Šta je novo?

HTC One X

Meni je tel brendiran sa vodafona tako da ću verovatno još neko vreme pričekati JB

i dalje nisam impresioniran :p Npr. jedna prosta operacija kao sto je "add number to existing contact" mi izbacuje force close... iGo i dalje puca (sad sam probao ovu foru sa rename DCIM foldera i radi, ali kad ce vise neko da izbaci sredjenu verziju koja radi bez pucanja, cim je caka da proradi ovako *****no prosta, onda ne bi trebalo da je toliki problem?? pritom kapiram da je nekima uvijek radila OK, ali ima nas dostina kojima svaka verzija puca, a ranije je radila OK)...

Ne znam, meni je ovaj JB mnogo, ali mnogo brzi od ICS-a. Sada je sve zaista glatko, da ne pricham da mi baterija traje bar dan duze nego ranije (ranije mi je trajala 2 dana, sada bez problema traje 3 kada je ukljuchen battery saver). Nisam neki korisnik koji non-stop drnda telefon, tako da mi je ovo vec sasvim dobro.

Za sada mi svi programi rade odlichno, bez izletanja i slichnih stvari.

+1
Odziv je fenomenalan,nema laga, sve radi besprekorno, jedino sto se jos uvek navikavam na tastaturu...
Inace, battery life sigurno za 20%-ak bolji, cini mi se i da je zvuk glasniji...
Uradio sam sam factory reset posle update-a.

+1 Plus sam primetio da mi se mnogo brze kaci na wireless mrezu, skoro instant :D

Zaboravih, browsing, mnogo, mnogo bolji, sve klizi sada,nema seckanja,trzavica

Ne znam, meni je ovaj JB mnogo, ali mnogo brzi od ICS-a. Sada je sve zaista glatko, da ne pricham da mi baterija traje bar dan duze nego ranije (ranije mi je trajala 2 dana, sada bez problema traje 3 kada je ukljuchen battery saver). Nisam neki korisnik koji non-stop drnda telefon, tako da mi je ovo vec sasvim dobro.

ima li jos neko da mu baterija traje 3 dana na One X? :)

ima li jos neko da mu baterija traje 3 dana na One X? :)

Može da se kolega ljuti koliko hoće, ali to su gluposti, ustvari, baterija na HoX-u može trajati 3 dana samo uz 15 minuta uklj. ekrana i 5 minuta poziva dnevno, i pri tome da se i tih 15 minuta browsinga obavlja preko wifi-ja.

Svejedno, ja sam ipak dobio bolje rezultate sa JB-om, ranije sam imao maksimalno 2.5h screen-on, sada izađe i na 3h. Pri tome mi je uključen wifi ili 2g (3g po potrebi), 3 gmail naloga sa non stop sinhronizacijom, 1 twitter, 1 facebook, 1 linkedin i 1 endomondo.

Predlažem svima da instaliraju Gsam battery monitor, i da unifikujemo rezultate...

ja sam koristio i gsam, i better battery stats i ovaj ugradjeni, i nista pametno nisam uspio da zakljucim iz svih njih :p

inace, od prelaska na JB imam sitnih bagova sa dosta aplikacija (smart keyboard pro, viber, vijesti.me ...), mada je to problem do samog JB-a i neazurnosti onih koji rade aplikacije, jer sam iste probleme imao i na Desire HD sa Jelly Time ROM-om, ali sam to pripisivao neispeglanosi samog ROM-a...

Inace, izgleda sam ja jedini koji ne vidi sva ta vidna ubrzanja? :d Skorovi na benchmark testovima su maltene isti, skrol home screen-ova mi izgleda blago lagovitiji (sigurno prije svega zbog uklanjanja fade in/fade out efekta, ali ipak...), a ostalo mi ni ranije nije kochilo... Placebo efekat kod vas ili sam ja pglu? :)

Vjerujem da bi se stanje poboljsalo da odradim factory reset, ali factory reset bi ubrzao stvari i da sam ostao na ICS-u...

ja sam koristio i gsam, i better battery stats i ovaj ugradjeni, i nista pametno nisam uspio da zakljucim iz svih njih :p

inace, od prelaska na JB imam sitnih bagova sa dosta aplikacija (smart keyboard pro, viber, vijesti.me ...), mada je to problem do samog JB-a i neazurnosti onih koji rade aplikacije, jer sam iste probleme imao i na Desire HD sa Jelly Time ROM-om, ali sam to pripisivao neispeglanosi samog ROM-a...

Inace, izgleda sam ja jedini koji ne vidi sva ta vidna ubrzanja? :d Skorovi na benchmark testovima su maltene isti, skrol home screen-ova mi izgleda blago lagovitiji (sigurno prije svega zbog uklanjanja fade in/fade out efekta, ali ipak...), a ostalo mi ni ranije nije kochilo... Placebo efekat kod vas ili sam ja pglu? :)

Vjerujem da bi se stanje poboljsalo da odradim factory reset, ali factory reset bi ubrzao stvari i da sam ostao na ICS-u...

I ne ocekujem da se bilo sta pametno zakljuci, vec jednostavno da mozemo da poredimo rezultate...
Sto se poboljsanja u JB tice, i ja sam ih primetio, ali nista spektakularno, lag se moze primetiti posle aplikacija koje su zahtevnije za procesor, u svakom slucaju project butter nije bog zna sta, i google je trebao bolje iskoristiti ovaj prazan hod koji iOS ima zafnjih godinu dana...baterija barem meni, jeste nekih 10-15% bolja, i to je to...Da, zaboravih, i otg mi konacno radi..

Ja mogu da potvrdim da baterija mi izgura 3h screen on... A ovo za 3 dana nznm... U prosecnom koriscenju mi izgura dan ipo i ta 3h screen on...

Ne bih sada da ti drmam kavez ali moram.
Baterija ti moze trajati tri dana jedino ako smart phone koristis kao dumb odnosno: data off, wi-fi off, osvetljenje na minimalno i do 10 min razgovora dnevno i nekih 10 sms-ova. Screen on manje od 1h ukupno. Tako da onda nevidim poentu smart phona.

i to jos "bez problema 3", sto ce reci da ostane dosta baterije treci dan :d

pitanje za vas (narocito nakon apdejta):
1. da li pri skrolovanju na home screen-u ikonice i widgeti postaju poluprovidni (transparentni)? Meni je bilo tako na ICS, posle apdejta nije, sad sam nesto cacnuo, i opet jeste :p
2. da li vam se skroluje wallpaper (pozadina) zajedno sa ikonicama/widgetima?? (meni se cini da se prije skrolovalo, sada ne?)
3. Developer Options se sada rucno pale, i USB debugging je stalno cekiran (i kada su na off), jel tako treba? Takodje, za Force GPU rendering i Disable HW overlays, sve je disejblovano po defaultu, dobijam/gubim li sta ako to promijenim? :-/
4. ni prije apdejta nisam bio zadovoljan wifi prijemom, sada je jos losiji (tel je na 2 metra od rutera, i jacina je evo sad 39-41%, dBm -79), je li jos ko to iskusio (za ovo ima prije ili kasnije da ide u servis, samo se bojim da ce genijalci primijeniti prvi "lijek" - factory reset :wall: )

Poslednja izmena:

to je to... Ne znam zasto HTC prcka sa ovakvim stvarima: jedan apdejt donese scrollable background, drugi ga makne, pa opet vrate. Jedan donese karusel skrol (da se nakon krajnjeg desnog ekrana pojavi prvi lijevi, i obratno), drugi ga makne, pa opet dodje ponovo... :p Isti slucaj je bio na Desire HD...

pitanje za vas (narocito nakon apdejta):
1. da li pri skrolovanju na home screen-u ikonice i widgeti postaju poluprovidni (transparentni)? Meni je bilo tako na ICS, posle apdejta nije, sad sam nesto cacnuo, i opet jeste :p
2. da li vam se skroluje wallpaper (pozadina) zajedno sa ikonicama/widgetima?? (meni se cini da se prije skrolovalo, sada ne?)
3. Developer Options se sada rucno pale, i USB debugging je stalno cekiran (i kada su na off), jel tako treba? Takodje, za Force GPU rendering i Disable HW overlays, sve je disejblovano po defaultu, dobijam/gubim li sta ako to promijenim? :-/
4. ni prije apdejta nisam bio zadovoljan wifi prijemom, sada je jos losiji (tel je na 2 metra od rutera, i jacina je evo sad 39-41%, dBm -79), je li jos ko to iskusio (za ovo ima prije ili kasnije da ide u servis, samo se bojim da ce genijalci primijeniti prvi "lijek" - factory reset :wall: )

1. Da, bez cackanja...
2. Ne, to je po defaultu tako, moguci razlog tome je infinite loop prilikom skrolovanja ekrana jer efekat promene prvog i zadnjeg ekrana mora biti pracen savrsenim skrolom pozadine s jednog kraja na drugi... Na mom ICS Note 10.1 je potpuno ista situacija, dok na zeninom Galaxy S plusu je Ginger i ima implementiran i infinite loop i scrollable background, i malo secka (sto opet moze da bude do slabijeg HW-a)
3. Da, rucno se pale, meni je usb debugging uncheckiran po defaultu, ali sam ukljucio i force gpu i disable hw overlays, za sada ne vidim neke vidljive promene, ali verujem Mike-u...
4. Nemam problem sa wifijem, odradi hard reset sam, da ih preduhitris...
5. Posto si iz Crne Gore, sledeci put lepo da podelis ova pitanja u dva posta...i u dva dana :D

ma da, a da sam stavio sve u 2-3 posta, neko bi se zalio da je trebalo sve u 1 :d

nego, sta to kaze Mike za force gpu rendering i disable hw overlays??

Evo posle drugog punjenja telefona baterija je dosla u normalu. Zadnje koristenje ima sledece rezultate:

1d koristenja, 4h screen on, baterije ja na 15 posto, telefon je bio na wifi 3h i manje vise konstantno nesto sikidano instalirano, zezao sam se oko novog lounchera.

Tako da mogu da zakljucim naravno iz svog ugla da je baterija znatno poboljsana, rekao bih mozda cak i nekih 30 procenata.

Evo posle drugog punjenja telefona baterija je dosla u normalu. Zadnje koristenje ima sledece rezultate:

1d koristenja, 4h screen on, baterije ja na 15 posto, telefon je bio na wifi 3h i manje vise konstantno nesto sikidano instalirano, zezao sam se oko novog lounchera.

Tako da mogu da zakljucim naravno iz svog ugla da je baterija znatno poboljsana, rekao bih mozda cak i nekih 30 procenata.

To mi se svidja,ja jos cekam :D

Ja ne mogu preko 3h screen-on nikako...još ekran držim na 10% osvetljenosti i 2g mi je skoro non stop...da li je moguće da mi toliko vuku 3 gmail naloga...

Kačim večeras statistiku Gsam monitora kada mi baterija bude ispod 20%, p predlažem i vama, pa da uporedimo...

*** meni se nije dalo udarati screen shoot...

Ali u ovom programu mogu da vidim stanje i pre punjenja evo ga:

https://dl.dropbox.com/u/44808029/2012-12-10_17-22-12.png

Nije mi telefon bio na 2G... Ali mi je zato skoro stalno bio na wifi...
Kad izvucem punjac onda ce mi se tek restartovati statistika, dobro je da je ostalo :)

Ja sam imao problem sa awake-om koji je bio abnormalno veliki, onda sam uz pomoc nekog programa uspeo da skontam koji program mi odrzava telefon konstantno awake i kada sam ga sklonio baterija je zivnula :)

Poslednja izmena:
A, gde ti je ikonica za prenos podataka? Ne držiš ga sa mobile data always on?

Koliko imaš gmail naloga, i šta još od ostalih naloga držiš sa uključenom sinhronizacijom?

Ma koliko držiš osvetljenje?

*** meni se nije dalo udarati screen shoot...

Ali u ovom programu mogu da vidim stanje i pre punjenja evo ga:

https://dl.dropbox.com/u/44808029/2012-12-10_17-22-12.png

Nije mi telefon bio na 2G... Ali mi je zato skoro stalno bio na wifi...
Kad izvucem punjac onda ce mi se tek restartovati statistika, dobro je da je ostalo :)

Ja sam imao problem sa awake-om koji je bio abnormalno veliki, onda sam uz pomoc nekog programa uspeo da skontam koji program mi odrzava telefon konstantno awake i kada sam ga sklonio baterija je zivnula :)

jel ti ovo battery saver konstantno ukljucen (vidim da je baterija na 100%, a on je ukljucen)? I na koliko drzis brightness??

(kako te bombardujemo pitanjima :D )

Ajde i ja jedno pitanje..koja apk da vidis za programe koji drze telefon awake? :)

hmmmm... Vec smo rekli da cesto ne moze tako lako da se zakljuci (jer ga drze awake preko nekih google servisa, tipa calendar sync), makar ja nisam uspio lako da zakljucim, ali probaj Better Battery Stats...

Nego, jel samo moj trip, ili One X nakon apdejta cak i drugacije/jace vibrira za npr. SMS? :-/

Primetio sam da je glasnija zvonjava a za vibraciju nisam obracao paznju...
Sta je sa ovim MTP (media transfer protocol), kako se snalazite sa tim?

Primetio sam da je glasnija zvonjava a za vibraciju nisam obracao paznju...
Sta je sa ovim MTP (media transfer protocol), kako se snalazite sa tim?

Meni je ok, sve dok mogu bez problema videti internu memoriju kao disk...

Evo i baterije:
vytesu7u.jpg

7a3yja9e.jpg

Poslednja izmena:
Odgovoricu vam sve samo da dodjem u stan, napolju je isuvise hladno da kuckam :-D

Edit:

A, gde ti je ikonica za prenos podataka? Ne držiš ga sa mobile data always on?

Koliko imaš gmail naloga, i šta još od ostalih naloga držiš sa uključenom sinhronizacijom?

Ma koliko držiš osvetljenje?

Mobile data mi je iskljucen jer sam ceo dan bio kuci pa mi je telefon bio skoro uvek na wireless-u kad mi je bio u rukama. Imam 1xgmail nalog, face, skype.
Osvetljenje mi nije na automatici jer tako jede mnogo baterije, podesavam ga po potrebi.

jel ti ovo battery saver konstantno ukljucen (vidim da je baterija na 100%, a on je ukljucen)? I na koliko drzis brightness??

(kako te bombardujemo pitanjima )

Da, drzim ga stalno ukljucenim jer mi ne remeti redovan rad (sto ne skodi znaci da koristi :) )

Ajde i ja jedno pitanje..koja apk da vidis za programe koji drze telefon awake?

Betterbattery stats... Stavi partial wakelocks i since screen off i vidi sta se pojavljuje od aplikacija :)

Poslednja izmena:
ae, al na onom screenshotu ti ni wireless nije upaljen :p
Elem, ja sam danas probao cio dan battery saver, i evo je na 64%, a screen on samo 33 min (awake je 1h 44min), sto znaci 3 dana jedino da ga ne dodirujem, a i to mooozda :)

Nazad
Vrh Dno