Šta je novo?

Alcatel OT-997

koristite 7z a ne winrar

(dont kill the messenger)

Poslednja izmena:
ima ga na web shopu, probajte odatle da naručite

Da ne objašnjavam i pretražujem, jel Skype video pozivi rade kako treba na ovom uređaju?

Skype radi odlicno sinoc sam probao preko Wirelessa i super je

Dobio telefon danas , i mogu vam reci da je odlican.Sve radi lepo i nemam zamerki uopste.
Svidja mi se sto je skoro vanila ICS android . Memorija 1Gb veliko osvezenje posle Optimusove 3D od 512 , sve sam istalirao ko na Optimusu 3D i ostalo mi je oko 460 mb slobodno a na LG sam stalno bio izmedju 50 i 100 mb.
Ekran je takodje odlican unutra tj u prostoriji nema razlike , a sto se tice za napolju cini mi se da je LG za nijansu bolji, vidi se i ovde odlicno slika , nemora se pokrivati rukama da bi se videlo , ali na LG je bilo bolji..
Odmah mi je ponudio update na 4,0,4 od 40 mb pa sam i to odradio.
Odradili su super menadzment za dve kartice , bas mi se dopao i funkcionalan je.
Za bateriju i kameru ovih dana sa punim izvestajem.

da li si zadovoljan rezolucijom? samo se zbog nje dvoumim da li da uzmem ovaj telefon ili galaxy s duos,cuo sam da nije nesto....

Dobio telefon danas , i mogu vam reci da je odlican.Sve radi lepo i nemam zamerki uopste.
Svidja mi se sto je skoro vanila ICS android . Memorija 1Gb veliko osvezenje posle Optimusove 3D od 512 , sve sam istalirao ko na Optimusu 3D i ostalo mi je oko 460 mb slobodno a na LG sam stalno bio izmedju 50 i 100 mb.
Ekran je takodje odlican unutra tj u prostoriji nema razlike , a sto se tice za napolju cini mi se da je LG za nijansu bolji, vidi se i ovde odlicno slika , nemora se pokrivati rukama da bi se videlo , ali na LG je bilo bolji..
Odmah mi je ponudio update na 4,0,4 od 40 mb pa sam i to odradio.
Odradili su super menadzment za dve kartice , bas mi se dopao i funkcionalan je.
Za bateriju i kameru ovih dana sa punim izvestajem.

da li si zadovoljan rezolucijom? samo se zbog nje dvoumim da li da uzmem ovaj telefon ili galaxy s duos,cuo sam da nije nesto....
Zadovoljan sam rezolucijom 800x480,ja bi ti preporucio Alcatel 997D bolji je dosta telefon od Galaxy S duos a i jeftiniji.

Na sajtu telekoma pojavio se model Alcatel OT-992D.
Po specifikacijama sličan 997, razlike:
-ekran 4"
-kamera 5Mpx
-512Mb RAM memorije
-manji i lakši

I u box varijanti osetno jeftiniji od 997. Ali 512 rama ne mogu da progutam.

Da li neko ima ista iskustva da baterija posle skidanja sa punjaca i ako se ne upotrebljava spadne na oko 80% za 4 sata a posle sporo pada procenat i ako se upotrebljava.

kod mene nešto slično ali ne svako punjenje. npr spadne 5% za 5 min ili 7% za 15min...

Kod mene isto brzo padne do 95 posto , posle ide sve normalno.

Na sajtu telekoma pojavio se model Alcatel OT-992D.
Po specifikacijama sličan 997, razlike:
-ekran 4"
-kamera 5Mpx
-512Mb RAM memorije
-manji i lakši

Ima jos jednu stavka koju niko nije primetio , 992 ima manju bateriju , a posto su svi potrosaci baterije indeticni to znaci i da ce manje vremena baterija izdrzati.

I u box varijanti osetno jeftiniji od 997. Ali 512 rama ne mogu da progutam.
Pa sem memorije,gotovo indetični modeli.Svaki po 4 inča upotrebljivog ekrana,kamere veoma sličnog kvaliteta,zvučnik indetičan.Manje troši,otud manja baterija i manji gabarit.Bolje progutaj manji RAM ako ideš na varijantu nekog paketa u MTS-u(ipak je dual SIM).cheers

Pa sem memorije,gotovo indetični modeli.Svaki po 4 inča upotrebljivog ekrana,kamere veoma sličnog kvaliteta,zvučnik indetičan.Manje troši,otud manja baterija i manji gabarit.Bolje progutaj manji RAM ako ideš na varijantu nekog paketa u MTS-u(ipak je dual SIM).cheers
Slazem se sa Demijanom , valjda je to prvi put da se slazemo.Sem uz opasku da su indeticni potrosaci, ipak dual sim je dual sim ali zato mora se progutati manje rama i manja baterija.E da su u MTS-u ponudili 997D ali nisu.

izgleda da ovaj ekran nije veliki potrošač, maximum bude na trećem mestu, uvek posle cell standby i phone idle :)
osvetljenje uvek ovako stoji

Ekran je kod svih telefona najveći potrošač. Znači mora on da bude na prvom mestu, pa sve ostalo... Zašto to nije, pa verovatno je bug u ROM-u, jer pokazuje nepravilno potrošnju. To se dešavalo na GS3 dok nisu na xda napravili fix i kasnije dok nije došao OTA update.

Obratite pažnju, kad se puni baterija, cim dođe do 89-90%, u roku od minut ili dva minuta baterija se kao napuni do 100%. Zato mnogima brzo padne ispod 90% u roku od nekoliko minuta. E sad, dal je to neka zastita baterije ili nesto drugo ne znam, ali tako je.

Sišla cena 997 na 199 evra , da sidje jos 10 evra pa da bude ko u celoj EU.Stvarno za te pare nema konkurenciju.

kako da namestim da fotografije koje slikam idu na internu memoriju a ne na SD karticu.

Ma sve im je isto osim 1 i 2 sim-a ;-)
p.s.Jel se zna oce dobiti Jelly bean i kad? I ako oce jel to proverena info?

Vrh Dno