Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Od kako sam prodao svoj HD2 totalno sam ispao iz fazona menjanja romova na fonu. Sada imam s2 i na njemu originalni rom 4.0.3. Kada sam ga kupio samo sam na njemu preko wifi ,nadogradio na 4.0.3 ali to mi se sam telefon ponudio. E sad kako pratim ovu temu,ne mogu da izdrzim vise :) moram nesto da promenim. Pitanje je, da li moram da root-ujem telefon pre ove operacije, i pretpostavljam da treba samo da pratim proceduru sa prve stranice ove teme. Treba li na nesto posebno obratim paznju, da nesto ne zeznem ? pozdrav

Naravno da treba da rutujes, pa ces polako sve na tenane :) a pa i ako zeznes, sve moze da se sredi, samo lepo prati sve ;) imas u GS2 temi kako da rutujes sa syiahom na prvoj strani

Cek, koliko sam te razumeo da bih ubacio ovaj Saletov rom moram pre toga da promenim i kernel ?

Imas stock kernel, tako da moras... Procitaj uputstvo sa prve strane GS2 teme. Jel hoces 4.1.2 da ubacis ili 4.0.4? Sto se tice 4.1.2 bolje sacekati novi leak, ovaj mi ne uliva poverenje jos uvek. Ja sam i dalje na 4.0.4 LPY

Pa ja bih voleo 4.1.2 ali ako kazete da jos nije stabilan onda ok, onda 4.04. Pa da stavim syah ili taj sto si ti na njemu ?

Poslednja izmena:
Inace, ima li ko problem sa google search opcijom? Meni se javlja FC kada god zelim nesto da otkucam, ili glasovno pozovem...
Ja sam imao taj problem i rešio tako što sam sa Root Browser-om obrisao /system/app/GoogleSearchWidget.apk pa instalirao sa marketa. Ostaje enigma zašto to ne radi i kako je moguće da to niko ne proba pre Release verzije.

Probah i Lite verziju, ali sam odmah vratio na Full. U čemu je uopšte prednost Lite verzije? Vidim da nemam gde da aktiviram vibraciju kod kucanja po tastaturi.

A je si li stavio neki drugi kernel ? Koliko razumeh Djilkosa, trebalo bi da ga rutujem, zatim stavim drugi kernel, pa na kraju Saletov rom ?

Poslednja izmena:
Pošto ćeš da imaš CWM kad budeš stavio Saletov XWLPY, pri prelasku na JB nećeš morati da menjaš kernel, samo ćeš iz CWM da instaliraš novi JB ROM i dobićeš i novi kernel.

Edit:
Kao što ti je Đilkoš rekao, i ja to preporučujem, da sačekaš još malo sa JB, a za sad da ideš na LPY

Poslednja izmena:
A je si li stavio neki drugi kernel ? Koliko razumeh Djilkosa, trebalo bi da ga rutujem, zatim stavim drugi kernel, pa na kraju Saletov rom ?
Samo sam ispratio upustvo sa prve strane, skinuo 4.1.2 Lite i instalirao. Za sada sve radi kako treba.
Inace, bio mi je ranije rutovan ali se root izgubio instalacijom Saletovog roma pa sam ga rutovao ponovo.

Samim tim što ćeš da staviš Siyah kernel, dobićeš root pristup.

Izvinite na smaranju, samo jos malo :) LPY, jel to Syiah ili ne ? XWLPY je Saletov neat rom ? Koji staviti lite ili stock ? I koliko razmeh overklokera, on nije stavljao drugi kernel(a imao je stock kao i ja) i na njega je stavio Saletov rom. Sad kolko ja razuemh pricu, meni treba syiah ili neki takav drugi rom da bi dobio CWM, da bih iz CWM-a instalirao romove?

Kad kazemo LPY, u stvari mislimo na XWLPY, a to je Saletov ROM. Siyah je kernel.
Evo ti uputstvo ovde, sve je jako lepo objasnjeno.
Od kada je Sale krenuo sa LITE, ja samo LITE forsiram. Pa tako da preporucujem LITE. Dobro si razumeo pricu, treba ti Siyah KERNEL kako bi dobio CWM, odakle ces kasnije da instaliras ROM(ove).

Poslednja izmena:
Kad kazemo LPY, u stvari mislimo na XWLPY, a to je Saletov ROM. Siyah je kernel.
Evo ti uputstvo ovde, sve je jako lepo objasnjeno.
Od kada je Sale krenuo sa LITE, ja samo LITE forsiram. Pa tako da preporucujem LITE. Dobro si razumeo pricu, treba ti Siyah KERNEL kako bi dobio CWM, odakle ces kasnije da instaliras ROM(ove).
zahvaljujem dzena

Kako da iskljucim ovo cudo sto mi izgovara ko me zove? Pojavilo mi se sa najnovijim modom. I kako to da nema jos toggle za ovaj quick bar odgore? Bas bih da izbacim drive mode i slicno. Samo mi smeta. A i ne sluzi nicemu koliko vidim????

Kako da iskljucim ovo cudo sto mi izgovara ko me zove? Pojavilo mi se sa najnovijim modom. I kako to da nema jos toggle za ovaj quick bar odgore? Bas bih da izbacim drive mode i slicno. Samo mi smeta. A i ne sluzi nicemu koliko vidim????

Isključi drive mod

Od jednom mi ne radi flash player, do pre neki dan je radio a sad neće. Radio sam wipe i neće. Šta da radim. Da flešujem opet rom

Hahaha, u pravu si kao i uvek, a mene već glava zabole od nervozu :-D
Hvala

Sale, kako je onaj izvukao 4 i po sata ekrana? Po fontu bih rekao da je Đilkoš :) Ali nekako drugačiji nickname...

Sale, kako je onaj izvukao 4 i po sata ekrana? Po fontu bih rekao da je Đilkoš :) Ali nekako drugačiji nickname...
Zasmeja me ti do suza :D Djilkos :D:D
Pa nemam pojma, kacio je SC kod it_ler u temi a i on je potvrdio da je baterija odlicna ako se ne koristi wifi (kernel bug). Koliko vidim, taj decko samo moj rom testira od custom romova

Šta sam sada loše rekao?:) Drugo značanje ima nick?:p

Probaću i ja jednom bez WiFi da vidim kako će da istera. Media scanner i dalje preko onog programa disable-ovati? Ili je neko drugo rešenje?

Počeo sam da stucam znao sam da me spominjete :p

Vrh Dno