Šta je novo?

X-COM: Enemy Unknown

Broj granata je ogranicen, municija nije samo mora de se reloaduje a na to trosis jednu od one dve akcije (ne znam da li mozes posle da pucas ili se racuna kao pucanje). Koliko sam shvatio nece biti linearna, tj. random ce se generisati misije itd. odnosno svaki put ce biti drugacije (pri svakom novom prelazu).

ovo bi trebalo da bude remake ufo/xcom iz 90tih?

Gledao neki review, video sam kako izgleda presretanje, mada kratko je trajalo pa nisam baš najbolje razumeo :)
I takođe sam video da pri opremanju vojnika stoji na granati oznaka za beskonačno, što znači da nije ograničen broj granata u misiji.

Na metacritic ima ocenu 91 sa 6 review-a.
I gametrailers mu je dao 91.

Šta se ovde dešava, nigde nikoga? Da li je neko probao? Meni se skida još uvek, biće danas.

Pa polako, tek je izaslo ,) I meni se skida:type:

Meni na 87 ide oko 120, a išao je do 600 pre toga. Koju verziju skidate? Ja sam sinoć to stavio, a tada je bila samo ona preload steam verzija.

Evo ubrzalo se kako ovo pišem, pu pu da ga ne ureknem :D

Done and done :D

Sad samo da ne prijavi WinRar neku gresku :cuss:

Fenomenalna igra! Mnogo izazovno... Hvala Targu na odlicnom internetu, nabavio sam je u roku od 2h :)

FLT...

Pa zar i DLC ima?? :zgran:

To je onaj DLC što je otključan kada se dostigao određen broj preorder-a na steam-u. Nije nikakva misija, samo donosi neku kastomizaciju vojnika i skin vojnika iz originala.

Hm, obicno te sitne dlc-ove ne skidam, ali koliko sam cuo, dodatni customization bi ovde dobro dosao

Dvanaest ipo giga? Na koji nacin je tako nesto moguce za ovakvu igru uopste? Low res texture visoke rezolucije ili tako nesto? :D :p

Grafika svakako nije ništa posebno, ali se meni sviđa. Takođe nema puno filmića i cinematic-a.
Jesu li je optimizovali malo od demoa?

Dajte neki detaljniji info o igri.

Moji prvi gamerski dani su bili, između ostalog, i uz UFO i X-COM.

Vredi li kupovati igru ili ne?

Grafika svakako nije ništa posebno, ali se meni sviđa. Takođe nema puno filmića i cinematic-a.
Jesu li je optimizovali malo od demoa?

Ne znam, meni i je demo radio super na max podesavanjima, a nisam merio fps da bih uporedio

Dajte neki detaljniji info o igri.

Moji prvi gamerski dani su bili, između ostalog, i uz UFO i X-COM.

Vredi li kupovati igru ili ne?

Zavisi da li bi da kupujes ili da "kupujes" :p

+Gameplay u borbi je zanimljiv,pravljenje baze zanimljivo, grafika lepa (uprkos losim teksturama), kompleksna je taman koliko treba, nije zahtevna, nema velikih bagova itd.

-Pravljenje vojnika je katastrofalno, manji bagovi tu i tamo (kliping, trepernje tekstura), igracu nije objasnjeno sve sto bi trebalo da zna, neprijatelj ume da pogodi iz nemogucih situacija dok moji vojnici mase u sigurnim itd itd

Nisam puno igrao ali za sada je dobra

Konačno krećem da igram. Koju težinu ste vi počeli?

Kolika je razlika između classic i normal, u čemu je razlika? Ja sam hteo da krenem normal ironman.
Našao sam koja je tačno razlika.
http://forums.2kgames.com/showthread.php?150076-Differences-in-Difficulties

Šta fali kastomizaciji? Mislim da je ovo sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
Obicno sam prinudjen da rotiram, posto su mi cesto ljudi iz ekipe povredjeni, pa imam vec 6-7 iskusnih vojnika.

Da li je igra zaista kao originali? U smislu, namestiš bazu, juriš UFO-e, kada ih srušiš ideš na misiju da dokrajčiš vanzemljake, ukradeš im tech pa razvijaš, ili ako uspeš da uhvatiš živog vanzemljaka dobijaš nove opcije itd? Znači potpuno random misije i to, taj deo me zanima?

Da li je igra zaista kao originali? U smislu, namestiš bazu, juriš UFO-e, kada ih srušiš ideš na misiju da dokrajčiš vanzemljake, ukradeš im tech pa razvijaš, ili ako uspeš da uhvatiš živog vanzemljaka dobijaš nove opcije itd? Znači potpuno random misije i to, taj deo me zanima?
Da. E sad jos nisam ufatio zivog vanzemaljca ali jasno kazu da da bi nastavili reaserch treba da im dopremis zivog vanzemaljca...

Vrh Dno