Ma i u warheadu i vantegu amd-e prasi nvidiju, samo to ovi nvidija ratnici nece da priznajuJa pomislio da si opet postavio Crysis Warhead shotove, kad vidim sad je Vantage![]()
Nista licno ali koliko drugo radis kao komercijalista za AMD ? .. Uostalom sta sad.. ko jos kupuje kartice da bi vrteo vantage i te testove osim ljudi koji rade review za novine ili neki web sajt ali uglavnom i oni samo testiraju igre.
Realno svaki post ti je AMD je naj naj naj nVidia nista to ne valja...bukvalno.. Da ima razlike ima, neko je bolji negde gde ovaj drugi nije ali eto... ti bukvalno za svaku nVidiu imas neki kontra AMD argument. Bas me zanima da mi navedes ako mozes samo neke stvari koje ti cenis i mislis da su bolje kod nVidie ?? Ne govorim o slicnim klasama niti cenovnom rangu.. nego generalno.. dal ima nesto.
Uostalom ko osporava kvalitet jedne GTX 680 u globalnom smislu mislim da je bas nerealan.
Krivo je ljudima sto puknu 500e na kartu, a ono ista kao karta od 300e.![]()
Mogu da kazem jednu stvar - ASUS GTX680 TOP, igram Darksiders 2 sa svim efektima ukljuchenim u 2560x1600 sa medium AA (iz igre), sve klizi, temperatura karte je 45 stepeni i ne chuje se
Otkad uzimam samo Nvidiju (a to je od GTS250/GTX260) nijedna karta mi nije pravila probleme i sve te karte josh uvek rade (GTS250, GTX260, 2xGTX470, 2xGTX570), shto se ne moze reci za poslednju Ati kartu koju sam kupio - 4870...
Nije sve u "sibicarenju" ima nas ovde koji smo i hedonisti, da kada sednemo da se igramo ili radimo nesto drugo na kompjuteru da to bude maximalno iskustvo. Meni to ATI nije pruzio Nvidia mi pruza, a BitCoin me NE ZANIMA, pa je za mene odluka jako laka.Jaaaaao zanimljivo kako ljudi po svaku cenu pokusavaju da okrenu sve na svoju stranu, "grbave sa bitcoinsima" :d
Kad bi nV mogla da mi zaradi 50e mesecno mozda bi razmatrao o kupovini iste. Ovako kupim grafiku kod covek, ustedim sebi 200e, mesecno skidam kajmak 50e pa vidite ko je lud u ovoj prici.
Ako mogu da biram dali cu da imam fiziku u 5 igara za 200e vise ili da skupljam kajmak na bitcoin-u kad ne igram nista... Imate 50x da pogodite sta bih izabrao![]()
Ti sto pricaju da su hedonisti obicno nemaju veze s tim. Da si neki hedonista nebi vozio jos uvek I5 750 kao ja. Po cemu si ti onda veci hedonista od mene?GoranM je napisao(la):Nije sve u "sibicarenju" ima nas ovde koji smo i hedonisti, da kada sednemo da se igramo ili radimo nesto drugo na kompjuteru da to bude maximalno iskustvo. Meni to ATI nije pruzio Nvidia mi pruza, a BitCoin me NE ZANIMA, pa je za mene odluka jako laka.
Ti sto pricaju da su hedonisti obicno nemaju veze s tim. Da si neki hedonista nebi vozio jos uvek I5 750 kao ja. Po cemu si ti onda veci hedonista od mene?
Ako nekome grafika treba za posao, radi njome nesto, zaradjuje za zivot, naravno da ce da bira sta mu bolje radi. U tom slucaju apsolutno podrzavam kupovinu bilo cega po kojoj god ceni. Tebe smatram skroz naprednim korisnikom ali nazalost 95% ljudi nebi ni primetila da je sela za masinu s drugom grafickom, samo da ne znaju. O tome se radi. 500e je previse ma sta pricali. Ako nekoga zuljaju pare to je neka druga prica ali to je sve osim razumne kupovine, sto se igranja tice, ne pricam o poslu.
Ja sam se igrom slucaja jednom prilikom usudio da uzmem Ati graficku, bukvalno samo za neki prelazni period od par meseci i otkrio sam da bas i nema ne znam kakve razlike sto se igranja tice. Nikada nisam imao nekih problema sa driverima sto vec i na nV nisam dozivljavao. Ja uopste nisam iskljuciv po pitanju kupovine, jako dobro izvagam sve pre nego sto resim sta uzimam. Zamalo da uzmem 670-ku ali na kraju je ispalo ovako i nije mi zao ni mrvicu. Nije ni mene bitcoin zanimao ali gle cuda, imam 90e zaradjenih vec. Dodao sam 110e za kupovinu ove i za 10 dana otplatice mi se ulaganje skroz. Sad reci da sam pogresio negde.
Znam da sam u "vasoj" temi, ne pokusavam da je prljam i sl. vec samo razmenjujem iskustva. 7950 je prokleto dobra grafika za svoje pare naspram koje je 680-ka stvarno precenjena. Govorili ste da je nemoguce da prestigne 680-ku pa na kraju da su testovi fake ali moguce je. Samo treba biti realan, nista vise.
Da NV moze da zaradjuje lovu ovde bi se to navodilo kao fenomen, to bi bilo savrsenstvo koje pruza Nv, to bi se isticala kao nevjerovatna prednost...
Kaze Goran nije mnogo 100e za graficku karticu koje je sporija samo cu stavit ovog zelenogsuvisno je to i komentarisati.
Da, nije mnogo, stojim iza toga. Moji zivci NEMAJU CENU, tako da 80-100eura vise da ih sacuvam nije nikakav problem. Dao sam sansu ATI-ju, za razliku od mnogih od vas AMD-ovaca koji niste ni dali sansu NVidiji. Jednostavno problem je sto sam naucio da SVE radi i da nista NE BRLJA, a kada se to jednom "nauci" onda jako, jako tesko pada kada vidis da za tvojih 270-280EUR 7950 NE RADI KAKO TREBA. Mislim da je to BEZOBRAZNO od strane ATI-ja i nisam spreman to da trpim.
Ne 7950 nego Sapphire 7950 VaporX! Nemoj da globalizujes bez potrebe jer nisi upravu. 7950 sljaka kao zmaj sa 7 glava za 280e!GoranM je napisao(la):Da, nije mnogo, stojim iza toga. Moji zivci NEMAJU CENU, tako da 80-100eura vise da ih sacuvam nije nikakav problem. Dao sam sansu ATI-ju, za razliku od mnogih od vas AMD-ovaca koji niste ni dali sansu NVidiji. Jednostavno problem je sto sam naucio da SVE radi i da nista NE BRLJA, a kada se to jednom "nauci" onda jako, jako tesko pada kada vidis da za tvojih 270-280EUR 7950 NE RADI KAKO TREBA. Mislim da je to BEZOBRAZNO od strane ATI-ja i nisam spreman to da trpim.
Ne 7950 nego Sapphire 7950 VaporX! Nemoj da globalizujes bez potrebe jer nisi upravu. 7950 sljaka kao zmaj sa 7 glava za 280e!
Slazem se, tebi je potrebna nV karta i to je to. Trebalo ti je nesto i bio si spreman da platis.
Ne, ne mislim da vredi toliko doplate za procesor i zato ga nisam ni kupio. A ti da si toliki hedonista kao sto pricas kupio bi ga sve i da kosta 1000e. Hedonizam nema cenu i to bi trebao da znas. Trebao bi i da znas i koliko je AMD dobio ubrzanja novim driverima kad vec pricas o performansama.
Tesko smaranje ti je da uradis dvoklik misem i da ti masina pravi novac? Zatvaras oci pred jako bitnim stvarima koje bi mogle da zanimaju ostale bez obzira sto tebe ne zanima.
Meni recimo ne treba fizika i necu da platim za kartu 80e vise da bih imao fiziku u igrama koje necu igrati. Tacka. Pregrevanja nema, zavojnice se ne cuju, ne igram wow itd.
Pola stvari koje si naveo su se svelo ne to da si odabrao pogresnu kartu (Sapphire VaporX koji je felerican).
Nemoj svoje potrebe poistovecivati s potrebama drugih ljudi i na osnovu toga slepo pravdati novac koji si dao kao da te neko napada zbog toga.
Nije AMD savrsen, ali nije ni nV koji je pored toga i precenjen.
Tacno je da je nekada Nvidia imala bolje napisane drivere, dok danas to vec i nije toliko drasticna razlika, cak je amd sa zadnjim driverima dosta iznenadio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari