Šta je novo?

LG Optimus 2x P990

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I kad skinem kako dalje da odradim?

Ja sam skoro to radio, i voleo bih da mogu da ti kažem koji su tačno koraci, ali sam kroz ceo proces prošao na teži način metodom pokušaja i greške pa ne znam koji su tačno koraci... Ako ima nekog iskusnijeg nek me ispravi.
Otprilike bi trebalo da sve možeš da odradiš pomoću All-in-one tool-a: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2020737

1. Prvo bih promenio particiju na novi layout (opcija 4-1-1 - ICS-cwm-5.....)
2. Onda bih opcijom 6 fleshovao taj oficijelni ROM koji si skinuo

Ovaj "all in one toolkit" će ti davati jako precizna uputstva, tako da pažljivo čitaj i radi tačno kako ti on naređuje 🙂. I ako možeš izbegavaj da radiš apdejt na 64bitnom vindousu, već apdejtur sa 32bitnog. Ja, npr. nisam uspeo ništa da uradim sa 64bitnog, ne znam da li je zbog toga, ali vidim da su još neki imali slične probleme.

Kad to uradiš, i kad ti proradi novi ICS, kao što je meni 5xeVo savetovao, skini Django Manučija http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2038631 i flešuj njega. Taj deo je jednostavan - presnimiš zip na sdcard, resetuješ telefon u recovery mod (dugme "Volume -" i Power) uradiš wipe cache i wipe data, i onda install zip from sdcard. Ako ti Xperia launcher nakon toga prijavljuje neke greške, odeš opet u recovery mod, pa fix permissions.
Ako treba nešto još pitaj, ako znam reći ću ti.

I molim te, imaj u vidu da sam potpuni nub što se ovoga tiče, ovo mi je pri put da sam flešovao telefon, tako da je vrlo moguće da sam nešto loše rekao. Drugim rečima, nisam odgovoran ako sj"$#š telefon 🙂 A, naravno nadam se da nećeš.

Ja sam sa v28g prešao preko LG update na v30a. Prvo sam ubacio BB od v20s i pustio aplikaciju da mi ponudi update. Naravno sve je prošlo kako treba.

Mnogo je brz i stabilan.

Nisam ga rutovao još. Mada mi treba rut zbog market unlocker.

Ako treba pomoć oko ovoga, javite se.

Meni neće preko LG update tool-a.

untitlrhr.png

Čudi me što kao ne prepoznaje model, samo verziju SW.
Kad izaberem drugu zemlju kaže da moram preko telefona da update-ujem.

Meni neće preko LG update tool-a.

untitlrhr.png

Čudi me što kao ne prepoznaje model, samo verziju SW.
Kad izaberem drugu zemlju kaže da moram preko telefona da update-ujem.

mislim da je problem u 64bitnom Win7...meni neće preko laptopa sa tim sistemom ali kući na dektopu 32 bitnom sve ok.Do duše nisam još stigao da update-ujem,moožda sutra stignem.

Ovo je sa XP-a 32bitnog. Kad povežem optimus hub, prepozna ga i piše E510.
(Taj znak pitanja sa slike sam ja ubacio, inače)

Poslednja izmena:
e pa ondak ne znam 🙂 neka neko pametniji proba da odgonetne 😀 meni isto pravi probleme...

Probao sam na drugom kompu i sad mi nudi ažuriranje(a i dalje ne vidi model).
Jedina razlika je što sam instalirao starije drivere direktno preko LG update tool-a.

Hteo bih da napravim backup sadašnjeg sistema(koji bih vratio u slučaju garancije). Kako to da uradim?
Sada sam na stock GB.

Probao sam na drugom kompu i sad mi nudi ažuriranje(a i dalje ne vidi model).
Jedina razlika je što sam instalirao starije drivere direktno preko LG update tool-a.

Hteo bih da napravim backup sadašnjeg sistema(koji bih vratio u slučaju garancije). Kako to da uradim?
Sada sam na stock GB.

Ako sam dobro pročitao i razumeo, treba da:

1. Rootujem, SuperOneClick
2. Ubacim ROM Manager
3. Ubacim CWM
4. Bootujem u recovery i idem na backup

Koliko mi treba mesta na kartici za backup?

Da u pravu si za postupak.

Nemoj da radiš bekap sa titanium backup, jer nisu ista podešavanja na programima instalirani na gb i na ics! Dolaziće do neusaglašenosti, pa će mobilni raditi teško i nestabilno.

Zavisi koliko programa imaš instalirano. Oko 450 mb.

Što se tiče ne prikazivanja uređaja u LG update, to znači da drajveri nisu dobro instalirani. Treba ih deinstalirati, pa ponovo instalirati.

Opet mi ne radi LG update tool, ovaj put na win 7 x64 bez obzira na verziju drivera.
Zasad čekam da RC izbaci CM10.1. Koliko sam razumeo već ga ima ali nije došao na red da se build-uje.

The p990 has been fully functional on 4.2 for about 2 weeks, it was the phone all back-compat stuff was written and tested on (I posted a screenshot of it around the time of completion); I do have a cm-10.1 branch for it, but it's only going up when it goes into builds.

Koristio sam ga jedan dan i za razliku od prethodnog nisam imao bug. Sada sam na 19/12 sa Jenkinsa (nema na cm) i za ovih 5,6 poziva nije bilo problema...

jel mora da se menja bootloader? tj da se vraca na stari da bi koristio cm10.1?

Još uvek je CM10 za O2X i mora GB bootloader.

a na getcm sajtu su izbrisali sve cm7 nightly i ostavili stabilne verzije.

Ljudi, nemojte skidati bezveze ove trenutne CM10 buildove, call bug je prisutan i dalje. I nema veze koji bootloader je na telefonu, nije problem do toga. Samo strpljenja malo 🙂

Inace, ja sam vratio Temasekov CM7 final i telefon jednostavno leti i 100% radi full 🙂

Ja sam na CivatoFlex 2.0 odexed i telefon prosto leti...1130BB Vrh rom,mali problem potrosnja baterije,ali je ok..Prezadovoljan

Ja sam preko smart flash-a stavio onu oficijelnu EUROPE OPEN 4.04 verziju juce i sljaka odlicno. Cela procedura je trajala 10 minuta 🙂

Koliko sam mogao da upratim na ICS nema vise accu-weather widgeta niti calendar widgeta koji su bili na GB stocku, ima li kakvo resenje kalendar mi bas treba a ovi na playstore-u nisu nesto, a ni ovaj yahoo weather mi nije nesto posebno.

Da, ima yahoo weather, mada veci prob je za taj kalendar vidzet. I meni to nedostaje...

Nedostaje, nedostaje :smash: probao sam neke simple kalendar widgete, ovakve, onakve, ali niti jedan ne prikazuje kompletan mesec i agendu u widgetu kao sto je onaj na GB. Ne znam uopste odakle im ideja da puste ics bez ovog widgeta, a i ovaj yahoo radi ali nije ni blizu accu-weathera.Sve u svemu i ovakav ICS los, bar ga ima, za razliku od O3D koji ce update dobiti...nikada.

mozda ima negde da se skine taj vidzet koji je sa GB... treba procackati po netu

imate fancy widgets koji može da koristi accuweather kao provajdera

Nazad
Vrh Dno