Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Zato što je postavio pitanje :p

Incijativa da Stjepan_Zarez promeni ime u Stjepan_Uzvičnik. :d

Ja nigde nisam spomenuo komp, ja sam te pitao samo zašto bi koristio ROM manager. Inače ja flešujem .zip sa kartice svaki put, prvi put čujem da neko flešuje nightly-je preko kompa.

Moj odgovor je trebao da znači ovo, da ja ne volim da koristim rom manager, jer nemam poverenja u njega i više volim da skinem rom, prebacim na internu memoriju i iz recovery-ja ga flešujem.
Ok, hvala na odgovoru, nisam pre fleshovao iz recovery, uglavnom samo iz Odina.
Jel moram prvo wipe data and cache ili nesto tako da odradim?
I jel ima nekih vecih problema sa ICS - camera? wifi? google apps?

Svaki "kuvar" navede na pocetnoj stranici uputstvo sta i kako... neki integrisu gapps u ROM, neki dio, a vecina ne. Ali na 99% ROM-ova treba 3x wipe.
Vecih problema nema, a kad' vec flash-ujes zasto ne "stavis" CM10? Do pre mesec dana im je malo trebalo za maltene bug free, a citam da sada rade odlicno.

Poslednja izmena:
ICS Camera je malo siromasna opcijama u odnosu na GB! Imam osjecaj da je malo i losija! WiFi , Gapps su OK! Treba jednom wipe data i cache pise u uputstvu za CM. Jednostavno je 5 minuta posla! Bitno je da je telefon rutovan i da ima CWM.

CM10 je stvarno odlican flesuj slobodno, nisam primjetio neke probleme a brzi je od ICS-a, osjeti se, pogotovo kad zadrzis Home dugme da izbaci Recent aplikacije. Tu je samo barem 3x brzi.

E pa to sa home dugmetom necu bas osetiti posto mi je izgleda korodiralo tako da svaki 3. put radi kada ga stisnem :d

Idi iz Root Explorer-a u folder /data/data/com.navngo.igo.javaclient i otvori fajl sys.txt u nekom tekst editoru (moze i onaj sto stize uz Root Explorer).

Nadji blok u kom pise:

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="auto"

I promeni u:

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_x=800
screen_y=442
screen_x2=480
screen_y2=762
screen_xy="480_800:800x442/480x762"

I sacuvaj izmene.

Hvala druze, samo kolega telep mi je pomogao ranije.

Imaš na forumu temu "Bubice", tamo imaš dosta predloga, pa prelistaj malo.

Imam jedno pitanjce,
imam karticu od 16gb i hteo sam na nju da stavim neki 720p film od 5-6gb ali ne moze jer je kartica FAT32 a kad je prebacim u NTFS telefon je ne prepoznaje...
Jel ima resenja za to?

Da, skidaj hd ripove one od 1-2 GB, bar sam ja tako radio, i ovako na malom ekranu nema razlike između hd ripa i "pravog" 720p hd ripa.

Imam jedno pitanjce,
imam karticu od 16gb i hteo sam na nju da stavim neki 720p film od 5-6gb ali ne moze jer je kartica FAT32 a kad je prebacim u NTFS telefon je ne prepoznaje...
Jel ima resenja za to?

Podeli film na dva dela.

Konverzija filma u 800x480 i/ili splitovanje.

Lenj sam da listam, pa ako moze neko na brzaka da mi ostavi link sa xda za najbolji ICS rom sa TW od s3.

Zahvaljujem :)

Šta bi mi preporučili da ubacim u fon? Na prvom mestu su mi performanse, da vremenom ne usporava, kameru i gps često koristim, tako da bi i to trebalo da radi perfektno. Efekti i ostali šminkeraj su mi nebitna stavka. :)

Nekih 9 meseci mi je u fonu JVT (PerkaMOD) i to je radilo OK, ali se fon progresivno usporavao (a ja progresivno ulenjio da preduzmem bilo šta :D) i sad je postao baš trom, a poslednjih par dana mi Android System i Google Services isprazne bateriju za par sati (stari problem koji je bio rešen, ali evo ga opet posle baš dugo vremena i restart ne pomaže).

Koji je postupak da sve prodje kako treba ako sam sad na 2.3.6 stock?

Kupio sam juce mob da furam dok ne izadje Note 2, pa bih ipak da ga nakrcam malo. Bio je isto samo imao root, ja odradim wipe-ove, pratim uputstva, i onda dobijem korpu od sistema gde mi kaze da nema mrezu i nemam IMEI. Sreca pa sam odradio back up i CWMu pa sam povratio telefon flashovanjem stock 2.3.6 i sad nemam ni root.

Sta da radim da me opet ne zadesi isto? I da li da posle ubacujem semaphore ili ostavim stock kernel? Na Note 1 mi nije zadavao takve muke, gutao je sve sto mu das :D

Samo prati uputstvo iz linka koji sam ostavio. Ako sad imaš stock, onda ubaci neki kernel sa cwm recovery, recimo cfroot. Posle toga verovatno samo flešuješ poslednji nightly iz recovery-a.

Samo prati uputstvo iz linka koji sam ostavio. Ako sad imaš stock, onda ubaci neki kernel sa cwm recovery, recimo cfroot. Posle toga verovatno samo flešuješ poslednji nightly iz recovery-a.

Sve uradio tako i zamalo da ostanem bez telefona o.0

Negde procitah da ako si na GB da prvo drmnes ICS pa onda JB. Back up-ovao sam efs, pa cu da se dam posle u flashovanje.

Dok sam vozio CM10 Igo primo nije dobro radio glasovnu navigaciju. Ne znam dal je to sređeno?

Sve uradio tako i zamalo da ostanem bez telefona o.0

Negde procitah da ako si na GB da prvo drmnes ICS pa onda JB. Back up-ovao sam efs, pa cu da se dam posle u flashovanje.
Ne postoji stock ICS za naš telefon, ko zna šta je pošlo naopako.

Nema potrebe za tim. U uputstvu lepo piše da se flešuje iz cwm recovery-ja. Kao što sam i ja uradio i nisam naleteo na problem. Ko zna šta je kod tebe pošlo naopako.

Odradio sam wipe svega, pa pustio install from zip, ali je upao u boot loop u prvom pokušaju, izvadio bateriju, pa ponovo i onda je prošlo...

Instalirao sam i drugi zip za google apps. Jel treba još nešto da se odradi ili je to? Jel možeš neko da napiše ukratko listu koraka kada se prelazi na novi build?

Skineš i instaliraš iz CWM, bez ikakvog brisanja.

Posto sam sad na stock 2.3.6, dajte link odakle da gledam kako najlakse da odradim root i da imam cwm da shljapim cm9

Nazad
Vrh Dno