1. 3D BD moze samo preko HDMI out, koji mi treba za HD zvuk (Dolby TrueHD i DTS HD Master) u AVR koji nije 3D;
2. preko HDMI ne salje se pun opseg signala 0-255 nego 16-235 a jedino preko DVI tv daje mogucnost ukljucenja DVI input Full (Normal je za 16-235).
cak se i mini DP u HDMI ponasa kao i DVI u HDMI.
Da li neko zna kako omoguciti 3D BD preko DVI u ST50 (edid promena, driver bilo sta...) ili mozda omoguciti da se na HDMI ulazima omoguci ceo opseg slike 0-255?
Probao 3D MKV i izgleda odlicno ali sa 3D BD slika je izvanredna, fantasticna! Ne da je ostra, prirodna nego kao da gledas kroz prozor a kako se pokreces levo-desno ispred ekrana i cela slika se drugacije vidi po dubini, neuporedivo bolje nego sa 3D MKV.

PS: bonus pitanje, heh... AMD je omogucio u novijim kartama DDMA (Discrete Digital Multi Audio) i prikaze mi u sound panelu 6 dig izlaza za AMD ali aktivira se samo jedan za HDMI. Ostali su preko DisplayPort izlaza. Da li jos nisu skroz funkcionalni preko drivera ili rade ali je neophodan DisplayPort uredjaj sa druge strane? Probao preko mini DP u HDMI i radi zvuk ali samo ako se HDMI ne koristi.

@ malipirat

da bi ti slika bila preko celog ekrana moraš u catalistu pod my digital flat panels>scaling options da podesiš overscan, a grafička ima više nego dovoljno snage da istera 3d...

@Kobayashi Maru

pokušavam i ja da objasnim da je isti đavo što se tiče garancije, kupljen tv ovde ili u mađarskoj dok god imaš garanciju i fiskalni ali neće niko da čita sa razumevanjem 🙂

Da, da, ati beše automatski odrađuje overscan pa to mora valjda da se podesi ručno.

Šta ćeš, neka oni onda kupuju kod nas ukoliko misle da će imati veću sigurnost ako više plate tv.

Ne bi džabe pan-evropska garancija bila i na srpskom i jezicima svim ex-yu zemalja da ne važi kod nas. Ko ne veruje neka slobodno pozove bg elektronik i neka proveri. Ko neće, neka pljune 200 evra više, ja sam moje sačuvao za nešto drugo.

Ако је за утеху ни мени не препознаје HDD (у USB 3.0 фиоци) када га боцнем у ТВ. Мислим да сам читао на неком форуму да је проблем до формата. Кандак би требало да се прво форматира преко ТВ, па ће га онда ТВ видети, и моћи и да снима на њега. Још једном, само сам читао тако нешто - нисам баш толико шашав да проверим, ипак ми је пун HDD 🙂

Ma ne, treba tv normalno da vidi svaki hard, samo što moraš sam da uključiš da ga tv formatira i kodira ukoliko bi da snimaš emisije na njemu. Onda te emisije možeš samo preko TV-a da gledaš posle. Neće ti TV sam poyebati hard, slobodno ga ubodi.

Meni prepoznaje hdd, ali tek posle 3-5 ubadanja u usb port na Tv-u. Fleševe mi prepoznaje normalno, a sve je u NTFS-u inače. Videću da probam još neki eksterni.

E sad, ne znam samo da li bi taj hard koji tv formatira i kodira mogao komp da prepozna, pa da možeš da turaš normalno filmove itd na njega, a i da snimaš emisije. Je li probao to već neko možda?

А про по 3D видео. Наишао сам на Full-SBS 3D. Ради се видеу где је слика до слике, али су обе у пуној резолуцији (1080р). Ко велим то би требало да је пун квалитет BluRay-а. Када пробам да то пустим директно преко ТВ добијам поруку да није подржана та резолуција. А када се пусти преко канте и ручно подеси да ТВ спаја слику-до-слике, добије се 3Д, али мало мутнија слика и није преко целог екрана. Заправо увек када пустим видео преко канте, на ТВ-у ми није преко целог екрана. А ако је увеличам онда останем без превода :-( А још се нисам навикао на potPlayer, мада ми се чини да FFDshow ипак даје лепшу слику.

Ne znam, ja nisam imao problema sa 3D-om ni u kom slučaju, a očekivao sam probleme. Čim mi stignu cvike javljam kako šljaka kod mene.

Mislim da na kompu nema bolje kombinacije od Potplayera + LAV + MADvr za mkv-ove. Na svim forumima najviše hvale ovu kombinaciju i stvarno daje po meni najbolje rezultate, dok je meni za BD-ove tmt petica keva.

TV mi prepoznaje 3d signal i preko jedne i druge kombinacije, bilo mkv bilo BD.

Kobayashi Maru koliko sam razumeo danas treba da ti dođu neki ljudi koji takođe imaju ST50 da vide tvoje muke. Javi šta je bilo.

@malipirat
Da li ti ne prepoznaje USB disk, ili jednostavno nema dovoljno struje da ga pokrene? Jel' se disk uopste zavrti kad ga prikljucis? Da li si proverio u koji USB slot prikljucujes disk?
Na mom TV-u (G30) samo jedan USB slot je oznacen sa "HDD" i sasvim normalno radi sa NTFS USB diskom. Jedino sto im je "File Browser" glupo napravljen i prvo iskenira ceo disk, sto traje po nekoliko minuta, umesto da ide jedan po jedan nivo fajl sistema...

Pozdrav

U pitanju je 2.5 usb 3 disk, sa dva kabla, jedan ide u usb (hdd) port, a drugi u drugi usb za dodatno napajanje, mada mi na kompovima opušteno radi i bez utaknutog drugog kabla za dodatno napajanje.

Moram jedno 3-5 puta da ga ubodem i razbodem dok ga konačno ne prepozna, a svi kompovi i ostali uređaji ga uredno iščitaju iz prve.

Što se tiče vizite kod mene, mislim da su se Mumpaj, Rincewind i Legenda složili da sam krunisana picajzla, iako su primetili sve te stvari, ali izgleda sam ja malko osetljiviji na neke stvari.

Naravno... i ja kad sam tek prvi put primetio neke stvari, pomislio sam da nije strašno i da ću se navići itd, ali evo nikako mi tone ide od ruke.

Svakako mi se čini da su se složili s mojom namerom da reklamiram TV, što ću i da uradim tamo negde do leta, onda serviseri neće moći da mi kažu da ćekam dok se razradi panel i da će sve biti u redu... definitivno imam bangav primerak, ali biće i više nego upotrebljiv do reklamacije. ***... kupio sam nov televizor s urednom garancijom i računom i nema razloga da pređem preko nekih stvari koje su očigledan defekt prilikom proizvodnje, a ne normalna mana plazme.

Rincewind recimo skoro uopšte nije čuo zujanje, dok smo mi ostali čuli, ali je njemu recimo falilo malo oštrine u odnosnu na neke ledove koje je gledao, ali kontam po njihovim utiscima da su svi zadovoljni viđenim.

Mumpaja sam bacio na teške muke, jer je on pre dolaska bio maltene siguran da neće plazmu, a sad...

Sve u svemu, drugari, želim da vas TV-ovi koje izaberete lepo služe, bez obzira da li će to biti st50 ili neki drugi model.

Izgleda niko nije primetio ili ne zna za problem na koji sam ukazao. Zanimljivo je da USA modeli imaju podrsku za promenu 16-235 na 0-255 za hdmi ulaze kao i da nivo crne boje bude tamniji.
Drugo resenje bi bilo prevariti program poput PowerDVD da misli da je DVI isto sto i HDMI 1.4... a sto se tice zvuka i to niko nije registrovao.... 😀

ne znam da li mi verujete, ja jos nisam video kako izgleda moj ekran 😀
vrti mi se 24/7 Hotel Transilvanija 1080p, a TV okrenut zidu. jedino izbliza kada ga gledam bocno ko da "igra" sitni "sneg"...

Juce smo posetili @Kobayashija i pogledali njegov razradjen st50- ja ne priznajem ni jednu od zamerki koje on stavlja na racun ovog modela pa i njegovog konkretnog primerka jer mi apsolutno ne ometaju gledanje.

Jedina moja zamerka je na racun nesto "mekse" slike... sve ostalo je odlicno

@gvlada

jel si probao da uključiš klon (duplicate displays) pa da proveriš jel izbacuje 3d bd preko dvi-ja, mada je možda i obavezan hdmi za legalan 3d - kao i za hd zvuk

a što se tiče opsega vidi da li ti pixel format u catalistu rešava stvar ili pogledaj post 773 na ovom linku http://www.avsforum.com/t/1041621/a...-and-htpc-non-gamers-review/750#post_14370685, to je rešenje za vistu ali možda radi i na win7...

Poslednja izmena:
Juce smo posetili @Kobayashija i pogledali njegov razradjen st50- ja ne priznajem ni jednu od zamerki koje on stavlja na racun ovog modela pa i njegovog konkretnog primerka jer mi apsolutno ne ometaju gledanje.

Jedina moja zamerka je na racun nesto "mekse" slike... sve ostalo je odlicno

Hoćeš da ga kupiš? :d Best prajs! :d

Ni meni ništa nije smetalo prvih nekoliko dana, a onda se slegao taj prvi utisak i vremenom su počele sve više i više da mi smetaju te stvari. Ali DSE mi je dovoljan razlog za reklamaciju, jer ga sve više i više primećujem, a to je očigledan defekt.

Da nema problema sa dse, verovatno bih prihvatio sudbinu i vremenom se navikao na ostale mane, ali i dalje tvrdim da su verovatno dosta izraženije u odnosu na druge primerke, zato bih i voleo da pogledam tv od nekog forumaša koji ne primećuje ništa od toga, baš da uporedim.

Prvi utisak je čudo...

Poslednja izmena:
@gvlada

jel si probao da uključiš klon (duplicate displays) pa da proveriš jel izbacuje 3d bd preko dvi-ja, mada je možda i obavezan hdmi za legalan 3d - kao i za hd zvuk

a što se tiče opsega vidi da li ti pixel format u catalistu rešava stvar ili pogledaj post 773 na ovom linku http://www.avsforum.com/t/1041621/a...-and-htpc-non-gamers-review/750#post_14370685, to je rešenje za vistu ali možda radi i na win7...

Nije problem da 0-255 pusti graficka nego da u podesavanju tv izabrem full format za hdmi. To moze kod USA modela a kod EU modela samo za dvi vezu (kada se koristi dvi-hdmi adapter).
Probacu klon da li ide zvuk i 3D na oba mesta.

Nece clon da radi za hdmi i dvi, ispise da nije u stanju da isporuci 3D signal koji bez problema salje kada ide direktno hdmi veza iz gpu u tv.
Jedino mi ostaje da nekako proradi DDMA, da pored zvuka iz hdmi koji ide u tv proradi dodatni audio izlaz iz mini DP u hdmi u avr.

Poslednja izmena:
I ja se slažem sa prvim utiskom.

Čovek jeste picajzla i ponosan je na to. 🙂

Pokazao nam je sve i svašta i detaljno objasnio gomilu stvari od kojih za bar pola nikad nisam ni čuo. Odvojio je zaista dosta vremena za nas što je za svaku pohvalu i ja mu se još jednom zahvaljujem.

Što se TVa tiče meni bi takođe smetao IR jer imam nameru da kačim komp na TV a kod njega se sitan IR pojavio posle manje od 2 minuta desktopa.

Sve ostalo, uključujući i famozne linije u desnom gornjem delu ekrana su stvarno sitnice i realno se sa normalne udaljenosti za gledanje TVa od 50 inča uopšte ne vide.

Najjače je bilo kada je pokušavajući da nam pokaže IR ili tako nešto prišao na 30 cm od ekrana vičući: Evo ga, evo ga, zar ne vidite!?! Naravno, nismo videli.

Slika definitivno razbija, jeste da ima mana ali su one mizerne u odnosu na kvalitet boja, jasnoću, dubinu crne itd. Realno ne znam ko bi u ovom trenutku smeo da traži bolje od ovoga i da se i dalje smatra normalnim.

Ono što je mene iznenadilo je sama veličina ekrana. Mnogo puta sam čuo onu priču kako ne postoji preveliki ekran i kako je što veće to bolje i ta priča definitivno ne pije vodu.

Nas trojica smo dosta vremena proveli pored vrata sobe i da je Kobayasijeva dnevna samo malo manja TV bi gledali iz hodnika.

Ja sam se terao da sedim na kauču iz kog bi se inače gledao televizor ali ne vredi, slika samo što ne skoči na mene.

Još jedna dobra stvar je što mu je pored TVa monitor od 27' za koji sam ja bio ubeđen da je 23, maksimalno 24'. Imali smo prilike da vidimo vrline i mane jedne i druge tehnologije. Blago treperenje plazme na desktopu i isprane boje i nenormalno iseljavanje LEDa. Ja sam ga čak i pitao što ne našteluje monitor malo bolje da ne sija toliko. Monitor naravno odavno naštelovan skroz po PSu, čovek je, je li, picajzla. 🙂

Sto se ispranih boja tice, da li ste probali tv na dynamic modu?
Btw ir ni posle pola sata drzanja desktopa nije normalan.

Možda sam se loše izrazio. Isprane boje su bile na monitoru. Na TVu oči ispadaju od boja.

Nazad
Vrh Dno