Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam znao da se ne sme slati ni link sa limunda?!?!

Tako ispada jer skripta izgleda traži kliše u tekstu,nbt da li je link ka njima samima ili ne ...

Jedino ako su možda nešto izmenili u međuvremenu jer je ovo situacija od pre nekih mesecipo dana.

Kako mozes da dokazes da je ploca radila ako je licno ne ugradis?
Postoje samo 2 varijante, ili dolazi do tebe (prodavca) ili ti dolazis kod njega (kupca). Sve ostalo dovodi do ovih situacija.
Mogu i da uvedu pravilo sa skajp komunikacijom, pa da covek vidi u realnom vremenu kako sve radi :)

Uvek možeš imati takvu neispravnu negde u fioci.

Kako to mislis?
Bila maticna, ili bilo sta drugo od hardvera, ako se na snimku vidi kako radi, i serijski brojevi sa snimka se poklapaju sa brojevima na proizvodu koji je kupac dobio, onda znaci da je to bas taj proizvod. A na snimku vidi kako radi (Snimis kamerom kako povezujes dotican uredjaj, a onda sherujes screen i vidi covek podatke).

I bio bi spreman na sve to?

^ + 1, kad god mogu preprodam/kupim iza njihovih ledja, ne zbog 10-20-100 din. provizije, već zato što je limundo tim gomila de*ila. Inače, uopšte nije problem razmeniti telefon ili e-mail a da te ne skontaju, treba ih samo malo zakukuljiti.

Mozda imaju skripte ali imaju i shabane koji citaju te poruke, naravno ne sve, ali neke citaju. Primetio sam da zavisi od vremena u kome saljes poruke.
Ja sam imao wornove do pred ban a nisam razmenjivao ni telefone ni mailove, ni linkove.
Navatali su me dok sam jos bio u fazi ubedjivanja prodavca da mi item proda van Limunda :D.

Prijavio te prodavac možda.

Šta mislite gde polovina od ovoga i slicnih reciklaznih skladišta zavrsi :d

Pade mi na pamet fora kako moze lako da se dodje do kontakta, postavis aukciju na kupindu od 10din i prodajes nista, kazes nekom kupi to i eto razmene telefona :)

Takodje, ovim putem te obavestavamo da ce pocevsi od 01.10.2012.
doci do promena u visini provizija i uvodjenja novih kategorija
i potkategorija na Kupindu.

Provizija u kategorijama: Nega tela, Igre i gedzeti i
Dodatna oprema ce iznositi 8%.

Provizija u potkategoriji Mobilni brojevi ce iznositi takodje 8%
a u potkategoriji Oprema za mobilne 5%.

Preteraše ga .... 8 posto, pa u IT sektoru firme imaju tolike marže ....

Ocaj kakvi ljudi rade u limundu ,mislim da je svako zaposlio svog rodjaka, cim je zavrsio srednju skolu.

Ja sam par puta kontaktirao podršku u vezi falisfikovanih proizvoda i prodavaca koji prodaju šatro gistro ispravne stavri, al niko mi nikad nije odgovorio.

Kao oglas tipa prodajem ali ne znam da li radi :d :smash: Alo kako je moguće da takav oglas i bude postavljen :S: Profit je ipak na mestu broj 1.

Meni i dalje nije jasno sta bilo ko od vas trazi na tom sajtu????? :)

Bas tako, svi kukaju a ne vidim da smanjuju posete tom raspalom limundu...

Ne kapiram sta imas protiv licitacija tipa "neispitano" i "ne znam da li radi"......takve stvari su neispravne, takve stvari se ne kupuju, to je neciji otpad i ovde ga uvaljuju....ko je glup i misli da se da pooravi neka licitira.

Ne kapiram sta imas protiv licitacija tipa "neispitano" i "ne znam da li radi"......takve stvari su neispravne, takve stvari se ne kupuju, to je neciji otpad i ovde ga uvaljuju....ko je glup i misli da se da pooravi neka licitira.

Problem kod takvih aukcija je upravo razlog da nisu stvari baš kristalno jasne, to mu dođe sa jedne strane kada kupac to želi on ide sa namerom da veruje kako je to samo neka mala sitna greška koja može da se popravi pa samim tim dolazi do mnogobrojnih konflikta na relaciji prodavac-kupac jer jedan krije, a drugi otkriva tek kada plati taj predmet i uvek kupac ima na umu da će to narodski rečeno da kupi po jeftinoj ceni, a posle da popravi i po dobrom starom običaju da preproda po višoj ceni, a kada dobije i vidi da ne može da ostvari svoje ciljeve onda dolazi do navedenog problema.

Prečesto i sami prodavci znaju u čemu je kvaka pa iskoriste propust reči "neispitano" pa zavaljaju samo tako, ali opet svest samog kupca nije u toj logici nego u sasvim drugom logičkom razmišljanju koji ima jedan cilj, a posle se taj cilj veoma brzo ugasi, jer je kupio predmet koji je neispravan, otvaran, skidani delovi itd... mnogo od onoga što nije navedeno osim te reči, a kada pokuša da reši problem dođe u pat poziciju niti vamo niti tamo, jer sam pravilnik Limunda to na jasan način i razumljiv ne definiše, nego je opšte obrazloženje koje svim znamo.

Zaključak svega je da kupci kupuju kako bi to popravili i preprodali po većoj ceni ili iskoristili za delove, a da prodavci čast izuzecima ne zloupotrebljavaju tu reč nego daju realan opis ili stanje, ali treba to objasniti procentu od 70% ljudi koji veruju suprotno svemu tome, pa kao što je i rečeno kupi, popravi i preprodaj.

Limundo je lokalni sajt za aukcije, a svako poređenje sa najjačim aukcijskim sajtom na svetu Ebay je suludo poređenje, kao i sama pravila igre i veličina takve kompanije, a kad smo već kod toga verovatno je 20-30% profita od Kineskih prodavaca, e tek da vidite šta oni i na koji način valjaju pa prodavci sa Limunda su male bebe za njih.

Poslednja izmena:
Mozda imaju skripte ali imaju i shabane koji citaju te poruke, naravno ne sve, ali neke citaju. Primetio sam da zavisi od vremena u kome saljes poruke.
Ja sam imao wornove do pred ban a nisam razmenjivao ni telefone ni mailove, ni linkove.
Navatali su me dok sam jos bio u fazi ubedjivanja prodavca da mi item proda van Limunda :D.

Nije velika mudrost shvatiti da Limundo filtrira privatne poruke po zadatom kriterijumu (reči) i samim tim prekršioce njihovog pravilnika sankcioniše. Ne postoji vreme, mesto lokacija kada se to radi, jednostavno se pravi baza podataka sa izdvojenim porukama koje se filtriraju kao što sam i rekao. Najbolje je da neko od programera to stručnije objasni kako sve funkcioniše, što je neko rekao više su ulagali u sistem zaštite nego u osnovne funkcije koje su korisnicima trebali, a sve u cilj sprečavanja zloupotreba, a u korist profita.

Ma cim vidis kao ne znam dal je ispravno, neispitano ali verovatno radi, to je 100% neispravno...nema tu sta da se razmislja. To sto neko misli da se proci jeftino, na kraju ga ispadnje skuplje. Sama logika ljudi na limundu je dosta upitna. Neke stvari ljudi licitiraju ko da su nove.

Limundo je lokalni sajt za aukcije, a svako poređenje sa najjačim aukcijskim sajtom na svetu Ebay je suludo poređenje, kao i sama pravila igre i veličina takve kompanije, a kad smo već kod toga verovatno je 20-30% profita od Kineskih prodavaca, e tek da vidite šta oni i na koji način valjaju pa prodavci sa Limunda su male bebe za njih.
Potpuno se slažem sa tobom da je svako poređenje sa eBayom potpuno besmisleno, s obzirom na njihovu uporednu veličinu, ali i pravila, koja su kod Limunda vrlo upitna, dok su kod eBaya prililčno jasna i konkretna. Npr. svaki kupac na eBayu ima pravo zaštite za kupovine do 100$, gde, ako se dokaže da je prodavac prevario kupca ili je pošiljka izgubljena, a prodavac neće da uradi refund, eBay snosi troškove.
A što se tiče Kineza i trgovine, mogu samo da kažem da su fenomenalni trgovci, ali isto tako i skroz korektni, bar ja do sada imam takva iskustva, a trgujem preko eBaya od 2009. i imam odličnu komunikaciju sa sada već stalnim "mojim" snabdevačima. Povremenu dobijem specijalne ponude, popuste i druge povlastice, pri čemu mi uredno prihvataju reklamacije, dovoljno je da pošaljem nešto što je nenadano crklo i dobijem novo free.
Bitno je biti korektan, ali i otvoriti četvore oči kada se bira od koga kupiti, s obzirom da je eBay ustvari jedan globalni buvljak, na kome, kao i na svakom buvljaku imate izuzetno korektne i poštene prodavce, kojima je to biznis i ne pada im na pamet da mešetare, zato što žive od toga, ali i ove druge, koji gledaju da nešto uvale, a za dalje ih boli uvo.

Ma cim vidis kao ne znam dal je ispravno, neispitano ali verovatno radi, to je 100% neispravno...nema tu sta da se razmislja. To sto neko misli da se proci jeftino, na kraju ga ispadnje skuplje. Sama logika ljudi na limundu je dosta upitna. Neke stvari ljudi licitiraju ko da su nove.

Znam za to, ja i ne kupujem kada to napišu, ali sam zato ispekao zanat na mobilnim telefonima, gde čovek prodaje ispravno, a kada stigne ne prođe ni pored telefona, naravno od novca nema ništa i pored negativne ocene, a plus što se ponašaju drčno i bezobrazno.

PS. Opekao sam se 3x :)

jel zna neko sta je problem kad zelim da se registrujem? pokusao i na svoju licnu, i na kevinu, uvek ista prica, ne mogu da verifikuju podatke...? podaci su naravno 100% tacni...poslao sam im mail pa ce da vidimo, al reko da ne zna mozda neko u cemu je problem...?

Šte će da se učlanjuješ na takav sajt, vidiš da svi pričaju da ne valja .... :) :)

pa bas zbog toga xD i dirt3 i novi nfs most wanted nikome ne valja, a ja dirt3 jedino i cepam pored cs:go... tako da, ako svi skoce u bunar, ja necu :p a ima par stvari koje bih kupio, na netu kupujem i prodajem vec dugo, te znam da se zastitim i pazim itd ;)

dobio sam odgovor, kaze morate uneti tacne podatke, reko ok, uneo sam tacne podatke, kaze ne smete vec imati nalog, rekoh nalog mi je suspendovan, a i ok sto ja ne mogu da napravim novi nalog, ali zasto ne moze recimo moj ujka koji ne zivi ni na istoj adresi, ip, itd, kaze - izmirite dug i nalog ce vam se aktivirati... Oo i tu prsnem posto vidim da im je dupe zinulo za 900 din koliki mi je minus, i ok, uplatio bih, ali imam 3 negativne, zato sto sam drugaru kupovao xbox a on odustao, i ja dobio negativne...i zato ne zelim da koristim taj nalog, iako imam 50ak pozitivnih gde se stvarno vidi koliko posteno trgujem, al ljudi cim ne vide 100% pozitivne, nece ni da ulaze u ocene...e sad mi je tek merak da se registrujem, probacu sa druge ip, sa drugarovom licnom pa ce da vidimo... :)

I ja tako jednom zamalo da ispušim za drugog ... i od onda: El možeš da mi kupiš/prodaš? E, izvini, registracija ti je free, napravi, pa radi šta hoćeš .....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno