Šta je novo?

Alcatel OT-997

Nema na cemu :d
Za to automatsko osvetljenje ne znam jer ga ni ne koristim, meni je uvek na max, volim da "sija" ekran. :banana:

Ko kaže:D
Evo poslednji put kada sam pravio ss samo nemam onaj drugi ali znam odprilike da je bio oko 15-16 h on battery

Prilozi

• Screenshot_2012-12-20-22-20-06.png
    Screenshot_2012-12-20-22-20-06.png
    85.3 KB · Pregleda: 158
Da li je neko primetio da camera fv-5 ne zapamti svaku sliku koja je slikana telefonom?

Npr. Napravim par slika,od toga mi jednu sliku zapamti a ostale,kada udjem u galeriju,pise da nema slicice (ili na engleskom ''no thumbnails)

Ovo mi se cesto desava bas,od 10 slika bar jedno 3 slike ne zapamti.

Neki put se desi vise,neki put manje.

Verujem da je ovo bag do programa,jel je imao jos neko takvih iskustva?

Pa meni sve zapamti (GS2), tako da možda i nije do programa... Moja verzija je 1.39

Da li jos neko ima problem da mu baterija ubrzo nakon punjenja padne na 78 posto a posle se normalno trosi? Da li neko ima neko resenje za to?

Na Alcatelu OT 997D mi se pali ekran sam od sebe. Znači zaključan je i ne diram ga, a on sam upali ekran (ne otključa se). Nekad se dešava baš učestalo na pola minuta, a nekad uopšte. Pravi mi problem noću kad mi tako osvetli celu sobu. Nije ni do obaveštenja za praznu bateriju, ni propušten poziv, ni poruka.
Mora da je neka aplikacija ili bag u softveru. Jel se dešava još nekom?

nesto od zadnjih aplikacija koje si instalirao pokusava da se zakaci na google maps i da lokaciju,ludeo sam od toga,skinuo zadnjih 5 aplikacija,i problem je nestao:)

Da li je neko primetio da camera fv-5 ne zapamti svaku sliku koja je slikana telefonom?

Npr. Napravim par slika,od toga mi jednu sliku zapamti a ostale,kada udjem u galeriju,pise da nema slicice (ili na engleskom ''no thumbnails)

Ovo mi se cesto desava bas,od 10 slika bar jedno 3 slike ne zapamti.

Neki put se desi vise,neki put manje.

Verujem da je ovo bag do programa,jel je imao jos neko takvih iskustva?

E mozda je ukljucena ona opcija da ne zapamti sliku ako je los fokus...
Camera Zoom FX ili ProCapture, su isto dobre alternative...

Sto se tice pustanja filmova, neki kodeci oce da seckaju( nevezano da su full HD ili 320x240), ali to se lako resi kada se u MX Player-u ili BS Player-u rendering prebaci sa Hardware na Software...

Apdejtovao sam ga, Rutovao, factory resetovao, backupovao po uputstvu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2046865

Nisam pokusao da backupujem nazad, ali mi se u medjuvremenu desilo da ne mogu da ga ukljucim skroz jer sam cackao nesto po kodu, uglavnom flashovanjem sa Alcatel One Touch Upgrade softverom sam ga vratio na original, tako da bi onda treba oda izgubi Root, i da bude onako sasvim obican. To moze da bude nacin za dobijanje prava na garanciju opet... :)

Ako je rutovan ima nekih fora da se uklone softverski dugmici oni dole, pa da se koristi LMT Launcher umesto njih, ali softverski dugmici su ustvari kul.
Najlakse i najsigurnije je to uraditi ovako:
podesiti LMT Launcher da radi umesto softverskih dugmica. -- ali ne radi mi Back funkcija...
otici na system/
editovati build.prop
promeniti qemu.hw.mainkeys=0 u qemu.hw.mainkeys=1
Rebutovati
System bar ce biti uklonjen, a uvek se moze vratiti vrednost sa 1 na 0 da se vrati

Nemojte koristiti Full screen toggle , jer ce ******* telefon, morace da se radi upgrade sa kompa kao sto sam gore napisao!!!
ZNACI NIKAKO FULL SCREEN TOGGLE

Ali mi to i ne treba uvek, kada bas ocu full screen, aktiviram Force Full Screen applikaciju sa Google Play-a, a LMT launcher koristim umesto Home dugmeta onda. Kada bas ocu fullscreen igricu, ili ce mozda Igo da radi u 800*480 tako... probacu

I jos jedna stvar, updejtom se ne gubi na performansama to je bila neka zabuna/greska u benchmark aplikaciji.
6500 na Antutu je benchmark, nije lose. Nije bas za igrice, ali sve ostalo radi full. Jos neki custom Rom da se ubaci i ekstra...

Poslednja izmena:
Dali moze neko da mi kaze kako da vratim onaj search bar na pocetnom ekranu. Disejblovao sam ga cisto da probam i sad ne mogu da ga nadjem da ga vratim. Ako neko zna resenje bio bih mu veoma zahvalan :)

Da li neko zna u čemu je problem kad god pokrenem IGO instalaciju pojavi se:

mising or incomplete folder: /data/data/com.navngo.igo.javaclient/licence

Dali moze neko da mi kaze kako da vratim onaj search bar na pocetnom ekranu. Disejblovao sam ga cisto da probam i sad ne mogu da ga nadjem da ga vratim. Ako neko zna resenje bio bih mu veoma zahvalan :)

Applications/all pa na dnu liste imaš sve koje si pogasio

Prvo pozdrav svima na forumu, sve najlepse u Novoj 2013 :)
Od pre mesec dana sam ponosni vlasnik Alcatel 997 (uzeo ga preko mts mreze), medjutim kao novi korisnik telefona sa android platformom imam par pitanja:
-kako ukljuciti opciju 3G na telefonu (u telefonu postoje vec podesavanja za gprs i mms)? da li je to dovoljno ili treba neka nova podesavanja za 3G? da li se osim vecih brzina interneta dobija jos nesto? kada u telefonu prebacim da mobilna mreza bude 3G, aktivira mi se video poziv, ali odmah zatim izadje poruka da je nemoguce izvrsiti isti i poziv bude neuspesan.
-posto mi je mreza podesena na GSM, paralelno u stanu imam ukljucen wi-fi, prilikom izlaska iz stana i gubitka wireless mreze nemam mogucnost pristupa internetu, prostije receno na ulici nemam slovo "E" pored crtica za jacinu signala.Da li trebam da iskljucim wirless mod ukoliko zelim da imam net preko mts-a?
-i zadnje pitanje, povezao sam telefon sa parrot hands free uredjajem u automobilu, sve je proteklo ok prilikom uparivanja, ali prilikom izlaska iz automobila bluetooth se sam iskljuci, i ukoliko zelim da se povezem sa nekim telefonom ili bilo kojim uredjajem nemam mogucnost da opet ukljucim bluetooth.Sta moze da bude problem?

Mozda ima previse pitanja, ali se nadam da ima dosta vas iskusnih na forumu koji bi mogli da mi pomognu prilikom resavanja za mene "velikih" problema, kada je u pitanju mezimac ovog foruma.
Hvala unapred ;)

Uzeo sam pre nekih 15 dana telefon preko mts-a i bas sam zadovoljan sa njim, ali sam primetio da mi se tokom poziva ekran u vecini slucajeva pali i gasi sam od sebe. Sta mislite, da li je problem do senzora ili mozda samo do baga koji moze da se resi hard resetom?

To ti je bag koji se javlja kad je osvetljenje ekrana namesteno na automatski. Prebaci na neku drugu vrednost i problem resen

Prvo Srecna svima Nova godina i sve najlepse u novoj zelim !
Znam da je ovo dosadno, ali eto da ponovimo opciju za iGo navigaciju a da se ne vide softwerski dugmici i naravno da radi navigacija kako valja i kako treba. Ako ima a citao sam da par forumasa imaju kompletno napisano upustvo mogu da posalju na PP ili nekako da se dogovorimo da to podelimo i sa ostalima,jer fon je predobar da bi krili info a lepo je podeliti znanje i sa drugim forumasima....Hvala

-posto mi je mreza podesena na GSM, paralelno u stanu imam ukljucen wi-fi, prilikom izlaska iz stana i gubitka wireless mreze nemam mogucnost pristupa internetu, prostije receno na ulici nemam slovo "E" pored crtica za jacinu signala.Da li trebam da iskljucim wirless mod ukoliko zelim da imam net preko mts-a?
uključi mobile data

a wifi nije loše da isključiš kada ga ne koristiš čisto zbog potrošnje baterije

Jel ima neko bas detaljno detaljno upustvo za Igo i telefon Alcatel OT997, vidim da su neki forumasi okacili i post, kako izgleda i kako dugmici se ne zaklanjaju, a navigacija normalno radi u bilo kom modu. Bio bih zahvalan, jer se namucis kao nikada do sada, a od silnih fajlova koje sam poskidao, mislim da bi eskadrilu navigacija napravio, ali nikako da mi proradi na OT997 telefonu? Ako je neko voljan da podeli svoje znanje, moze da mi posalje poruku na privatno....

uključi mobile data

a wifi nije loše da isključiš kada ga ne koristiš čisto zbog potrošnje baterije
I ja sam primetio ovaj problem,nema veze da li je ukljucen mobile data ili ne,mora da se ugasi mobile data,pa da se iskljuci telefon,pa se ukljuci,pa se ukljuci mobile data i tek onda proradi... To se desava samo posle koriscenja vajrlesa...

Nazad
Vrh Dno