Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Realno razmisljanje, imas drugacije potrebe koje ti bolje ispunjava telefon sa vecim ekranom. u svakom slucaju to nikako ne znaci da je iphone los telefon.

I da,dok god ne otvore apple store kod nas nema sanse da cu ovim lesinarima sto ih dovlace davati za telefon 500-900 evra,to je moje misljenje.

Apple store nece nikad otvoriti u Srbiji. U svetu ih ima par komada. Ni Budimpesta, ni Slovenija, ni Hrvatska nema svoj Apple store. ;)
Mogu samo da dozvole "legalnu" prodaju iPhone-a preko nekih operatera ili u iStyle-u. :)

To sam i mislio,bilo kakva prodaja na legalan nacin kod nas bi znacila i veci broj iphone-a i manja cena.
Veliki ekran mi znaci puno jer u kamionu gledam filmove na telefonu a samim tim mi je i mass storage vazan jer od kolega na putu kopiram filmove s laptopova.
Ne razumem se u ios,ako tako nesto moze i tamo da se zbudzi to je jos jedan plus kod mene.
Ko god kaze da ne bi nikad nosio iphone taj sere,svaki telefon ima svoje prednosti i mane kao i os koji koristi ,samo je poenta odabrati telefon koji za tvoje potrebe ima sto manje mana.
Uostalom ne koristimo svi telefon na isti nacin.

Realno razmisljanje, imas drugacije potrebe koje ti bolje ispunjava telefon sa vecim ekranom. u svakom slucaju to nikako ne znaci da je iphone los telefon.

Niko nije ni rekao da je los telefon. Zapravo odlican je i jedan od najboljih na trzistu (iako nisam fan iOS i Apple politike).

Ali nije bas najbolje prilagodjen nasem trzistu i sa ovim novim apdejtom je jos gore po tom pitanju.

Ali nije bas najbolje prilagodjen nasem trzistu i sa ovim novim apdejtom je jos gore po tom pitanju.

Znas koliko ih zabole za nase trziste,mi smo samo tacka na radaru,nazalost.
Pa gledaj kako se prodaje po svetu,otimaju se za njega,padaju u nesvest ispred prodavnica.

Niko nije ni rekao da je los telefon. Zapravo odlican je i jedan od najboljih na trzistu (iako nisam fan iOS i Apple politike).

Citajuci komentare ovde na forumu moglo bi se zakljuciti da je jedan od najgorih na trzistu :D

Nazalost tako je i kako stoje stvari situacija se u skorije vreme nece promeniti, ja sam presrecan sto uopste mogu da napravim itunes nalog i kupujem aplikacije i muziku. place mi se kada pogledam koliko su detaljno uradjene mape za Hrvatsku dok je kod nas ogromna rupa koja savrseno oslikava u kakvom nam se stanju trenutno zemlja nalazi.

Legalna prodaja ovde bez operatera bi bila dranje. Jednostavno pretvoris cenu u dolarima u identicnu cenu u eurima, pa dodaj carinu, porez, marzu i dobices oko ~1000e. Ovo se isplati uzeti samo preko operatera. Mada, videh da su 16gb modeli veoma brzo prodati za 900e na forumu. Kad se samo setim da su sverceri svojevremeno ip4 prodavali za 1400e i da su imali kupce. Neverovatan fenomen.

Mada, videh da su 16gb modeli veoma brzo prodati za 900e na forumu. Kad se samo setim da su sverceri svojevremeno ip4 prodavali za 1400e i da su imali kupce. Neverovatan fenomen.

Pa naravno, svake godine je tako. To su verovatno sve isti kupci... Vecina ce cekati bar nekoliko meseci, mozda i pola godine, modele skinute sa mreze, dobro ocuvane polovnjake, i naravno jb... Tada ce uveliko kostati 400-500e. Mozda do tada srede i mape. :D

^^ Da, deluje nekako...hm...

A ostali dajte bre manje spama da se ne zakljuca jos jedna tema o telefonu. Da li je moguce da ste toliki pajseri :)

Ovo je neki zesci trol video, odnosno ovo je glumica 200%..

da si pratio malo ovaj thread, znao bi da iphone trenutno ima najjači procesor u ponudi: http://forum.benchmark.rs/showthrea...vanicna-tema&p=3019242&viewfull=1#post3019242
kad si već rešio da me citiraš- a lepo sam rekao da se odjavljujem od pisanja u temi.. :wave: Nisam znao da sa manjim megahercima Iphone5 može bude brži od bržih na papiru telefona...Ali ajd, da verujem testovima na Anandtechu. Arhitektura a6 je čudo ....I odoh odmah da platim 1000 eu za revolucionarni prozvod sa dva cpu-a i 1gb rama...:wall: Stvarno vredi te pare..c:d Ja sam pisao sa stanovišta korisnika...Ne dobijam ništa više od telefona od 400 eu...Zašto bih platio 600 eu više za nešto što ne vredi toliko? To je poenta.. :smoke: Znači, ne navijam ni za koga jer imam 40 godina i mnogo iskustva u IT tehnologijama.-. Kupio buh ga da je IOS malko bolji i da je tel 400 eu..Toliko, po meni vredi..Ostalo je bacanje para.. ..Samo zdravo razmišljam..A tržište mi je jako poznato jer mi je to posao...A ko ima novca za prosipanje da kupi nešto što u odnosu na konkurenciju ne vredi toliko, neka kupi pa ovde izbaci utiske..Možda grešim i IP5 vredi soma eu... ,) Ebeš ovo prepisivanje sa neta.. Ko je kupio da napiše neki utisak? Ali ne adolescentno infantilni , nego realni...
Znači, brate moroni pumpaju cenu kao da je six-core cpu sa 4 gb rama, ultra ekranom, ultra jako baterijom i sl. u pitanju.. Pa ko je lud?

Poslednja izmena:
Legalna prodaja ovde bez operatera bi bila dranje. Jednostavno pretvoris cenu u dolarima u identicnu cenu u eurima, pa dodaj carinu, porez, marzu i dobices oko ~1000e. Ovo se isplati uzeti samo preko operatera. Mada, videh da su 16gb modeli veoma brzo prodati za 900e na forumu. Kad se samo setim da su sverceri svojevremeno ip4 prodavali za 1400e i da su imali kupce. Neverovatan fenomen.
Психолошки профил ајфон фанова. Ма Боље да не кажем шта мислим ја разумем да неко има пара и воли да да за телефон али за нешто чије компоненте вреде једва 200долара дати 900+ то може само Епл фанбој

Психолошки профил ајфон фанова. Ма Боље да не кажем шта мислим ја разумем да неко има пара и воли да да за телефон али за нешто чије компоненте вреде једва 200долара дати 900+ то може само Епл фанбој

Pa i S3 ti vredi 100dolara pa za njega davaju po 600€… Gledate samo jednu stranu. Kao skup iP,a S3 prejeftin:)

Jel moguce da ovakvih likova ima po IT forumima :wall:

Jel moguce da ovakvih likova ima po IT forumima :wall:

Da se i ja sa tobom slozim. Mislim da takve komentare treba brisati bez razmisljanja.

Telefon kosta koliko kosta, kupi ili nemoj. Ali te fore kako on vredi 200$ a prodaje se za 600$ i kako deru ljude su prica koja ne prilici iole inteligentnom coveku.

Pa i tegla ajvara vredi manje od 100 dinara da se napravi pa se prodaje za 500 dinara. Zasto nema pobune ispred supermarketa? :D

Apple ima svoju cenu i ne menja je. Drugi ako zele da konkurisu cenom to mogu da urade ali je ocigledno da im odgovara da prodaju za slicne novce.

Bar bi od svih Samsung mogao da ide dole sa cenom, obzirom da oni proizvode vecinu cipova koja se nalazi u njihovim telefonima.

Da je PC imao cenu kao Mac svim ovih godina sumnjam da bi odnos bio takav kakav je danas.

Apropro background audia ima li neka fora - tweak da recimo mogu da paralelno da pricam sa nekim na skype-u i slusam muziku? Push notifikacije savrseno rade na defaultnoj mail aplikaciji koja je za mene dres, ali gmail app ni da cuje za push iako je podrzan.
.

Sve sve, ali ti bi da slusas ziku i skajp, svaka cast! :D

Nije mi jasno na osnovu cega zakljucujes da bi iPhone u legalnoj prodaji kostao oko 1000 evra kada iPad 3 16Gb WiFi legalno kod nas u prodavnici mozes kupiti za oko 500 evra?

Sve sve, ali ti bi da slusas ziku i skajp, svaka cast! :D

Pa recimo igras dotu na desktopu koji nema mikrofon po defaultu, prikljucis sluske na ipad, stavis skype 80%, muziku na 20%?

@webster zato sto si ti prodavao iPhone 4 za 330e, koji je realno u rangu sa S ~ S+ koji kosta 180e, nisi ti jedini pun je net takvih oglasa.

Poslednja izmena:
Dobro je objasnio zasto bi kostali 1000e i u pravu je. Pogledajte koliko kostaju Macbook racunari... i slicno.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno na osnovu cega zakljucujes da bi iPhone u legalnoj prodaji kostao oko 1000 evra kada iPad 3 16Gb WiFi legalno kod nas u prodavnici mozes kupiti za oko 500 evra?
iPhone 4 kada se pojavio kostao je kod nas 89000din

Lupio sam cijenu, ali ako je Apple kostao 200$, Samsung nije vise ni u ludilu. Vjerujem da Samsung vise zaradi na S3 nego Apple na svom iP: Apple razvija svoj OS sto je po meni mnogo bolje, treba i to naplatiti, ovi iz Samsunga ti sfusere Android, koji uzmu od Google-a za DZ :) ;) Jos uvijek se ne mogu uhvatiti u kostac sa Appleom niko od Androidasa, zato i jesu tu gdje jesu, ubjedljivo broj 1 u svijetu IT-a i po prodaji telefona i po vrijednosti kompanije!

@webster zato sto si ti prodavao iPhone 4 za 330e, koji je realno u rangu sa S ~ S+ koji kosta 180e, nisi ti jedini pun je net takvih oglasa.

Pa jel moguce da i ovde imam fanove koje me cak i u oglasima prate? :D Trzisna vrednost tog telefona je tolika, prodat je posle jednog dana, a sa cime je telefon u rangu zaista nije tema ovog topic-a, za kupca ocigledno nije bio u rangu mozda nije fan krckave plastike, telefona koji su odavno izgubili zvanicnu s/w podrsku... imaju ljudi svoje razloge a za to sta je sa cime u rangu, kada tacno apple propada i ostale baba Vanga prognoze predlazem ti da otvoris jos koji topic pa nam podrobnije objasnis.

padawan je napisao(la):
Dobro je objasnio zasto bi kostali 1000e i u pravu je. Pogledajte koliko kostaju Macbook racunari... i slicno.

Cena MBR-a ovde je koliko ja znam 279000 dinara iliti nesto preko 2400 evra, cena istog modela u Italiji je 2300 evra, razlika nije enormna. jednostavno to je cena MBR-a u Evropi. ne vidim zbog cega bi u fiktivnoj situaciji da se iphone pojavi u prodaji kod nas bio preko 5% skuplji nego u ostatku Evrope, kada su ostali kod nas zvanicno dostupni Apple proizvodi u tom cenovnom rangu.

ilidan je napisao(la):
iPhone 4 kada se pojavio kostao je kod nas 89000din

Zaista ne znam gde se kod nas legalno mogao kupiti ijedan iPhone.

Poslednja izmena:
Bio je jedno kratko vreme u jednoj od radnji koje valjaju Apple.

Apple nikad nece propasti iako to mnogi Android fanboy-evi zele, jer ne lutaju kao ostali :D. Kod njih mi se svidja sto imaju svoj OS, imaju svoj sistem i filozofiju, znaju sta hoce (1 telefon godisnje, ne stancaju ko na traci, taman sto si kupio svoj, izadje drugi (i posere se na prethodni) i padne mu cijena drasticno), update svi dobijaju u isto vrijeme. Sta da Google napusti razvijanje Androida, sta ce Androidasi, kom sad jatu ptica da se pridruze...:) Ne znam sto ih ljudi ne ismpatisu (mrze), valjda sto ne mogu da ih kupe za 1 dinar u telekomu :D

Poslednja izmena:
Cena MBR-a ovde je koliko ja znam 279000 dinara iliti nesto preko 2400 evra, cena istog modela u Italiji je 2300 evra, razlika nije enormna. jednostavno to je cena MBR-a u Evropi. ne vidim zbog cega bi u fiktivnoj situaciji da se iphone pojavi u prodaji kod nas bio preko 5% skuplji nego u ostatku Evrope, kada su ostali kod nas zvanicno dostupni Apple proizvodi u tom cenovnom rangu.

Hm... Nije mi bas najjasnije zasto nema simfree telefona u legalnoj prodaji, ako se vec Apple hardver prodaje po tim, dosta visokim cenama za nase uslove. Ima sigurno neko logicno objasnjenje koje previdjam...

Za sta u nasoj drzavi postoji logicno objasnjenje? :D Cinjenica je da i daleko manja trzista od nasih imaju legalno u prodaji iPhone i podrzani su od strane iTunes-a i Appstore-a, ocigledno je da ovde postoji nekih problema na relaciji apple-srbija e sad tacno kojih to nisam merodavan da odgovorim.

nas zakon :)

ocigledno je da ovde postoji nekih problema na relaciji apple-srbija e sad tacno kojih to nisam merodavan da odgovorim.

Bilo bi dobro da neko pokrene javnu raspravu o ovome. Srbija, dakako, ima daleko vecih i bitnijih problema od toga sto nema Apple, ali ne moze bas ni da se ignorise ta cinjenica i neko ce morati jednom da razgovara o tome otvoreno.

Kruzile su dobro poznate price da operateri nisu uspeli da se dogovore zbog prevelikog udela koji je trazio Apple, ali, ako je to objasnjenje zasto nema telefona na ugovor - zasto ih nema uopste? Apple ne bi bio prva velika kompanija kojoj se blokira pristup domacem trzistu jer to nekome ne odgovara. Svakoj kompaniji je u interesu da udje na trziste kao sto je Srbija, jeste siromasno, ali nije bas ni za bacanje. Zvuci stvarno smesno jer je izandjala fraza, ali bice da tajkuni ne daju...

Vrh Dno