Pa u konkretnom slucaju ti je "potukao" logiku :trust:
Nije nista potukao nego je jednostavio pitao, kao da je ocigledno, a meni bas i nije ocigledno? Ni ti se nisi potrudio da objasnis. Da, po mojoj logici ako teroristicke i religijski fanaticke organizacije mogu vazdusno bez kontrole da spijuniraju i gadjaju ovakve kriticne POI, onda da. Mozda nisi svestan kakvu razornu moc ima ova napravica cim kazes "sve i da mali drone udari u elektranu". 1) Vec ima veoma veliku razornu moc. 2) Moze se modifikovati po njihovoj potrebi, da ga ne koriste kao ameri, nego kao teoristi (a zna se sta to znaci 3) ko zna sta ce amerika razviti u buducnosti, a ovi se dokopati. Bilo je price u videu o swarm-ovima, sve je to jeftino i efikasno.
Zamisli drugu tehnologiju u pogresnim rukama.
Zamisli tehnologiju buducnosti u pogresnim rukama.
Zamisli da nije Izrael u pitanju nego Albanija da nabavi dronove preko njihovih ortaka sa istoka, a neko kao Srbija da ima NE. Ne mora ni blizu granice, niti susedna zemlja, domet je 1250 milja.
Zamisli da organizuju teroristicki napad na NE direktno, a dronovima da uniste rezervne izvore hladjenja (bilo to dopremanje struje za hladjenje (akumulatori) ili vode).
To sto je Hezbollah poslao drone u Izrael je "demonstracija sile", i mnogo vise sluzi u propagandne svrhe nego sto predstavlja opasnost za nuklearni reaktor. Svakako da ce Izrael pojacati odbranu, a sve i da mali drone udari u elektranu, tesko da bi integritet reaktora time bio ugrozen. A i ako bi mogli da ga ugroze, zasto bi sebi pravili taj problem?
Teroristi ne "demonstriraju silu", odakle ti to? Oni se ne kurce na moru kao kinezi, nego demonstriraju silu tako sto ciljaju civilni objekat, na primer nuklearnu elektranu. A Izrael moze da pojaca odbranu, ali ne i da zaustavi
A i ako bi mogli da ga ugroze, zasto bi sebi pravili taj problem?
Da li me stvarno ovo pitas? Pa to im je glavna odlika, da svojim postupcima prave sebi i svom narodu najveci problem. Ne bih da ulazim u ovo iz postovanja toga sto je tema otvorena da bi se postovalo nesto relevantno i normalno. Nekome ce vest znaciti, nekome nece.
pa evo posto nisam u stanju ja te pitam da mi objasnis, smatras li da ce dron da se kroz neki tajni ulaz uvuce u elektranu i da pokrene tajnu proceduru za pravljenje nuklearne bombe? Evo, bas ne znam sta si mislio da kazes sa ovim.
WTF koje ti vizije imas... kako si projektovao ovo iz teksta i videa koji sam postovao, ni sam bog ne zna.
Udostojicu te odgovora iako ga ne zasluzujes, cisto da bi se razlikovao od tebe koji samo spamuje. Kao prvo nisam mislio da ukradu bilo sta, nego spolja da uniste. Mogu da uniste dronom, mogu da odu direktno a da se pomazu dronovima, mogu samo da spijuniraju dronovima da bi organizovali laksi teroristicki napad ovako. Apsolutno je nebitno. Mogu da gadjaju i uruse dimnjak. Mogu da cekaju da se desi prirodna nepogoda pa da onesposobe rezervne dopremace energije za hladjenje.
Druga stvar, sta si mislio pod "tajnom procedurom za pravljenje nuklearne bombe"? Kao prvo u NE se ne prave "nuklearne bombe", kao drugo taj proces koji se odvija u NE (a nije "pravljenje nuklearne bombe) ima svoje ime, kao trece nije tajan. Nadam se samo da je ovo sarkazam, ali ne mogu da kazem sa sigurnoscu, pored tvojih ostalih izjava koje se nisam nadao da cu cuti u zivotu, pogotovo kada je rec o ovako delikatnoj stvari kojoj se vec ne doprinosi dovoljno paznje.
BTW ne nastavljam se vise, ko je razumeo rizike, razumeo ih je i bez ove teme. Ko i dalje nije, verovatno nikada i nece. Ne vidim ni jedan pozitivan razlog da nastavimo ovo.