Čemu kritike? Pa, recimo da je Srbija fenomen po tom pitanju. Pljuvaće Apple koji izbaci očigledno bolje i konkurentnije proizvode zbog... iskreno, ne znam zbog čega. Evo sada će iPad Mini koštati 300 evra. To je bre cena Prestigio tableta. Koji je sad razlog da kupiš bilo koji drugi tablet? Ok, Nexus 7 ima prednosti. Ne mogu da kažem da nije tako. U pitanju je dosta brži laptop (Nexus 7 je po performansama nadmašio samo iPhone 5 i verovatno iPad 4 (koji ima još brži GPU). Ali iPad mini, koji ima hardver kao i iPad 2, sa A5 je solidno sporiji tablet (kad posmatraš benchmarke). To se u realnom radu i igrama neće primetiti, ali eto, recimo da Nexus 7 ima tu prednost. Takođe, ono što je nepoznanica, o čemu niko još nije pisao - je kvalitet ekrana. Kapiram da on izgleda bolje nego ekran iPada 2, jer je tačka sitnija i sve to, ali verujem da je po kontrastu i bojama lošiji, jer sigurno nije korištena S-IPS matrica, nego pre LCD tehnologija koja je korištena na iPhone 3GS-u (ppi odgovara tome, zar ne?) ili neka slična (tj. tog ranga, kvalitativno). Nadam se da grešim, ali ako sam u pravu, onda Nexus 7 ima i značajno bolji ekran, ali i ekran više rezolucije. Apple jeste poredio kako izgleda web na iPad mini ekranu, ali nisu pričali o filmovima, koji više odgovaraju wide ekranu (iskorištenost površine je bolja a sam odnos stranica adekvatniji za tu upotrebu). Dok ne vidimo poređenje ekrana, ne mogu ništa da pričam.