Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Iphone5 - prvi iphone koji mi se estetski svidja.

Apropo cena top modela - pa i njje baš tačno da su iste cene. Npr. SGSIII je u Srbiji kad se pojavio bio 600eur, a evo iphone5 je koliko vidim manje-više 900eur. Mada ova konstatacija važi samo za nas obične smrtnike koji nemamo nikoga na zapadu da ga uzme za 600$ (ispravite me ako grešim sa cenama)

Ako sam dobro razumeo, napravice uporedni test iPhone 5 vs Lumia vs Galaxy Note 2 kada ih sve istestira. Samo nisam siguran da li smem to da okacim ovde :p

Edit: Izvinjavam se ako je kaceno ali nije lako uhvatiti se u kostac sa temom, svasta je kaceno i pisano.

Poslednja izmena:
Zivo me interesuje da li je iko na ovom topic-u dobio ijedan warn poen, evo bas gledam Galaxy S3 topic cim se krenulo sa pricom o nekom drugom uredjaju instant su poceli da se dele poeni a ovde konstanto isti ljudi offtopic-uju i zagadjuju topic.
Jeste, ali izgleda ne dovoljno.Tako da ce tek biti.
Svako je dovoljno pameta da razume sta je tema, da ne treba da vredja i flame-uje...

Sto ja to pisem ? zato sto je ovo tema o iPhone5, i u korist mnogih clanova koji bi naseli na zapadnjacke trikove mazanja ociju, da im ukazem eventualno da ne kupe telefon od 900 evra, kada za duplo manje para dobijaju sve to bolje i korsnije i funkcionalnije i kvalitetnije izrade na Androidu.

Jos samo kad bi naucio da ovakve izjave zavrsis sa "po mom misljenju" sve bi bilo cool. Ti bese imas neke potvrde od Mense ili tako nesto? ...

bili u Cirihu i doneli gomilu telefona, nijedan nema ostecenja... petica JESTE pomak, mnogo veci nego izmedju 4 i 4S, koji se razlikuju samo po performansama... ip5 je i fizicki bolji, a hardverski brzi od 4s mnogo vise nego 4s u odnosu na ip4. koristite ga, ne pricajte napamet

bili u Cirihu i doneli gomilu telefona, nijedan nema ostecenja... petica JESTE pomak, mnogo veci nego izmedju 4 i 4S, koji se razlikuju samo po performansama... ip5 je i fizicki bolji, a hardverski brzi od 4s mnogo vise nego 4s u odnosu na ip4. koristite ga, ne pricajte napamet

ByMax, moji kontakti iz inostrsnstva zaista primecuju brzi rad pogotovo u aplikacijama poredjeno sa 4S, ali mi nije jasno:

1. fizicki bolji .. ? zaista, objasni mi, zanima me - osim aluminijumskog kucista nazad koje je plus i minus (lagan a lako se grebe) sta je korisniku drugacije u pogledu kucista, i eventaulno Touch user experience-a sa ovim novim bez-digitizer ekranom ?

2. Hardverski brzi - po benchmarcima za koje svi znamo, ili kao tvoj user experience .. ? nisam sarkastican, zaista te pitam

Toliko o tome...

upravo razlog zbog koga odavno ne posecujem forum, kao ni 90% ljudi iz "stare" ekipe. sajt citam, forum vise skoro nikad... sto da kidam zivce?

ByMax, moji kontakti iz inostrsnstva zaista primecuju brzi rad pogotovo u aplikacijama poredjeno sa 4S, ali mi nije jasno:

1. fizicki bolji .. ? zaista, objasni mi, zanima me - osim aluminijumskog kucista nazad koje je plus i minus (lagan a lako se grebe) sta je korisniku drugacije u pogledu kucista, i eventaulno Touch user experience-a sa ovim novim bez-digitizer ekranom ?

2. Hardverski brzi - po benchmarcima za koje svi znamo, ili kao tvoj user experience .. ? nisam sarkastican, zaista te pitam

1. fizicki: dizajn, unutra i spolja, kompaktnost, ergonomija, ekran, kamere. SVE je najbolje u klasi.
2. benchmarci ne lazu: stvarno sve radi brzo i na 4s, ali iMovie render, iGo (zoom out sa 3d objektima) i iPhoto filteri znaju da uspore 4s i tu vidis da je ip5 brzi. i vece 3d igre - ucitavanje je 2-3x brze...

i da... da li ima smisla da te zamolim da prestanes da lupetas (kad nemam finiju rec, nemam, ovo je najblaza) o ceni od 900e? kosta 500e (usa), 600e (swiss), 680e (most eu countries). s3 ovde kosta 75000 din u radnji... dakle isto 680e. da iphonea ima u Srbiji, i on bi na oglasu bio 400e, a ljudi bi ga kupovali na rate uz pakete i ne bi se kompleksirali po forumu. nisi jedini koji menja teze kako mu odgovara, vrh si ledenog brega u ovakvim temama, ali stvarno je retardirano gledati kako se svaka rasprava pretvara u kompleksima izazvane pljuvacine androidasa i applemrzaca - kao da sam na b92 ili na blicu u komentarima. koristite androide i gtfo iz nasih diskusija, vise! (ovo se sad prelomi na tebi, izvini zbog toga, ne idnosi se samo na tebe). pustite nas da budemo iSheep i idite i tweakujte vase otvorene sisteme do mile volje! ja NIKAD nisam usao u android-phone topic i ken.jao ovo ili ono i ucinio da zbog toga zatvore temu. a dezurni androidasi to redovno rade! sta je to, ako nije kompleks (sto se vidi iz konstantnog pominjanja toga kako je iUredjaj preskup)? samo i samo zbog toga sam omrzao forum koji volim kao svoj rodjeni (sto i jeste) i muka mi je kad treba nesto da napisem. aman vise - GTFO!

Poslednja izmena:
Ok momci i devojke - drzite se teme...pocecemo opasno da samaramo...Max je apsolutno upravu!
Ako vam se nesvidja sto je tema iPhone ili nemate sta pametno da kazete/pitate/primetite/ustanovite u vezi za istim - okanite se corava posla i ne iznosite svoje budalastine!

Drzite se teme!

I jos jedna stvar. PRIVATNE poruke se ne zovu privatne jer neko voli pavlaku i slovo P. Tako da nemojte nikada tako nesto da kacite javno na forum.

+1 za @byMax komentar.
Ova tema ima najmanje veze za iPhone 5. Citam je otkada se otvorila i u skorije vreme nista pametno nisam nasao da je neko testirao od nasih i koristio iPhone 5. Vec samo neko pametovanje koje nema veze s vezom.

Nadam se da ce sada posto su stigli telefoni od strane @byMax da padne neko testiranje i prvi utisci itd.

Poslednja izmena:
Pitao sam da li stvarno ima mono zvuk, jer mi je to cudno i objasnio sam da to ima GS2, vec godinu dana i cudo mi je da to nisu ubacili kad je vec tako dobra kamera?! Sta sam ja pogresno rekao, sem ako vam mozda ne upada GS2 u oci? Mogao sam da napisem HoX da ne bude Samsung i moj post se obrise... Covek hoce da sazna vise o telefonu i kad pita nesto, misli se da je flame, vredjanje i ne nije sarkazam, nije nista... 3-4 puta sam ponovio kako HOCU DA KUPIM IP5, al' ne vredi...

ByMax, ako se josh vracas, reci nam, pri normalnoj upotrebi da li ima problema sa guljenjem bolje sa strane. Koliko znam nabavio si za sebe crni.

Još uvek je malo vremena prošlo, ali čini mi se da neće da se ogrebe, bar ne u ruci. Ivice se mogu ogrebati ključem, a pozadina ne može ni tako (obriše se prstom). Nabavio sam prvo beli, zbog bojazni od grebanja, ali sam ga juče ipak zamenio za crni. I ja nisam bio preterano oduševljen kada je predstavljen, ali je ipak nešto bolji utisak kada se telefon koristi. Deluje da je manji, dosta je lakši, jako brzo radi... Samo još 60% aplikacija koje koristim nisu u full rezoluciji, ali one najčešće korištene (FB, twitter, mail i komponente iOS-a) su već optimizovane za peticu...

evo real life poređenja sa 4s
[YOUTUBE]afOhPspYC6M[/YOUTUBE]

Ovo je odličan video i lepo predstavlja poboljšanja. Ko se ne loži da ima najnovije i malo veći ekran, a ima iP4S, ne gubi mnogo ako preskoči iP5, ali ako znamo da je iP4S dosta brži od četvorke, svi koji imaju stariji telefon od 4S imaju sasvim logičnog naslednika za svoj telefon :)

turpija za nokte i za 3 minuta imaš nano sim od micro sima

Kad ste vec na temi sim kartica, da li su domaci provajderi poceli sa izdavanjem nano sim kartica?

Mislim da je VIP najavio, za ostale ne znam.

Nešto nema Telenora da se oglasi sa nano sim...hmm..

Nazalost, situacija sa ostecenjima je lutrija... doduse, iz mog iskustva, veca je sansa da vam bude neostecen telefon ali od 20ak 5ica koje sam ja video 4 su imala ostecenja... nije veliki broj ali nije ni zanemarljiv...

Osteceni out of box ili posle par dana upotrebe?

OOB nazalost... :(

Vrh Dno