Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

uu..ovaj hibridni acelero mnogo dobra stvar, samo su mi chudne temperature na atijima, neshto mnogo nisko, kao i one da su sa nekim ne referentnim hladjenjima.

znam, videh, oko 150e...tuga...
za 200e kupish ful cover WB, pumpu i neki dabl, tripl radijator, i plus mozesh posle i cpu da bacish u lup i da upgrejdujesh, da se igrash...da je nekih 80e pa i da razumem.

Poslednja izmena:
Greska nista drugo . Pcbeast koji su tvoji maksimalni oc dometi sa gtx 680 I koliko imas u Wrheadu sa ovim najnovijim beta drajverom ?

Maksimalni OC stabilni dometi su ovi koje sam prilozio u testovima.
Znaci referentna karta ..
Evo jedan Warhead bez AA..Hehe.Zanimljivo,bez AA sustizem mdm-a kad je kod njega Crysis na 4xAA :D

34i4dmp.png

Evo ti i Unigine 3,odradi na ovim setovanjima pa pogledaj rezultat..

nya4he.jpg

Jos jedna jako bitna stvar.REZULTAT ne sme da varira.Koliko god puta izvrteo Warhaed,Unigine uvek ce dati isti rezultat u average,varijacije su u 0.20 najvise ali ispod
glavne cifre nikad nece spasti!
To kod tebe nije dobro ustelovano i najverovatnije da ti zbog power target-a varira,obara jer zadati klokovi potrazuju od karte
i vecu potrosnju a power target tj boost tehnologija sve to regulise kako je propisano ,zato i imas varijacije u tolikom rasponu!

Gledajuci rezultate gtx680 u warheadu izgleda da novi 310 beta driver nije donio nikakv pomak.
Sto se tice gtx680 u ovom testu vjerujem da bi na taktu 1300/1900 (1300 govorim o stvarnom stabilnom kloku prateci monitoring i 1900mhz za memoriju) gtx680 trebala da izvuce oko 72 fps-a sto je opet oko 10fpsova manje od HD7970 na 1300/1900 sa novim 12.11 driverom koji je donio oko 2 fpsa u odnosu na starije drivere :D
Sto se tice warhead-a HD7970 kad se dobro nakloka nekih od 10-15% posto je brza od naklokane gtx680, cudi me jos jako visoka cjena gtx680.
Kako sada stvari stoje sa novim driverima gtx680 je inferiorna u odnosu na konkurenciju, a kosta znatno vise :wave:

Rezultat i ne varira u unigine sve je ok . Sporan je warhead ! nesto mi tu nestima ! daje neke nebulozne cifre i kad je karta na def . Power target pratim kad klokujem preko monitoringa iz benca u benc i tada dodajem ! npr ako power target ne prelazi 100 procenata bespotrebno ga je dodavati . A nesmeta i ako se doda ?!

Pc beast sto neuradi sa 4xaa warhead i unigine sa tes. extreme 16xaf i 4xaa ?

Poslednja izmena od urednika:
Rezultat i ne varira u unigine sve je ok . Sporan je warhead ! nesto mi tu nestima ! daje neke nebulozne cifre i kad je karta na def . Power target pratim kad klokujem preko monitoringa iz benca u benc i tada dodajem ! npr ako power target ne prelazi 100 procenata bespotrebno ga je dodavati . A nesmeta i ako se doda ?!

Sto ti je sporan warhead dobivas oko 68fps, da ti memorija ide preko 1700 dobio bi preko 70fps.
Ja mislim da ti je skor sa takvim klokom 1290/1700 sasvim ok, a sto se tice power targeta pomakni ga do maksimuma i provrti test, ne moze skoditi samo moze dati jos veci skor jer ako je sve u redu gpu klok bi trebao da se poveca, a samim time i ukupan skor ;)

@exp
Hehe.Pa powertarget ti i omogucava "luft" .Sto je manji sve vise gusis kartu jer ce kroz boost tehnologiju da regulise sve ostale parametre.
Power target target treba da ide na max,koliko ti je kroz sw omoguceno i na konto toga
da overklokujes kartu proporcionalno maksimalnom dometu koliko moze napon da ide visoko..

Dao sam ti rezultate koje sam radio skoro,nemam vise kartu kod sebe..
Probaj kako sam ti rekao i vidi jel imas neki pomak..

P.S.Kod mene u Warheadu je skok od skoro 2 fps-a sa novim driverima dok Battlefield nisam jos probao,Borat prijavljuje skok od 25 fps-a sto je ogroman skok
mada nisam probao ni sa starim,mrzece me da eksperimentisem sad ponovo :)

@pc beast @goldi prihvatam kritike ;)
probao sam unigine sa 159 procenata power target i sa 100 proceneta izmedju testova resetovan gpu tweak u monitoringu je isti u oba slucaja 88 procenata u gpu klok se poklapa .
power t. 100.jpg
1240 powert159.jpg

Probaj Warhead a Unigine si trebao da izvrtis na mojim setovanjima cisto da vidis koliko se uklapas u score..
P.S.Nekad nije dovoljan ni pwertarget ako je napon taj koji te koci,onda karta i trotluje..Sve sam zive kombincije isprobao veruj mi..
Trazi zicu tvojoj karti,gde su joj maksimalni dometi,svi parametri moraju da se usklade..Inace nebi Asus dozvolio toliki raspon u powertargetu da nema efekta..

Poslednja izmena:
Bas sam se smorio! ali cu odraditi da vidim kako se uklapam u tvoj score . Interesovalo me da vidim imali skoka gpu kloka promenom power targeta. Ali nema . Ako vuce vecu snagu kartica pri kloku trebalo bi da na monitoringu premasi 100 ! rezultat je malte ne indentican !

@pc beast @goldi prihvatam kritike ;)
probao sam unigine sa 159 procenata power target i sa 100 proceneta izmedju testova resetovan gpu tweak u monitoringu je isti u oba slucaja 88 procenata u gpu klok se poklapa .
Pogledajte prilog 99442
Pogledajte prilog 99443
Moje misljenje je da kad testiras OC domete da podignes taj power limit do 159, ubjedjen sam bio da ce kartica da boostuje vise od onoga sto pokazuje gpu-z ali ipak izgleda da ostaje na istom kloku cudno u najmanju ruku.
Probaj jos odvrtit neki test i vidi dize li gpu klok.

Vidim da pominjete power limit i moram da dodam da recimo kod mene kad podignem pow. limit na 159 i radim bench sa 1300 za gpu i 6500 mem. ne prelazi 95% tako da nemam pojma o cemu se radi. Skor na benc. skace normalno ali power limit je tu gde je.... Ja nisam video da prelazi 100% i prilikom oc-a i na def.

Mislim da nije pover limit isti za sve aplikacije .U nekim aplikacijama ide preko 100 ! Utim slucajevima ga treba dizati ? ili mozda gresim to je moj zakljucak !

Sutra posle podne cu da razmotrim detaljnije sta se desava i krenucu ponovo od warhead.!!

Ajde rayko cekam ;)
Ja sam obrisao warhead sutra cu ponovo sve ispocetka !!!

@Rayko pa povecaj power limit:D

Drajveri 310.33 @1293/6696
4XAA

4xAA ...JPG

0XAA

0xAA.JPG

Sto se tice tvojih klokova Beast ne mogu da ti pomognem zbog mem. tako da ti nista ne znaci isti gpu klok, ***. Evo obratite paznju na power limit i videcete da ne prelazi 100%!

Eto vidis da se nesto cudno desava..Kod mene je score u proporciji..Tebi raste bez AA dok kod sa AA jedva malo..
Bez AA imas 8 fps-a vise od mene tj skoro 9 a sa AA jedva 1 wtf?
Provrti svakako na mojim setovanjima bez obzira sto mem ne moze..Mem stvai na max koliko moze!!!

Bez AA :

34i4dmp.jpg

Sa 4xAA :

33m20zn.jpg

Poslednja izmena:
Evo i mojih rezova sa i bez povecanja limita raykov set.
power 100.pngsapowerom 159.jpg

Sad je dobro ipak je neki bug samo mi nije jasno sto vam obojici malo skalira a imate dosta veci klok od mene..
Daj cackajte to malo,da resimo dilemu :D

Poslednja izmena:
Procesor maticna Pci-e 3.0 to je problematika kod mene Sto se tice testova ,U igricama radi sve savresno Igre jednostavno teku glatko bez pada fpsa.!!!

Meni i dalje nije jasno ovo oko power limita ???

Vrh Dno