Šta je novo?

X-COM: Enemy Unknown

Jesu. Ja sam sacuvao pre misije i kada sam ucitao poziciju dao mi drugu misiju. Prvo mi je dao misiju sa dekativiranjem bombe u gradu. Onda mi je dao misiju sa deaktiviranjem bombe na nekoj stanici za vozove a kada sam ponovo ucitao (pre misije sejv) dao mi je misiju da spasem VIP.

Nego jel ste provalili kao se lepo gadja kroz ivice? Kada ubodu sansu za pogodak leti plazma kroz ivice zidova samo tako :)

Šta fali kastomizaciji? Mislim da je ovo sasvim dovoljno.

Smeta mi sto je svaki vojnik koga napravis bezlicni dron koji je potpuno isti kao i svi drugi (uprkos tome sto ima fin broj razlicitih delova za menjanje).
Mozda sam i ja previse ocekivao, nije ovo RPG :D
-------

Jose neke stvari koje mi idu na zivce:

-Nema Resume-a, a svi save-gameovi imaju istu sliku
-Kada prica lik na terenu koga treba da spasis (a prica cesto), uvek igra pauzira i nemoguce je to preskociti :S
-Istrazivanje vanzemaljskih vrsta ne dovodi do otkrivanja njihovih mana, i lakseg ubijanja na terenu (I mean, wtf?? :trust:)

Ali zato osecaj kada savrseno odradis misiju (ili bedak kad sve vojnike pobiju :d) - priceless

Poslednja izmena:
A sta se desi kada uhvatis zivi primerak? Jel to onda doprinosi necemu. Ona riba rece da im je za nastavak istrazivanja neophodan zivi primerak... *** treba uloviti nekoga sa onim retardiranim elektro pistoljem...

Izgleda da je glavni cilj toga da prica napreduje, a uglavnom dobijes i nesto novo sto mozes da pravis, oruzje ili oklop

Uh... kakav je osecaj kada ti pogine Major na samom kraju misije... Uh.... :mad:

Što se tiče onog pucanja kroz zid i ivice. Ja na to gledam kao da metak (ili bilo šta drugo) probije zid, što je skroz realno.

Ja igram normal ironman, bukvalno svaku akciju preživljavam kao da sam lično tamo :) sledeći prelazak ide classic ironman :)

Što se tiče kastomizacije, verujem da će biti tu još nekih sitnih dlc-ova koji će doneti nove modele.

A sta se desi kada uhvatis zivi primerak? Jel to onda doprinosi necemu. Ona riba rece da im je za nastavak istrazivanja neophodan zivi primerak... *** treba uloviti nekoga sa onim retardiranim elektro pistoljem...

Neznam kako da ti kazem, ali kad ulovis tog malog, posle treba da ulovis jos jednog, ali malo veceg :)
Inace nije problem ga uhvatiti, sacekas da ostane zadnji, izletis ispred njega, eventualno popijes malo demidza i to je to.

Neznam kako da ti kazem, ali kad ulovis tog malog, posle treba da ulovis jos jednog, ali malo veceg :)
Inace nije problem ga uhvatiti, sacekas da ostane zadnji, izletis ispred njega, eventualno popijes malo demidza i to je to.
Znam ,jesam iz drugog puta. Ostetim ga ostane mu 2HP-a dodjem sa tizerom 80% da ga pogodim i slogiranje ne uspe. Baja mi u sledecem potezu pokida vojnika. E onda sam se grohotom smejao kada sam ucitao sejv napravljen 2 poteza pre akcije jer sam tacno znao da ima da bude neki random fail...

@dr.sonic Znas kako, kada metak probije ivicu zgrade i jos nekakvu barikadicu (koja daje pola stita) iza koje je moj vojnik nekako mislim da je to nemoguce posto meni obicna SAKSIJA blokira pucanj... A ovaj probija dva zida zgrade... Vazi...

A sto panice uzas jedna ***... Ne do Bog da ti ubiju vojnika pored nekog drugog vojnika ovaj oma ima da pocen da histerise...

Ostetim ga ostane mu 2HP-a dodjem sa tizerom 80% da ga pogodim i slogiranje ne uspe.

E zbog tih nelogicnosti ili bagova sta li su vec, je trebalo jos nekoliko meseci da peglaju igru.

Pa *** kad meni tri vojnika sa 65% mase istog aliena, a njegovi skidaju iz overwatcha po 4hp-a :mad: ; on baci granatu svakom ode po 4hp-a, ja bacim granatu na dvojicu i ne skine im nista (sa 90%:shock:)

I to sve ajde da bacim na %, posto kao nije 100% pa ajde, ali napisu da sa laserskim snajpom ne smes da se priblizavas zbog preciznosti, ja se odaljim od njega - preciznost manja, ma wtf bre

A i precniznost sa snajpom bi morala da bude mnogo veca, kad promasi onoliku mrcinu sa 10 metara dodje mi da zaplacem :smash:

Meni izgleda ubagovan squadsight kod snajpera. Već nekoliko poteza ne mogu da pucam sa njim, i ako se alien nalazi u vidokrugu jednog od mojih vojnika. Da li je i tu bitna razdaljina, tj da ne mogu da pucam na jako udaljene mere i ako su u vidokrugu nekog od mojih?

Tu je navaznije da izmedju snajpa i mete nema niceg, dakle iako ga jedan vojnik vidi, ovaj nece moci da pogoti metu ako se izmedju njih nalazi zid, kamion sta god...

Kako funkcioniše ovo sa naučnicima i inženjerima? Ja npr imam 7 inženjera i kada ih rasporedim na nešto, oni se ne troše? Važno je samo taj ukupan broj da zadovoljava kriterijume nekog projekta?

Izašao update.

Da li overwatch puca samo kada se neprijatelj pomeri za jedno ili više polja, ili opali i kada neprijatelj puca na nekoga (bez pomeranja)? Nikako to da izvalim :)

Poslednja izmena:
Puca samo na prvog neprijatelja koji se pomeri. Posle imas da budzis da puca i na onog koji puca (ne znam kod koje klase vojnika).

izgleda da procenat koji ti pokazuje nema bas mnogo veze da li ces pogoditi ili ne (ili je mnogo manji nego sto pokazuje)
igra izgleda randomizuje ishod tvog gadjanja

dakle igra prvo sracuna da li ces pogoditi ili ne pa tek onda ti preduzimas tu akciju, bez obzira na kojeg vojnika se oslonis da gadja
takodje procenat preciznosti se ne menja u odnosu na udaljenost mete

i naravno glupost da te alien gadja kroz zidove a ti nemas mogucnost da gadjas gde hoces sta hoces

vojnik ili alien ne moze da bude ranjen, pa mu je (ne)efikasnost ista i sa full health-om i sa samo jednim :|

doduse ja sam samo stigao da probam, ali na ovo se zale i na oficijelnom forumu

Znaci da cekamo jos malo... Jedno 2-3 patcha, pa tek onda da se proba ovo...

izgleda da procenat koji ti pokazuje nema bas mnogo veze da li ces pogoditi ili ne (ili je mnogo manji nego sto pokazuje)
igra izgleda randomizuje ishod tvog gadjanja

dakle igra prvo sracuna da li ces pogoditi ili ne pa tek onda ti preduzimas tu akciju, bez obzira na kojeg vojnika se oslonis da gadja
takodje procenat preciznosti se ne menja u odnosu na udaljenost mete

Pa normalno da randomizuje, zato imaš procente :) Kada ti recimo kaže da su šanse 50%, onda komp za tvog igrača "baca kockicu" sa 2 strane (jedna je pogodak, druga promašaj), a ishod toga je skroz random. Kada ti je šansa 90%,onda se baca kockica sa 10 strana, od kojih je 9 pogodak, a jedna promašaj. Kao table top warhammer.
A ovo za udaljenost mislim da jeste tačno, nažalost.

Ispravka, udaljenost utiče na šansu, sada proverio. Imao sam 40 na početku turna, prišao sam za jedan onaj poen i onda sam imao 75%, mada sam omašio :mad:

Poslednja izmena:
Uf koliko je loša kamera unutar brodova.
Upravo sam izgubio prvog čoveka, assault lieutenant, a imam i dvojicu na samrti iz iste misije (jednom ostala 1 crta, a drugi je bio kritičan). Plače mi se :mad:

Inače, ne znam da li je bio bag ili šta, ali napao sam veliki ufo sa običnim interceptor-om i ovaj me je ubio, ali se ufo ipak srušio kao da sam ja njega ubio.

Još jedna zanimljivost vezana za taj susret je i ta da nisam izgubio avio skroz (i ako je pisalo da je srušen), već se pojavio u hangaru i bio na popravci. Moguće zato što sam poslao ekipu i dobio tu misiju (mada je bila pirova pobeda :)). Da li je neko skroz izgubio avion?

Da li može da se igra multi preko lana, odnosno garene?

Koliko je jak snajper,ne znam šta bih bez njega :) Na najvećem nivou mi je, imam double tap, ono što daje bonus na overwatch i laserski snajper. Ubijem dva mutona čim se pojave (jednog crit iz overwatch-a), sledećeg odmah za njim zbog double tap-a, haos :D
Čini mi se da mi on iz 15 misija ima 35 ubistava.

Ja nikako da nadjem ulogu za snajpera, i uvek mi zaagine. Imam 1xHeavy, 3xAssault, 1xSupport i jedan nesrecni Sniper. Assault su mi ubedljivo najbolji cepnesh run and gun dotrcis do nepriajtelja i pokidas ga sa onim duplim pucanjem.

Ja nikako da nadjem ulogu za snajpera, i uvek mi zaagine. Imam 1xHeavy, 3xAssault, 1xSupport i jedan nesrecni Sniper. Assault su mi ubedljivo najbolji cepnesh run and gun dotrcis do nepriajtelja i pokidas ga sa onim duplim pucanjem.

***, svako ima drugaciju taktiku. Ali neke kombinacije sabijaju samo tako

Firestorm+evasion

grapple+max snajper sa plasmom

titan armor+ alloy canon

double supression protiv beserkera :-devil-:

Sto vise igram vise mi se svidja. Ovo stvarno vredi kupiti

Poslednja izmena:
Ja nikako da nadjem ulogu za snajpera, i uvek mi zaagine.

Nesto radis pogresno, ja imam 2 snajpera i poslednjih nekoliko borbi niko nije uspeo da opali na moj tim a kamoli da pogodi nekog. Laserski snajper+plasma pistol+scope+skeleton suit+gunslinger+low profile+double tap+opportunist=overpowered

E ne bih ovo igrao na ironman modu, ni u ludilu

Namestim svih 6 na overwatch i svi promase :lupko: I onda na potezu 10 uber-mutona :S:

Nazad
Vrh Dno