Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

Tvoj slucaj ajde da uzmemo i u obzir mada se usko grlo oseti i u igrama (live gaming,ne mora nista da stuca ali karta ne ispuni svoj potencijal) ali kod Raleta nesto ne stima..
Na 100 Mhz i jace u odnosu na GPU score ima jedva pola frejma vise od mene u average..
Sta ti konkretno nije jasno za power limit?
@Rale
Izvrti jos jednom bez AA,izgleda da ti se nesto izbagovalo ili ?
@turok
Izbrisao!

Poslednja izmena:
Meni i dalje nije jasno ovo oko power limita ???

Kao sto sam rekao power limit i nema svrhu kad jednostavno kartica ne moze dalje;) Power limit jedino kod promene voltaze ima svrhu, ovako na def. voltazi i nema potrebe za povecanjem. Mozda je tako asus regulisao preko biosa, mozda je kod drugih brendova drugacije sta znam.
Kao sto rekoh kod mene je takva situacija, namestio sam klokove, izvrteo bench i to je to, nema tu nikakve filozofije. Znam da ti je cudno Beast ali na mojoj konfi takvi su rezultati, zbog cega sta znam. Okacio sam rezultate jos od pre na 35 str. i dobio isto!?

edit: @Beast ajde da probam jos jednom
Capture.JPG

Evo druze to je to, sta god da je to ti je;) Izvrteo ponovo i isto

Poslednja izmena:
kad je odvrnut power limit na maks boost klok ostaje isti . Sta se tu desava?
Evo ga i ss od juce sa 310.33 4xaa pa poredite ako nekoga interesuje ova problematika
310.33.jpg

kad je odvrnut power limit na maks boost klok ostaje isti . Sta se tu desava?
Evo ga i ss od juce sa 310.33 4xaa pa poredite ako nekoga interesuje ova problematika
Pogledajte prilog 99471

Znaci ja i ti imamo isti skor sto znaci da je to to. Nema bagova kod mene rezultati nam se poklapaju

@Beast - Mozda kod tebe nesto ne stima?

Evo da resimo ovu zbrku;) Beast je bio u pravu, izvrteo sam treci put i izgleda da je bio neki bug. Ovo bi trebalo da bude to. Pozz

0XAA

Capture 1.JPG

Sto se tice warhead-a na kloku oko 1300mhz skor bi trebao da bude ovaj kao sto ste dobili oko 68fps sa AAx4
U PCbesta je skor slican vasem ali je memorija kod njega radila na dosta vecem kloku, a gpu na manjem plus ima zvjer od proca, tako da je to to sto se tice rezultata.
Eh sad sto se tice power limiita ja mislim da tu nesto ne stima, ja bi probao MSI afb izasla je neka 2.2.5 verzija u exp-a recimo klok 1278 karta radi na 1280mhz znaci nece da mrdne preko zadane vrjednosti bez obzira sto dize power limit to mi ne ide u glavu mora da boostuje bar 30-50mhz zavisno od igrice, bencha.
Sve mi se cini da je tu nesto zabagovalo nece kartica da mrdne preko onoga sto pokzuje gpu boost, a trebala bi da boostuje.

Poz.

Evo da se prikljucim temi mene zanima GTX 680 da li ima problema sa TDR-om? Posto sam letos kada mi je crkla GTX 280 resio da pazaraim neku iz serije 500 video da ima jako puno problema sa TDR-om pa sam pazario AMD 7970 ali nemogu da se navikenem na AMD :( ima ona i brzinu i snagu da potera sve sto pozelim ali nekako nije to to drugaciji su drajveri nema podrske za fiziku, e sad da li je konacno reseno sa serijom 600 problem sa TDR-om jer se ozbiljno razmisljam da predjem na GTX 680?
Iz ove teme koja je jako siroka nisam primetio da se neko jako zalio na taj problem, mozda je jos rano da bi se pricalo o tome neznam.

Hvala

Poslednja izmena:
Za tri meseca koliko koristim 680icu, nijedan TDR mi se do sada nije desio. :)

Poz.

Evo da se prikljucim temi mene zanima GTX 680 da li ima problema sa TDR-om? Posto sam letos kada mi je crkla GTX 280 resio da pazaraim neku iz serije 500 video da ima jako puno problema sa TDR-om pa sam pazario AMD 7970 ali nemogu da se navikenem na AMD :( ima ona i brzinu i snagu da potera sve sto pozelim ali nekako nije to to drugaciji su drajveri nema podrske za fiziku, e sad da li je konacno reseno sa serijom 600 problem sa TDR-om jer se ozbiljno razmisljam da predjem na GTX 680?
Iz ove teme koja je jako siroka nisam primetio da se neko jako zalio na taj problem, mozda je jos rano da bi se pricalo o tome neznam.

Hvala

GTX 560 je najvise problema imala sa TDR-om, rekao bih da je 99% TDR problema bilo upravo sa tim kartama.
Tako da ne bih generalizovao za celu seriju 500.

Ja na 580-ici ne videh nijedan jedini TDR za godinu dana koriscenja.

Ma aj' sto ga nismo imali ni ti ni ja, svako na svojoj karti... jak smo ti mi statisticki uzorak, dve karte :D... nego sto se stvarno ne secam da sam se nesto nagledao (da ne kazem - ne videh nijednu) tema gde se spominju GTX 570/580 sa ovim problemom.

Mislim, ne kazem da ih nema ili mozda nije bilo, samo ni blizu u tolikom obimu kao sa 560-icom...

Na 560-ci je TDR problem vezan za određene verzije drajvera. Bilo je uvek verzija sa kojima nije bilo problema. Svi WHQL posle 295.73 (uključujući njega) su problem free.

U svakom sluacaju posto mi je ovo prva AMD kartica ipak su mi nekako nVidia kartice bolje licno meni zato razmislajm da se prebacim na GTX 680 i ako po nekim testovima sam vide da ih AMD 7970 koju ja imam dere sa rezultatima. Ali s druge strane nVidia dere AMD-a tako da mu to po nekom mom misljenju dodje na isto vise je stvar ukusa. Bitno da se znaci nepojavljuju TDR greske na GTX 680 za koga sam mislio da pazarim. E sad stvar izbora kojeg proizvodjaca izabrati GTX 680 ako dodje do promene karte a najverovatnije da hoce.

Batali te price jer zaista nemaju veze, ama nikakve.
Gore su ti objasnili gde je problem bio ..
Ako vec planiras prelazak onda idi na neki non referentni primerak,ili ekvivalent u ceni i performansama
GTX 670 PE ;)

Poslednja izmena od urednika:
TDR - Timeout Detection and Recovery.

@luka-d, sa ovom novom GTX 6xx serijom nema TDR-ova. Ja ih licno nisam imao, ali nesto ne vidim da se iko zalio na taj problem. On se neko vrijeme pojavljivao kod GTX 560, ali i za te karte je to davno rijeseno. Imao sam GTX 560Ti, bilo je nekoliko verzija drajvera sa kojima se desavao TDR, ali kasnije su ispravili i nisam ih vise vidjao.

U svakom slucaju, sto se tice TDR-a i GTX 6xx, tu ne moras da se brines, nema ih, sve radi ko podmazano :)

U duhu teme da malo razbijemo monotoniju..Ovaj shoot je posebno za Demija da razbijemo predrasude kako je naklokovana 7950 do smrti
brza od klokovane GTX 680 sto definitivno nije tacno..Nije cak brza ni u sintetici kamo li u igrama..
Evo def Vantage ..

23k581z.png

U duhu teme da malo razbijemo monotoniju..Ovaj shoot je posebno za Demija da razbijemo predrasude kako je naklokovana 7950 do smrti
brza od klokovane GTX 680 sto definitivno nije tacno..Nije cak brza ni u sintetici kamo li u igrama..
Evo def Vantage ..

Pogledajte prilog 100082

Lol
Pa i na 1100mhz HD7950 brza od def gtx680 jel moguce?
HD7950 SB-e I7.jpg
HD7950 gpu score 37243 vs GTX680 35861
Cak ti i sa GTX660ti dobro naklokanom imas slican skor kao GTX680 na def ;)
HD7950 kad se nategne zestoko s novim driverom prebaca lagano GTX680 cak i naklokonau :D

E sad za prebacivanje naklokovane GTX680 svi znamo da je to nemoguce, ali da je fina karta jeste, fina je.

E sad za prebacivanje naklokovane GTX680 svi znamo da je to nemoguce, ali da je fina karta jeste, fina je.

Moguce je u vantage dok u igrama gtx680 logicno da je bolja.
Evo ti primjer na istom procesoru u vantagu
MSI GTX680 LIGHTNING zestoko kloknut na LN2 biosu
GTX680 lightning Vantage max LN2.JPG
MSI HD7950 zestoko kloknuta
HD7950 vantage.png

Znaci pogledaj dobro rezultate moguce je da HD7950 kad se zestoko nakloka predje zestoko naklokanu gtx680 (ali samo u vantagu i u par igri koje bolje leze Amd-e karticama)
Medjutim HD7950 kartica je zesci kloker i pravo je cudo da postoji test u kome je kartica koja kosta oko 280e bolja od kartice koja kosta 500e.
Jednostavno kad se klokne karta divlja (nista se do sada nije bolje klokalo od HD7950 samo treba uzeti pravi primjerak :D)

Smaras za medalju..Dokle vise ciji je duzi?Samo to ti je preokupacija.
Rezultate imamo i na becnhu ,ne treba nam net da trazimo !

Ja govorim o vrednostima za svaki dan..
Evo koliko dobija kolega Salenjak sto potvrdjuje ono sto sam rekao i opet ovo su samo sinteticki testovi,igre su sasvim nesto drugo!
Drugo obratio sam se Demiosu posto je rekao da je naklokovana 7950 brza od naklokovane GTX680 sto nije tacno!
The end of story!

vantage.jpg

Moguce je u vantage dok u igrama gtx680 logicno da je bolja.
Evo ti primjer na istom procesoru u vantagu
MSI GTX680 LIGHTNING zestoko kloknut na LN2 biosu
Pogledajte prilog 100105
MSI HD7950 zestoko kloknuta
Pogledajte prilog 100106

Znaci pogledaj dobro rezultate moguce je da HD7950 kad se zestoko nakloka predje zestoko naklokanu gtx680 (ali samo u vantagu i u par igri koje bolje leze Amd-e karticama)
Medjutim HD7950 kartica je zesci kloker i pravo je cudo da postoji test u kome je kartica koja kosta oko 280e bolja od kartice koja kosta 500e.
Jednostavno kad se klokne karta divlja (nista se do sada nije bolje klokalo od HD7950 samo treba uzeti pravi primjerak :D)

Uz svo duzno postovan je meni je taj rezultat za 7950 SUMNJIV. na 1100MHz GPU=37243 a na 1300 GPU=44086.

Ispada da za 1300/1100=1.1818 (18,18%) skor raste za 44086/37243=1.1837 (18.37%).
Dakle manji ej rast GPU takta (memoriju i CPU da i ne pominjem) od GPU rezultata u Vantage.

Posto imam "dovoljno" iskustva sa 3dmarkom reci cu samo jedno FAKE! Rezultat u Vantage (Preformance settings i posmatramo GPU score da ne bude zabune) ne raste linearno sa GPU taktom jer i CPU tu ima itekako uticaja. Na Guru3d.com su cak i odbacili PScore kao relevantan za novu generaciju grafickih jer CPU jako "gusi" GPU score. Slicno je i sa 3DMark06 (CPU mark umesto 3dmark), dok se recimo 3DMark03 i dan danas ponasa bolje po tom pitanju..

Ja sam sa 7950 na 1100/1700 imao oko 33000 (GPU Score, da ne bude zabune, sve vreme pricam samo o GPU score). Da neko pokusava da me ubedi da moze na 1300 44000 malo mi je u najmanju ruku smesno!

Poslednja izmena:
Evo def Vantage ..

Pogledajte prilog 100082

kad sam to rekao mislio sam pre svega na odvaljenu 7950 na tipa 1200+ mhz vs blago ocovanu 680 (realno one su vec solidno nategnute i nemaju mnogo prostora kao ati za cherechenje)

evo ovde blago klokovan flex dishe za vratom default 680-ici. a realno, mogu se nachepiti josh barem 10%, plus ogroman boost u najnovijim drajverima.
obichno gledam kao merilo popularne igre npr. bf3
http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_7950_Flex/31.html

user Delevic je lichno testirao obe i rekao je da u BF3 ona njegova gigabajtova bolja od gtx 680.

ako se uzme u obzir da jedna koshta 280, a druga 500e, pa neka je i gtx all around i brzi par %, opet se postavlja pitanje, shta se to placa (dobija) tom cenovnom razlikom?
30-40w manja load potroshnja i fizika? stabilniji drajveri?

Preciznije : "tipa debelo nasviran 7950 od 280e, je kao ocovana gtx 680 od 500+e, ako sam dobro skontao. "
Ja iz ovog nisam mogao da zakljucim na koji procenat overkloka si mislio ali mi svakako nije bilo logicno da se karte uopste porede
u tom kontekstu..
7950 ima vise prostora za OC jer je u principu oslabljena 7970 ali generalno koliko god da se nasvira u uslovima 24h/7 prema GTX680 za 24h/7 ne moze je sustici.
Cisto sam Vantage okacio iz tog razloga jer su u sintetici ATI-jevci malo bolji.
Za BF3 cisto sumnjam da moze da 7950 da sustigne GTX680 jer je GTX680 osetno jaca karta a i BF3 bolje lezi nVidia arhitekturi..
E sad,mozda se nesto promenilo sa onim driverom oko koga je podignut hype pa to daje neki subjektivni osecaj da je to tu negde ali je pitanje sta je tu zapravo nedge.
Fluidnost u igri,min fps,setovanja-filtracija i sl..Da ne duzim..Poenta je jasna.
Ok GTX680 je skuplja karta ,dosta skuplja i treba da bude skuplja jer je bolja e sad da li bas ovolika razlika treba da bude nisam siguran.
500 eur je Lightning model ;)
Placas standard - ono sto sam potrazujes..Koliko para toliko muzike mada nije sve u brojkama (suvim performansama),to odavno znamo ;)

Inace da ne mislis da se ne slazemo jer se u principu slazemo..
Upravo iz razloga sto mene ne ispunjava referentna GTX680 odustao sam od nje ,sve je stvar afiniteta.

Poslednja izmena:
Jel na kraju, vi sto bacate 50-60 soma za graficku kartu, igrate neke igre ili samo merite ciji je duzi ? :D

Mere ko je veci som :d... salamala :p...

Uz svo duzno postovan je meni je taj rezultat za 7950 SUMNJIV. na 1100MHz GPU=37243 a na 1300 GPU=44086.

Ispada da za 1300/1100=1.1818 (18,18%) skor raste za 44086/37243=1.1837 (18.37%).
Dakle manji ej rast GPU takta (memoriju i CPU da i ne pominjem) od GPU rezultata u Vantage.

Posto imam "dovoljno" iskustva sa 3dmarkom reci cu samo jedno FAKE! Rezultat u Vantage (Preformance settings i posmatramo GPU score da ne bude zabune) ne raste linearno sa GPU taktom jer i CPU tu ima itekako uticaja. Na Guru3d.com su cak i odbacili PScore kao relevantan za novu generaciju grafickih jer CPU jako "gusi" GPU score. Slicno je i sa 3DMark06 (CPU mark umesto 3dmark), dok se recimo 3DMark03 i dan danas ponasa bolje po tom pitanju..

Ja sam sa 7950 na 1100/1700 imao oko 33000 (GPU Score, da ne bude zabune, sve vreme pricam samo o GPU score). Da neko pokusava da me ubedi da moze na 1300 44000 malo mi je u najmanju ruku smesno!

Nije fake vjeruj mi procesor utice mnogo na vantage valjda to i sam znas, zato je takva razlika pogledaj detaljno razliku veliku pravi procesor u vantagu.
Da si imao sb-e imao bi 37000 skor, i ja nisam vjerovao da toliko utice procesor u vantage, ne ubjedjujem nikoga, ali ovo je stvarni rezultat HD7950 na sb-e platformi.
@Pcbeast mislim kad neko postvi argumente ne treba to osporavati, jednostavno vantage pogoduje AMD-e karticama znas i sam, isto tako znas i da je HD7950 zestoki kloker zato i moze sustici gtx680.
Za ovaj skor od kolege selenjak pa pogledaj njegov proc i felericnu HD7950 vapor-x karticu njegov skor uzmi sa rezervom ;)
Nemojte misliti da ja nesto imam protiv gtx680 (odlicna je to kartica), ali ove amd-eove kartice sa novim 12.11 driverom stvarno daju dobar skor.
EDit: ogromna je dobit gorane kad vrtis HD7950 na 1100/1500 na core i5 750 i na core i7 3930x dobro kloknutom, ovo ti govorim zato sto sam siguran pouzdan podatak od covjeka koji je vrtio HD7950 na 1100/1500 na core i5 i istu tu kartu provrtio na core i7 3930x dobio je vjerovao ili ne oko 4000 za gpu skor iako je kartica kucala na indenticnom skoru tako da sam ja hiljadu posto ubjedjen da HD7950 zestoko naklokana kao na ovom gore linku daje oko 44k pogotovo sto je lik radio sa novim driverom - rezultat sigurno nije fake slobodno ako neko ima HD7950 i core i7 3939x nek provrti dobice skor kao ovaj gore- ovo ti govorim iz pouzdane ruke i ja sm se zacudio koliko procesor utice u vantagu na gpu skor ;)

Jos jednom ako neko sumnja da HD7950 na 1300mhz i core i7 3770k ne moze da izbaci 44k za gpu u vantage najbolje je nek kolega mdm izvrti sa svojom HD7970 posto i njegova HD7970 moze na 1300 vidicete da ce imati preko 45k za gpu skor jer na istom taktu HD7970 baca oko 1000 visi gpu score, znaci ako meni ne vjerujete (mada ne vidim razlog ovako je isto bilo kad smo govorili o warhaedu pa se ispostavilo da sam ja bio u pravu) nek kolega mdm izvrti posto ima isti procesor core i7 3770k i vidicete da ce imati visi skor od HD7950 od 44k za gpu treabo bi on imati preko 45k za gpu.

Poslednja izmena:
posledjni put kad sam gledao bio je onaj odnos, sad vidim ima 680 za 450-500e izbor,
a 7950 ima od 262 safir flex pa na vishe, ali je opet 150-200e razlike, a 100e u odnosu na 7970.

pa sad, sintetika...vantage maaalko vishe lezi atiju, ali samo malko, dok mark11 solidno vishe nvidiji.
igre kako koja, ali sam uporedio dva shota, mdm-om sa odvaljenom 7970 na 1300, najnoviji drajveri vs maestrov lajning 680 isto odvaljen do kraja,
makine su im gotovo iste, samo shto je maestro svoj cpu vishe nasvirao (skalpirani 3770k u oba sluchaja :D), i njegov GPU skor je 12500 i neshto, a mdm-om 12900 i neshto.
7950 je klok za klok par % sporiji od 7970, pa ako mark 11 vishe lezi nvidiji, a 7970 je brza, pri maximalnom oc-u, rachunam da je u vecini stvari onda odvaljen 7950 biti brzi od klokovane 680.

http://www.hardocp.com/article/2012/07/23/msi_geforce_gtx_680_lightning_video_card_review/9

evo ovde dva lajninga jedan pored drugog, sa tim da je ovo pre izlaska novih drajvera.

Poslednja izmena:
posledjni put kad sam gledao bio je onaj odnos, sad vidim ima 680 za 450-500e izbor,
a 7950 ima od 262 safir flex pa na vishe, ali je opet 150-200e razlike, a 100e u odnosu na 7970.

pa sad, sintetika...vantage maaalko vishe lezi atiju, ali samo malko, dok mark11 solidno vishe nvidiji.
igre kako koja, ali sam uporedio dva shota, mdm-om sa odvaljenom 7970 na 1300, najnoviji drajveri vs maestrov lajning 680 isto odvaljen do kraja,
makine su im gotovo iste, samo shto je maestro svoj cpu vishe nasvirao (skalpirani 3770k u oba sluchaja :D), i njegov GPU skor je 12500 i neshto, a mdm-om 12900 i neshto.
7950 je klok za klok par % sporiji od 7970, pa ako mark 11 vishe lezi nvidiji, a 7970 je brza, pri maximalnom oc-u, rachunam da je u vecini stvari onda odvaljen 7950 biti brzi od klokovane 680.

Upravo to HD7950 kad se odvali prestize GTX680 naklokanu, ali ljudi to ne vjeruju misle ako gtx680 kosta 500e mora rasturati HD7950 koja kosta oko 280e.
Jednostavno AMD_e sa kartom srednje klase sustize u vantegu GTx680 koja kosta 500e
HD7950 vantage.pngGTX680 lightning Vantage max LN2.JPG
Postavis im argumente jasno se vidi da su 2 kartice testirane na istom procesoru da procesori daju jednak cpu skor, da razlika postoji u gpu skoru i ta razilka ide na stranu HD7950 kartice.
Sve se vidi sa slika samo treba otvoriti oci :zgran: i priznati realnost.

Vrh Dno