Šta je novo?

Windows 8

vidite da je 80% komentara protiv win8, a za win7. dakle bolji je win7, treba njega da koristimo. zaključili smo to već.

nego deder da se ovde napiše pokoja novost i korisna stvar za taj lošiji win8, a ne da se prežvakava tema kako je win7 bolji, to smo već ustanovili, mislim da i virtuelni vrapci oko bencha to već znaju...

Uuups, los primer, bas taj Tp-Link se kod mene instalirao sam, nisam ni znao dok nisam pogledao u Device Manager u. Imam bas neke starudije od hardwer-a i sve radi. KWorldova TV karta, scanner stari Bearpaw, stampaci HP 1300, 5150 i Epson Stylus color 1520 i da ne nabrajam sta vec. Samo treba da Windows Update bude ukljucen, sve sam nasao do sada.
Sto se brzine rada tice, tu nisam video neku veliku razliku od 7mice ali sa druge strane 7mica X64 mi je bila super optimizovana a 8micu nisam skoro nista dirao. Skoro sve sto sam rucno postavljao na 7mici ovde je vec bilo tako namesteno. Za onaj "Metro" bas i ne marim ali nije ni to lose. Brzina Bootovanja je na racun Hibernacije, ako je to iskljuceno nije mnogo brze nego na 7mici. Jos uvek drzim dual boot sa 7micom za nedaj boze ali do sada nisam morao da to radim izuzev za neke probleme koje nisam znao da resim.

vidite da je 80% komentara protiv win8, a za win7. dakle bolji je win7, treba njega da koristimo. zaključili smo to već.

nego deder da se ovde napiše pokoja novost i korisna stvar za taj lošiji win8, a ne da se prežvakava tema kako je win7 bolji, to smo već ustanovili, mislim da i virtuelni vrapci oko bencha to već znaju...
Komentari, smomentari, a vrapci i nisu neki hakeri !!

Isto tako mozes i u Win7. :d

Naravno da moze, ali moc navike je cudo, kazem da me metro odvikao od toga, jednostavno sve sto mi treba zavrsavam kucajuci na tast, ne hvatam se za mis trazeci sad nesto.. Ali ok svako je navikao na nesto svoje i to je to..

Nego jedno pitanje, desilo mi se juce da imam problem sa ikonama, znaci nemaju svoju ikonu vec default.. Evo kako izgleda da ne tupim..

Screenshot (82).jpg

Eto npr Chrome, Zune, total com.. znaci iz cista mira se pojavilo tako i kad idem na refresh koriguje se, ali sledeci put se opet vrati na staro(tj na ovo)..

Poslednja izmena:
A da probas u "Desktop Icon Sttings" da iaskljucis " Allow Themes to change desktop icons" ?. Meni su u 7mici takve probleme pravil Web Desktop i drajveri za video.

Naravno da moze, ali moc navike je cudo, kazem da me metro odvikao od toga, jednostavno sve sto mi treba zavrsavam kucajuci na tast, ne hvatam se za mis trazeci sad nesto.. Ali ok svako je navikao na nesto svoje i to je to..
Pa ja sam se navikao na to još od Viste, ali tebe je očigledno Microsoft morao da pogura u tom pravcu, tako što će ti oduzeti alternativu :p

Uuups, los primer, bas taj Tp-Link se kod mene instalirao sam, nisam ni znao dok nisam pogledao u Device Manager u. Imam bas neke starudije od hardwer-a i sve radi. KWorldova TV karta, scanner stari Bearpaw, stampaci HP 1300, 5150 i Epson Stylus color 1520 i da ne nabrajam sta vec. Samo treba da Windows Update bude ukljucen, sve sam nasao do sada.
Sto se brzine rada tice, tu nisam video neku veliku razliku od 7mice ali sa druge strane 7mica X64 mi je bila super optimizovana a 8micu nisam skoro nista dirao. Skoro sve sto sam rucno postavljao na 7mici ovde je vec bilo tako namesteno. Za onaj "Metro" bas i ne marim ali nije ni to lose. Brzina Bootovanja je na racun Hibernacije, ako je to iskljuceno nije mnogo brze nego na 7mici. Jos uvek drzim dual boot sa 7micom za nedaj boze ali do sada nisam morao da to radim izuzev za neke probleme koje nisam znao da resim.

Tp-Link 722N?
Iskreno, ne verujem ti jer sam probao na dve konfiguracije, sa najnovijim build-om osmice, mozda je neki update resio stvar jer ja nisam updejtovao OS mada sumnjam. :)

Edit: I da ne bude da sam jedini, i kao sto sam naveo sa tim starijim drajverima uspe da prepozna i instalira ali vise ne radi nego sto radi... kao sto i rekoh.

Link - Link - Link

Ima jos slicnih tema po netu, eto samo par...

Poslednja izmena:
Ne mislis da bi ti drajveri bili dostupni i na oficijelnom sajtu? Tamo jos uvek nema finalne verzije, tj sinoc sam gledao, ako su danas izasli svaka im cast. Inace su iz supporta odgovorili da rade na problemu... ;)

A pored toga kako bi update-ovao Win kada je to praticno nemoguce u ovom stanju kakvo sam ja imao sa ponasanjem tog adaptera. Ponavljam na dve razlicite konfiguracije.

Poslednja izmena:
meni sa windowsovim drajverom radi graficka, a sa drajverom proizvodjaca ne radi... tp link, amd i ostali jeftini imaju dobar razlog zasto su jeftini.... ko ne plati na mostu platice na cupriji... ja devojci treba da instaliram win8, a ona ima tp link neki adapter, ko zna sta me sve ceka...

ATI :D
Ja sam zaista zadovoljan Tp_linkom za sada, tj. ovim sto posedujem ali evo javio se ovaj problem. Pokusacu onda da apdejtujem win 8 na drugoj konfi pa probam bas...

zaista nije kriv microsoft sto proizvodjaci ne pruzaju kvalitetnu podrsku za svoj hardver. krivi su za mnogo sta, ali za to ne :d

takva je situacija bila sa svim windowsima kad su se pojavili....

Stavis Control panel na desktop i "pin to the start menu" i nikad dostupniji.

Zasto meni odgovaras? Covek rekao da je u Win8 lakse nego u Win7 i to na nacin koji je dostupan i u Win7. :D

Nego jedno pitanje, desilo mi se juce da imam problem sa ikonama, znaci nemaju svoju ikonu vec default.. Evo kako izgleda da ne tupim..

Pogledajte prilog 102852

Eto npr Chrome, Zune, total com.. znaci iz cista mira se pojavilo tako i kad idem na refresh koriguje se, ali sledeci put se opet vrati na staro(tj na ovo)..
Sto neko rece nateran si na to, tj nisi imao alternative. :p

Poslednja izmena:
Mislim da je osnova problema tu - nije bilo potrebe terati ljude na Modern UI, trebalo im je samo ponuditi alternativu...

Da li neko moze da mi preporuci PCI mreznu kartu koja bi sigurno radila na win8 sys,posto mi je mrezna na ploci crkla usled udara groma a i svaki drugi predlog mi je dobrodosao.Unapred hvala!

jel se moze onim forama u regeditu ukloniti potpuno metro i zameniti sa starter button-om? procitah na googlu u prvom il drugom linku (how to remove metro, win 8 ), pa reko da l da se zezam s tim, ako ne radi. neko probao?

Wndows blue izlazi u junu sledece godine.

jel se moze onim forama u regeditu ukloniti potpuno metro i zameniti sa starter button-om? procitah na googlu u prvom il drugom linku (how to remove metro, win 8 ), pa reko da l da se zezam s tim, ako ne radi. neko probao?

Ja kada sam instalirao Start8 porogram podpuno je eliminisao ulazak u Metro UI nego po paljenju racunara direktno ulazi na Desktop ali je Metro idalje prisutan ako hoces da ga koristis ali kada se instalira Star8 nema vise potrebe za Metro jer ti je sve isto kao kod sedmice.

Tp-Link 722N?
Iskreno, ne verujem ti jer sam probao na dve konfiguracije, sa najnovijim build-om osmice, mozda je neki update resio stvar jer ja nisam updejtovao OS mada sumnjam. :)

Edit: I da ne bude da sam jedini, i kao sto sam naveo sa tim starijim drajverima uspe da prepozna i instalira ali vise ne radi nego sto radi... kao sto i rekoh.

Link - Link - Link

Ima jos slicnih tema po netu, eto samo par...
Dodji pa vidi, jeste da sam imao internet sa druge strane pa verovatno update skinuo sam, eh da, radi i na Mint-u al' ne'e u Debian-u.

Ne može - ukinuli su tu opciju u Consumer Preview. Ima dosta start menija koji rešavaju metro - za mene je ubedljivo najbolji StartIsBack - meni iz sedmice, samo sa još boljim skinom koji se uklapa u novi desktop - nažalost nije free. Ljudi hvale i Start8. Znam da Classic Shell isto radi OK, i free je. Probaj - možeš podesiti verovatno sve kako tebi odgovara. Osnova je brza i stabilna i to se oseti.

Poslednja izmena:
Dobio sam link za skidanje 8ice preko faxa, da li neko moze da kaze u chemu je razlika tj. da li je bolja verzija: Debug/Checked ?
Microsoft Windows 8 Professional 64-bit (English) - DreamSpark - Download Not Ordered
Microsoft Windows 8 Professional Debug/Checked Build 64-bit (English) - DreamSpark - Download Not Ordered

Uzmi obicnu tu bez Debug/Checked. Ona se koristi za development, i to pravo da ti kazem ne znam kakav, verovatno sistemskog softvera. Pogasene su neke optimizacije i izbacen je handling nekih gresaka i tako jos nesto (mozes da proguglas). U svakom slucaju, nije preporuceno za primarni OS.

kako da budem siguran da mi hard radi u sata/ahci modu a ne u ide-u? radi se o sledećem: kupio sam novu mašinu a ostavio stari hard disk a pre toga sam koristio win 7 x64 sa ahci podešavanjem. pri upgradeu sistema na win 8 na novoj konfiguraciji zaboravio sam da u biosu to podesim... posle sam pokušavo razne registry tweakove, ono mislim stoji u biosu da je ahci, ali ne znam gde se to gleda u windows 8ci? ne znam dal bi uopšte sistem palio i radio normalno da hard nije u ahci modu a podešeno je sad u biosu da je ahci?

Ako je u BIOS-u podeseno na AHCI onda i radi u AHCI modu :)

Sve novije ploče po default-u dolaze sa BIOS-om u AHCI modu za HDD.

Nisam u toku sa 8-micom, ako neko zna nešto pomoć please!
Drugar je kupio laptop Toshiba L850-1HQ, Windows 8 x64. Pošto je je C particija bila 700 GB, sa EaseUS partition magic-om jr shrinkovao instalacioni drajv na 80GB, sve je kao odradio bez problema, ali nakon restarta, Error: 0xc0000225, i nema sanse bilo sta da se uradi. Evo poneo sam laptop kod mene, ali ne znam, probao sam sa Win8 diskom (koji sam skinuo sa neta), da butujem, automatic repair, nista, system image recovery - nista, ne prepoznaje win da bi ga mogao popraviti. Podaci su još uvek na disku, ali ništa ne dozvoljava, uz komp nije dobio nikakav recovery disk za factory reset, sa dve nule na butu, pokaže ulaz u recovery, ali čim stisnem yes, vrati na error... ima neko nekih ideja kako još može uraditi factoy reset,nema nikakvih podataka za čuvanje, ali je win oficijalni, šteta bi bilo instalirati neki bezvezni. Sa win8 install diskom sam uspeo da uđem u meni za instalaciju i recovery ali ništa ne može da odradi od recoverija iz ponuđenih menija.
Na butu izbaci ovo ili može Esc pa uđe u bios i to je to:

Sa windows 8 diskom (skinut neki koji sam našao na netu):

Nazad
Vrh Dno