Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Evo i toga...
www.engadget.com/2012/09/26/lumia-920-low-light-shootout/

Definitivno moj sledeci telefon, ali definitivno.. Ne zbog kamere nego zato sto je jednostavno Nokia pravi telefone da to i budu bas poput BB, a ne kao ostali..

Hehhe koja propaganda ej blate sad 808 a pre mesec je na sva usta hvalili:lupko:

Pa ocigledno je da ova lumia ima mng mng veci prodajni potencijal.. Plus tu je i nova platforma koja treba sto vise da se promovise..

bzvz poredjenje, nocu bez blica u auto-modu

Nije bez veze...
Vidis da se potenciraju fotografije na koje blic ne bi uticao mng, slikane su udaljene zgrade, sta ti tu znaci blic.. Mislim da su ovde hteli da pokazu zasto su za njega vezali pridev pureview.. A i ako je telefon u stanju da tako lepu i cistu sliku uradi bez blica, sta tek ocekivati u savrsenim uslovima?

Nije mi jasno cemu toliko hejtovanje Nokie, ako neko zna da napravi telefon onda su to oni, druga stvar WP8 ce biti usko povezan sa Win8 koji cemo pre ili kasnije svi imati na svojim racunarima, sto je svakako dobra stvar.. Mozda su preterali sa cenom, ali tako je uvek, kroz mesec,dva, tri sve dodje na svoje.. Da ne spominjem sto ce biti kod operatera za razliku od iP.. Ko je drzao Lumiu 900 u rukama zna da je telefon svemirski napravljen, nema razloga da ovaj isfusare..

Pure se jasno odnosilo na oversampling i čistiji prikaz, ovo je moglo da se nazove NightView

Pa osim sto je MS najavio da ce pokusati da "spoji" tablet i pc i sto ce to verovatno nekim delom odraziti i na wp8, nema nikakve... :)

Kakve veze imaju wp8 i win8?
Ama baš nikakve, samo dele istu NT osnovu i poneke komponentice što će da omogući lako portovanje aplikacija izmedju dve platforme... ali ovako nemaju nikakve veze, da...

Nije bez veze...
Vidis da se potenciraju fotografije na koje blic ne bi uticao mng, slikane su udaljene zgrade, sta ti tu znaci blic.. Mislim da su ovde hteli da pokazu zasto su za njega vezali pridev pureview.. A i ako je telefon u stanju da tako lepu i cistu sliku uradi bez blica, sta tek ocekivati u savrsenim uslovima?

Nije mi jasno cemu toliko hejtovanje Nokie, ako neko zna da napravi telefon onda su to oni, druga stvar WP8 ce biti usko povezan sa Win8 koji cemo pre ili kasnije svi imati na svojim racunarima, sto je svakako dobra stvar.. Mozda su preterali sa cenom, ali tako je uvek, kroz mesec,dva, tri sve dodje na svoje.. Da ne spominjem sto ce biti kod operatera za razliku od iP.. Ko je drzao Lumiu 900 u rukama zna da je telefon svemirski napravljen, nema razloga da ovaj isfusare..
Nego sta nego je bez veze nije koristio maksimum iz 808 a ovamo 920 podesena do jaja u auto modu :D

Znaci ili ce aplikacije za Win8 (desktop) biti truba i decije, ili ce WP8 aplikacije biti njesra jer ne vidim nacin da ista aplikacija bude upotrebljiva na desktopu i telefonu (sa stanovista izgleda i upotrebljivosti), sve jedno posto ce metro biti mega fail na desktopu videcemo.

Poslednja izmena:
jedina sansa za Lumiu je da taj Metro bude bomba, ali sam prilicno sumnjicav kad je to u pitanju

Metro je waste-of-space za ekran. Live tiles u 3 velicine su mesavina shortcuta i widgeta sa Androida. Nema govora da je bomba. Ja licno, do sada nisam video gluplji UI koncept od ovog Metroa sto Microsoft forsira.

A recimo meni je odličan je iako ima neiskorišćenog prostora, ti u tih par pločica dobiješ više informacija nego na celom ekranu u iosu (na home page-u). Android ima widgete, ali i tu ima neiskorišćenog prostora, samo nije crno iza.
Glance-able information je keva. Nemam pojma kako bih ovaj izraz preveo.

Nisam ni ja bio ljubitelj u pocetku ali pocinje da mi se svidja, pogotovo u kombinaciji sa dizajnom ove Nokie..

A recimo meni je odličan je iako ima neiskorišćenog prostora, ti u tih par pločica dobiješ više informacija nego na celom ekranu u iosu (na home page-u). Android ima widgete, ali i tu ima neiskorišćenog prostora, samo nije crno iza.
Glance-able information je keva. Nemam pojma kako bih ovaj izraz preveo.

Slazem se iOS je po tom pitanju katastrofa. Ovo za bacim pogled i vidim sta ima se slazem, ali ja (naravno ne mora da se svako slozi sa mnom) mislim da Metro namece MSu ogranicenja po pitanju UIa i sve mora da bude rigidno i pod konac, inace bi izgledalo smehotresno.

Ja bih voleo i kada bi Google uveo pravilo da svaka aplikacija mora biti holo, pa onda ne bismo imali situaciju kao sada, da postoji sve i svašta. :D

Na Androidu imam SMS i email widgete. Tu odmah vidim sve poruke i mailove koji su stigli i otvaram ih direktno sa widgeta. Ne pamtim kada sam regularnim putem pokrenuo app i onda pregledao poruke ili mailove. Imam i contacts widget koji mi zauzima celu jednu stranu i na kome se nalaze osobe sa kojima najcesce komuniciram i veoma retko ulazim u kontakte.
Metro ce morati da pretrpi silne izmene da bi bio blizu onoga sto Android danas nudi. iOS je ionako u zaostatku jer ne nudi nista novo. Znam vec dva korisnika koji imaju starije Lumie i nisu zadovoljni. Oba korisnika su inicijalno bili odusevljeni telefonom, a posle toga su razocarani jer su im neke stvari nelogicne ili nezgodne za koriscenje.

Znam ih i ja par, ali oni su ne zadovoljni jer nije iphone.
Recimo, ja imam pretrpane ekrane widget-ima, a sms i mail widgete ne koristim.
Sve to zavisi od osobe do osobe.

Generalno, ja mnogo volim metro interfejs i ostatak windows phone-a, jer je prvi zakoračio malo dalje u razvoju ui-ja, a ne koristi samo preneti wimp sistem sa desktopa.
Opet, ekosistem je slab u Srbiji, tako da ne mogu da ga koristim kao primarni uređaj.

Poslednja izmena:
kako to izgleda ako vam kojim slučajem padne na pamet da slikate ljude a ne samo statične objekte kao u marketinškoj kampanji Nokie...blura koliko voliš, očekivano

myriam-night.jpg

rekao sam vec u nekoj od tema, mapa ima (i super su), samo jos nisu pustene zbog problema sa juznom Srbijom, tj. zbog prikaza iste.
takodje, trebalo bi da se omoguci pregled mapa u novembru, ili eventualno do kraja godine

pozdrav

NSX, a gde vidis da je to slikano sa 920?

pa recimo da sam siguran da jeste :)

Cudi me, bas je lose, ali ako si siguran i imas dojavu, onda ok ;)

0.3 ekspozicija i OIS 800 su karakteristicni za automod te lumie + je slika izvucena sa testa iste, nema potrebe za dojavom :) kao sto vidis pozadina (zgrade i to) je vise nego odlicna ali problem je sto svako malo mrdanje izaziva blur

Nazad
Vrh Dno