Šta je novo?

Windows 8

Pošto je ovde reč o tehničkoj diskusiji a ne pirateriji postupak bio otprilike bio virtualni disk, otvaranje instalacije ili njeno prebacivanje na hard alatom kao što je IsoBuster, kreiranje fajla koji si naveo i potom snimanje kao iso na disk.

Zaboravilo se proceduru sam odavno radio zadnji put kad sma vadio sa originalnog diska neki fakl koji mi je bio oštećen na sistemu a ostali automatizovani postupci nisu pomagali

O kakvoj pirateriji pričaš ? Odakle ti ideja da je bilo šta sto sam naveo piraterija, iliti gde vidiš elemente piraterije !?
Mada je pitanje, na osnovu tvog konfuznog posta, da li i sam znaš sta si hteo da kažeš.

Drzite se sedmice dok ne ispeglaju osmicu sa service pack-om 1 ovako je previse bagovita a i ne radi CS :D

Drzite se sedmice dok ne ispeglaju osmicu sa service pack-om 1 ovako je previse bagovita a i ne radi CS :D

Nece SP 1 imati veze sa CS, jednostavno nesto nije kako treba, msm da je u pitanju rezolucija, posto kod mene radi, jedva sam naterao, ali mi je sa obe cetri strane slike po 1 cm crnog.. prostora..

:D
Obe cetri strane!

@boooki

Dečko izvini kakav problem ti sa sobom imaš?

Nema više trial perioda. Moraš uneti ključ kod instalacije.

Da ne bi bio potreban key tokom instalacije (pojavljuje se "skip"), u "Sources" folder se stavi ei.cfg fajl sledeće sadržine:

[EditionID]
Pro
[Channel]
Retail
[VL]
0

Umesto Pro može se staviti Core ili Enterprise, umesto Retail - OEM, i kod VL može da stoji 1 (za VL)

Pošto je ovde reč o tehničkoj diskusiji a ne pirateriji postupak bio otprilike bio virtualni disk, otvaranje instalacije ili njeno prebacivanje na hard alatom kao što je IsoBuster, kreiranje fajla koji si naveo i potom snimanje kao iso na disk.

Zaboravilo se, proceduru sam odavno radio zadnji put kad sma vadio sa originalnog diska neki fakl koji mi je bio oštećen na sistemu a ostali automatizovani postupci nisu pomagali

O kakvoj pirateriji pričaš ? Odakle ti ideja da je bilo šta sto sam naveo piraterija, iliti gde vidiš elemente piraterije !?
Mada je pitanje, na osnovu tvog konfuznog posta, da li i sam znaš sta si hteo da kažeš.

Dakle pre nego što izigravaš bubnjara pažljivije čitaš šta su drugi napisali ali i šta si sam napisao. Takođe ako izneseš neku proceduru za prevazilaženje bilo čega i nećeš ili ne znaš da je pojasniš ond aje ili nemoj iznositi ili naglasi.

A ne što sviraš bubnjeve

Da li jos neko ima problem sa control panelom?Meni je jednostavno nestao iz starta.nema ga tamo vise nikako..

Nema ni kad ga kucam.Jel to moze da se vrati nekako ili nikako?

Probao sam i tako,stavim ga na desktop pa probao da pinujem u metro ali nema opcije da pinujem ni u taskbar ni u metro..Ako ne moze,onda cu ga koristiti tamo desno gde ga uvek ima..

pa da bi se popularizovala platforma verovatno jer i vrapci na grani znaju da sve aplikacije koje kostaju svi skidaju piratizovane tj cak i na zapadu retko ko kupuje igre i aplikacije bilo da je ios, android ili wp osim naravno onih postenjacina i tako tih tako da ono ja mislim da je zbog toga e sad verovatno se vecina nece sloziti sa mnom ali ja ne vidim drugi razlog :)

Mozda postavljam suvisno pitanje, ali me interesuje koja je razlika u korisnickom interfejsu u odnosu na windows 7?

pa u desktop sferi razlika je sto nema start dugmeta a sve ostalo je u bukvali isto i naravno najbitnija promena je metro-UI koji ce nekome biti veoma zanimljivi i interesantan ( kao meni npr ) a nekome biti promasena investicija tj misljenja su podeljena :) ali po meni Win8 najbolji windows do sada :)

Hvala na brzom odgovoru
A kako se onda ulazi u programe koji nisu na desktopu, ako nema start dugmeta?
I sta je metro-UI?

hm.. nzm onda.. Nije mi jasno zasto ga nema medju all app .. .

Ne znam jednostavno je nestao,nakon nekog vremena..Usao sam i nesto u control panel sam hteo kad ono kucam njega uopste nema u all apps..

sto kaze gosn @Kritika idi na youtube i videces mnogo vise o Win8-ci nego da ti neko od nas kuca nesto o tome tj mnogo je sporije, samo izdvoji 5-10 min za neki video review na youtube-u i videces sve o Win8-ci :)

Trebalo bi uskoro da dobijem original key za win8 peko faxa, pa me zanima sa kog zvanichnog linka bih mogao da skinem verziju koju mogu na ovaj nachin da aktiviram ?

Dobices i link za download od fakulteta...

Sve pohvale za novi Windows 8. Koristim ga već dva meseca i potpuno sam navikao na ovaj operativni sistem. Možda je malo nezgodno u početku jer svi smo navikli na ''Star dugme'', ali Metro dugme je svakako inovacija. Ono što je sigurno jeste sama brzina sistema. Za 30% brži od Windows 7, sigurno!

@ Insajder
Tebi nesto nije bilo u redu sa Windowsom 7 kada ti je 8-ica toliko brza!

To su ubacili placebo efekat u Win8. Zbog toga radi 30% brže.

Iako se šališ. Noviji ili manje iskusni korisnici kad vide nešto novo plus se pomuče oko instalacije plus je aktuelno pa ko sme da kaže da je isto ili lošije. Još ako su ga solidno platili eto još jednog razloda da im radi 30% bolje.:d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno