Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Heh... kad kupis tv i pocnes da koristis shvatis koliko blizu moze i treba da se sedi. Svaki 3D 1080p materijal prosto trazi da si blizu i vidis sve detalje. Da cuknem vo drvo, nemam problema sa panelom a svaki ir od logoa ako se javi gubi se ubrzo jer pri testu nije se video nijedan. Steta jedino sto nema ceo opseg boja da se bira za hdmi.

@malipirat
Da li ti ne prepoznaje USB disk, ili jednostavno nema dovoljno struje da ga pokrene? Jel' se disk uopste zavrti kad ga prikljucis? Da li si proverio u koji USB slot prikljucujes disk?
Na mom TV-u (G30) samo jedan USB slot je oznacen sa "HDD" i sasvim normalno radi sa NTFS USB diskom. Jedino sto im je "File Browser" glupo napravljen i prvo iskenira ceo disk, sto traje po nekoliko minuta, umesto da ide jedan po jedan nivo fajl sistema...
Pozdrav

@malipirat
U pitanju je 2.5 usb 3 disk, sa dva kabla, jedan ide u usb (hdd) port, a drugi u drugi usb za dodatno napajanje, mada mi na kompovima opušteno radi i bez utaknutog drugog kabla za dodatno napajanje.
Moram jedno 3-5 puta da ga ubodem i razbodem dok ga konačno ne prepozna, a svi kompovi i ostali uređaji ga uredno iščitaju iz prve.

Прво највећа бољка ХДДД. Имам Intenso 2.5TB USB 3.0 (мислим да је у њему WD Green 3.5) и он има посебан прикључак (са исправљачем) за у струју. Оно што мене буни је да ТВ пријави да је прикључен USB уређај (мислим да је и таква порука), а када као улаз одаберем USB појави се екран за избор слика, видеа... и стоји порука, МЕДИЈ НИЈЕ ПОВЕЗАН. Није помогло ни вишеструко боцкање кабла нити пријављивање на други USB порт. Једноставно неће да приступи њему. За сада ми пада на памет да не може да ради са класичним ХДДД-овима, или да може али само ако су до одређене величине. Је ли неко пробао ХДДД са партицијама? Тако да ћу пробати да нађем мање. И да потребно је да ТВ форматира ХДДД ако се жели снимање са ТВ-а на ХДДД, али онда ХДДД није читљив под Пенџерајем.
Штета јер нисам успео да људски повежем канту са ТВ-ом. Тачније на ТВ-у ми је увек мало увећана слика - тако да се не виде крајеви. То је супер јер је увек од ивице до ивице, али са USB-а правилно прикаже слику. Знам да се може подесити, али нисам још разрадио плазму и плашим се да експериментишем јер ће прозори са десктопа направити IR, burn-in. Има времена да средим (или купим већи USB).

А про по замерки које има Кобајаши морате да схватите две ствари:
1. На толиком ТВ-у и свака ситница делује много већа (и уочљивија) него на мањем.
2. Први пут ћете се баш помучити да нађете banding / DSE. Али он је увек на истом месту и сваки следећи пут ће бити уочљивији. На крају и када погледате угашен ТВ знаћете тачно у ком делу екрана се јавља (у милиметар прецизно). А то онда баш боде очи и одвлачи пажњу. Први модел који сам добио је имао тај проблем. Три дана ми је требало да се навикнем на величину ТВ-а и феноменалне боје. Онда сам видео banding и више нисам нормално могао да пратим ниједан снимак. Више сам гледао да ли се јавља или не. Ко то није видео не може да схвати колико смета. Свака част ако издржи до Јуна.

Поздрав

Данас сам пробао пар оних гумираних USB дискова (Verbatim, Transcend) и сви су радили из прве. Стим да су морала оба каблића да се боцну у ТВ. Да ли ТВ стварно има проблема да препозна веће ХДДД (>2TB)?

Поздрав

Odlucio sam se za 42st50 🙂. Nadam se da cu kupovinu obaviti u narednih 7-10 dana. Mislio sam da odma uzmem i 3d naocare ili bolje da sacekam da formiram ekran? Posto bi kupio odma uz tv ko mi bude donosio vec iz Madjarske. Rekli ste Samsungove iz 2012 aktivne, jel ima neki odredjen model koji ili ne?

Juce smo posetili @Kobayashija i pogledali njegov razradjen st50- ja ne priznajem ni jednu od zamerki koje on stavlja na racun ovog modela pa i njegovog konkretnog primerka jer mi apsolutno ne ometaju gledanje.

Jedina moja zamerka je na racun nesto "mekse" slike... sve ostalo je odlicno

Koje si to LCD-ovde (LED-ovi) gledao koji su ti doprineli da kazes da st50 ima 'meksu' sliku?

Bilo koji lcd-led manje-vise. Nije kao da sam otkrio toplu vodu... to je problem plazmi generalno pa tako i ovog konkretnog modela. Najvise smeta kod gledanja mkv-a dok je kod blu ray-a situacija drasticno bolja

Meksa slika na plazmi i to na ST50? Podesavanja bila bzv ili kako?

Da si upoznao @Kobayashija shvatio bi da slika na njegovom tv-u ne moze imati "bzvz" podesavanja 🙂))
Igrali smo se sa sharpness-om i kontrastom, nije do toga...

Čitao sam i ja po stranim forumima to da je plazma ima malčice mekšu sliku, ali ja nisam lično gledao te neke više fensi ledove pa da uporedim.

Rincewind mi je pominjao kako on lično voli manje ekrane i da gleda da uzme 42 dijagonalu.

Rincewind, da nisi možda gledao te ledove koje si pominjao u 42 dijagonali? Ako je tako, normalno je da će 1080p izgledati oštrije na dijagonali od 42 inča u odnosu na 50 inča zbog same razlike u veličini panela. Verujem da bi ti st50 od 42 inča dao oštriju sliku onda, što je i logično. Možda je to u pitanju.

A inače, ubadali smo neke baš krš enkode-ove mkv-a (to se tek jasno videlo kad sam ih prvi put pustio na ovolikoj grdosiji), ali ako ti je BD bio drastično bolja situacija, onda je očigledno bio problem do izvornog materijala mkv-ova, a ne do plazme.

Ukoliko si gledao lcd i ledove od 42 inča, trebalo bi da pogledaš onda negde st50 od 42 inča, to bi bilo ravnopravno poređenje što se tiče oštrine, pogotovo ukoliko bi poredio sa istim materijalom.

Inače, stigle su mi juče i 3d cvike i 3d sabija!

Gledao sam s ženom sinoć Dredd-a u 3d (mkv 1080p, 17.5 Mbps, 4 ref. frames) i slika sabija. Na par kurpnjaka onog crnca što ga sudije vode sa sobom mogao sam sve pore na licu da mu izbrojim.

Zaista je moguće da plazma generalno možda daje malko mekšu sliku u odnosu na neke high end ledove itd, ali mislim da ne postoji toliko očigledan konsenzus na netu povodom tog pitanja... ali definitivno mislim da to više zavisi od kvaliteta materijala i sigurno ne može nikom da predstavlja deal breaker, jer ne bi vladao opšti konsenzus da plazma daje prirodniju i generalno bolju sliku od lcd-ledova.

Meni su najveći problem dse, quick onset ir i false contouring, koji se da malo ublažiti gledanjem 24p materijala na 60 hz preko kompa, nemam problem sa oštrinom.

Skinuo sam juče nekih 200gb 3d mkv-ova i BD-ova i osim Dredda, kojeg sam celog gledao s vilicom na podu, ostale sam onako na preskok gledao čisto da vidim kako radi 3d i slika stvarno sabija. Čini mi se kao da je televizor više optimizovan za 3D sliku nego za 2D. Bolji mi je doživljaj nego u bioskopu, zaista. U bioskopu ne mogu da pohvatam sve i dosta delova platna su mi nekako mutni i kao da imam problem sa fokusiranjem, do je ovde sve oštro kao žilet i tih problema nisam imao za ovo što sam gledao do sada. Kad napucam u #D modu kontrast na maksimum, slika uopšte nije tamna koliko sam očekivao, taman kako treba, čak i po danu je bilo gledljivo.

Uzeo sam one samsung 4100 cvike i rade super, samo što ću morati da nalepim nešto sa strane da mi ne upada svetlost. Inače nosim cvike, pa preko njih ove i super su, one iz bioskopa ne mogu ceo film da namestim da mi ne spadajau i da mi ne nažuljaju nos, tako da ću ove cvike da ponesem kad budem gledao Hobita, trebalo bi da rade i u bioskopu. Pošto nosim cvike, malko mi samo suze oči jer zaboravljam da trepćem, ali valjda ću ce navići vremenom uz svakodnevno gledanje.

Čak sam pokušavao da hvatam neke pterodaktile i ostale gluposti rukama ispred sebe kao klinac, kao kad sam prvi put gledao 3D. Crostalk sam primetio kad pri 2D-3D konverziji stavim dubinu 2d efekta na max, na min nisam video za sada, mada i konverzija radi sasvim korektno, očekivao sam da to bude neupotrebljivo, a sasvim je gledljivo. Postoje neka podešavanja na samom tv-u kad gledaš native 3D sadržaj, tipa 3d smooth edges i one 3d adjusment opcije, ali ako uključim 3d adjusment i igram se s dubinom, uvodi se crostalk, tako da sam i to i 3d smooth edges ostavio isključene.

Evo i sada upravo nešto gleduckam u 3d dok sam na pauzi i iako je dan, sve je veoma gledljivo, a noću tek sabija. Za sada je prvi utisak u vezi 3D-a prosto fenomenalan.

Čekam samo da nabavim hdmi 1.4 kabl kako bih pustio RE4 BD i još neke native 3D naslove na BD-u (to bi tek trebalo da sabija), pošto sada trenutno mogu da puštam samo 3D - mkv-ove.

Poslednja izmena:
Čitao sam i ja po stranim forumima to da je plazma ima malčice mekšu sliku, ali ja nisam lično gledao te neke više fensi ledove pa da uporedim.

Ово сам и ја приметио када сам упоређивао слику на Panasonic 50ST50 и Samsung 46es8000. Само што се мени нису допале боје на Samsung-у, некако су превише наглашене. Али је слика ипак била нешто оштрија и покрети су били глатки.

Uzeo sam one samsung 4100 cvike i rade super, samo što ću morati da nalepim nešto sa strane da mi ne upada svetlost.
То сам и ја приметио на Samsung-овим наочарима, зато се служим Panasonic-овим, мада су нешто теже и не нарочито згодне за оне који већ носе наочаре.

Може ли мала помоћ где се подешава дубина приликом 2D-3D конверзије? Знам да се на 3Д дугме, у оквиру ручних опција, подешава тип снимка (3D, 2D, SBS - све варијанте ...), али нисам видео где се и дубина подешава.

Поздрав

Pa opet je i 46 manje od 50 inča. Ali ponavljam, moguće je da postoji neka generalna razlika izmedju tehnologija, mada je svakako meni slika generalno prirodnija na plazmi, da ne krećemo sad ponovo s pričom o crnoj, kontrastu, odzivu itd...

Moje jedino skorije iskustvo je bilo s lg 660 od 55 inča, s kojim sam se igrao kod drugara neposredno pre kupovine st50. sd je očajan i to je nebo i zemlja u odnosu na st50, dok je hd bio oštar, ali nekako ispran i beživotan u odnosu na st50. Testirano sa original avatar i 007 Tomorrow Never Dies BD-ovima.

Ne sećam se sad baš da li je slika bila nešto oštrija na lg 660 (ipak je to bio model od 55 inča pa poređenje s st50 od 50 inča nije baš potpuno ravnopravno po pitanju oštrine), ali kad sam pustio iste BD-ove na st50 kad sam ga uzeo, generalna razlika u prikazu je meni bila očigledna i st50 je obrisao patos s lg-jem, imao st50 na kraju nešto mekšu sliku ili ne.

Što se tiče 3D-a, imaš u picture settings dole pri dnu svakog preseta 3D settings, a takođe imaš nešto i u advanced settings da podešavaš. Ali ako radiš konverziju iz 2d u 3d, drži dubinu na min, jer se na med i max pojavljuje crosstalk, barem je kod mene tako.

Da si upoznao @Kobayashija shvatio bi da slika na njegovom tv-u ne moze imati "bzvz" podesavanja 🙂))

Ne znam na kom tv si sta gledao ali meksu sliku nisi mogao da vidis, osim ako je na lcd nekako vestacka pa deluje ostrije.
Imam i sam 50ST50 i podesio sam sve sto se podesiti moze, cak resio i probleme koje sam imao sa BD 3D signalom, tako da znam o cemu pricam.
Tebi savet da se ne zanosis sa lcd tehnologijom jer ces ubrzo shvatiti da si ipak trebao uzeti plazmu.

Nego, kakva svetlost vam upada sa strane? Kada gledam film zamracim prostoriju i jedino svetlo koje se moze ukljuciti je ono iza samog tv a to osvetljenje ne moze upadati sa strane.

Poslednja izmena:
Pa i kada je potpuni mrak, ovoliki ekran osvetli pola sobe, pa se ta svetlost odbija od zidove i onda to upada sa strane, pošto samsungove naočare nisu zaobljene kao panasonicove i neke druge i samim tim ne pokrivaju skroz periferni vid.

Naravno, nema potrebe za perifernim vidom ako si ispred tv-a, što je i logično, tako da to ne smeta. Ali kada je dan, onda može malko da upada u oči svetlost i fliker od drugih stvari, tipa ako ti je upaljen monitor itd. Nije ništa strašno, a svakako su mnogo jeftinije i udobnije od panasonicovih.

Ja ću svakako gledati da napravim neki dodatak od pleksija koji može da se montira sa strane naočara pa da na kraju to bude nešto kao oni cvikeri za varenje, da ništa ne upada sa bilo koje strane... naravno, ukoliko to vremenom bude počelo da mi smeta kojim slučajem.

Što se tiče te mekše slike, bila to istina ili ne, generalno mi je na plazmi mnogo bolja slika, ali svako voli to što voli... ako nekom odgovara više slika na lcd-u i ako mu je bitnija ta neka oštrina u odnosu na sve ostalo, njegova stvar i njegov izbor.

Bitno je da korisnik bude zadovoljan s proizvodom.

Ja lično nemam nikakav problem s oštrinom prikaza na st50, jedino s lošim encode-om filma koji mi se trenutno gleda i eventualnom nemogućnošću da nabavim bolji, jer ovoliki ekran otkriva lako sve mane izvornog materijala... :d

Upravo to svetlo sa strane i najviše smeta sa tv-a ili neko klasično. Pošto i ja nosim naočare i imam iste Samsung 4100 mogu da potvrdim da su zgodnije i lakše od bilo kojih koje sam probao (radnje, bioskopi). Planiram (kad budem stigao da gledam neki film) da nekako zatvorim vidno polje sa strane jer mi manje smeta treperenje napčara.
Jel neko probao da li radi BD ISO preko USB-a. Trebalo bi danas da odnesem Avatar-a 3D oko 50gb.

Meni je zbog surround zvuka raspored polica, absorbera i sl takav da nema refleksija i slobodnog zida ali isto tako nema ni odbljeska svetlosti. Kada gledam film, navuku se teske zavese, ugasi se monitor i nepozeljna svetla i samo sa tv dolazi svetlost, bilo danju ili nocu.

Ali je i svetlost s Tv-a dovoljna da upada sa strane ponekad. Nije strašno i svakako se da rešiti s malim modovanjem cvika po potrebi.

I ja se slažem sa prvim utiskom.

Čovek jeste picajzla i ponosan je na to. 🙂

😛 Šta ću, takvog me majka rodila, a tatko napravio...

Pokazao nam je sve i svašta i detaljno objasnio gomilu stvari od kojih za bar pola nikad nisam ni čuo. Odvojio je zaista dosta vremena za nas što je za svaku pohvalu i ja mu se još jednom zahvaljujem.

Nema na čemu, drago mi je ukoliko sam imalo pomogao.

Najjače je bilo kada je pokušavajući da nam pokaže IR ili tako nešto prišao na 30 cm od ekrana vičući: Evo ga, evo ga, zar ne vidite!?! Naravno, nismo videli.

Joj, pola sata sam se smejao s ženom kad sam ovo pročitao...

Ali ja sam ipak znao u šta da gledam... :d

Slika definitivno razbija, jeste da ima mana ali su one mizerne u odnosu na kvalitet boja, jasnoću, dubinu crne itd. Realno ne znam ko bi u ovom trenutku smeo da traži bolje od ovoga i da se i dalje smatra normalnim.

***... i dalje stojim da su te mane previše izražene u odnosu na ostale primerke ovog TV-a, pogotovo quick onset ir koji se pojavi posle ravno 10 sekundi na desktopu, a kad gledam filmove (16:9), pri tamnijim scenama vidim obrise od titlova, a šta tek reći kad pustim 2.35:1 pa su tu još i trake. Kod titlova koji duže stoje ostaje obris do sledećeg titla, i stalno vidim dve štrafte od titlova, pogotovo na mestu donje crne trake.

Jeste da ja nisam baš skroz normalan, ali ovo tek nije normalno za plazmu koaj je već prešla 450 sati maženja i paženja. Pustio sam samo jedan 2.35:1 film do sada i ne mogu da se iskuliram od obrisa titlova. To jednostavno nije normalno.

Da i ne pominjem što palim scroll bar svaki put kad odem do WC-a, jer se sve lepi na ekran dok si rekao keks.

Ono što je mene iznenadilo je sama veličina ekrana. Mnogo puta sam čuo onu priču kako ne postoji preveliki ekran i kako je što veće to bolje i ta priča definitivno ne pije vodu.

Nas trojica smo dosta vremena proveli pored vrata sobe i da je Kobayasijeva dnevna samo malo manja TV bi gledali iz hodnika.

Meni je 50 inča taman. iz kreveta gledam sa ravno 2m, što mi je za 1080p taman, a kad recimo sednem na fotelju, titlovi su mi mutni, jer nocim cvikere i popodne su mi oči već umorne od šljakanja. Da sam uzeo manju dijagonalu, to meni ne bi bilo to... ali naravno, ukusi su različiti.

Druga veoma bitna pogodnost je ta što mi je klonja tačno prekoputa ulaza u dnevnu sobu, pa tako više ne moram da nosim novine u WC, jer kad otvorim sva vrata, vidim lepo ceo ekran... :wc: 😀

Još jedna dobra stvar je što mu je pored TVa monitor od 27' za koji sam ja bio ubeđen da je 23, maksimalno 24'. Imali smo prilike da vidimo vrline i mane jedne i druge tehnologije. Blago treperenje plazme na desktopu i isprane boje i nenormalno iseljavanje LEDa. Ja sam ga čak i pitao što ne našteluje monitor malo bolje da ne sija toliko. Monitor naravno odavno naštelovan skroz po PSu, čovek je, je li, picajzla. 🙂

Taj viewsonic je naštelovan po TFT centralu i to je otprilike najbolje što se može izvući iz njega. Kad sam upalio TV i monitor i pistio prvi film, pomislio sam da mi je monitor jedno 10-15 godina star koliko je ispran.

Ti si nešto pominjao da bi ga kupio? :smoke:

Jeste da TV nije još uvek kalibrisan, ali bio je na true cinema, kontrast na 48 i sharpness na 7-8 kako kad, tako da nisu u pitanju podešavanja. Meni ništa ne fali u vezi oštrine, ali to sam samo ja. 😉

S obzirom da ću ga reklamirati, neću da plaćam kalibraciju, već ću da turim ona podešavanja s hd portala i teram to do reklamacije, a onda šta mi Bog da... tj boriću se do poslednje kapi krvi da dobijem zamenu, jer je moj primerak 300 posto defektan, dovoljan je samo i dse, smetao on nekom ili ne, one ne sme da bude prisutan na plazmi, a nisam ja kriv što Japanac nije dobro natukao luvr filter, imam uredne papire i pravda će biti isterana ili ću da izvršim harakiri... :d

Evo i par linkova odakle sam skidao neke zanimljive stvarčice za razradu, održavanje i kalibrisanje plazme, možda nekom budu od koristi.

http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration

http://www.youtube.com/watch?v=L4gE_Xez-fQ

http://www.youtube.com/watch?v=0k_iO_K72_I

Imam jedno pitanje, zanima me koja podesavanja koristite kada povezete tv preko pc-a. Koristim HDMI (na kompu je dvi->hmdi adapter).

Prvenstveno me interesuje "DVI input settings" (normal/full), i ostale stavke (contrast, sharpness, gamma...)

DVI input stavi na full a ova podesavanja neka ti budu smernica pa ako ti nesto smeta dosteluj mada bi trebalo da sve bude ok.
Licno sam samo smanjio osvetljenje u 3D modu od preporucenog.

Sto se tice cvika i svetla najbolje je gledati 3d po mraku jer i samo dnevno svetlo ako ga ima pored televizora zna da pravi titranje tako da je mrak idealan za 3d.Meni je prozor iza tv-a i titranje cvika mi smeta .Ka spustim roletne nema ni titranja niti mi svetlo onda prolazi sa strane cvika.

Neko je ovde citam sastavljao neki konzilijum po kucama ,nije valjda da niste primetili dim,ako jesto samo cekic pomaze mislim provereno iz majstorske radionice ne pricam napamet😀:smash:

Nego salu na stranu ,st50 pati od ir-a,burn-ina tako da to nije nista cudno.Evo po ko zna koji put me izludjuje tenis na eurpsportu hd.Cim je kamera iza igraca i snima u gro planu teren jedan ceo poen,meni posle toga vec u sledecem poenu stoje u pozadini onako blago bele ivice terena sa sve dubl linijama koje nestanu ali ne dovoljno brzo da ih ne primetim jednostavno sramota za panasonik nista drugo.

Poslednja izmena:
Da cuknem vo drvo, te probleme nemaju svi korisnici plazmi. Cisto da neko ko zeli plazmu ne shvati kako je to pravilo a ne izuzetak.

Šta je kod Samsunga ista klasa kao ST50 serija? E6500?

p.s. Ne poredim koji je bolji.

Da cuknem vo drvo, te probleme nemaju svi korisnici plazmi. Cisto da neko ko zeli plazmu ne shvati kako je to pravilo a ne izuzetak.

+1 ako koristim tv sa staticnom slikom oko sat-dva, nemam problem sa ir-om, bilo da je u pitanju neka igra ili win desktop. Btw tv koristim normalno i ne pustam odmah slajove da bih jurio ir vec govorim o tome da se ir ne primecije kad posle toga pustim neku drugu igru ili film.

Blago tebi... ja ne smem ni u WC bez scroll bara... 😡

Samo 5 sekundi desktopa je potrebno da posle mogu pri tamnijim scenama sve ikone da prebrojim.

Prošao sam već 500 sati maženja i paženja i odgledao sinoć prvi film u 2.35:1 (cinemascope sa crnim trakama)... posle filma su mi ostale trake na panelu koje su se primećivale, pa je opet morao da radi scroll bar neko vreme.

Ali najviše ubija ir od titlova tokom samog gledanja, kada pri iole tamnijim scenama, a posebno pri zatamljenjima, vidim jasne obrise od titlova... to je stvarno preterano i neprihvatljivo... kako li bi na to gledali u servisu, pitam li se pitam? :wall:

Poslednja izmena:
Da tako radi svaki, na zapadu bi im svi bili vraceni. Prosle nedelje sam poceo sa gledanjem tlotr-a extended verzije, zavrsio prvi deo, ugasio tv i sutradan nisam ni mislio da bi moglo da ostane nesto od crnih crta.
Na zalost, jasno je da ti je tv defektan. Pa ispada da ti ni ne smes sa njim da igras video igre, sto nije normalno.

Apsolutno svi modeli pate od toga samo ih vecina njih ne primecuje.ja sam do sada proverio bar sto komada i svi to imaju.vise od dve trecine vlasnika pojma nem niti obraca paznju na to.gledaju krs analognu kablovsku pa kad vide iole bolji snimak njima je sve potaman.ja gledam samo hd i to samo hd preko 15mbs protoka i vrlo dobro znam o cemu pricam.

Poslednja izmena:
Apsolutno svi modeli pate od toga samo ih vecina njih ne primecuje.ja sam do sada proverio bar sto komada i svi to imaju.vise od dve trecine vlasnika pojma nem niti obraca paznju na to.gledaju krs analognu kablovsku pa kad vide iole bolji snimak njima je sve potaman.ja gledam samo hd i to samo hd preko 15mbs protoka i vrlo dobro znam o cemu pricam.

Ako je neko u hifi audio/video svetu onda sam to ja i svaki detalj se obavezno proveri, istestira i zadrzava samo ono sto ispunjava sve standarde.
Koliko se secam kada si planirao prodaju Panasonic plazmi ovde si hvalio ST50 u nebesa a kada si poceo da nudis i Samsung nekako si naglo shvatio da ST50 u stvari ne valja.
Secam se koliko si ozbiljan prodavac bio kada nisi osnovne uslove kupovine mogao da ispostujes tj da se proveri da li je uredjaj isparavan i nekoriscen.
Sta si ocekivao da ce ti neko dati 1000 i kusur evra za macku u dzaku? Na svu srecu Neptun je izasao max u susret i po (tadasnjoj) HU ceni nabavio kod nas.

Ne mogu se sloziti sa tim. Do sada sam imao vise lcd-ova, cak na sony-jevom sam i imao dse i vertical bending i odlicno znam sta je dse a sta bending. Moj model to jednostavno nema. Da ima, menjao bih ga nekoliko puta dok ne dobijem dobar primerak a kad bi mi dosadile zamene, uzeo bih neki drugi model.
A ni za analognu nije tacno, u osnovnom paketu koji imam za dz dobijam hd kanale jer kod istog provajdera imam i tv, i net i mobilni (i za telefon i za tablete i lap) i fiksni tako da mi je paket veoma povoljan, a daleko od toga da jedini koristim tu pogodnost. Sta vise, ne znam nikoga iz svog okruzenja ko nema digitalnu tv. Da ne pominjem sto i sam panasonic tv ima neki izbor hd materijala preko svoje smart opcije, al dovoljno je poterati hokej ili futbal preko youtube-a ako neko nema hdtv i videti dal ima dse ili nema.
Veruj mi, kupci na zapadu su mnogo probirljivi i ne libe se da menjaju robu do iznemoglosti. E sad, gde ta roba zavrsava je nesto sto me je oduvek kopkalo i kome uvaljuju sve tv-e koji se vrate. Npr moj prijatelj je uzeo samsunga 8000 al nije bio zadovoljan bojom i crnom te nakon sto je video moj st50 odlucio se za panasonica, samo za klasu visi model. A gde je otisao njegov 8000 nemam predstavu, znam samo da ih radnje vracaju uvoznicima koji ih izvoze iz zemlje.

To gvlada- ko god ne nudi mogucnost zamene bez pitanja makar u prvih mesec dana (na zapadu je uobicajeno 90 dana) taj nije ozbiljan prodavac vec valjator i preprodavac.
Razlog je prost- sami proizvodjaci podrzavaju zamenu, al samo za direktne prodavce. A sad ja da resim svoj da zavaljam moj kupac bi morao meni da vrati a ja radnji sto bi samo kroz transport ubilo zaradu. I sad zamisli nekoliko del bojeva u tom kanalu. Da ne pominjem sto pri kupovini kod ovlascenog distributera mozes da ostvris mnoge pogodnosti kad se kasnije pozoves na prethodnu kupovinu, dok valjator ide dalje sa valjanjem.
I inace, transport, montaza i probno prikazivanje spadaju u normalnu uslugu i ako se bilo sta ne svidi kupcu (cak i za mene *****nu izjavu-joj meni ovaj tv prevelik/premali za moju sobu) odbije se prijem tv-a i tv ide nazad u radnju.

Poslednja izmena:
Ako je neko u hifi audio/video svetu onda sam to ja i svaki detalj se obavezno proveri, istestira i zadrzava samo ono sto ispunjava sve standarde.
Koliko se secam kada si planirao prodaju Panasonic plazmi ovde si hvalio ST50 u nebesa a kada si poceo da nudis i Samsung nekako si naglo shvatio da ST50 u stvari ne valja.
Secam se koliko si ozbiljan prodavac bio kada nisi osnovne uslove kupovine mogao da ispostujes tj da se proveri da li je uredjaj isparavan i nekoriscen.
Sta si ocekivao da ce ti neko dati 1000 i kusur evra za macku u dzaku? Na svu srecu Neptun je izasao max u susret i po (tadasnjoj) HU ceni nabavio kod nas.

prijatelju ti si hteo da testiras tv da sednes ispred njega i do mile volje da ga koristis i probas,malo boje,malo bela,malo crna malo ovo malo ono.Ja nemam tu opciju da ga posle tvoje torture zapakujem i prodam kao novoga to ostavljam nekome ko zeli da kupi nov a ne polovan tv.
jadni oni kupci koji posle nalete na tv-e koji si ti probavao i vracao po radnjama.
ti da si ozbiljan u oveme svetu shvatio bi da sam sve svoje utiske bazirao na broju sati koji su tada bili a od onda pa do sada tv je presao preko 3000 sati pa mogu slobodno bez cenzure da pisem o sadasnjim utiscima posle 3000 sati.
jos jednom da ti ponovim na tvoju zalost da se ovde radi o i-ru od koga pati cela celcata serija 2012 modela plazmi sto nije nista novo primedbe se mogu naci na svim mogucim forumima na kojima ti nisi ocigledno nikada ni bi😵vo nije kvar niti nedostatak niti se takav tv moze reklamirati u servisi naprosto to je sve pod specifikacijama sto bi rekli zvanicnici panasonika.
Od mene su svi primili plzame sa 000000 sati na njima,svaki je otpakovan,prvo proveren ekran,upaljen,proban tjuner 5 minuta posla popunjen garantni list i to je to.Tvoje testiranje spektra boja,nivoa crne i ostalo prepustam drugima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno