Šta je novo?

LG Optimus 2x P990

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Fleshnuh sinoc Topogigi-a preko nvflash-a. Podesio i v6sc. Videcemo kako ce to da se ponasa. 🙂

Meni nedelju dana bez greske!!!,Mali problem baterija,ostalo extra!!Nema vise problema sa kocenjem,skinite android terminal i radite po uputstvu zbog ram hacka i ostalih stvari,rom ne samo da je fluidan,vec su widgeti i ostale ikonice,mnogo lepsi i pregledniji,nikad nisam bio zadovoljan sa nekim romom kao sa ovim,ali kazem baterija jedini problem na ovom hvaljenom romu😀

Potvrdjujem ovo sto je rekao Saxon01, koristim taj ROM oko nedelju dana, i bukvalno nikakav problem nisam imao, a inace sve leti koliko je brz...
Jedino trosi malo vise bateriju... 🙁

Sta to znaci "malo brze"? Screen-on time, ukupno trajanje baterije, i tako to? 🙂

Mironiko, po komentarima sa XDA problem je drajveru za WiFi, tj. on uzrokuje veliku potrošnju (obrnuto od slučaja na GB/CM7 romu).

Rasniker, mislim da TG-ov rom moraš instalirati preko nvflash-a prvi put, a samo SP-ove preko CWM-a.

Pitanje. Koju verziju cwm-a ste flesnuli kada ste instalirali rom manager?

Izgleda da je istina, a sad čekanje source fajlova.

Za one koji nisu ispratili, Vadonka, Temasek i Stefan su napustili O2X razvoj kernela i romova 🙁(((.

Pa izgleda ga nisu resili, jer baguje kao lud. Kad malo opteretim sistem pocne da koci i secka dok ne resetujem. I to cak ima ram hack ovaj TP 1.1 :-(

Ja nemam taj lag ne znam o cemu pricas. 😀

Danas cu da fleshnem i BB i ril pa javljam kako se ponasa. 🙂

Fleshovao sam ICS (4.0.4) preksinoć. Verziju sam skinuo odavde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2028946. I to nisam fleshovao zato što sam hteo, nego zato što mi je zvanična LG-jeva aplikacija s"#$ala telefon - pokrenuo sam update i na pola je aplikacija prijavila grešku u komunikaciji i stala, pa nisam mogao da ga upalim telefon uopšte. Elem, posle toga sam cele večeri i noći pokušavao da ga flešujem (a potpuni sam nub što se toga tiče). Na kraju sam nakon silnog eksperimentisanja i pokušavanja da ispratim uputstva sa xda foruma nekako uspeo, ni sam ne znam kako...

Elem, nakon jednog dana korišćenja mogu da zaključim da za sad sve radi više manje malo bolje ili isto u odnosu na 2.2.3 sem što:
1. Da bih koristio internet sada moram da štikliram opciju korišćenja data plana u romingu, iako nisam u romingu (Inače telefon je bio zaključan za Fido mrežu, sad sam ga valjda skinuo). Nadam se da mi neće naplaćivati roming, a ne bi trebalo.
2. Izgleda da srče bateriju ko lud. Za sada nemam baš merodavan uzorak jer sam ga koristio intenzivno juče, ali mi se čini da jako brzo troši bateriju. Ako se tako nastavi moraću da preduzmem nešto...

javi kako se ponasa sa drugim bb posto se meni 521 ne svidja, mislim radi ok ali mislim da je sa 725 najbolje radio.

Fleshnuo u subotu v30a bb I ril. I za sada se sve ponasa manje vise isto nego na 521 koji sam imao pre, bez uparenog ril-a. 🙂

al ovako na neke stvari koje ste se zalili: lag nemam, baterija mi traje isto kao I na gb-u. I signal mi je odlican. Veza puca iz nekog razloga, al vidim da je to na svim LG ics verzijama. Ceka se da RC odradi cm10 kako treba I da se lepo slesne normalan Cyanogen. 🙂 Mada I ovo meni odlicno radi osim sto ulazak u kameru nenormalno dug. 🙂

Fleshnuo u subotu v30a bb I ril. I za sada se sve ponasa manje vise isto nego na 521 koji sam imao pre, bez uparenog ril-a. 🙂

al ovako na neke stvari koje ste se zalili: lag nemam, baterija mi traje isto kao I na gb-u. I signal mi je odlican. Veza puca iz nekog razloga, al vidim da je to na svim LG ics verzijama. Ceka se da RC odradi cm10 kako treba I da se lepo slesne normalan Cyanogen. 🙂 Mada I ovo meni odlicno radi osim sto ulazak u kameru nenormalno dug. 🙂

Ja za pucanje veze sam rešio problem jer sam ubacio bb od v28g a imam isti rom. Još nisam ubacio novi v30a mada se dvoumio. Imam laga na ovoj verziji, nekada i po par sekundi. To me baš nervira. Wifi domet mi je isti kao da imam 801g verziju a ne 801n, što me isto nervira.
Baterija je oko jedan dan uz gledanje filmova od jednog sata za klinca, pa vreme provedeno na netu, pa pola sata razgovora i oko 30 poruka.
Povremeno mi ne pamti predikciju na srpski, već mi vraća na engleski(koristim stock tastaturu).
Launcher mi je LG jer obožavam srpski jezik. Brz je i jednostavan.

Problem sa pucanjem veze ipak nije bio do mog telefona, vec moj telefon odbija da bude u kontaktu sa mojom devojkom. ;d

Sa svim ostalima i na poslu i privatno radi bez problema. 🙂

Ja sam prezadovoljan.

Kad django ili civato srede njihove romove prelazim na Topo-a. Posto je prodao svoj mob nece vise update-ovati rom. 🙂

Edit: Radi li vam getRil? 🙂

Poslednja izmena:
Problem sa pucanjem veze ipak nije bio do mog telefona, vec moj telefon odbija da bude u kontaktu sa mojom devojkom. ;d

Sa svim ostalima i na poslu i privatno radi bez problema. 🙂

Ja sam prezadovoljan.

Kad django ili civato srede njihove romove prelazim na Topo-a. Posto je prodao svoj mob nece vise update-ovati rom. 🙂

Edit: Radi li vam getRil? 🙂

da devojka kojim slučajem ne koristi recimo Samsung...Ace ili sličan model???

@tetrapack: Nemoj dirati RIL, koristi samo taj koji stiže sa v30a romom. Dosta puta je rečeno na XDA (i RC i ostali dev-ovi), da ne ulazim u detalje. Samo menjaj BB-ove, mada po komentarima ljudi imaju najmanje problema sa v30a BB-om.

Objavljen je Source Code za oficijelni LG ICS. 🙂

Ja sam sa v28g prešao preko LG update na v30a. Prvo sam ubacio BB od v20s i pustio aplikaciju da mi ponudi update. Naravno sve je prošlo kako treba.

Mnogo je brz i stabilan.

Nisam ga rutovao još. Mada mi treba rut zbog market unlocker.

Ako treba pomoć oko ovoga, javite se.

@poke:

Kad si već prošao unbrikovanje telefona nvflash-om napravi još jedan korak i stavi modovani ICS. Konkretno mislim na jedan od ova 2:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2007968

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2038631

Koji god da odabereš nećeš pogrešiti, pogledaj šta je sve urađeno u njima i komentare ljudi koji su ga instalirali.

Hvala još jednom na savetu, flešovo sam Đanga (znam, zvuči jako glupo 🙂, mnogo je bolji u radu sa baterijom. Čak bolje drži bateriju i od stock froyo-a (2.2.2) kojeg sam ranije imao. Jedino imam mali bag sa podešavanjem jačine zvuka (kao što je i nekoliko drugih primetilo) - a to je da je skala duplirana, pa kad stisneš pojačavanje ide odprilike ovako 0-100%,0-100%, tj. na pola kreće opet od nule. Takođe, imao sam problema i sa xperia launcherom koji je prijavljivao probleme, i zbog kojeg posle određenih akcija android nije hteo da se startuje, ali to sam rešio kroz "fix permissions" iz nekog rikaveri moda ili šta ti ja znam.

Sve u svemu, za sada jako zadovoljan...

Nazad
Vrh Dno