isto važi i za nuklearne, mnogo su sigurnije i čistije od bilo kog drugog izvora energije (za masovnu produkciju), jednostavno kad bi danas 90% TE ugasili i postavili NE nakon nekog vremena vazduh bi postao mnogo čistiji i ljudi bi se mnogo manje razboljevali, čak i kada bi se svakih 20ak godina dešavao po jedan Chernobyl
Da li su to zaista činjenice? Zapitaj se: a šta bi bilo da su ostali da žive u blizini? Dalje, zašto onda ne spomeneš Černobilj? Koliko ih je tamo umrlo iako su odmah po havariji evakuisani svi? Šta bi bilo da su ostali da žive tamo, koliko bi ih preživelo do danas? Mislim da i sam znaš odgovor.
Nesto mi govori kada bi samo za NSX-a ovde postavio one tuzne klipove dece iz mentalnih institucija koja su tu zavrsila zahvaljujuci Chernobilu, da bi on tvrdio kako to nema veze sa katastrofom i da je to normalna stvar.
Prema izveštaju UN iz 1995. godine, broj neposredno i indirektno stradalih od havarije iznosi devet miliona ljudi, podseća agencija RIA Novosti.
mnogo više ih je završilo u institucijama zbog drugih oblika zagađenja, možda je tim klincima lakše kad znaju da je to od uglja? Inače i termoelektrane na ugalj zrače i to poprilično, informišite se malo.
Using several research studies as evidence, the story does make a convincing case that, as it says, “the fly ash emitted by a power plant . . . carries into the surrounding environment 100 times more radiation than a nuclear power plant producing the same amount of energy.” But that is a completely different statement than fly ash is more radioactive than nuclear waste. What it really means is that radiation emissions to the environment from an operating nuclear power plant actually are lower than the radioactivity emitted from a coal plant through fly ash residues. That’s because the reactor vessel, fuel rods, and any radioactive waste on site are well shielded, whereas fly ash, with small amounts of deadly radioactive substances, simply is emitted into the environment.
Even then, as the Scientific American article points out, the radioactive content of fly ash is relatively low,
and nearby residents are more likely to be struck by lightning than to develop health effects from that radiation.
Otvorice bench ziro racun za tebe da ti se kupi karta u jednom pravcu za Pripyat, pa nam se javljaj i pisi putopise direktno sa lica mesta![]()
Ma nece njemu nista da fali, radijacija nije skodljiva :dNe znam samo ko je lud da deluzionom coveku plati da ide tamo da se istopi?
Bezbedno je, ali kolima se ne sme ici zato sto plene ako ih ozracis, ne smes da pipas nista, moras nositi odecu sa rukavima, a preporucljivo je i iznajmljivanje zastitnog odela. lol. I sta bi trebalo da znaci da su isti nivoi kao u Kijevu? Da je Kijev ****** isto koliko i Pripjat, ili da su ovi uslovi koje sam parafrazirao normalni??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari