I ja se slažem sa prvim utiskom.
Čovek jeste picajzla i ponosan je na to. 🙂
😛 Šta ću, takvog me majka rodila, a tatko napravio...
Pokazao nam je sve i svašta i detaljno objasnio gomilu stvari od kojih za bar pola nikad nisam ni čuo. Odvojio je zaista dosta vremena za nas što je za svaku pohvalu i ja mu se još jednom zahvaljujem.
Nema na čemu, drago mi je ukoliko sam imalo pomogao.
Najjače je bilo kada je pokušavajući da nam pokaže IR ili tako nešto prišao na 30 cm od ekrana vičući: Evo ga, evo ga, zar ne vidite!?! Naravno, nismo videli.
Joj, pola sata sam se smejao s ženom kad sam ovo pročitao...
Ali ja sam ipak znao u šta da gledam... :d
Slika definitivno razbija, jeste da ima mana ali su one mizerne u odnosu na kvalitet boja, jasnoću, dubinu crne itd. Realno ne znam ko bi u ovom trenutku smeo da traži bolje od ovoga i da se i dalje smatra normalnim.
***... i dalje stojim da su te mane previše izražene u odnosu na ostale primerke ovog TV-a, pogotovo quick onset ir koji se pojavi posle ravno 10 sekundi na desktopu, a kad gledam filmove (16:9), pri tamnijim scenama vidim obrise od titlova, a šta tek reći kad pustim 2.35:1 pa su tu još i trake. Kod titlova koji duže stoje ostaje obris do sledećeg titla, i stalno vidim dve štrafte od titlova, pogotovo na mestu donje crne trake.
Jeste da ja nisam baš skroz normalan, ali ovo tek nije normalno za plazmu koaj je već prešla 450 sati maženja i paženja. Pustio sam samo jedan 2.35:1 film do sada i ne mogu da se iskuliram od obrisa titlova. To jednostavno nije normalno.
Da i ne pominjem što palim scroll bar svaki put kad odem do WC-a, jer se sve lepi na ekran dok si rekao keks.
Ono što je mene iznenadilo je sama veličina ekrana. Mnogo puta sam čuo onu priču kako ne postoji preveliki ekran i kako je što veće to bolje i ta priča definitivno ne pije vodu.
Nas trojica smo dosta vremena proveli pored vrata sobe i da je Kobayasijeva dnevna samo malo manja TV bi gledali iz hodnika.
Meni je 50 inča taman. iz kreveta gledam sa ravno 2m, što mi je za 1080p taman, a kad recimo sednem na fotelju, titlovi su mi mutni, jer nocim cvikere i popodne su mi oči već umorne od šljakanja. Da sam uzeo manju dijagonalu, to meni ne bi bilo to... ali naravno, ukusi su različiti.
Druga veoma bitna pogodnost je ta što mi je klonja tačno prekoputa ulaza u dnevnu sobu, pa tako više ne moram da nosim novine u WC, jer kad otvorim sva vrata, vidim lepo ceo ekran... :wc:
😀
Još jedna dobra stvar je što mu je pored TVa monitor od 27' za koji sam ja bio ubeđen da je 23, maksimalno 24'. Imali smo prilike da vidimo vrline i mane jedne i druge tehnologije. Blago treperenje plazme na desktopu i isprane boje i nenormalno iseljavanje LEDa. Ja sam ga čak i pitao što ne našteluje monitor malo bolje da ne sija toliko. Monitor naravno odavno naštelovan skroz po PSu, čovek je, je li, picajzla. 🙂
Taj viewsonic je naštelovan po TFT centralu i to je otprilike najbolje što se može izvući iz njega. Kad sam upalio TV i monitor i pistio prvi film, pomislio sam da mi je monitor jedno 10-15 godina star koliko je ispran.
Ti si nešto pominjao da bi ga kupio? :smoke:
Da si upoznao @Kobayashija shvatio bi da slika na njegovom tv-u ne moze imati "bzvz" podesavanja 🙂))
Igrali smo se sa sharpness-om i kontrastom, nije do toga...
Jeste da TV nije još uvek kalibrisan, ali bio je na true cinema, kontrast na 48 i sharpness na 7-8 kako kad, tako da nisu u pitanju podešavanja. Meni ništa ne fali u vezi oštrine, ali to sam samo ja.
😉
S obzirom da ću ga reklamirati, neću da plaćam kalibraciju, već ću da turim ona podešavanja s hd portala i teram to do reklamacije, a onda šta mi Bog da... tj boriću se do poslednje kapi krvi da dobijem zamenu, jer je moj primerak 300 posto defektan, dovoljan je samo i dse, smetao on nekom ili ne, one ne sme da bude prisutan na plazmi, a nisam ja kriv što Japanac nije dobro natukao luvr filter, imam uredne papire i pravda će biti isterana ili ću da izvršim harakiri... :d
Evo i par linkova odakle sam skidao neke zanimljive stvarčice za razradu, održavanje i kalibrisanje plazme, možda nekom budu od koristi.
http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration
http://www.youtube.com/watch?v=L4gE_Xez-fQ
http://www.youtube.com/watch?v=0k_iO_K72_I